Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 857
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Ооо, Ванилия, съгласна за дивана Joy
Смея да твърдя, че ме бива с гугъл - често гледам с телефон и гугъл и се тествам колко бързо мога да намеря отговора на някой въпрос. Обикновено ми се получава за нужното време, но ако ми се случи да съм реален жокер, толкова ще ме тресе адреналина, че като нищо ще оплескам нещата.

И в същото време други почват Отговор А… Отговор Б…
Тези сериозно искам да ги набия Joy

# 226
Въпросът за терпентина също беше много лесен за търсене с Гугъл. Учудих се, че двама възрастни мъже не знаят от какво се произвежда – да е млад човек и да не го е чувал, разбираемо, ама мъже на години... Странно.
Та, участникът можеше да каже просто: „Терпентин, от какво се произвежда“ и докато жокерът набира в Гугъл, да изчете спокойно отговорите. Без да чете целия въпрос и особено уточнението, че го използвали художниците. Това е напълно излишна информация в случая и само губи от времето.

# 227
  • София

Стани богат - 16.02.2022

# 228
При едно от последните момичета 30 секунди дори започнаха да текат (Добре, мина една), но за пръв път се случва Билалов да я прекъсне, да спре времето и да каже отново за пореден път ''БЕЗ ЗДРАВЕЙ КАК СИ''.

# 229
Съгласна съм, че е много важно за участника да разпредели правилно жокерите си и да знае кога какъв да използва. Що се отнася до "Обади се на приятел", наистина малко са хората, които четат въпроса както трябва. Обикновено има много излишна информация, с която се губи време. А то е ценно. И да не забравяме, че всеки, който гледа от дивана, има едно сетиво в повече - очите, а сигналите от тях стигат бързо до мозъка и той обработва данните. Докато при жокера това го няма, той разчита единствено на ушите си, понякога връзката може да е лоша и процесът се забавя.
Но е истина - има гугълски въпроси, които се намират за 10-15 секунди при правилно търсене и е напълно възможно да дадеш отговор в срок.

# 230
Аз даже този жокер не бих си го броила за жокер, ако ида там. Имам приятели, които могат да ми помогнат в различни области, обаче за 30 сек. не мисля, че който и да е от тях ще се справи с Гугъл или без понеже и напрежението си казват думата. Трябва да го знаят от раз, за да могат да ми помогнат. Така че, ако съм там по-скоро бих го ползвала като жокер аако стане нещо, стане, но не бих разичтала на това като реален жокер, за да си определя кога да заключа сума и т.н.

# 231
Вярно е важно как се чете въпросът, ама жокерът трябва да почне да търси още преди участникът да почне да чете отговорите. Те ако чакат и отговорите да чуят... мн зле

# 232
Аз пробвах с "Виктор Пасков Стивън Кинг" и още на първа позиция излезе "Гробища за домашни любимци". Може би ми трябваха пет секунди.
Участникът и той ползва телефонен жокер за този въпрос и жокерът му гугълна и отговори правилно.

# 233
  • София
Съгласна съм, че е много важно за участника да разпредели правилно жокерите си и да знае кога какъв да използва. Що се отнася до "Обади се на приятел", наистина малко са хората, които четат въпроса както трябва. Обикновено има много излишна информация, с която се губи време. А то е ценно. И да не забравяме, че всеки, който гледа от дивана, има едно сетиво в повече - очите, а сигналите от тях стигат бързо до мозъка и той обработва данните. Докато при жокера това го няма, той разчита единствено на ушите си, понякога връзката може да е лоша и процесът се забавя.
Но е истина - има гугълски въпроси, които се намират за 10-15 секунди при правилно търсене и е напълно възможно да дадеш отговор в срок.
Вчера на въпроса за Хари Потър ММ предположи, че жокерът е чул нещо от сорта: поддръжници и Хари Потър и не е разбрал добре въпроса. Сега не знам дали е така, ама е възможно да има недочуване и недоразбиране понякога.

# 234
Аз също мисля, че снощи въпрос за ХП не беше разбран правилно и човека помисли кои са поддръжниците на Хари, за това посочи и тези два отговора.

Има някои въпроси, на които можеш да им намериш отговора в гугъл като напишеш само 1 дума. Но на нас ни е лесно, защото чуваме и прочитаме въпроса и имаме време да осмислим за какво иде реч.

# 235
Но е имало и въпроси, които просто не стават за приятел. Твърде дълги, описателни, не дават възможност за редуциране до една или две думи. Когато не знаеш отговора и е последният ти останал жокер, ползваш го, пък каквото излезе. Странно ми е обаче, когато при голям и труден въпрос и 2 останали жокера, обикновено 50/50 и приятел, не ползват първо 50/50, а се хвърлят веднага на телефонния. И обикновено се издънват.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 12:47 от птица

# 236
Не всеки въпрос е гугълски. И не на всеки въпрос може да отговори приятел, дори да е специалист в областта. За пример - може някой да е голям футболен фен, да знае имена и статистика и пак да не знае какво са подарили руските футболисти при гостуването си на "Челси" през 1945 г.
Но ако ти се падне труден въпрос, за който нямаш никаква представа, и имаш два жокера, според мен е по-добре да се обадиш първо на приятел. Голям или малък, но има шанс той да ти каже верния отговор или да те насочи. Ако пък не знае или не е сигурен, това остава 50:50. Така имаш шанс да успееш само с един жокер. Ако направиш обратната поредност и наистина нямаш представа от отговора, със сигурност отиват два жокера.

# 237
... и пак да не знае какво са подарили руските футболисти при гостуването си на "Челси" през 1945 г.
Това бая време го търсих в Гугъл и не можах да го намеря.

# 238
Пробвай със: dynamo moscow present to chelsea 1945
Излиза директно като текст
и е споменато в първите 2 резултата, да трябва да си го намериш в текста, но е там.

# 239
И аз го търсих и не го намерих. Търсих мача, виздях че руснаците са подарили... За мен букетът даже не е подарък, може би нямаше да му обърна внимание, ако го бях видяла на някоя снимка.

Общи условия

Активация на акаунт