Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 63 937
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро! Попаднах на тези видеа в инст. Тези,  двамата да не са се взели? Качени са преди две седмици.

https://www.instagram.com/reel/CZwdSqlFGWV/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CZ9MwDfFT-w/?utm_medium=copy_link

# 61
Добро утро! Попаднах на тези видеа в инст. Тези,  двамата да не са се взели? Качени са преди две седмици.

https://www.instagram.com/reel/CZwdSqlFGWV/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CZ9MwDfFT-w/?utm_medium=copy_link

тези видеа са от миналата година, мисля октомври месец, тогава даже даваха интервюта за Птичи полет. На видеата Ибо още е с халката.

# 62
Здравейте момичета! Blush

Ежедневието ме погълна с ангажиментите си, но искам да споделя нещо с вас.
Изгледах "Великолепният тандем" и се разочаровах от това, че историята остана недовършена да виси с "отворен край". Толкова любопитни сюжетни линии не намериха развитие и много въпроси останаха без отговор.
Това ме накара да потърся информация по въпроса с рейтингите.

Пиша за всички, които като мен, досега не са се интересували как точно, на практика, се измерва рейтинга и са го приемали за даденост.
Извинявам се на по-компетентните тук и нямам нищо против да ме поправят или да допълнят информацията.

Досега лично аз смятах, че частните телевизии в Турция разполагат със свое програмно приложение, което следи гледаемостта на излъчваните от тях сериали и други телевизионни предавания, и което обхваща всички зрители, гледащи съответната телевизия.
И това, според мен, е едно реално и точно отразяване на действителността - дали един сериал е интересен или не за турския зрител като цяло.

Оказа се, обаче, че не било точно така.

Както знаем, телевизиите се издържат предимно от излъчваните от тях реклами.
За да привлекат повече рекламодатели и съответно повече пари към себе си, те използват пред производителите и търговците, които искат да рекламират нещо, аргумента "висок рейтинг". Т.е, убеждават ги, че съответният сериал ще бъде гледан от много хора, които в паузите ще видят и рекламата на дадения продукт, и евентуално, ще проявят интерес към него и ще го закупят.

Тук стигаме до съществения въпрос - как да се измери и докаже рейтинга на практика.

Рейтингът в Турция започва да се измерва от 1989г.
Дейността се възлага на компания, която извършва определени социални проучвания от маркетингова гледна точка и избира 150 домакинства, които да бъдат използвани като тестови субекти.
Зрителите се сортират според тяхната покупателна способност, работата им, както и нивото им на образование в няколко групи - а,b,c,d,e. На по-късен етап някои групи отпадат, други се обединяват и сега са АВ, АВС1 и ТОТАL(Общо).

На телевизорите на тези хора, в домовете им, се монтират специални устройства "peoplemeter", които отчитат гледаемостта на филми и програми и всяка вечер в определен час изпращат данните към компанията, на която е възложено измерването за анализ и обобщение.
Около 20% от избраните семейства се сменят ежегодно с други такива.
Компанията, която от 2011г. извършва измерването на рейтинга в Турция се нарича AGB Nielsen. Поради съмнение за спекулации с рейтинга, обаче, дейността е възложена на друга компания, наречена TNS.

Както се вижда, едва някакви скромни 150 домакинства в Турция, страна с население над 84 милиона души,  определят дали един сериал има бъдеще или не.
Ако приемем максимума, че едно домакинство се състои от 10 души, това прави 1500 човека. Това представлява около 0,002% от цялото население на страната. Един пренебрежимо малък процент!
Как е възможно такова нещо!Отделно остава открит въпросът за възможностите за манипулация на рейтинга му.
Тъжна работа.

# 63
  • На зелено
Споделено стори в ИГ от Михре, шофира на магистрала най-вероятно и се снима с телефона Close Дано го изтрие, защото се излага.

# 64
Споделено стори в ИГ от Михре, шофира на магистрала най-вероятно и се снима с телефона Close Дано го изтрие, защото се излага.

Инфантилно поведение от до.

# 65
Момичета, както иска да се резили. Нейна си работа. Но въпроса е като орева орталъка че се разделя с мъжа си, защо още е с фамилията Челиккол? Нищо че не са разведени, като не го иска толкова, махна символа на обвързването халката, три снимки, сега да си махне и фамилията. Нали е мутлу (щастлива)? И  по фамилия да си е "Мутлу". Grinning

# 66
Момичета, както иска да се резили. Нейна си работа. Но въпроса е като орева орталъка че се разделя с мъжа си, защо още е с фамилията Челиккол? Нищо че не са разведени, като не го иска толкова, махна символа на обвързването халката, три снимки, сега да си махне и фамилията. Нали е мутлу (щастлива)? И  по фамилия да си е "Мутлу". Grinning

В bio-то вече е Мутлу, явно не знае как да си смени инстаграм името Laughing

Фен инстаграм профилите, които следват и двамата, забелязаха онзи ден, че вече е Мутлу, явно клипчетата пред огъня онази вече на Ибо са били от празненството по развода.

# 67
Титка, ако това я прави весела. Какво да ти кажа? Хора всякакви. Наистина инфантилно поведение има тази жена. Без да я следя Михре, само от онова което качвате и споделяте ми е достатъчно да разбера, че вероятно й се живее. Лошо няма. Ама тогава защо се жениш? Най- потърпевшия ще е Али. Горкичкото дете ще е вечно между двамата.
А между другото никъде няма  информация за развода им. Вероятно отношенията им са замразени на етап раздяла, но тъй като са на ясно, че помирение няма да има, тя си е върнала моминското име. Това е моето предположение, тъй като инфо няма.

Как я мислят тази работа? Пак ще направя паралел с ДЕК. Stuck Out Tongue Winking Eye Така, като Зейнеп в ДЕК - да си играят с Мехди на женени за 1 година, без да мислят за последствията. После не поглеждаш ли назад какво оставяш, в какво състояние го оставяш ? Или както в една от  сериите в първи сезон  й беше казала Кибрит: "Остави ме мен. Пука ли ти за брат ти? Пука ли ти за майстора?"

# 68
Титка, ако това я прави весела. Какво да ти кажа? Хора всякакви. Наистина инфантилно поведение има тази жена. Без да я следя Михре, само от онова което качвате и споделяте ми е достатъчно да разбера, че вероятно й се живее. Лошо няма. Ама тогава защо се жениш? Най- потърпевшия ще е Али. Горкичкото дете ще е вечно между двамата.
А между другото никъде няма  информация за развода им. Вероятно отношенията им са замразени на етап раздяла, но тъй като са на ясно, че помирение няма да има, тя си е върнала моминското име. Това е моето предположение, тъй като инфо няма.

Как я мислят тази работа? Пак ще направя паралел с ДЕК. Stuck Out Tongue Winking Eye Така, като Зейнеп в ДЕК - да си играят с Мехди на женени за 1 година, без да мислят за последствията. После не поглеждаш ли назад какво оставяш, в какво състояние го оставяш ? Или както в една от  сериите в първи сезон  й беше казала Кибрит: "Остави ме мен. Пука ли ти за брат ти? Пука ли ти за майстора?"

Доколкото бях чела с помощта на Google Translate по турските сайтове, делото им е било в ход от кажи речи октомври месец и докато не било финализирано, тя нямало да си смени фамилията - информация от вътрешния й кръг.
Иначе техния брак, и до ден днешен ми е малко странен и причината за развода им, пак доколкото съм чела, била, че Ибо много отсъствал. Ами мацо, жениш се за актьор и то сравнително известен, знаеш какъв е животът им, що тръгваш по тоя път. Него го разбирам, бил е мъж на възраст вече по онова време, ми тя - на 24 години, къде се юрнала да се жени, преди да се е наживяла. Все си мисля, че в Европейска Турция са доста по-разкрепостени вече и освободени в това отношение.

# 69
Титка,  богатите светски кръгове си водят  нормален  даже и доста разкрепостен  начин на живот. Нали виждаш по предаванията как отразавят разни коктейли и събития и с какви тоалети са облечени жените.
Ако разполагаш с линк с инфото за това, което пишеш за развода на Ибо и Михре, би ли ми го споделила, защото аз не попаднах на такова нещо.

# 70
Здравейте момичета и честита Баба Марта!

Семейство Челиккол няма да са нито първата нито последната разведена двойка.
Както казва Фредерик Бегбеде в едноименната си книга, любовта трае три години. На първата година хората казват "Ако ме напуснеш, ще се самоубия", на втората година казват "Ако ме напуснеш, ще страдам много, но ще ми мине". А след третата година казвали "Ако ме напуснеш, ще отворя бутилка шампанско".
След третата година, след падането на розовите очила, виждаш всички недостатъци на другия. Ако тези недостатъци не те дразнят, си оставате нормално семейство. Но в случай, че не можеш да ги търпиш и те подлудяват, няма какво да се направи, разделяте се.
Така става в живота. Другото е във филмите. Във филмите може всичко да се случи. Но нали затова ги гледаме тези филми и сериали. Всички искаме приказка Simple Smile И да си помечтаем малко.
Но аз също намирам поведението на Михре за дразнещо. Да беше се поукротила малко. Не е подвиг да се разведеш.Няма нужда от толкова много демонстрации.
То и без друго след като си смени фамилията, повечето от последователите й в инстаграм, най-вероятно ще спрат да я следват, защото вече няма да им е толкова интересна.

