Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
https://www.instagram.com/p/CcYMSqlokrL/
нови приключения за али , на водна  разходка
https://www.instagram.com/p/CcYMHPmozJa/

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 19:30 от kmaroo

# 211
Здравейте Flowers Hibiscus

Излъчването на ДЕК по Диема фемили продължава, съответно и вълненията около него Blush
Аз си бях казала повече да не го коментирам, но попаднах на кратка статия за Мехди и ДЕК на сайта на telegraph.bg

Ще сложа откъс от нея.

"В любовния триъгълник на Мехди (с ролята перфектно се справя атлетичният Ибрахим Челиккол – „Мъж на годината за 2021-ва в Турция), нещата стоят по-различно. Той е имал сексуална връзка с Бенал (Инджинур Севимил), в която никога не е влагал чувства, докато тя има един разрушен брак и се е вкопчила в тази връзка. Мехди обича жена си, Зейнеп (Демет Йоздемир), и иска да е с нея, но отговорността към детето, което е направил на бившата си любовница, го задължава.
И този силен уж образ се оставя сестра му Мюжган (Зейнеп Кумрал) и Бенал да го манипулират. Всъщност той се опитва да вкара независимата жена в калъпа, който е изградил за нея, но не излиза от зоната на комфорта си, защото не може да реши какво точно иска.
Дори когато триъгълникът става четириъгълник – с появата на наперената служителка Назлъ, която също се оказва влюбена в Мехди, героят не може по никакъв начин да приеме, че жената, от която е очаквал да се примири с положението, има куража да продължи по пътя си сама. И това вече не е любов, а груб егоизъм.
Мехди си представя идеалния живот с две жени до себе си – едната, майка на бебето му, другата – съпруга и майка на осиновената им дъщеря Дилара (Кибрит – в нейната роля влиза Хелин Кандемир).

Този, привидно положителен образ, се оказва мекушав и нерешителен да направи своя избор и да стесни границите на този отворен брак. Развежда се, уж защото уважава мнението на любимата жена и я разбира. След което на всяка цена иска да си я върне, защото егото му е наранено. И го прави не с романтика и нежност, а с грубост и маниакалност.

Предстои да видим дали четириъгълникът няма да стане и петоъгълник, защото пламъкът в очите на Зейнеп, когато гледа шефа си Баръш (Енгин Йозтюрк), вече подсказва такова развитие. А драмата иначе е по действителен случай и точно това е причината да звучи толкова достоверно."

https://telegraph.bg/svetski/liubovniiat-triygylnik-na-mehdi-sek … iata-sydba-336709

Kmaroo Flowers Tulip Flowers Tulip

Допълнение към снимките Blush
На разходка с корабче Blush

Да ви питам, не ви ли прави впечатление колко се е разхубавил Ибо, откакто навърши 40 Blush
Излезе негова снимка от клиника за естетически процедури и ми се струва, че бръчки по челото му вече почти няма!

# 212
Според мен е пипал и торбичките под очите, понеже рязко са му изчезнали.

# 213
Джулс, titka, Kmaroo, в света, към който Ибо принадлежи трябва да показва винаги безупречна и свежа кожа и затова почти всички звезди след един момент прибягват до някаква естетическа намеса. Предвид динамичното ежедневие на снимачната площадка е невъзможно най-малкото да няма уморен вид. Няма как да не се отрази на кожата и стреса, и мръсния въздух и какви ли не още фактори. А по принцип кожата започва да старее от 23 годишна възраст,  което означава, че на около 40, че при някои е и по-рано, е нормално да има бръчки и контура да се поотпусне. Но ако човек  има хубави гени и полага грижи може да се запази младолик за по-дълго време. Ибо ми е правил впечатление, че  имаше зачатъци на малки торбички под очите още в ранните му филми. Започнаха да нарастват в ЧБЛ и осезаемо се забелязаха вече в ДЕК и сега в Чукурова. Това е в неговата природа. Ако се остави само на гените си, той ще остарява достолепно с бръчки, но с атлетично тяло (не само природата му е дала, но и той полага усилия Grinning). Така го виждам да остарява с осанка на лорд. Heart Eyes Само да не прекали да не си окепази физиономията с ботокса, защото някои актьори стават гротеска.

Сещам се за един пример -  Йозджан Дениз, когото навремето харесвах. Имаше страхотен глас и като певец и като актьор беше добър. Сега няма нищо общо с това, което беше преди. Ами при него ботокса много си личи.  Поне вече не си боядисва косата.

Джулс, благодаря  за снимката на пръстена на Хакан. И аз се опитах веднъж да сваля снимката. Гледах го тогава пръстена и сега го гледах, но нищо не ми дойде на ум. Мисля си, че или има някаква символика, като в "Парс наркотерор", където главния герой наследи един пръстен от брат си, символ на организацията, към която и той се включи и преследваха наркотрафикантите.  Ако сценаристите  са заложили да има отговор за пръстена ще разберем нещичко.
Например  Фекели имаше един пръстен с надпис: "Аллах е достатъчен за мен!" Та затова исках да видя какво е.

Аз пък се зарекох да не гледам ДЕК по Диема  и си държа на ината. Grinning
Прочетох статията и имам някои допълнения към нея.
1. Емине излезна от любовния триъгълник "с гордо вдигната глава"  и с "подвита опашка" се върна в махалата.
2. Назлъ-гумаджийката имаше очаквания към Мехди, които не се оправдаха, затова тя изобщо не допринесе "триъгълника да стане четириъгълник".
3. Не бих казала, че някога с тези женуря, Мехди е имал шанса да живее "в границите на комфорта".  Всички жени го поставяха пред свършен факт, а от него се искаше  да приеме случващото се. Неговата вина беше, че още в началото трябваше да се освободи от брака си със Зейнеп. Не може да си  партньор с някой, който те вижда само и единствено като спасение за семейството си. Той и без това знаеше, че са от различни светове. От нея се искаше просто да си тръгне. Но как щяха да направят 43 серии? Stuck Out Tongue Winking Eye Гледната точка на Зейнеп би трябвало да е, че не може да е с човек, който не приема начинът й на мислене, богатото й семейство и приятелския й кръг. Те са част от нея. Мехди не приемайки богатите й осиновители и средата й, все едно не приема изцяло и Зейнеп. Тогава защо е с нея?
И изобщо в реалния живот има ли бъдеще такава връзка?
4. По отношение  на Бенал, то няма какво да се коментира. Изобщо може ли да се нарече ситуацията "любовен триъгълник", след като Мехди никога е изпитвал чуства към нея, а Бенал е била наясно, че Мехди не я обича.
5. Баръш  ще стане постоянно присъствие около Зейнеп. Тук наистина може да се говори за  "любовен триъгълник", защото Зейнеп все кръжеше около Мехди почти до края, макар и да не го представяха като любов (а какво друго да е, като все си измисляше поводи да се среща с Мехди), но  не пускаше и Баръш. В реалния живот, такъв като Баръш би бил за ожалване, защото той щеше да е в ролята на вечна резерва.
6. Филмът бил по действителен случай. Наистина ли? Joy

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 12:02 от yakut

# 214
Здравейте! 🙂

Да сложа новите снимки, с фен в ресторант Рива Марина Балък днес

И от сета

Съгласна съм с мнението ти, Якут Flowers Tulip Flowers Tulip

Аз няма да коментирам, само сложих информация, която видях и написах, каквото съм забелязала като наблюдение, без да изразявам позиция.

Точно както казва Ибо в интервюто си за списание Esquire от м.януари, т.е., че гледа на всеки и на всичко с неосъдително приемане.
Та и аз така Blush
Всеки, навършил пълнолетие, има правото да си прилага не само естетични процедури, но и да си прави каквито желае пластични операции, в стремежа си към съвършенство Blush Е, свидетели сме, че в някои случаи резултатът е точно в обратната на съвършенството посока, но във всяка професия си има рискове, при всяка операция - също.

Да сложа едно  приятно стихотворение за добро настроение Blush Heart

На диета съм - отказах сълзите,
злобата, тъгата, лъжите.
Нямам нужда от тях,
нито от болка, гордост и страх.
Приемам: добро настроение,
шепа усмивки, часове смях,
малко любовно вдъхновение.
Консумирам по много от тях!
Странични ефекти: Отказване няма!
Помага във всички аспекти,
щом е в доза голяма.
Ако ти харесва - включи се и ти...
Аз на диета съм и ми личи!
(Емилия Йорданова)
🙂

П.П

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 08:04 от Juls1

# 215
много благодаря   якут за коментарите по филма
Скрит текст:
/ жертваха с.ц. мехди - като не е бил роден със златната  лъжичка в устата а е от махалата ,няма право да е щастлив,   зиза дано е била доволна ,че е станал госпожа адвокат .
барата / баръш/ се издигна във висините  ,  ама да са живи и здрави със з , да се отегчават взаимно

джулс ,мерси за стихчето и  щастливата снимка на ибича с али и родата
 честита цветница

# 216
Честита Цветница! Честит имен ден на именичките.  Flowers Tulip Flowers Tulip Flowers Tulip

Джулс, благодаря за страхотните снимки на Ибо! Благодаря и за стихотворението! Heart  

Скрит текст:
И тук мненията ни изцяло съвпадат. Наистина не сме ние хората които да съдят разбира се.
То си е негова работа. Но като погледнеш предната му снимка и след корекциите разбираш за какво става въпрос. Първо веждите на Ибо са ниско поставени. След корекцията има едно повдигане леко нагоре, което може да доведе до промяна на физиономията. Не е кой знае колко видима разликата, но все пак я има и колкото и да  е добра една корекция, не може да е по-добра от онова, което му  е дала природата. За един актьор е много важна мимиката и когато се подлага на естетически корекции, трябва да знае  доколко засяга мимиките и докога ще трае парализирането на определени мускули.

Kmaroo, знаеш, че позицията ми отношение на ДЕК е непроменена. Heart
Скрит текст:
Ти случайно да я видя в качеството  й на адвокат. Тя и работа не ходеше.
Струва ми се Зейнеп избра за модел брака на Нермин и Екрем. Имаше лек намек за сваляческите наклонности на Баръш. Но сценаристите забравиха за тази подробност. Саваш беше предупредил Баръш, че Зейнеп не прилича на другите момичета, с които се е забавлявал за три-пет дена.  Начинът, по който я впечатли с мотора, когато отиде да я вземе, за да заминават уж за България си беше маневра баш на сваляч. Всичките му перчения бяха този от този род. Друго нещо беше брат му. Да вярно, в него имаше натрупан гняв, но беше по-интелигентният  и по-способният адвокат от двамата. Благодарение на Саваш откриха Зейнеп, когато Мехди я отвлече. А Баръш отиде при залявянето на Мехди да обира лаврите след това. Беше много неприятна сцена.  Затова и не го харесах. Чак накрая реши да се прави на адвокат на Мехди, как не би посегнал на Зейнеп, защото Мехди много я обичал. А къде беше преди това, когато я обработваше заедно с Нермин?
Зейнеп постъпила правилно като се разделила от Мехди. Да го беше сторила още в началото, да кажа, че е правилно, а то след като направи непоисканото добро като склони Бенал да остави детето, а после тази змия заедно с Мюжгян им съсипа брака. И другото непоискано добро, което й се върна с обратен заряд. Прибра Бенал след като Мехди я беше заключил, а тя за благодарност й остави бебето и духна. Но Зиза пак не си взе поука. В реала такава жена постоянно се  впуска в спиралата и вечно някого ще спасява. Виждала съм го. Тук й вляха разум, защото трябваше да приключат сериала на 43-ти епизод и трябваше да кажат, че е станала накрая напълно осъзнат човек. В реалността обаче нещата не са толкова лесно постижими. Grinning  

# 217
якут ,
Скрит текст:
 до колкото съм гледала турски сериали , май само в доктор чудо работеха , все пак тематика беше друга , то и доктор аслъ в чбл беше един "'хирург" от  дивана  , та и зиза така , ма нали взе диплома , и до там трябваше да свърши серила с първи сезон - за мен  

мерси за лилавия аромат

предполагам фотосите са от сета

# 218
Kmaroo, мерси за снимките. Вероятно  са от по-нататъшните серии, когато Хакан ще открие истината за изчезването на Демир. А може да е разбрал истината и за брат си Еркан и всичките нишки ще водят към онзи, когото нарича приятел и повече от това,  неговия партньор Абдюлкадир, когото нарича Джано. Може би и затова има толкова измъчен вид. Ще трябва да разбере в какъв балон е живял досега. Ударът не е предвиден за Зюлейха, а за самия Хакан. Той обеща на Зюлейха да открие заради нея истината, но тя е много тежка първо за него самия. Дано да има щастлив край за героя на Ибо.
Следващата серия ще съобщят датата на сватбата си със Зюлейха. Да видим дали ще се състои. Вече на два пъти бяха "на косъм", но не се състоя. Третият път дали ще е  за щастие. Ще видим.

Скрит текст:
И аз мисля, че трябваше да спрат до дипломирането и така щяха да са си изпълнили целите от предварително зададения анонс. Но сценаристите знаем се впуснаха в друга вълна.  То и без това във втори сезон започнаха да развиват образа на Мехди в  доста нелогична според мен посока. Макар и в началото да беше твърдоглав и да скачаше на бой, имаше и много хубави черти в характера си. Беше добродушен, пестелив, помагаше на всеки, справедлив. Не залиташе по богатствато на Нермин. Който и да е негово място би се поблазнил да се възползва от възможностите на богатата фамилия.  Но всеки, на когото издърпат чергата под краката му ще се озлоби и ще реагира. А как го фалираха не е истина. Сякаш този човек не беше гледал семейството си от седемнадесет годишен, че и осиновил две деца впоследствие, гледал цялата махала. И изведнъж разпродаде сервиза и къщата.
Зиза ако искаше нещо добро да направи за Мехди и семейството му, да беше помогнала в откриването на магазина, в подписването на договорите и пр. Все работа за адвокат. А не да ги събира като квачка, когато вече нещата станаха   неспасяеми.  Да беше показала професионализъм, а не кокетничене и тоалети. Във втори сезон много развалиха и образа на Зейнеп.

# 219
якут
Скрит текст:
добродетелите   и жертвите на мехди се забравиха , а ""спасителката "' зиза бе издигната на пиедестал

# 220
Kmaroo, страхотна снимка. Нова ли е?

Скрит текст:
За Ибо ролята на Мехди се оказа голямо предизвикателство (за разлика от  ролята му на Хакан в Чукурова, не е толкова внушителен образ, въпреки харизмата му на агент от разузнаването и първоначалния му вид на конте), а за Демет беше вземане на няколко стъпала наведнъж. А и между Ибо и Демет се  получи невероятна химия. Не й се получи според мен изобщо с Енгин. Не ги усетих. Това е моето мнение. Толкова сцени имаше между Зейнеп и Баръш, в които вложиха усилия да ни покажат наличие на някакви чуства и романтика. Повече отколкото между Мехди и Зейнеп, но пак не успяха.
Оказа се, че изборът на екранен партньор е много важно нещо.
Затова ми се искаше да я видя Демет отново в драма с друг актьор. Само че тя  предпочете пак романтичната комедия. Макар, че, в този сериал, в който ще вземе участие, партньорът й Буура Гюлсой е доста добър и в драмата. А от  "Любовни тактики"  Шюкрю Йозйълдъз съм го гледала в две драми и той е доста добър. 

# 221
Скрит текст:
е мии на мен никак не ми харесваше барата да ми се мотае - точната дума на екрана
мерси якут , не е нова ,

ибича и художник бил - и тази сега я виждам , но е стара . в испански инстаграм ги гледам

# 222
Kmaroo, тъкмо Ибо ще води  и малкият Али на рисуване. Hug

Скрит текст:
Ами какво да ти кажа. За ДЕК да се сърдят на пишман прехваления консултант психолога д-р Гюлсерен. Представям си какво съветва двойките като отидат на терапия при нея. Сигурно да се разделят с партньора си  и да си потърсят по-богат може би, вместо да се опитат да се погледнат отстрани и да си дадат шанс.  Бракоразводното дело приключи с едно заседание. Обикновено дават време на двойката да се помири, ако успеят да се разберат. Такова нещо като опит да помирят двойката при семеен консултант видя ли във филма?  В първи сезон даваха в края на всяка серия Зейнеп с бяла риза как споделя чуствата си за семейството си и за Мехди. Преди да започне сериала в двата трейлъра на Зейнеп и Мехди и двамата бяха с бели ризи и споделяха. Такова нещо за Мехди да видяхме в сериала? Не. Едно ни показаха и писаха в началото, впоследствие решиха нещо друго да дадат, като заблуждаваха хората, че е по действителен случай, пък то нямаше нищо общо нито с книгата, нито с първоначалния замисъл. Grinning

# 223
пожеланието ти вече е осъществено якут

https://www.instagram.com/p/CcdRuRmIQiq/

Скрит текст:
пример за ""адвокатска"" кантора  -  работа като за   "'баръш и сие"""Triumph - действа се по бързата процедура .

с.ц.   "'вързаха"" примката около врата на мехди , и хайде със смъртна присъда

# 224
Здравейте, момичета Flowers Hibiscus

Хубави коментари сте скрили в спойлерите 🙂 👍

Снимки от сета зад кадър, от профила в инстаграм на Ozer Tetik, актьор - "монтьор" в автосервиза Абдулкадир (BZC).

Зад кадър с Хилал, Еркан и други колеги.

Същото детенце с Ибо

И видях няколко сравнително качествени снимки на Искендер от "Mest I Ask". Апропо този филм излезе ли вече на екран или тази година ще го очакваме?

П.п
Намерих информация за "Mest I ask" на една арабска страница, предполагам е вярна.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 21:15 от Juls1

Общи условия

Активация на акаунт