Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
""Енгин Йозтюрк отива да играе в друг сериал, а този си остава за историята на Зейнеп и Мехди.""Hands Point Up

джулс , благодаря

де да беше   филма като в твоя сценарий Hands Clap
героите да попадат в  ""лабиринтите на любовта ""

# 166
Джулс, много много ми хареса твоя сценарий. Hug Flowers Bouquet
Направо изяде хляба на Ейлем Джамполат и 7-те сценаристи след нея, които в творческото си безсилие или по-скоро слабоумие закопаха хубавия сериал. Според първоначалният замисъл  на сериала, не знам дали си попадала на резюмето, защото после от нема и къде го промениха, трябваше да гледаме историята на Мехди и Зейнеп, две деца родени в една и съща махала, но пораснали в различни условия. Мехди останал в махалата, а Зейнеп отгледана от богато семейство, което й дава възможности да продължи образованието си. После пътищата им  се пресичат и те изживят болезнена любов, в която щеше  да има върхове и спадове, но те трябваше да са си лек един на друг за болките от миналото, а мотото беше: "Съдбата наранява, а любовта спасява!" Ако те бяха наели теб като сценарист, щеше да има и психологическа драма  и дилемата съдбата  ли е водеща или избора,  но целта да е и двамата да поемат по пътя на помирението със съдбата и осъзнаването за ценността на другия и опита за промяна, като дадат равностоен шанс и право за по-добър живот и на двамата, както и щастие и бъдеще за двойката Мехди - Зейнеп. Щяха едновременно с това да вдъхнат надежда на момчетата в положението на Мехди, че и на тяхната улица ще изгрее слънце някога. Така глупавите сценаристи отнеха надеждата, че доброто съществува и дадоха шанс само на богатите и образованите, като само тях ги изкараха морални и справедливи. Излиза, че на момчето от Балат му е съдено все да е губещата страна и все той да е мачкан от живота. Значи щом си роден в калта, в калта си оставаш и това е твоят избор.
Хареса ми сценарийното ти решение за Баръш и как реши да си ходи. Ако се бяха фокусирали върху двойката Мехди - Зейнеп, както ми ес струва беше по първоначален план, Баръш щеше да е абсолютно излишен образ, какъвто си е по принцип. Най-много щеше да е просто шефа на Зейнеп във фирмата, който щеше да се опита да я сваля и като види, че Зейнеп обича съпруга си и е фокусирана върху брака си  щеше да се оттегли. А те какво направиха? Удариха образа на Мехди, изкривиха го до степен, в която връщане нямаше и после разчитаха на антипода Баръш да стабилизира сериала. Но не би. Колкото повече превръщаха психологическата драма в ромком, ефектът се превърна в дефект. Да ти кажа честно твоят сценарий в пъти повече ми харесва от бозата, в която превърнаха филма във втори сезон. И да си кажа честно от грозната сцена с отвличането на Зейнеп нататък, четях повече момичетата във форума и минавах с мишката само сцените с Мехди и Зейнеп, защото тийнейджърските глупости с тротинетки и бутилки и тям подобно простотии ми идваха в повече. Ако исках ромком щях да гледам нещо друго, а не да си го причинявам с ДЕК. Друго исках да видя там.
Та накратко, де да имаше в екипа на ДЕК сценарист като теб, рейтингът на сериала щеше да е до тавана и посланието щеше да е правилно и щяха да спазят първоначалната си концепция. А така както бяха тръгнали с  "голямата кошница" за трети сезон, после втори до 50-та серия, накрая се спряха на 43-та финал. И това им беше много, но поне успяха да завършат всички сюжетни линии. Да не говорим пък за стайлинга на главната героиня.  Във втори сезон недоразумение от начало до край. То бяха едни къси рокли, едни деколтета, то бяха едни голотии. Да ги питаш къде точно ходят така в реала? В квартал като Балат, или правната кантора? За сравнение в сериала "Присъда" почти не видях такива разголени адвокатки и прокурорки. Единствено само една съдийка ходи с по-къси поли и аз се чудя как са го позволили от екипа това.  Grinning

