Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

• 318 020
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 960
  • София/Сливен
Според моя скромен опит почти всички торти са по вкусни след 1 ден.

# 961
Мерси за чудесната рецепта.Ето и какво сътворих за рождения ден на сина ми:

в разрез
а
Правя е за втори път и се хареса много повече от купената торта за ЧРД-то!

# 962
Браво, невероятна е !

# 963
konikonkoni страхотно си я украсила   bouquet

# 964
Момичета, ще се върна да изчета вариациите по тази торта, но за да не губя време, моля ви предложете по- леки варианти? Искам да я направя за РД на каката, правили сме оригинала, много ни хареса, но винаги поръчваме шоколадови торти и все остават. Затова ми се иска нещо по- различно като кремове, или с плодове...., знам ли    newsm78

# 965
Момичета, ще се върна да изчета вариациите по тази торта, но за да не губя време, моля ви предложете по- леки варианти? Искам да я направя за РД на каката, правили сме оригинала, много ни хареса, но винаги поръчваме шоколадови торти и все остават. Затова ми се иска нещо по- различно като кремове, или с плодове...., знам ли    newsm78

ами нагоре няколко мимичета споменават вариант с плодове и кисело мляко(може би заквасена сметана ще е по-вкусно),а рулата-плодови

# 966
Сега си мисля, че ще е добре като комбинация шок. рула и крем Баунти /от библиотеката с прясно мляко, грис и кокосови стърготини/. Ще стане по- лекичка ми се струва.

# 967
Аз я правих с крем Тирамису на д-р Йоткер като втори слой крем.Като кремът го приготвих със сметана от ягоди!Даже единият път сложих и цели замразени ягоди,но трябва да се изцедят да не е водна тортата.Другият крем си беше шоколад със заквасена сметана,но стана доста по-лекичка на вкус и аз не обичам само шоколад.

# 968
Това е плодовият вариант, вътре е с кисело мляко и ягоди http://images13.snimka.bg/002091252.jpg
Wink

# 969
Купих рола шоколад и ванилия и пудинги на Йоткер ванилия и шоколад. Мисля да  наредя шахматно ролата и кремовете да ги желирам на пластове.1 или 2 желатина да сложа на 1 л. прясно мляко /2 крема с по половин литър/?

# 970
Пробвах го!Страхотен е!!!!!!

# 971
  • Кукуландия
Готово, сложих я в хладилника. Утре ще докладвам със снимки, дано да се получи Praynig

Исках да ви питам в какви купи я правите? Моята е 15см. висока и 20см. широка най-отгоре и добре, че купих един ягодов крем, който добавих по средата, иначе нямаше начин да се напълни цялата купа само с 400гр. заквасена сметана и 300гр. шоколад  Rolling Eyes newsm78

# 972
https://picasaweb.google.com/106324819080997145179/DdFxNH#5578427643825651810

Това е моята, много вкусна стана, с кремове ванилия и шоколад на Йоткер + 2 желатина. Вътре беше тип "Зебра", но ме досрамя да снимам пред децата. Много е лекичка така  Peace

# 973
https://picasaweb.google.com/106324819080997145179/DdFxNH#5578427643825651810

Това е моята, много вкусна стана, с кремове ванилия и шоколад на Йоткер + 2 желатина. Вътре беше тип "Зебра", но ме досрамя да снимам пред децата. Много е лекичка така  Peace
а от нас не те ли с срам за дето не я снима тортата Wink Wink Аз веднъж бях забравила да снимам едни сладки и за щастие и двамата ми гости за малко излязоха от стаята и аз спретнах за 3 секунди една фотосесийка Wink Иначе цветята на балкона и саламената тортичка също са ок Peace

# 974
  • Кукуландия
По случай рожденният ми ден ви черпя с моят първи опит: https://picasaweb.google.com/uinenn/BirthdayCake2011
Украсата ми няма нищо общо с първоначалната идея, но като за първи път съм доволна. И мъж ми, който уж не обича сладко, изяде две парчета и иска трето, но аз не давам Naughty
Прави сте, че трябва само със заквасената сметана на Данон, другите леко киселеят, нооо на нас и така ни допадна и то МНОГО  Mr. Green

Хиляди благодарности, Лео!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт