Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
добро утро
на  път с младия водач Blue Car
https://www.instagram.com/p/Cbx9aw8I-Qr/?hl=bg
джулс ,прощавай че  позволявам  да добавям към  твоята  история
якут , моля продължавай  с предизвикателните си пожелания към ибича

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 08:54 от kmaroo

# 151
Якутче😍, без нас може ли? 😀
Чакаме знак от Ибо и пак скачаме тук.
Сега ми е приятно да чета, интересна информация пускате и се радвам, че темата е жива.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 18:29 от pepel_ot_rozi

# 152
Здравейте момичета, петък следобед е, още една седмица приключи!

На страницата на  платформа Netflix най-после се е появила информация относно минисериала "Птичи полет", Заглавието на английски действително е "Аs the Crow Flies".

Kmaroo, разбира се, че ще допълваш информацията 🙂
Тук няма монопол върху Ибо и снимките му 😀 Аз зная, че когато се  направи екранна снимка на снимка от чужд профил, инстаграм уведомява собственика на профила и в началото изпитвах леко притеснение да го правя. Но след време, след като прочетох едно интервю, в което Ибо казва, че няма нищо против феновете да вземат снимки от профила му, тъй като нямал какво да крие, станах малко по-смела 😀

Снощи имаше он-лайн епизод на БЗЧ

Аз не го гледах, реших да изчакам да излезе с превод. Но преди малко, от чисто любопитство, отидох и погледнах какво са коментирали зрителите в страницата на bzcdizi в инстаграм. Коментарите  бяха доста разнообразни. Дадох си сметка, че някои от тях разбирам дори и без гугъл преводач 🙂

Едни от зрителите искаха Зюлейха да бъде заедно с Хакан, защото  било "rezilik" да бъде с Фикрет, брат на бившия й мъж.
Други, точно обратно, искаха да се ожени за Фикрет, тъй като Хакан бил "katil" - убиец на бившия й мъж. (Което не е точно така, тъй като Демир умря при нещастен случай, гръмнат неволно от един от хората на Хакан).

Други от зрителите пък директно критикуваха сценария, че бил много тъп и спрели да следят сериала. И дори топ-актьор като Ибрахим не можел да компенсира, когато сценаристите се изчерпят откъм идеи. ( С последното изречение съм напълно съгласна).

Но най-много се развеселих от следния коментар: "Hakan, Züleyha'yı bırak, beni al!  Zuleiha Gafur ile evlensin".
Превод: "Хакан, остави Зюлейха, мене вземи! Зюлейха да се ожени за Гафур"(Гафур е управител на имота на Зюлейха, много нахален, лаком и мързелив персонаж)😀
Стана ми толкова смешно, че реших да го споделя тук с вас.

На друга една страница бяха разкрили самоличността на тайния агент Хакан,  по снимките от досието му - на едната снимка е Улубатли Хасан от филма "Фетих 1453", а на другата - Огуз от сериала "Реакция" 😀

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 15:07 от Juls1

# 153
мерси джулс
  значи някои  зрителки ""прощават" на образа на убиец на ибича  "'закриват  си очите"" Sunglassesи си го харесват  за тях си Smiley
аз щях да питам дали са свършили снимките с него в чукурова ?

# 154
Кmaro Blush

Хакан не е убиец, поне не в прекия смисъл на думата. Не са показали нищо подобно в сериала, което да е извършено директно от него. По-скоро други хора от обкръжението му и против волята на Хакан извършиха някои неща. Ролята на Хакан е на таен агент от турското разузнаване, в служба на правителството.

Едва ли е приключило участието му в сериала, остават още 10 серии. И има доста неизяснени моменти.

Но и на мен ми направи впечатление, че Ибрахим сякаш стана малко по-активен в социалните мрежи 🙂 Може би се е отърсил от негативното настроение, което е добре и за него, и за нас 🙂

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 22:42 от Juls1

# 155
https://www.instagram.com/p/CbzM9o-Ipu0/
тези показатели добри ли са за сериала  или са стари 
джулс -т.е хакан е от добрата страна на бариерата

# 156
Да, рейтингът на БЗЧ бележи покачване в сравнение с предходната седмица. Но си е все така на второ място от трите сериала, излъчвани в четвъртък.
Аз харесвам образа на Хакан. Единственият му недостатък според мен е, че първоначално дойде в Чукурова с намерението да си отмъсти на Демир за предателството му в миналото.

