Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 590
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Е това за Бритни се тръбеше навсякъде поне 1 година, лесно беше.

# 586
Сигурно, вероятно съм го чула без да го отразя.

# 587
  • In The Middle Of Nowhere
Тя в интерес на истината се досети това за грациите, че не се връзваха определенията с харпии и прочие, но пак си поиска жокера.
За сегашния участник и аз се надявам да си тръгне навреме със спечеленото, ако не знае отговора, но той има и 1 жокер, та да видим. Утре очаквам за 20 хил. лв да го пратят през 9 галактики в 10та...

# 588
Така и не разбрах какъв е по професия. Чувах "фризьор", но пък после се каза, че е математик.

# 589
  • София
Справя се, да. Само не разбрах, докато обясняваше за байтовете, как 15 х 15 го сметна да е 255.
Това се знае наизуст от хората, които боравят с числа, но иначе се и смята лесно, запомних го от един брой на Мики Маус като дете. Grinning
Когато имаш еднакви числа, завършващи на 5, пишеш отзад 25, а отпред е частта, стояща преди 5-цата по същото+1.
На пример 15 х 15 = 1x2 = 225
25x25 = 2x3 = 625
35x35 = 3x4 = 1225
105x105 = 11025

# 590
Така и не разбрах какъв е по професия. Чувах "фризьор", но пък после се каза, че е математик.
Покерджия казаха че е

# 591
Последния участник е математик и програмист.Има знания и за сега добре се справя,но е адски досаден и много не му се разбира като говори.
Не е по темата,но няма ли в студиото някакви стилисти,тази брада е неподстригана и изглежда общо нечистоплътно.Знам ,че не са там за оценка на външността но все пак....

# 592
  • Велико Търново
Niya, това с умножението на две еднакви числа, окончаващи на 5, ми е пределно ясно и го знам добре. И точно защото го знам, се чудя на неговия "резултат", който беше не 225, а 255. И после към него добави още 1 по някаква си причина и получи 256. Само че как прибавя единица (за която твърдеше, че е правилно) към нещо грешно и в крайна сметка получава пак правилно. Ето това не можах да разбера.

Не е покерджия участникът. Бридж играе. Но доколкото разбрах, му е хоби по-скоро.

# 593
Не прибавяше ли и нулите?
Математиката, особено програмистката, ми е тъмна Индия 🤔

# 594
  • София
Странен тип, интелигентно луд, досадник и може далеч да стигне.
Билалов му се дразнеше още от началото, хаха.
Доста си личеше, което не е хубаво като водещ.
Предната жена беше много слаба, на всяка цена беше дошла да докопа между 1000 и 2000 лв. колкото може и да си бие камшика.

# 595
  • София
DamaPika, извинявай, не съм те разбрала, не съм й обърнала внимание, че е казал грешно, защото мисълта му иначе беше правилна и явно е било неволно, за мен е грешка на езика.
Като за програмист доста лесен въпрос, всеки знае, че в един байт са числата от 0 до 255, но на другите също им дават въпроси от техните сфери.

# 596
Билалов не хареса този участник, защото оцветява шоуто в различен от желания цвят.

# 597
  • Велико Търново
Не прибавяше ли и нулите?
Кои нули? По принцип нулата е една. И тази една нула (като бройка) я прибави към 255, което получи, умножавайки 15 х 15. И получи правилното 256. Ей там не можах да схвана обясненията му. И как стигна до това 15 - също. Редица от 8 числа, някакви F-ове, шестнайстична система и ала-бала-ници. Явно не може да обяснява човекът, де, но все пак 15х15 без значение кой обяснява, все си е 225.

# 598
То това с 15 според мен нямаше много общо със самия отговор, просто си разсъждаваше човекът, че най-голямото число, което може да се запише в 8 бита е 11111111 в двоична система, което в hexadecimal е FF, а F пък в decimal е 15. Иначе отговорът се смята като 2 на осма степен (имаме 8 позиции, които могат да вземат по две стойности всяка от тях).

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 21:20 от moonriver

# 599
Тук ли някой обясняваше, че Билалов бил учил/живял във Франция? Да му се не види и пишман франкофона, изприщих се, като каза "ЛамартАн". Каката на въпроса с грациите наистина много се изложи, изглеждаше все едно изобщо не знае за какво е там. Дъвкахме го наскоро доста подробно, ама мерси на тия измерения на обща култура, в които човек не знае трите грации, но знае... Бритни Спиърс.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 22:34 от Melusine

Общи условия

Активация на акаунт