Kmaroo,  наистина де да бяха дали шанс за любовта на Мехди и Зейнеп!  Cry

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 10:02 от yakut

# 167
# 168
якут  Hands Ok Hand и твойте разсъждения трябваше да имат с.ц
според мен ибича ,  може би сам  е поискал да излезе от  филма  ,точно поради изкривяването на образа му  и предаване "'главната роля"' на баръш
/ аз го  гледах  до преди  мехди да влезе в затвора /
 пеплче  отваря ми се"' радостта на али""- това ли е видеото ти ?

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 14:07 от kmaroo

# 169
Пепелче, за съжаление не ми се отварят  споделените от вас сторита в инстаграм. Като разбрах, че видеото е със сладкия мълчуган Али, направо съжалих, че не ми се отваря.. Но какво да се прави, който може нека му се наслажда и от мое име. Много е сладък русият бонбон. Hug

Kmaroo, благодаря ти за милите думи. Flowers Hibiscus Не ми се вярва Ибо да се е оттеглил само защото се случи тази недомислица с образа му. Той е професионалист. Може да са го предупредили, че героят му се е изчерпал и следва да напусне сериала, а след като са се стекли така нещата,  мениджърката му е намерила проекта на "Птичи полет". Макар, че ми се искаше писаното от теб да е вярно, защото те това заслужаваха. Представяш ли си колко е гадно, да си чел едно, а впоследствие героят ти да се окаже диаметрално противоположен?

А накрая виж какво се случи. Постерът го  копирах току що от сайта на TV8  за ДЕК. И според него излиза, че историята била само на Зейнеп, като се опитаха да ни убеждават впоследствие.

No comment!!!!  Joy

Оттогава не гледам нищо по "истински истории" на д-р Гюрсерен, която е истинска машина за пари. Взеха правата върху романите й да ги екранизират. Пишат най-нагло, че са по действителни случаи, докторката е консултант на "психологическите" им драми. И така, "и вълкът сит, и агнето цяло", и всеки си получава своето.

Апропо, OGM си позволиха в сериала "Червената стая", адаптация  пак по книги на д-р Гюлсерен, да използват случай от книга на една иранска авторка в образа на Митра в сериала (това е една млада жена, чиито баща ги е изоставил когато е била малка и е имал друго семейство, а след години тя имаше връзка с по-възрастен от нея мъж) и ги съдеха за авторски права.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 12:49 от yakut

# 170
Здравейте момичета!

Кmaro Heart
Якут Heart
Пепел Heart
Благодаря за хубавите думи. Радвам се, че и на вас е допаднал "сценария" ми. 🙂 Но го написах преди всичко за себе си 🙂 Че от това, което гледам по ТВ ми става много тъжно и се разстройвам, и спирам вече да го гледам по телевизията.

Но, Якут, аз също съм забелязала и съм възмутена от начина, по който обличат дамите от бизнес средите, както и от други уважавани професии в повечето турски сериали, защото никоя уважаваща себе си жена, няма да отиде на работа с минижупи и разни други гъзовейки, да ме прощавате за израза.

Правилото относно облеклото на работа, по принцип, е повече от елементарно - ако искаш хората да те уважават и да те слушат какво им говориш, не трябва да ги разсейваш с облекло или друго, защото тогава спират да те слушат и започват само да гледат това, което е на показ 😀

Горното не важи за шоубизнеса,  там трябва да си покажеш всичко 😀 т.е. колкото повече показваш, толкова си по-интересен и те запомнят. Но това е преди всичко "визуална" професия.
И не трябва да се бърка с бизнес-сферата.
Но явно в турските сериали имат някакви изкривени представи за работещите жени или пък се опитват да пробутат идеята, че жените на отговорни постове са, едва ли не, леки жени. Сигурно с цел да демотивират младите момичета да искат да работят и да се развиват.
Ето, да вземем за пример служителката от фирмата за лицензирани автомобилни гуми в ДЕК, която беше със сако, облечено или на голо, или върху блуза с деколте, разкриващо голяма част от гърдите й. Като някоя, дето си го търси. Че и Мехди се опита да прелъсти!
Значи, внушението на сериалите към родната им аудитория е, че добрите и порядъчни момичета трябва да си стоят в къщи и да не ходят на работа, защото там е пълно с развалени жени и те трябва да се пазят, за да не станат такива като тях.
Ето ти напредък в отношението към жената в Турция! Казвам го със сарказъм, разбира се.

Ами че то си има едно облекло за работа в офис, друго облекло за делови срещи, облекло за официални вечери, за спортни събития и т.н.
Героините в повечето турски сериали са облечени напълно неадекватно и неподходящо. Толкова ли турците не са гледали американски или др. филми, в които има освен вечерни, дори и коктейлни рокли, и облекло за разни матинета и т.н.
Питам се дали наистина не разбират от дрес-код или нарочно го правят, по причини, които посочих по-горе, а именно, да откажат и демотивират жените там да работят. За да продължат да ги държат в подчинение заради икономическата зависимост от мъжете им.
Но стига толкова за облеклото.

В инстаграм видях, че феновете се питат, след клипчетата от автомивката, каква кола кара Ибо 😀

Автомобилът му от видеото

Автомобилът на Ибо е марка Астон Мартин, кабриолет. Това е английски луксозен, спортен, бърз автомобил, с мощност над 500 к.с.
Марката Астон Мартин е известна с ръчното производство на скъпи луксозни автомобили в лимитирани серии.
Автомобили от тази марка притежават Принц Чарлс, Стивън Спилбърг, Бен Афлек, Хю Грант, Дейвид Бекъм и др.известни личности.
(По инфо от уикипедия)

Видях подобен автомобил на сайта на Ауто.бг, за желаещите да си закупят по един 😀
Дали ще ни върнат, ако поискаме тест-драйв по тази обява?

По автомобила нямам забележки, освен по финансовата част 🙂
Но не ми стана ясно защо регистрацията на колата му е в Измир (35) след като Ибо живее в Истанбул и номерът на колата трябва да започва с цифрите (34)
Той е роден в Измит, обл.Кочаели. Това сега се води към Истанбул. А Измир е на разстояние над 400 км западно от Измит.

П.П.
Малко прибързано зададох въпроса за регистрацията. Като помислих, реших, че тъй като такъв скъп автомобил най-вероятно е купен на лизинг и докато не изтече срока на лизинга, регистрацията на колата е по адрес на лизингодателя. И може би лизинговата компания е със седалище Измир. Ето защо номерът на автомобила започва с цифрите (35).

Якут Flowers Hibiscus
Благодаря за интересната информация! След като са сменили постера на ДЕК,  да му бяха сменили и заглавието! Например  с "Родната ти къща няма никакво значение, щастието е в богатите къщи" 😀

Хубав следобед на всички!🙂

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 14:48 от Juls1

# 171
Джулс, много казано по отношение на облеклото. Hands Ok Hand
А спомняш ли си как нашето Зейнепче се появи в офиса, когато трябваше да представи проекта си за делото по авторските права на клиента от България? С черна рокля, наподобяваща по-дълго сако. Аз първо си помислих, че е забравила да сложи полата. Беше толкова неуверена, че чак се зачудих дали това е същото момиче, което ни представиха като отличник на випуска на юридическия факултет. Струваше ми се, че  Баръш изпитваше трудности да следи мисълта й.  И наистина така я гледаше. Акъла му беше изтекъл в панталона. После Мехди като й направи забележка за късния час на работното време, липсата време за тях като младоженци, за облеклото и за държанието, съвсем основателно имаше много коментари в негова защита.
Като се замисля, това което пишеш е много вярно. В повечето случаи героините от турските сериали с успешна кариера са  представени като жени преспали с целия офис,  с лоша репутация, кривнали от правия път. Част от представителната извадка е и гумаджийката, както я бяхме кръстили,  която спомена и ти. Всички елементи са на налице: силна жена, която успешно си е намерила ниша в един доминиран от мъже бранш; предизвикателно поведение и липса на скрупули. Другият пример - Мелтем, любовницата на Екрем. Даже и Бенал жена, която изкарва сама прехраната си и  не се спира пред нищо, за да постигне целите си да раздели мъжа, в когото е влюбена от жена му. А на другия полюс са такива като Джемиле и  Мюжгян.
Да добавя. Автомобилната регистрация за Коджаели е 41.

# 172
Якут, абсолютно точно! Hands Thumbsup

Вижте аз на какво се натъкнах - на някакъв американски сайт с пълно описание на Ибо, физически белези, цвят на кожата, че и сексуална ориентация, размер на финансовото състояние, и етнически произход

Превод на бг., автоматичен

Стори ми се доста любопитно, това, че го водят със славянско-арабски произход! Но може да си мислят, че гърците също са славяни, или пък че майка му е българска помакиня, като бабата на Демет (така прочетох за нея в друг чуждестранен сайт, пак на английски)

https://www.celebritiesfrom.com/ibrahim-celikkol.html

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 12:40 от Juls1

# 173
както сте писали зизка я обличаха предизвикателно / не като за престижна и действащ в международен мащаб Laughing адвокатска кантора , може би фирмите спонсори на сериала  да диктуват  дрескода ,  но пък целувките си бяха по челото Astonished
/
Скрит текст:
до като следях ЛЛО - главната изпълнителка и тя се обличаше за работа във фирмата с минималистични  поли /
колата ,която кара ибича , ми изглежда твърде малка /извинете/:stuck_out_tongue_winking_eye: -   на него  като .че ли му отиват по едро габаритни - като в чбл . сега се сетих ,че имаше снимки с джип
якут имаше май полемика за напускането му  , свършило се вече
джулс ,  лек път с колицата Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 15:20 от kmaroo

# 174
Якут

А тук виждаш ли видеото без регистрация. Това е отворена италианска фен страница във фейса, активна е. И качват видеа от инстаграм.
Ако не ти се отварят линковете от инстаграм, пробвай оттук 🙂

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=310863614470129& … 6394792192  

П.п
Това е видеото от поста на  pepel ot rozi

# 175
Джулс, и аз съм попадала на този сайт преди време, когато съм търсила биографията на Ибо. В няколко статии съм чела, че майката е солунска преселничка, но няма никакви подробности от къде точно произхожда рода й. За баща му е по същия начин. Знаем, че се казва Сухейл и че е арабин и толкова. Това звучи също толкова общо, колкото и да кажеш славянин. Сириец ли е, ливанеци ли е, палестинец ли е, или пък иракчанин, а може и да е бил турски гражданин от арабски произход. Арабите са третата по големина етническа група в Турция. Компактни групи живеят в селата и в гравете в  Батман, Битлис, Мардин, Шанлъурфа, Газиантеп, Хатай, Адана, Мерсин, Муш, Сиирт и Шърнак. Една много голяма част са сунити. В Хатай, Адана и Мерсин  преобладават  Нусайри - алевити шиити, но има и сунити. В Хатай има и махала населена с араби-християни, както и в центъра на Антакия има няколко стотици араби - християни. Арабите в Турция наброяват  между 1.800.000 и 2.600.000 (заедно с алевитите) души. Говорят два диалекта на арабския език - източнолевантийски  в Хатай и Чукурова и  в Югоизточен Анадол  - северномесопотамски арабски диалект.
Накратко Ибо не е давал досега  детайлна информация за произхода на родителите си. Поне аз не съм засичала такава.
Ето линк за арабите в Турция: https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Araplar%C4%B1

А тук пише, че преобладаващата част са алевии, а турската википедия пише обратното. Но пък  ми направи впечатление, че арабите християни са 18 000 души.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B8_%D0 … D1%86%D0%B8%D1%8F
Моля да бъда извинена за отклонението, но се замислих и темата ми стана много интересна.

Благодаря и за видеото. При мен се отвори доста размазано, но успях да го видя бонбона Али. Беше много щастлив в магазина за играчки и не само затова, а и защото е с тати, който много му угажда.

Kmaroo, и аз се забавлявам с тези целувки по челото. Иначе му изтичат очите, но не я целуне като хората, а с братско-бащинска целувка по челото. Човек чак да се замисли как ли създават потомство. Вероятно в турските сериали са създали алтернативен вариант за възпроизводство с поглед. Joy
За дрес-кода е ясно. Няма да ги оправим. Има нещо като продуктово позициониране. Нали затова в ДЕК ги изкараха от махалата.
Спомням си, когато го коментирахме миналия март напускането на Ибо и какво евентуално се е случило и как първо се появи новината за предстоящия проект на "Птичи полет", а после излизането му от ДЕК.

# 176
якут , мерси
имаше и по ""драстични методи"  -завиване с одеялото / чбл/ Smile

али с братовчедите си

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 22:35 от kmaroo

# 177
Здравейте! Flowers Hibiscus

Видях, че Ибо е пуснал в сторито си американската звезда от HБA Коби Брайънт, баскетболист и олимпийски шампион, загинал през 2020 г. , когато е на 41г., заедно с едно от децата си при катастрофа с хеликоптер. Спомням си, че цяла седмица говориха за катастрофата по новинарските емисии.
Коби Брайънт е известен с прозвището "Черната мамба".
На снимката в сторито така е написано: "mamba"

Явно, Ибо сега чете книгата на Коби Брайънт, "The Mamba Mentality " и му допадат философските възгледи, изложени в книгата - че е важен пътят, който ще извървиш до постигане на целите; че не е толкова важна крайната дестинация, а действията, които предприемаш, за да постигнеш мечтите си;
и че любопитството е това, което те тласка да вървиш напред и да се развиваш, да търсиш нови и различни начини за постигане на успех.

Ето откъс от автобиографичната книга "The Mamba Mentality" на Коби Брайънт, в която са описани неговите персонални възгледи за живота и кариерата му на баскетболист.
"Да обобщим какво е манталитетът на мамба, това означава да можеш непрекъснато да се опитваш да бъдеш най-добрата версия на себе си...Това е манталитетът. Това е постоянен стремеж да се опитате да станете по-добри днес, отколкото сте били вчера."

Навърши 40 нашият Ибо и явно започна с философските размисли за живота. 40 г.е подходяща възраст да се огледаш около себе си - от къде си тръгнал, до къде си стигнал, къде се намираш по пътя си... Кой е останал до теб... Да му пожелаем успех. Кой знае, може и той да напише своя книга, някой ден.

# 178
джулс .мерси за интересното представяне на сторито на ибича
Скрит текст:
жалко за трагедията   

https://www.instagram.com/p/Cb4LzlXIfHn/
а до като той  се просвещава , джоузи / май така е казваше / много сладко се забавлява

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 16:35 от kmaroo

# 179
Привет, момичета. Радвам се, че темичката е жива и чака момента на още по- значима роля на Ибо от тази на Хакан.

Исках да кажа нещо за заглавието Птичи полет. Официалният превод на английски е As the crow flies (Както враната лети), което не бива да се превежда буквално, защото е идиом и означава "по най-краткия път между две точки". Заглавието трябва да носи идеята за прагматично издигане към върха по най- бързия и кратък начин. С други думи "Краткият път към върха/целта", "Право към целта" 😀 Но за нашите цели и Птичи полет става.

Общи условия

Активация на акаунт