Но се влюби в Зюлейха и се отказа от отмъщението. Но отмъщението си е част от турския манталитет. Докато християнският бог казва: "Ако те ударят по едната буза, обърни и другата", т.е учи християните да не отмъщават, при турците не е така.
При тях е като в поговорката: "Око за око, зъб за зъб". И отмъщението е задължително, за да изчистят "честта си", както пред себе си, така и пред обществото. На база на тази логика, Хакан не може да бъде обвиняван, че е искал да отмъсти. Още повече, че има за какво да отмъщава - Демир е опозорил сестра му. Подлъгал я е с обещание за брак и след кратка любовна афера я зарязва с писмо. Но специално за тези отношения, Хакан разбира след смъртта на Демир. Негативните настроения срещу Хакан идват от почитателките на Фуркан Палали и Мурат Юналмъш (Демир), които, разбира се, не дават Зюлейха на никой друг 😀😀

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 18:38 от Juls1

# 157
отново благодаря джулс за поясненията Flowers Cherry Blossom
тези почитателки  много егоистични  ми се струват, щом  не  разрешават  на зюлейха да  продължи в  щастие  живота си Heartpulse

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 17:22 от kmaroo

# 158
Момичета, това видео от фейсбук отваряте ли го?

https://fb.watch/c6NwygY_Tl/

Аз гледах в инстаграм това същото видео, публикувано от фенове и придружено от коментари, че Ибо бил на ски с приятели през м.декември миналата година.

Но се оказва, че видеото е от 2015 г. Намерих го съвсем случайно, разглеждайки една стара и вече неактивна страница във фейса. Видеото е публикувано там през 2015 г. с надпис "new", т.е. ново. Това означава, че информацията от нова година е била невярна!
Някой се е опитал да ни заблуди.
Ето и снимките с приятелите му, които също са от 2015 г.

Тези снимки бяха публикувани тази зима като доказателство, от някои фенове, че се били разделили с Михре , тя била сама на екскурзия, а Ибо - на ски с приятели.
Ето как се злоупотребява, използвайки стари снимки и видеа като
нови факти!

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 13:27 от Juls1

# 159
ами  джулс, отчели са  първи април по - рано  Grinning
сега го виждам видеото  от твоя пост
така е соц.мрежи - на някой както му е изгодно ги ползва и с користна  цел в случая който публикуваш

# 160
Момичета, на мен лично ми харесва позицията му във връзка с раздялата му с Михре да пази личния си живот и детето настрана от медиите. Това означава, че спазва позицията си от от онова старо видео от 2011 г. Поздравява журналистите, уважава ги, но когато му задават личен въпрос се усеща как пуска преграда между себе си и тях. Без да става груб им показва, че личния му периметър е непрекосновен.
Джулс, сетих и нещо друго. Като спомена за използваните фотографии на Хакан от два други сериала.
Относно приятелската снимка на Демир и Хакан от 1962 г. снимана в Берлин.  Мисля, че са използвали пак стара снимка  на двамата от участието им в минисериала "Седдюлбахир: 32 часа". Може да е снимка на двамата от сета. В минисериала участват и тримата: Уур Гюнеш, Мурат Юналмъш,  и Ибрахим Челиккол.

Ибрахим от същия сериал.

В Чукурова ги обединява героинята Зюлейха: Йълмаз беше любовта на живота й,  Демир бе неин съпруг, а Хакан беше на път да се омъжи за нея. Жалко, че по едно и също време не ги събраха в сериала. Какъв сериал щеше да се получи, като прибавим и Фуркан Палалъ да видиш тогава рейтънг до тавана.
И в друго си права, актьорите играят зверски добре, но големи пробойни има в сценария, което не може да се компенсира по никакъв начин.

Пепелче, като видях, че си писала, много ти се зарадвах. Пиши, пиши!  Heart

Kmaroo, много си права, но всеки си има своите предпочитания.  Затова стискаме палци Хакан и Зюлейха да намерят път един към друг.  Зюлейха чуства приятелска привързаност към  Фикрет, а тъй като е брат на покойния й съпруг, той е чичо на децата й и в този аспект го третира като член от семейството. Отношението й към него е като към брат. Да, симпатия има, но не вярвам нещо друго да се получи. Това се видя в серията, когато Фикрет набра смелост да й се обясни в любов, а на Зюлейха й беше супер неловка ситуацията.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 09:59 от yakut

# 161
Якут Flowers Hibiscus

Аз "Седюлбахир 32 часа" не съм го гледала, но видях плакат на сериала, на който са изписани имената на актьорите.

Съгласна съм с теб, че щеше да се получи много по-голяма интрига, ако бяха оставили Демир жив. 🙂 Нищо чудно и снимката на Хакан и Демир да е от времето на предишния общ сериал на Ибо и Мурат Юналмъш.

Значението на името Ибрахим било буквално "баща" 🙂

Той затова е толкова добър родител, носи тези качества по рождение 🙂

# 162
Джулс, много си права. Ибо е страхотен баща. В общи линии човек върви по стъпките на родителите си. Прави това, което е видял в семейството си. Неведнъж в интервюта е споменавал, че неговия баща е бил невероятен, подкрепящ и обичащ децата си. Присъствал  на всичките му баскетболни мачове и когато починал, неволно го търсел в публиката. Това била  една от причините да изостави баскетбола. Някъде бях чела, че затова се опитва да бъде добър баща и иска да изгради здрава връзка със сина си.
Ти беше споделила няколко мнения във фейсбук за БЗЧ. И аз попаднах на едно мнение м ютуб на фрага за 131 - ви епизод, което смятам, че е право в 10-та.
Предполагам е жена. Тя пише следното: Е, виждам много интересни коментари. Не  е необходимо човек  до края на живота си да остане сам. Жената докато почине Йълмаз, че даже и след това продължи да го обича. След това в тази празнина се опита да се хване за Демир. Както винаги, Демир пак си направи своето. Хакан да кажете, и той се оказа лъжец и според мен неговите лъжи се оказаха още по-тежки. Защо цял живот младата жена  да остава сама, няма ли право да обича и да бъде обичана. Даже може да не е достигнала  30-те. Ако тази жена живее до 90 години, 60 години  сама ли да живее като изпитва болка. Когато се появи някой, когото да хареса, да обича естествено, че ще бъде с него и какво от това. Престъпление ли е да искаш да имаш някой в живота си. Много интересно, даже и във филмите не дават правото на жените да живеят. Това не се нарича вярност. Например когато Йълмаз се ожени за Мюжгян всички казаха: "Какво да прави човека, след като загуби надежда от Зюлейха, ожени се" и според мен бяха прави. Но същото право не отдадоха на Зюлейха. Никой не каза когато преди това Фикрет имаше връзка с Юмит, после обичаше Мюжгян, сега обича Зюлейха. Всеки критикува връзките на Зюлейха. Стореното на Мюжгян от Йълмаз беше грубо, но всеки критикуваше  направеното след това от нея когато се побърка.  Да си жена  в това общество е трудно, даже и за героините в сериалите."

Çok enteresan yorumlar görüyorum ya. İnsanların ömür boyu yalnız kalmaları gerekmiyo ki. Kadın ölene kadar hatta sonrasında bile yılmazı sevdi. Sonra o boşluk içinde demire tutunmaya çalıştı. Demir yine demirliğini yaptı her zamanki gibi. Hakan deseniz o da yalancı çıktı ki onun yalanları çok daha ağır bence. Gencecik kadın neden ömür boyu yalnız kalsın sevmek sevilmek hakkı değil mi. Daha 30lu yaşlara gelmemiş bile olabilir. Bu kadın 90 yaşına kadar yaşasa 60 sene acı çekip yalnız mı yaşasın. Hoşlandığı sevdiği biri olduğunda tabi ki hayatına alıcak ne var bunda. Suç mu hayatında birini istemek. Kadınlara dizilerde bile yaşam hakkı tanınmıyo çok ilginç gerçekten. Sadakat denilen şey bu değil. Mesela yılmaz müjganla evlendiğinde "ne yapsın adam züleyhadan ümidi kesti evlendi" dedi herkes ki bence mantıklıydı da. Ama aynı hak züleyhaya tanınmıyo. Kimse fikretin de önce ümitle alakası vardı, sonra müjganı seviyodu, şimdi züleyhayı seviyo demiyo. Herkes züleyhanın ilişkilerini eleştiriyo. Yılmazın da müjgana yaptığı şey terbiyesizlikti ama herkes müjganın sonradan çileden çıkıp yaptıklarını eleştirdi. Bu toplumda kadın olmak dizi karakterleri için bile çok zor

Друг коментар с големи букви:
Искам да напомня на всеки, който е забравил. И Фикрет беше дошъл в Чукурова за да отмъсти на Демир. След това се отказа от отмъщението. (вероятно е по повод на тези, които плюят по Хакан)

UNUTAN HERKESE HATIRLATMAK İSTERİM FİKRETTE ÇUKUROVAYA DEMİRDEN İNTİKAM ALMAK İÇİN GELMİŞTİ. SONRADAN İNTİKAMINDAN VAZ GEÇTİ.

За ваша информация, връзката на Фикрет и Зюлейха ще убие сериала... (ай де де, тук вече пресолиха манджата Joy)

Fikretle Züleyha ile birlikteliği diziyi öldürür bilginize..

Наред е Гафур... човечецът е вдовец , най-добре той познава чифлика и според мен и него може да пробва като съпруг Joy

Sırada gaffur var...adamcağız dul,çiftliği en iyi o biliyor eş olarak onu da deneyebilir bence.     Simple Smile

Има доста забавни коментари.
Повечето са от типа как е възможно Зюлейха и Фикрет да бъдат заедно, та той е брат на Демир.
Определено има доста, които харесват образа на Хакан.  Друго пък намират Фико за по-подходящ кандидат за Зюлейха.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 10:01 от yakut

# 163
джулс, якут Nature Sunny
мерси за коментарите .дано с.ц. не оставят  до  финала зюлейха  черна вдовица , нали сериала се развива в по ново време

хубаво и свежо утро

# 164
Здравейте момичета!

Kmaroo Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Якут Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus благодаря ти за споделените мнения на други зрители!

Разбирам, че има и други хора, които виждат в Гафур потенциала да седне начело на масата на Зюлейха 😀 Ще е доста комично!
Но първото мнение, което си споделила звучи тъжно и разочаровано. И за съжаление, сигурно е вярно.

Аз снощи гледах ДЕК по Диема фемили.
Даваха серията след развода им, когато Зейнеп и Емине отиват да пият кафе и виждат там Мехди, Нух и служителката от фирмата за автомобилни гуми. Докато Емине казваше на Зейнеп да си тръгнат, Зейнеп не можеше да свали очи от Мехди, който седеше с гръб към нея и не я виждаше. Гледаше омагьосана, краката й сами я понесоха към него. Тогава Мехди се обърна и се изправи. Беше горд, обиден, мълчалив. Изпълнен с недоверие...
И Демет, и Ибрахим бяха блестящи!
Отново усетих любовта, болката, обидата...
Бях на път отново да изпадна в онова състояние на емоционална нестабилност, което първия път, след като гледах сериала, ме държа цял месец.

И тогава изведнъж ми просветна 🙂
Сетих се за думите на писателя Марк Твен, цитирам по памет: "Аз, когато искам да прочета нещо хубаво, сядам и си го написвам". 🙂

И така, разбира се, без да съм писател, и без да имам някакви претенции, че ще се хареса на всички, аз реших да напиша как трябва да се развие сценарият според мен, по начин, който да не ме разстройва.

Ето моят сценарий за ДЕК след развода на Мехди и Зейнеп.

След развода, който, също като сватбата им, се случва много прибързано, двамата страдат дълбоко един по друг.
Болката е разкъсващо силна. Зейнеп плаче нощем, когато всички спят.
А Мехди изобщо не може да заспи. Непрекъснато мисли и бавно започва да осъзнава какво е направил и защо всъщност загубил Зейнеп. Дава си сметка, че няма да може да си изгради нов живот и да живее без нея.
Твърдо решава да намери начин и да я спечели отново.

