Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 474
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • на малък остров в океана
Мда, ще ги пропусна с радост тези места, много е красиво, но дори и от снимките само ме побиват тръпки.

# 406
  • Milano
Барба, да. Поради липса на време на приятелите направихме разходка до Комо в понеделник и се качихме до Брунате, че не бях ходила.

Прекрасна гледка😍, други да минават по адреналиновата стълба.🤣

# 407
други да минават по адреналиновата стълба.🤣
Joy

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 01:05 от Barbabeau

# 408
  • Milano
Барба, ужасТ🤣.

Напомням на Блу Тюркоаз, че на 1-ви май държавните музеи са безплатни, ако не е закупила вече билети за други дни във Флоренция.

И пак тогава, че градския транспорт спира да работи доста рано, поне в Милано - ок.19.30ч. последното метро в центъра.
П.п. още не е излязла информацията с точните часове.

# 409
Споделете моля отзиви за Мувиленд до Гарда. На четирима тинейджъри, които и наскоро са били в Гардаленд за втори път, дали би им харесало? Ние имаме пътуване края на май и засега сме сигурни, че искаме да повторим Зоо Сафари-то, парка Сигурта и се чудим къде да заведем децата, да не е пак Гардаленд......Идеи някакви? Спим до Пескиера ,така че всичко до 100тина км е ок

# 410
  • Milano
Вероятно ще им хареса.
Ето едно видео да добиеш представа:

https://youtu.be/fcvA5tmHEeg

Монтират сцената в Тренто😍:

Остават 22 дни, 5 часа, 20мин...

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 22:12 от regina di cuori

# 411
Благодаря ти , ще го пусна довечера на децата да кажат те. Но мисля, че ще им хареса, разнообразие да има.....

# 412
Здравейте! Ще бъдем 4 дни във Верона. Как можем да разгледаме градчетата около езерото Гарда? Без опцията наем на кола! Има ли градски транспорт между градовете, корабче..?

# 413
  • In transit
От Верона има автобус до Сирмионе и Пескиера дел Гарда. Оттам може с корабче да се разходите из езерото .
Автобусни линии има и до другите градчета от източната част на езерото.
Тук са всички линии с разписанията им: https://www.atv.verona.it/LineeLago

и сайта за корабчетата по езерото с разписания: https://www.navigazionelaghi.it/risultati?lake=Garda

# 414
  • Milano
Продължени са мерките за влизане в Италия, както досега: ваксина/преболедуване/тест до 31.05.22.

Отпада dPLF.

Удължава се носенето на маски (Ffp2) във всякакъв транспорт до 15/06/22.

Също така и в кина, театри, спортни зали, музикални зали, заведения с музика на живо НА ЗАКРИТО.

В барове, ресторанти, хотели и т.н. не са задължителни, но препоръчителни.

Отпада грийн паса в страната, с изключение при посещения в болнични заведения.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:03 от regina di cuori

# 415
Mikkey и regina di cuori много ви благодаря!

# 416
Продължени са мерките за влизане в Италия, както досега: ваксина/преболедуване/тест до 31.05.22.

Отпада dPLF.

Реджи, за децата възрастта 12 г. ли е още да не се тестват? Ние сме с бустер, малката е на 11 г, а тинейджъра явно пак ще го тестваме. И това за влизане в Италия по всички начини ли е?  Благодаря на всички дето ми помогнахте за есенното ни пътуване, и идеята за пункта в Гориция. Ние сме си фенове на колата и това е, все едно си нося къщата на гръб....От мързеливите сме Simple Smile Натоварвам се само като чета как коментирате разписания , линии, прекачвания......Никой не обиждам, да не ме разберете погрешно, ей Wink

# 417
  • In transit
Az mama2, с влакове е много удобно предвижването в Италия. Нямам проблеми с това. Виж с автобусите е малко по-тегаво, особено междуградските. Ако искам да идем някъде в провинцията се налагат големи гимнастики с разписанието. Така например ми пропадна идеята да обиколим винарския район Ланге (Пиемонт). Затова се надявам тази година, ако стигнем до Франция да обиколим и този район с колата.
Иначе и аз предпочитам с колата, удобство си е.

# 418
  • Milano
За влизане в Италия означава всички 6г.+.
Няма разлики през каква граница.

Естествено не обсъждаме, че в България на летището не проверявали, а би трябвало, нито че няма граница при съседните страни.

# 419
Съвсем изпуснах, че продължават да искат тест за влизане, а имам билети за юни!
Хайде, ще направим по един антигенен на влизане, но се чудя, на излизане как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт