Завърнах се от дългата и уморителна екскурзия в източна Турция.Започнах от Антакия/Хатай,Газиантеп,Халфети,Адъяман,Шанйъ Урфа,Харран,Мардин,Диарбакър,Ван.Посетих много интересни исторически места за християнството,както и за историята на цевилизациите населявали Горна Месопотамия.Освен,че е много плодородна тази част на Турция,заради реките Тигър и Ефрат,но е е богата на исторически разкопки.Не знам дали сте чели за Гьобекли тепе,където са разкрити непонятни за нас останки от неолитната епоха,датирани на 12 000 години и единсствени в света по старост.
Бях в гр Медят,където са снимани сериалите "Съла" и "Ветрен" посетих конаците където са снимани и се оказа,че са съседни един на друг.Минах и по моста над река Тигър-Онгйозлю на който също са заснимани кадри от Вятърничав.Оказа се,че е на 200км от гр.Медят.Бях и на местата,където е сниман сериала "Черна роза" и направих разходка с корабче по езерото от сериала.Видях сирийската граница от 200 метра,която е изцяло оградена с бетонни високи елененти в продължение на 900 км.Турците казват,че вече не могат да минават емигранти от там.Въпреки това по пътищата има жандармейски постове и правят проверки на коли,камиони и автобуси.
Направих стотици снимки и клипчета,но Когато ги прехвърля от телефона си на РС.ще ви покажа най интересните.
Днес Бирдже Акалай е публикувала много снимки от заснемането на рекламите за новата й бижутерна колекция,по случай 1 година от началото на този й бизнес,кръстена"СЪКРОВИЩАТА НА ЗЛАТНИЯ ФАРАОН"

Отзива на Ибо за тази снимка на Бирдже-
ibrahimcelikkol41
Куршумите са секси, ти си единствена на този свят ❤️
Ибрахим също участва в тези реклами и с помощ.

Като видях снимката колкото и зверски да ме болеше главата снощи избухнах в силен смях. Сигурно и съседите са ме чули. Едно, че е резил за професията й на архитект, занимаващ се с интериорен дизайн. Все пак предполагам е учила и история на изкуството. Това да го направи Али, бих го разбрала и още повече е майка на малко дете, ей това не мога да си го обясня, та камо ли да го възпитава. Коментарът е също толкова глупав: "Тези,които не го пипнат го бият". Чак се чудех, аз ли не си преведох правилно или какво.... Може път аз да не съм го разбрала.
Не можах да й разбера хумора.