Връзката на Нух и Джамиле е разкрита от Мюжгян. Първоначално Мюжгян се опитва да настрои Мехди срещу брака им, но не успява. Нух и Джамиле правят голяма сватба и заминават на меден месец. Като се връщат, остават да живеят в семейната къща на Караджа.

Междувременно, още преди сватбата на Нух и Джамиле, Бенал се опитва да се сближи с Мехди, но той не й обръща никакво внимание, тя си събира багажа и заминава нанякъде.

Бурхан идва и иска Мюжгян за жена. И тъй като самият Мехди е силно и нещастно влюбен, разбира че и те са страдали дълго време един за друг. Така че той дава съгласието си да се оженят. Бурхан и Мюжгян са щастливи.
Женят се без много шум и заминават за Германия.

Бурхан, от благодарност, връща сервиза на Мехди, чрез човека, който го е купил първоначално, но Мехди не желае да се занимава повече с него и отново го продава на по-висока цена.
Бизнеса му с гумите върви много добре и се разраства. Бурхан го няма и няма кой да му пречи. Има голяма печалба.

Един ден Мехди случайно вижда на витрината на една книжарница книгата със стихове, която Зейнеп харесва, влиза и я купува. Чете стиховете. Зейнеп силно му липсва. След работа той чака Зейнеп пред адвокатската кантора. Предлага й да отидат да пият кафе и да поговорят.
Извинява й се за всичко, което тя е преживяла по негова вина и й подарява книгата.
Пита я какво би било, ако сега се запознават за първи път и дали тя би отишла с него на кино, ако я покани.
Зейнеп все още е много влюбена в него и се съгласява.
Двамата започват тайна връзка.

Мехди се изнася на квартира. Двамата със Зейнеп са все по-влюбени един в друг. Тя често остава при него в квартира му.
Никой не подозира за връзката им и затова никой не им трови живота.

Дилара завършва училище и заминава да учи в друг град.

Баръш печели делото и връща имотите на Нермин, която започва сама да си управлява холдинга. Запознава се с по-млад от нея мъж и разцъфтява. Занимава се със своите си любовни проблеми и спира да се меси в живота на Зейнеп.

Емине изкарва курсове по бизнес-администрация и също започва работа като секретарка в някаква търговска компания. Там започва да се среща с един от служителите.

От фирмата за лицензирани автомобилни гуми предлагат на Мехди да замине като техен представител за Милано и да развива бизнеса им зад граница. Мехди казва на Зейнеп, че трябва да замине за чужбина, но не иска да се разделят.
Зейнеп тъкмо е разбрала, че е бременна. Размишлява за живота си и осъзнава, че след няколко месеца, така или иначе, ще й се наложи да напусне работата в адвокатската кантора, за да се грижи за детето си. Стига до извода, че ще трябва остави кариерата си на адвокат за след няколко години, когато детето й ще поотрасне.
Двамата с Мехди решават да заминат за Милано заедно. Те се женят отново, като само се подписват без да кажат на никого. Заминават тайно за Италия, като Зейнеп оставя на майките си по едно писмо.

Нух продължава да работи сам известно време в магазина за гуми, но тази работа не му допада и той отново отваря заведение в стария им квартал.
Двамата с Джамиле започват да го развиват като семеен бизнес.

Бенал се появява в много напреднала бременност и търси Мехди. Но него го няма, той е в чужбина, щастливо женен за Зейнеп. Никой не й дава адреса им.
Бенал остава в къщата на семейство Караджа, при Джамиле и Нух. Там ражда бебето си. Джамиле й помага.

Сакине и Султан се занимават с кетъринг. Решават да си купят автомобил и да разнасят сами храната, но нямат шофьорски книжки. Записват се на шофьорски курс, където с тях се случват разни комични ситуации. Но накрая завършват курса и започват успешен бизнес. Гюлбин се появява, има перипетии покрай нея, но накрая всичко се нарежда.

Мафия и затвор в сериала изобщо няма, нужно ли е да има такова нещо?

Енгин Йозтюрк отива да играе в друг сериал, а този си остава за историята на Зейнеп и Мехди.

Финал 🙂❤

Общи условия

Активация на акаунт