Колажче от феновете с пожелание за хубав нов месец и да бъдете здрави! Blush Heart

# 71
  • на земята
Момичета дали е вярна тази ,,клюка”

# 72
  • на земята
Здравейте момичета! Blush

Ежедневието ме погълна с ангажиментите си, но искам да споделя нещо с вас.
Изгледах "Великолепният тандем" и се разочаровах от това, че историята остана недовършена да виси с "отворен край". Толкова любопитни сюжетни линии не намериха развитие и много въпроси останаха без отговор.
Това ме накара да потърся информация по въпроса с рейтингите.

Пиша за всички, които като мен, досега не са се интересували как точно, на практика, се измерва рейтинга и са го приемали за даденост.
Извинявам се на по-компетентните тук и нямам нищо против да ме поправят или да допълнят информацията.

Досега лично аз смятах, че частните телевизии в Турция разполагат със свое програмно приложение, което следи гледаемостта на излъчваните от тях сериали и други телевизионни предавания, и което обхваща всички зрители, гледащи съответната телевизия.
И това, според мен, е едно реално и точно отразяване на действителността - дали един сериал е интересен или не за турския зрител като цяло.

Оказа се, обаче, че не било точно така.

Както знаем, телевизиите се издържат предимно от излъчваните от тях реклами.
За да привлекат повече рекламодатели и съответно повече пари към себе си, те използват пред производителите и търговците, които искат да рекламират нещо, аргумента "висок рейтинг". Т.е, убеждават ги, че съответният сериал ще бъде гледан от много хора, които в паузите ще видят и рекламата на дадения продукт, и евентуално, ще проявят интерес към него и ще го закупят.

Тук стигаме до съществения въпрос - как да се измери и докаже рейтинга на практика.

Рейтингът в Турция започва да се измерва от 1989г.
Дейността се възлага на компания, която извършва определени социални проучвания от маркетингова гледна точка и избира 150 домакинства, които да бъдат използвани като тестови субекти.
Зрителите се сортират според тяхната покупателна способност, работата им, както и нивото им на образование в няколко групи - а,b,c,d,e. На по-късен етап някои групи отпадат, други се обединяват и сега са АВ, АВС1 и ТОТАL(Общо).

На телевизорите на тези хора, в домовете им, се монтират специални устройства "peoplemeter", които отчитат гледаемостта на филми и програми и всяка вечер в определен час изпращат данните към компанията, на която е възложено измерването за анализ и обобщение.
Около 20% от избраните семейства се сменят ежегодно с други такива.
Компанията, която от 2011г. извършва измерването на рейтинга в Турция се нарича AGB Nielsen. Поради съмнение за спекулации с рейтинга, обаче, дейността е възложена на друга компания, наречена TNS.

Както се вижда, едва някакви скромни 150 домакинства в Турция, страна с население над 84 милиона души,  определят дали един сериал има бъдеще или не.
Ако приемем максимума, че едно домакинство се състои от 10 души, това прави 1500 човека. Това представлява около 0,002% от цялото население на страната. Един пренебрежимо малък процент!
Как е възможно такова нещо!Отделно остава открит въпросът за възможностите за манипулация на рейтинга му.
Тъжна работа.
Къде го гледахте? Анг превод ли? Може ли линк?
Благодаря

# 73
пипилота - Бирсената е яхнала метлата ,чак до адана ли Satisfied голяма "дружка"' е тя на ибича Laughing, предполагам заформя скандалец 

чбм - здраве да носи на всички

# 74

Къде го гледахте? Анг превод ли? Може ли линк?
Благодаря

Виж на първа страница на темата. На мен тези сайтове ми даваха грешка 404, но сега, като проверих отново, mega.nz тръгна.
А иначе аз го търсих с търсачката на гугъл серия по серия. Намира се и с български, и с руски суб
Аз го гледах на сайта на нуши, от таблета ми отваря добре, от компа малко се лигави 🙂

А преводът на бг на публикацията от Бирсен е доста доукрасен. В нейния пост не се споменава нито ДЕК, нито за Дениз Чакър. Ето снимка на написаното от Бирсен в оригинал

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 02:34 от Juls1

Общи условия

Активация на акаунт