Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 69 267
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Jinhen, точно микробиологична и вирусологична биопсия е. Тя включва 9 вида вируси и е 180лв., а МБ биопсия е 100лв. Преди стартирането по дълъг протокол имам правена и имунологична, тя не излиза в приложението. Днес успях да се свържа и казаха, че е бъг някакъв, и ще ги качат резултатите в приложението. 😊

# 301
Здравейте, момичета! Blush От доста време ви следя и май събрах смелост не само да се разпиша в темата, но и да ви питам. При д-р Персенска сме и вече минахме първичния преглед. Остава да си запиша час за цветна снимка, като тя ми препоръча да е с упойка. Имате ли идея колко време трае всичко с упойката и изписването, за да си предвидя времето? Също така от горния коментар се подсетих да ви питам и за хранителни добавки… в момента пия само инофолик, но се замислям и дали не добра идея да добавя и други? Имате ли препоръки?

# 302
Според мен поне едни 3-4 часа трябва да си предвидите, сутрин се ходи на гладно, пускат ви кръвни, после чакате да ви викнат и самата упойка да ви отпусне след процедурата.Аз мойта цветна снимка я правих без упойка,ако не ви е много нисък прага на болка ви съветвам да я направите без...
Здравейте, момичета! Blush От доста време ви следя и май събрах смелост не само да се разпиша в темата, но и да ви питам. При д-р Персенска сме и вече минахме първичния преглед. Остава да си запиша час за цветна снимка, като тя ми препоръча да е с упойка. Имате ли идея колко време трае всичко с упойката и изписването, за да си предвидя времето? Също така от горния коментар се подсетих да ви питам и за хранителни добавки… в момента пия само инофолик, но се замислям и дали не добра идея да добавя и други? Имате ли препоръки?

# 303
Аз правих с упойка, около 4 часа прекарах обшо в болницата, главно в изчакване. След процедурата се чувствах добре, изчаках само да ми махнах абоката и се прибрах - нямах нерязположения, единствено бях по-сънлива. Не съжалявам, че избрах с упойка.

# 304
Здравейте! След като си запазите час за цветна снимка изискват ли някакви изследвания ?
Благодаря Ви!

# 305
И моята ЦС при Персенска беше с упойка. Моят час беше по обяд, преди това ходих за кръвни. Самата ЦС (от заспиване до събуждане) може би  е отнела не повече от половин час. Като ме събудиха ми сложиха малко система за 5 мин. и ме пуснаха. Беше ми доста зашеметено, добре че ММ беше с мен. След  това имах  час за коментар с докторката.
Според мен ако сте с упойка, си отделете целия ден, за да ви се избистри главата след това.

# 306
Да се включа аз като редовно наблюдаваща от диванчето Simple Smile)))) .Значи вкарват пациентката, приспиват,влиза за 3-4 мин.доктора/ката; .Вадят пациента на диванчето след още 5-6 мин./явно докато се облече/ И по наблюдение след още 10-тина мин.момичетата се освестват от упойката.

# 307
Някой по-горе беше питал за цена на ЦС-200 лв без упойка, правих я м.март.

Аз доста се бях стресирала, т.к с д-р Цветков, не бяхме коментирали дали да е с/без упойка и се спрях на варианта без и не съжалявам. Дори не мога да определя, че болката е като при цикъл, нищо не усетих... по-неприятно ми е поставянето на спекулума. 😆
Цялата процедура е за по-малко от 5 мин., а самото впръскване на течността за 2 мин. сигурно и това е.
Зацапване имах само в деня на снимката.

# 308
Здравейте момичета! Първо пожелавам успех на всички преминаващи по този път!
За първи път пиша във форум, та извинете ако допусна грешки! Също имайте предвит, че за първи път ще се сблъскам с инвитро специалист и въобще не съм наясно с нещата.

Накратко за случаят ми: Аз съм на 27г., а мъжът ми на 37г. с тежък мъжки фактор. Досега само сме опитвали да подобрим неговите показатели и след добавки и операция ефект няма, та така се стига до инвитро (евентуално)! Тъй като след няколко дни предстои първичният ни преглед при докрор Цветков, а чета тук от известно време, но не намерих отговор на елементарните ми и може би глупави въпроси и реших да ви попитам!
Направили сме исканите изследвания и сме готови за прегледа, но въпроса ми е:
На този първичен преглед ще има ли и генекологичен преглед, на който могат да ми вземат цитонамазка, микробиология, а и друго ако трябва, та да знам да не остана изненадана? Тъй като трябваше да мина профилактика януари, но когато решихме да запазим час за специалист се отказах за да ме види директно той. Също като цяло как протича един такъв преглед за новобранци като нас?

Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря!

# 309
Не мога да дам мнение за др Цветков, но ще кажа накратко как протече моят първичен преглед при др Чапанова (ние също сме с мужки фактор). Тъй като преди Надежда бях ходила и в Щерев, си знаех, че отивам на преглед да коментираме как ще процедираме с инвитро процедурата, а не да опитваме бременност и по др начин (тип лека стимулаци, инцеминация и тнт).

Само аз присъствах на прегледа, защото беше 3 месеца след началото на пандемията. Не бях правила всички изследвания, но имах всички хормони. Докторката ме прегледа, като не ми е взимала микробиология и цитонамазка, но искаше да види яйчниците, защото съм със ПКЯ. Поговорихме и се разбрахме, че следващата стъпка е цветка снимка и да подготвя документите по фонда. Чак след като имах заповед и стартирахме процедурата ми взе изследвания - е, оказах се с гъбички и не знам дали те може да са повлияли, но този ми опит беше неуспешен. Може да попитате още на първичния да ви ги направят, но доколкото си спомням имаха някаква давност, защото трябва да се представят и за фонда след извъншена процедура.

# 310
Момичета забравих да питам, къде се бие ХОРИОМОН - забравила съм.
В корема или отзад?
Трябва да го бия днес в 21 часа
Моля помогнете

# 311
В корема или отзад?
Моля помогнете
В корема:blush:

# 312
В корема или отзад?
Моля помогнете
Мерси, значи подкожно, отзад беше мускулно, нали?

# 313
  • Пловдив
В корема или отзад?
Моля помогнете
Мерси, значи подкожно, отзад беше мускулно, нали?
Хориомон 5000 IU трябва да се инжектира интрамускулно или подкожно.

# 314
Здравейте, момичета. Някой дали знае кога и къде преглежда др Чапанова е петък 8-ми април? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт