Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 765
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
дани Flowers Blossom нека ""полетът "" в новия   филма  на ибича да е успешен

# 181
Привет, момичета. Радвам се, че темичката е жива и чака момента на още по- значима роля на Ибо от тази на Хакан.

Исках да кажа нещо за заглавието Птичи полет. Официалният превод на английски е As the crow flies (Както враната лети), което не бива да се превежда буквално, защото е идиом и означава "по най-краткия път между две точки". Заглавието трябва да носи идеята за прагматично издигане към върха по най- бързия и кратък начин. С други думи "Краткият път към върха/целта", "Право към целта" 😀 Но за нашите цели и Птичи полет става.

Привет, Дани. Радвам се, че се включи. Hug Преди време и аз се бях разровила да видя на турски език какво означава този идиом и го открих най общо, че означава точно това, което си писала и ти.
Сега обаче намерих повече информация.
Английският идиом  "As the crow flies"  има следните значения на турски език: птичи полет, без отклонение, по най-късият път, по права линия, без лутане, летейки като птица, по най-краткият път, прав птичи полет.
Излиза, че изборът на заглавието на английски език е точен превод на турското заглавие на сериала. Действително, можеше да е заменено с "Право към върха/целта" и щеше да е по-ясно, но са решили заглавието да  е по-иносказателно.  Blush

Линк: https://nedir.ileilgili.org/straight+ahead

P.S.

Аз следя Чукурова и ми харесва. Не ми се иска да свършва. Тъкмо сега дадоха повече екранно време на Хакан  и започна да се разплита неговата история. Дани, не го ли гледаше и ти?

# 182
Flowers Hibiscus Якут,да поясня само, че когато казах, че заглавието не трябва да се превежда буквално, имах предвид на български от английски. Преводът от турски на английски е удачен. На български го превеждаме буквално, но Птичи полет или Полетът на птицата не носи идеята на оригиналното заглавие, но за нашите си цели - любители на сериали, буквалният превод върши работа. Grinning Ако някоя национална телевизия го превеждаше, кой знае какво име щеше да му сложи - да се чудим кой филм ще да е това. Grinning Но понякога имат добри попадения.

Аз ви чета редовно, но не успявам да се включа нещо. Вие сте ми източникът на информация за Ибо и се радвам, че споделяте. Гледам Чукурова, много си го харесвам, но считам, че това е малка роля за Ибо и го чакам в нещо по-голямо. Иначе той е голям, каквото и да играе, го играе на макс и наистина няма и помен от предишен образ.

Благодаря ви отново, мили момичета, че поддържате темата на един от най, ама най-добрите турски актьори жива и свежа. Heart

# 183
Здравейте Flowers Hibiscus

Послучай 5-тата годишнина от създаването си, списание be MAN ни припомня актьорите, красили кориците на изданието.

Ибрахим Челиккол е на корицата на 9-ти брой и на 19-ти брой на списание be MAN. 
Брой N:9 излиза през м.Януари 2018 г., а на корицата на брой N:19 е заедно с Керем Бюрсин през м.Октомври 2018 г.

Цитатът, който са избрали от списанието:
"Черното и бялото са ми любими цветове, но всъщност нямам ограничения. Обличам се цветно.
Обичам модата, следя сезонните тенденции, но се старая да нося това, което ми подхожда. В ежедневието предпочитам да нося предимно спортни облекла."
(преводът е от италиански)

Сборно видео с всички, които са били на кориците на списанието през годините:
https://www.instagram.com/tv/Cb--wFBIVg0/?utm_medium=copy_link  

И част от видеото само с Ибо, от българската фен-страница на Ибрахим във фейсбук:
https://fb.watch/cdeNB7XWcS/

Хубав следобед на всички!

П.П.

От Хилал в инстаграм, с надпис "На път"

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 00:01 от Juls1

# 184
Дани, много добре казано. Hands Ok Hand Понякога е добре да не се следва буквалния превод, защото няма да има същия ефект като на оригиналния език. Когато дойде времето на излъчване на "Птичи полет" през юни  и стига да може да се свали отнякъде, сигурна съм, че преводачите на български език ще му дадат удачно заглавие.
Що се отнася до ролята на Ибо в Чукурова и аз смятам, че е имал къде къде по-добри роли от тази Хакан Г. Както усещам в сериала Чукурова вървим към края на салтаната на Хакан Г., макар и малко несправедливо, защото може да допусна грешки, но се показа колко е човечен и смел, но явно грешките му не се прощават. Ибо все си избира такива роли, после ние феновете му леем сълзи за неговите герои. Grinning

Джулс, благодаря за прекрасните снимки и видео. Flowers Hibiscus

# 185
Здравейте момичета 🙂
Напоследък прави впечатление активността на Ибо в инстаграм. И доброто му настроение. Днес също е публикувал снимка на детето, като едновременно с него и Михре го е направила. Възможно е да са се сдобрили и да са си дали още един шанс. Желая им всичко хубаво, ако са преодоляли кризата в брака.

От Михре

# 186
Много интересна метаморфоза е с това сладурче. 🥰😘
Когато е с Ибо ужасно ми прилича на Михре, а когато е с нея си мисля как е одрал кожата на баща си. 😂
Малко хамелеонче. 😂

Хайде дано се сдобрят с Михре, моето усещане за тях беше, че са много хармонична двойка.
Харесва ми и как сияе Ибо редом до детето и колко горд баща е.

# 187
Пепелче Heart, наистина Али е хамелеон като баща си. И аз го забелязах, че е одрал кожата  на майка си като е с Ибо. Сякаш, за да му напомня за Михре. Stuck Out Tongue Winking Eye А сега като обърна внимание с майка си прилича на Ибо, за да й напомня за съпруга й. Господ си знае работата! Grinning

# 188
https://z-p42.www.instagram.com/p/CNKDjBEjLqT/?hl=bg
част от чаровните  лица на мехди

https://www.instagram.com/p/CcDOCvroRHe/
приятно гледане на серията

алишко  -да им е жив и здрав ,  за мен мен има прилика  повече с  михре ,  
дано си запазят семейството , както пишете ,че има напредък в отношенията им  

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 19:02 от kmaroo

# 189
Здравейте момичета!

Да сложа в темата малко нови снимки от инстаграм 🙂

Ибо на мотоциклета си, естествено без каска, а видеото, което е пуснал в сторито си, е с музикален съпровод песента на Гънс Ен Роузис "Sweet Child O' Mine" от 1987 г.

По-късно е на скутер, заедно с Алишко, възпитава следващото поколение рокери 🙂

https://www.instagram.com/tv/CcGIB52gn8I/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

И баба Айпер се радва на внучетата си, пуснала е тази снимка в инстаграм 🙂

Хубава вечер ви желая! Heart

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 19:55 от Juls1

# 190
джулс ,мерси за споделеното
алишко , ако не не се впусне в магията на киното или тв. то за  шофьор  има сериозна  подготовка още от сега.
 има "опит" с всестранни мпс- та  , че и на лодки ,очаквам и на самолет да "потренира"'Stuck Out Tongue Winking Eye
 нека се учи  детето .

# 191
Здравейте Flowers Hibiscus

"Аз наистина обичам природата и спорта. Моята къща е точно зад гората. Обичам да ставам рано, в 6 или 7 сутринта, да отида в гората с кучето си и да тичам...  Да се отърся от стреса, да си почина, да бъда сам със себе си, да поема глътка чист въздух.
Сутрин съседите ми носят закуска – сирене и други неща. Две семейства непрекъснато ме питат кога ще отида у тях да пием кафе. Селото е място, където виждам истинското лице на живота.
Израснах в Измит, в малко селце - Ширинтепе. Но това не означава, че не живея в града. Още повече, че в града имам много роднини и приятели. Разбира се, че прекарвам доста време и там. Но когато искам малко чист въздух, когато искам да си почина наистина, селото за мен е най-добрият избор."
Ибрахим Челиккол за списание ELLE, ноември 2014 г.

Стори от днес 🙂

https://www.instagram.com/p/CcK_WJmoDkr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Снимки с фенове на сета, направени по времето на заснемане на 134 епизод

# 192
juls, чаках да сложиш фотосите , мерси
ибича  го следват почитателите
чудесно ,че продължава и днес да си отстоява мотото за  спокоен  живот извън града

/ с кучето са чудесна комбина/
 и по - старо видео с него
https://z-p42.www.instagram.com/p/CcKoTV5oTI5/

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 21:52 от kmaroo

# 193
Джулс, благодаря за снимките и интервюто. Flowers Hibiscus
Kmaroo Джулс: , сравнително от скоро от няколко  години насам следя информация за Ибо. Когато съм чела  ранните, а  и сегашните му интервюта ми прави впечатление, че нещата, които е разказвал за себе си, обичта му към природата, животните и селото не са се променили. Прави ми впечатление, че когато се снима извън сета, винаги е облечен скромно със спортно облекло. Възможно е и славата и популярността да го е попроменила, но като цяло продължава да си е същият. А най-много ми харесва това, че учи на същите ценности и детето си.

# 194
якут Yum
явно не се е възгордял  от     известността си , както се казва не е полетял в облаците , останал си е здраво стъпил на земята

Общи условия

Активация на акаунт