Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Привет, момичета! Hug
Джулс, някъде в преден пост си позволих да се пошегувам с това, че като са избирали Ибо за ролята са го взели не само заради огромния му актьорски талант, а и заради това, че повечето му герои завършват трагично. Grinning Та няма да се учудя да е така. Като се замисля някак си е логично да стане жертва на някакви тъмни типове.  Все пак е бил внедрен в мафиотските среди от службите и когато това излезе наяве логично е да му потърсят сметка. Жалко обаче за самия образ, защото много ми харесва. Някак си е тъжно да загуби цялото си семейство. Човекът, когото е нарекъл най-добър приятел да го предаде и да му лепне дамгата на неудачник. На всичкото отгоре да е имал връзка със сестра му, тя е да направила опит за самоубийство от отчаяние и да остане инвалид. След години да открие любовта на живота си, да иска да започне на чисто и колкото и да се опитва да не може да се оттърве от миналото си.
Но ако си обърнала внимание на трейлъра на сезона, Зюлейха е в червен тоалет загатващ за нова любов. Говори за това, че може би в Чукурова са съсипали любовта си, че след всяка зима идва пролет и след нощта ден. На входа на конака я дават с бебе на ръце, което зрителят веднага реши, че е малката Лейля, но е възможно да я дадат бременна от Хакан, защото станаха съпрузи. В леглото, когато широко отваря, сякаш се събужда от дълъг сън и е сама, а е с красива бяла нощница, такава не сложи даже в първата нощ с Хакан. Може да е онова вече, което сме гледали, свързано  с осъзнаването на истинското лице на Демир Яман и връщането към спомена за Йълмаз, преди да започне връзката й с Хакан. На пътя я дават пресрещната от мъж, но видяхме само силуета и обувките, което определено показва, че мъжът няма заявено присъствие до нея, т.е. загатнато е, че връзката няма  да продължи дълго, а след нея следва самота, защото на входа с бебето погледът и е тъжен и зареян някъде в хоризонта.
В крайна сметка в "Райски дни" (защото Чукурова е римейк на този филм все пак, колкото и да има собствен сценарий) финалът също беше минорен. Ама защо пак Ибо да го пожертват? Ами да си намерят този път друга жертва. Grinning

# 301
Здравейте!

Якут, на мен също много ми допада образът на Хакан. Намирам, че тази визия, като прическа, външен вид, походка, маниери, сдържаният начин на говорене и въобще излъчването на Хакан като цяло, много му подхождат на Ибрахим 🙂

Що се отнася до образа на Хакан, аз споделям напълно всичко, което си изброила и му съчувствам. Жалко, че не го видяхме много да действа като таен агент, а службата му за държавата беше по-скоро негова история, алиби, нещо като аура около него, на чийто фон се развиваха отношенията му със Зюлейха и останалите. Всъщност аз не можах да разбера той продължава ли да е агент на служба или го пенсионираха, тъй като г-жа Гюнгюр не присъства на сватбата му. Но в четвърти сезон на сериала се натрупаха доста неразкрити убийства на цивилни граждани. Питам се, това доколко е приемливо от гледна точка на сценаристите?
Ако се опитаме да ги изброим: Юмит, Демир, Фекели, Сание и другото момиче, забравих му името, блъснати от кола на пътя, застреляният от Кадир техен човек, набеден за убиец на Демир, застреляният от Чолак негов човек, който взриви колата на Хакан и още един от хората му, набеден за доносник, сега този Хамран... може и да пропускам някого. Но е редно повечето убийства да бъдат разкрити, за да има, поне отчасти, усещане за някаква справедливост.

И още нещо ми направи неприятно впечатление. Юмит, образована жена, главен лекар на болницата, се оказва отрицателен герой. Бетюл, образована жена, завършила Сорбоната в Париж, също се оказва отрицателен герой. Демир, че и Хакан, завършили висше образование в Германия, и те са такива до известна степен.
А Зюлейха, необразована шивачка, можеща само да чете и пише, е най-добрият човек в сериала. Дори без никакъв проблем тя управлява холдинг и печели търгове! Хайде кажете ми, какво е посланието тук към зрителите? Излиза, че образованието е вредно и ненужно, а образованите хора са лоши.
Ето отново се срещаме с отвратителна подсъзнателна пропаганда, целяща да настройва зрителите (предимно жени) срещу образованието. Целта е подчинение на жените, като ги държат необразовани, в икономическа зависимост от мъжете им. Съжалявам, че го пиша, но това просто ми се набива в очите.

Още снимки на Ибо и вчерашната фенка 🙂
Написала е на профила си, че мечтата й да се срещне с него се е сбъднала и за нея е било като сън.

Хубава вечер!

# 302
Джулс Flowers Hibiscus, много си права има нещо такова. И в ДЕК го видяхме и тук продължават с това внушение, че едва ли не образованата жена е пропаднала жена, с тази разлика, че тук и мъжете с образование ги направиха насилници, измачници и лъжци. Зюлейха от шивачка стана за два дена господарката на Чукурова. Както беше казала в една от предните серии Шермин, ако не бяха парите на Фекели, Фикрет да беше още дюнерджия в Германия и той стана големия бизнесмен (макар, че е имал фирма за продажба на билети мисля да дойде от Хамбург). Ами Йълмаз, голямата любов на Зюлейха, от автомонтьор изведнъж и той започна да разбира от бизнес, че го събраха  и с лекарка, защото не можеше да е с обикновено момиче, нали вече е богат, разбира се с чужди пари. Тук и тримата, за които стана въпрос не станаха богати със собствен труд или  акъл. Йълмаз и Фикрет с парите на Фекели, а Зюлейха с парите на "лошия" Демир, че и видиш ли не се отказа и от фамилията Яман, иначе си спомни какво  Демир й е причинил, но не си върна фамилията Алтун. Щяха да са страхотна амалгама - Зюлейха Алтун (златна) и Хакан Гюмюшоглу (Сребров) Joy.
Ще се пукна от любопитство какво ще стане с Хакан и в коя серия ще е ранен. Thinking Надали само ще го ранят. В Чукурова всички умират. Права си. Толкова много смърт в сериала и толкова неразкрити престъпления останаха, а те се заеха само с убийстовото на Фекели, за да се заемат с Абдулкадир и така да подгонят и Хакан. А къде остана извършеното от Чолак убийство, съучастието му в убийството на Сание и Гюлтен, поръчката за бомбата в колата на Хакан и повредата на колата на Фикрет. Rolling Eyes
Нито в предния, нито в този епизод отделиха време на Чолак, а той също опасен противник.
Сякаш времето не им стига за развръзката. Имам такова усещане.

Да добавя. Доколкото си спомням, когато Гюнгьор (това е от имената, които се срещат повече като мъжко име и малко ми беше странно за жена) когато отиде Зюлейха в болница, а после я заведе в управлението на службите й каза, че Хакан работи за държавата (а не работеше) и после когато в механата Хакан обясняваше на Абдюлкадир, че не може да разкрие все още на Зюлейха кой е, защото той е излезнал от операцията (а не че изцяло е прекратил работата си като агент), но има негови колеги, които не са се прибрали от чужбина. Така, че от всичко, което са успели да ни разкрият досега излиза, че по всяко време Хакан може пак да бъде повикан от службите, стига да не са го разкрили мафиотите, че работи за държавата. Щом Хамран стигна до него, значи могат да се появят и други и това може да означава край с кариерата му на агент, но по - застрашен е животът му засега. Такава опасност има и за всеки член от семейството му.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 22:03 от yakut

# 303
Ибо на някакво събитие, май парти на гримьорката му Чаала Болат, послучай откриване на новото й студио 🙂

Снимка на Ибо с Чаала Болат

Чаала е публикувала в инстаграм кратко видео, Ибо се вижда в края му, седи и си хапва, докато останалите са прави и говорят 🙂

Закачка от феновете, да остави храна и за другите 😀

П.п

За припомняне, ето една стара снимка на Ибо с Чаала Болат

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 01:09 от Juls1

# 304
Още снимки от 23 май 🙂

# 305
Нов трейлър от Нетфлик Турция.
Изглежда много добре, явно клони към трилър -

https://www.instagram.com/tv/CeA32orAYKM/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/tv/CeA32orAYKM/?utm_source=ig_web_copy_link

# 306
титка, мерси за откъса
 вижда ми се че младата дама  не харесва героинята на бирже , тук пък ще има бой между жени - ужас
чукурова ,не го гледах заради издевателствата и убийствата 
якут ,  те на ибича и мъртвите герой остават "живи"  в паметта на зрителя
джулс , много мили фотоси слагаш

# 307
Здравейте! Flowers Hibiscus

Това бил официалният постер на сериала 🙂

Малко снимки от трейлъра, Лале и Кенан се държат за ръце

Кмаро Flowers Tulip

# 308
джулс Flowers Hibiscus
тоз чаровник ,защо се крие зад тези очила  напоследък ?

а кенан много младежки вид има

# 309
Джулс, благодаря за хубавите снимки! Flowers Rose
Кмаро Flowers Rose, и аз се чудих за същото. Защо постоянно Ибо е с очила. Дали има някаква причина, или трябва да се пази. Нали наскоро ходи на процедури Stuck Out Tongue Winking Eye Но и в сериала  "Чукурова" постоянно е с очила. Никой друг от актьорите не ползва толкова очила. Слагат, но повечето случаи им виждаме очите, а Хакан е постоянно с очила. Само дето в леглото не ги слага (не че има много  сцени де, даже да не кажа почти няма Grinning)
Наистина Кенан е сякаш младата версия на Хакан. Ибо изглежда страхотно в "Птичи полет" Heart Eyes

# 310
ха ха ,  акут , вечерния   аксесоар на хакан е пижамата / по снимките в темата /
очилата и шапката  / още ли я носи ? / дневните

# 311
Кмаро, шапката изчезна, но очилата постоянно ги носи. Не ги сваля.

# 312
мерси якут , предполагам очите му ""говорят" много изразно и през тях ,
ибича е майстор ,вдъхва живот и на предметите

# 313
Здравейте,

Попаднах на краткото интервю, което са дали Ибо и Бирдже миналата година, с английски субтитри, както и на няколко снимки от сета на "Птичи полет", които ми се сториха интересни.
Не е нещо ново и неизвестно, но ще споделя с вас стоп кадри от интервюто 🙂

"Бирдже е много близък мой приятел и да играя отново с нея/пред нея е много приятно. "

"Аз винаги съм готова да работя с Ибрахим, той е духовно близък приятел за мен."

И дрон е използван при снимките 🙂

Тортата е интересна Blush

За БЗЧ 🙂

Какво всъщност разбират сценаристите под понятието "Gercek ask" (истинска любов), използвано като хаштаг за вчерашната серия. Онагледено от феновете:

Хакан, замислен, отнесен, в семейна идилия, заобиколен от бабата на бившия мъж на жена си, децата от бившите й мъже и самата Зюлейха, подозрителна от самото начало към него. А той - отново оплетен в тайните си. Такава ли трябва да бъде "истинската любов", питат зрителите?

Кмаро, Якут, ето един Хакан без очила 🙂
Май на някои от нас ще са нужни слънчеви очила, че съвсем залепнахме и ослепяхме тук 🙂

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 16:54 от Juls1

# 314
джулс ,мерси .  прибавила си така различните   кенан и хакан ,но идентично пленителни 

изглежда  тази  любов не ще споходи ни хакан , ни зюлето  , дали така са обречени господарите на чукурова ? 

сори  за мнението ми  тортата - много черна,  мрачна  / може такава да е действителността във филма/ ,но пък има един примирен цветен лъв .........

Общи условия

Активация на акаунт