Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 819
  • 433
  •   1
Отговори
# 105
От снощи усещам лека болка ниско в ляво и си продължава и сега. Не се засилва, което ме успокоява, че не е знак , че тръгва раждането. Аз съм 38+4 дни. със 1 см разкритие /от сряда/. За момента мисля, ако се засилят тези болки да отида на преглед. За сега не съм усещала контракции/лекаря твърди, че имам/ , но от няколко дни улавям стягане на корема и то от допир.

Имам такава болка, но в дясно. Аз нямам разкритие или поне в четвъртък нямах. Тогава ходих на преглед точно заради тази болка в дясно, която понякога е постоянна, а друг път е през интервали и заради странното треперене на корема ми. Ами нямах разкритие, даже и контракции нямах като ходих на прегледа, всичко беше спокойно вече, въпреки че усещах болката от време на време и на тонове като ме включиха даже. Лекарката, която ме прегледа каза, че може да е от натиска на главата на бебето, че то си я държи там или пък някое черво, че и те са завряни и притиснати някъде там.

# 106
Хайде честити бебоци и от мен Heart Добавила съм ги и в другата темичка за мамите, които искат да продължат да пишат там Simple Smile

Сим - нали знаеш, че сме идентични случаи. И на мен от разходки последните дни ми се засили течението - знам, че не са води, но гащичките ми са мокри, ако не съм с превръзка. И аз по цял ден ходя, а контракциите намаляват - миналия месец едва се издържаше и всички мислеха, че ще родя по-рано и едва ще добутам до 9-ти, а то сега в 9-ти - нищо. На мен след единия преглед за разкритие, няма да ми правят повече докато не тръгне раждане (или не тръгна да пренасям, може би) - на теб редовно ли ще ти правят?

# 107
И аз съм по същият начин, когато съм по активна течениено ми се увеличава. Понякога е доста бяло, понякога воднисто. Два пъти до сега ми вземат микробиология, но всичко е наред и АГ каза, че нямам повод за притеснение. Колкото да контракции те аз съм в 39то седмица и нямам никакви..

# 108
За микробиологията - и да не ти е чиста, то масово на бременните не им е и си раждат така - после се правят по-агресивни терапии за лечение. Специално питах дали трябва да е напълно чиста и няма никаква нужда - освен ако нямаш много сериозни болки, сърбеж или нещо подобно. Причината е, че повечето глобули и мазила за гъбички и бактерии омекотяват шийката на матката и може да тръгне раждането, затова тези терапии се избягват в последния месец.

# 109
Много ми е странно как така правят преглед за разкритие без никакви други индикации за раждане... И на мен не са ми правили и честно казано нямам никакъв мерак, при положение, че нямам контракции и не са ми изтекли водите, дори и да имам сантиметър-два, какво значение има? Но явно всеки лекар си действа различно.

# 110
Все си мисля, че имам гъбички, понеже течението ми е по-обилно, но нещо микробиологиите не ги хващат. Последната от 1ви февруари ми е чиста. Явно самото количество е по-малко и не се отразяват в микробиологията. Веднъж като имах candida albicans 10^3 аг ми каза, че в такова количество дори не налагало лечение. Но аз си се усещам кога съм ок и кога не съвсем.

# 111
Веднъж ми правиха за разкритие, заради контракциите, но иначе повече не мисля че ще ме проверяват, поне с такова впечатление останах.
И на мен микробиологията ми е чиста, но течение си имам през цялата бременност, това било напълно нормално. Имам сърбеж понякога, но аз си докарах една свръхчувствителност там и това е още от преди бременността и като ми се раздразни малко повече лигавицата от допир с нещо и после леко боли и сърби за кратко, но не е от гъбички това.

# 112
  • Пловдив
Момичета, преди малко се прибрах от преглед. В 37+6 г.с. съм. Явно скоро няма да раждам. Никакво разкритие нямам, но пък главата на бебето била в таза и е във възможно най-правилната позиция за нормално раждане. Минах и тонове за първи път. Еми той не спря да шава. Акушерката няколко пъти се опитваше да му намери пулса. Само 1 контракция имах през това време. Тоновете били отлични, както и водити и плацентата. Другата седмица пак съм на преглед.
Ааа да, бебешокът го премериха 3700гр, преди 10 дни беше 3300гр. Flushed Голямо бебе ще е. Имам още 2 седмици до термин и го питах дали ще мога да го родя, ако наддава с това темпо. Док каза, че ще направим всичко възможно да е нормално, но все пак като започне самият процес, ще преценяме ситуацията. Засега всичко е наред, но аз започвам да се движа, колкото се може повече, за да забързаме процеса.

# 113
Здравейте.
Досега само ви четях и ви се радвах. Ето, че дойде време и аз да се похваля. Днес на 15.02 с планово секцио в Сан Хосе, Калифорния, се роди и нашата Мая.
Явно упойките тук са по-различни от БГ, защото цял ден ми се гади и повръщам, въпреки лекарствата, които ми дават.
Успех на всички мами, които все още очакват своето чудо.

# 114
Честита да е Мая!

# 115
Честита да е Мая! Да е здрава и спокойна. На мама бързо възстановяване. Heartpulse

# 116
  • sofia
Нека е много щастлива малката Мая.

# 117
Честита радост, milenad! Heartpulse Да е много здрава, усмихната и щастлива малката Мая! Flowers Four Leaf Clover Бързо и леко възстановяване! Blush

# 118
Честита да е Мая!
Да расте здрава и щастлива! 💖

# 119
  • Пловдив
Честита Мая! Heart

Общи условия

Активация на акаунт