Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 63 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Честит Свети Валентин на всички в темата! 🙂❤
Желая ви много любов, здраве и щастие с едно от любимите ми стихотворения

Никога не спирай да мечтаеш,
не се обгръщай с тъжна сивота!
Ще мине време и ще осъзнаеш-
животът просто е една игра...

Никога не спирай да се смееш,
не е за тебе грозната тъга.
Ти трябва в щастие да грееш.
Животът просто е една игра...

Никога не спирай да желаеш,
да променяш своята съдба!
Все нови върхове да опознаваш.
Животът просто една игра...

Никога не спирай и да търсиш
сродната на себе си душа,
Аз знам, все нявга ще я срещнеш.
Животът просто е една игра...

Добромир Радев

Хубав и слънчев ден на всички!

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 12:23 от Juls1

# 16
Бирдже много хубаво пожелание е написала на Ибо за РД, даже го нарича сродна душа. Edit: после е коригирала публикацията си и го е махнала това за сродната душа.

И аз като луд фен на ЧНЛ се чудя, дали не са се преоткрили и нещо да е пламнало между тях.
В последното си интервю Бирдже казва, че щяла да изкара Св. Валентин сама, което ме навежда на мисълта, че вече не е с дизайнера.
Михре пък много красноречиво стори пък е качила - Move On, Do better. Явно загатва, че раздялата им е факт.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 14:37 от titka2

# 17
Titka, личи си, че Бирдже много харесва Ибрахим, то по принцип приятелство между мъж и жена, в какъвто и да било аспект, е възможно само ако жената харесва мъжа и му обръща внимание.
Сигурно двамата много си допадат в емоционален и интелектуален план, имат само 2 г. разлика във възрастта.
Не знам на колко години е Михре, но от постовете й в Инстаграм съдя, че още иска танци, клубове и дискотеки, не се е "находила и наживяла" 🙂 Сега се радва на свободата си.
Мисля, че Ибрахим и Бирдже ще са хубава двойка, но за това трябва и тръпка да има, времето ще покаже. 🙂

# 18
Titka, личи си, че Бирдже много харесва Ибрахим, то по принцип приятелство между мъж и жена, в какъвто и да било аспект, е възможно само ако жената харесва мъжа и му обръща внимание.
Сигурно двамата много си допадат в емоционален и интелектуален план, имат само 2 г. разлика във възрастта.
Не знам на колко години е Михре, но от постовете й в Инстаграм съдя, че още иска танци, клубове и дискотеки, не се е "находила и наживяла" 🙂 Сега се радва на свободата си.
Мисля, че Ибрахим и Бирдже ще са хубава двойка, но за това трябва и тръпка да има, времето ще покаже. 🙂

Не знам какво иска Михрето (мисля, че е на 30-31 години), принципно не съм й голям фен, но досега смятам, че се е държала доста адекватно онлайн, днес малко ми лъха на инфантилно поведение с тези сторита конкретно на неговия рожден ден и Св. Валентин. Тези стойкаджийства са ми повече за някоя тийнейджърка, отколкото за нея. Но пък, не сме им в къщата, не знаем и какво е било държането на Ибо спрямо нея. Ако наистина е бил толкова контролиращ, колкото се пише тук-там, може би това сега е един вид позакъснял бунт.

# 19
Ами гледах едни нейни сторита с приятелки и танци, изглеждаше, като човек който дълго време се е сдържал и чак сега е получил възможност за изява, изглеждаше малко бих казала "като отвързана" 🙂 Говоря като страничен наблюдател без лоши чувства

# 20
честити празници Gift Heart  Champagne

чрд на ибича ,здраве и душевен мир

# 21
Още поздрави за Ибрахим от Бирдже:
"Винаги съм с теб"

В ляво на стола е Бирдже, а в дясно - Ибрахим

# 22
# 23
Поздрав от майка му

От Simge Birben

А Михре е харесала поста на Бирдже

# 24

А Михре е харесала поста на Бирдже

После явно го е "отхаресала", защото вече я няма в списъка на харесалите го.

# 25
Поздрава на Бирдже Акалай-"Мой Ибо!Скъпи мой, с детски дух, великодушен, голям мъж. Благодарен съм за всеки ден, който си с мен. Честит рожден ден паша мой! Нека пътищата ни не се разделят за цял живот, нека животът винаги идва във вашето лоялно сърце като тази планина в мир и уют!! Добре че те има, скъпи мой другарю.
Интересен поздрав от родителите на Бирдже!...."Моето дете, скъпа мой
Какво щастие е за нас.
За дъщеря ми ти стана приятел и брат,
За нас ти стана син..
Нека вашето златно сърце винаги се усмихва, бъдете винаги, винаги щастливи.
Много те обичаме, добре, че се роди, дете мое.
Дълги и прекрасни години живот с любимите ви хора и тези, които ви обичат.
С любов"

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:09 от Lati-g

# 26
Честит, рожден ден на Ибо! Heart  : cake:  Champagne Посланието на Бирдже е страхотно. От него се долавя огромна благодарност, че пътищата им са се пресекли в личен план. Да харесваш някого, защото има огромно предано сърце като планина, заради неговия детски дух и благородство и да го наричаш мил спътник е нещо много. Аз вярвам, че може да има приятелство между мъж и жена и тяхното приятелство е доказателство за това. То е проверено във времето. Дано да има повече такива хора като Бирдже, които виждат у хората хубавото, с чистота и наивността на дете.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:13 от yakut

# 27
  • София
Здравейте момичета! Честит празник! Честит да е и Ибрахим!
Не ми се сърдете,но не съм чела размислите ви за Мехди. Аз си го гледам по ДФ,  и не искам да знам бъдещи събития. Чакам си търпеливо развоя на събитията, около любовта на Зейнеб и Мехди. Но, вие си пишете, не ми пречи. Та, за си кажа колко гнусна е Бенал. Не навиждам такива хора като нея- лъжливи, нагли, безочливи. Всички други са виновни, но тя не! Как изманипулира Зейнеб и Нермин...думи нямам. Лъжа след лъжа. Само като я видя с нейните рижи пирги, се втрисам. Ама и Зейнеб си е виновна.  Онази хубаво си тръгна.Защо я спря? Да се беше разкарала на някъде.

Сега не съм на работа, и съм се отдала на сериали. Гледам и Черно-Бяла любов на обяд. Тази Бирдже, изобщо, ама изобщо
 не я харесвам. Много ми е изкуствена с този ботокс, с който се е напомпала. На моменти е направо гротеска с тази уста и тези пластмасови скули. Няма нормални мимики и жестове. Татуировките и,  също не са ми ок. Пък, и като актриса не е нищо особенно. Интересен е сериала, но  го гледам за да запълвам време. "Домът" определено по ме грабва.

# 28
https://vk.com/ibrahim_celikkol?z=video-111301309_456240907%2F3c … l_wall_-111301309
  от тържеството  на рожденика

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 04:21 от kmaroo

# 29
Добро утро, аз съм малко отпуска и имам  време да ви досаждам 😀❤
Извинявайте за черните на цвят сърца - така изглеждат, когато се пише от телефона.

За ЧУКУРОВА 🙂

Започнах да гледам сериала от 4-ти сезон, с включването на Ибрахим Челиккол и съм необременена от пристрастия към герои от предишни сезони.

В началото зрителят неминуемо си задава въпроса кой е Хакан? Дали е мафиот, някой нов чукуровски Дон Корлеоне? Дали не е търсещ реванш бивш партньор, дошъл за мъст и кръв или пък, защо не, дълбоко законспириран агент под прикритие със своя специална мисия? Аз ще разгледам третия вариант.

В някои мъгляви и кратки сцени Хакан ми изглежда като агент на държавен агентурен апарат от 70-те години, който под прикритието на чужда самоличност, разследва нещо. Каква точно е мисията му, обаче, все още не става ясно.
Склонна съм да мисля, че това са сделките с контрабанда на оръжие, тъй като и легендата му е такава - описват Хакан като много дързък и неуловим контрабандист на оръжие, издирван без успех в цялата страна.
Изгледала съм всички филми за Агент 007 и там, аналогично, шефката от МИ6 е жена, точно като госпожата от Анкара, при която ходи на доклад Хакан.

Проблемът тук в частност е, че агентът от Чукурова се е влюбил, докато е още под чужда самоличност и не му дават разрешение да излезе от нея, тъй като явно мисията му не е приключила.
Думите на госпожата от Анкара бяха да изчака още малко и ще се отърве от самоличността на Мехмет Кара, по същия начин, както са направили това с другите самоличности преди нея. Т.е. това не е първата мисия на Хакан, той е имал и други мисии, при които е използвал чужди самоличности.
Та, според мен, Хакан е изпратен тук с правителствена мисия, но докато е в Чукурова, решава да разследва и смъртта на брат си и евентуално да отмъсти за нея, както и да накаже Демир Яман за предателството и злодеянията му. Но Демир го няма, изчезнал е.

Хакан започва свое разследване - да наблюдава, да разговаря и да се сближава с хората, които смята за виновни.
И така от разговор с Али Рахмет Фекели, установява, че смъртта на брат му всъщност е нещастен случай, а Али Рахмет преценява като добър човек.
Отказва се да му отмъщава и дори му спасява живота в ситуацията с повредените от Абдул Кадир спирачки.

Започва да следи Зюлейха, става й партньор в холдинга, наблюдава отблизо реакциите й в различни ситуации, колебае се как да постъпи с нея.
Той вероятно разполага с ресурси да я разори.
Но Зюлейха на първо място е много красива, елегантна, нежна. Оказва се не само добър и състрадателен човек, но и много умна и силна жена.
Зюлейха официално иска развод чрез публикация в местния печат, след като разбира колко  подло и безскрупулно се е отнесъл Демир преди години към младо момиче, като при това знае, че е сестра на най-добрия му приятел. Спомня си и за всички злини, които Демир е причинил на самата нея. Разказва за миналото си на Мехмет Кара.

Хакан разбира, че Зюлейха няма за какво да бъде обвинявана.
Той се влюбва в нея и се отказва от плана за разоряване на семейство Яман.

Чак тогава разбира, че неговият "човек за мокри поръчки", Абдул Кадир, е недоволен от развитието на нещата и изплъзвайки се от контрола му, е предприел зловредни действия на своя глава. Хакан го предупреждава да не докосва нито Зюлейха, нито децата й.

До тук възприемам Хакан като положителен герой. Притежаващ необходимата сила и самообладание.
Определено справедлив.

Палячовщините, тарикатлъците и др. селянии на Гафур, които заемат по 20-30 минути екранно време ги превъртам, че не се търпят. Давам си сметка, че са предназначени за масовия турски зрител, за да се зарадват бабите със забрадките, но на мен са ми много неприятни, само  развалят хубавия сериал!

Общи условия

Активация на акаунт