Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за отговора.

# 496
Здравейте, да попитам посещавали ли сте ендокринолог в Надежда и доволни ли сте.....!?!Аз така и не мога да намеря специалист! Мерси!

# 497
Здравейте борбени момичета на някоя от вас правена ли е хистероскопия на матката
Можете ли да ми кажете как се прави с упойка ли е и колко струва ориентировачно

Здравей
На първия си трансфер отказах да приемам кортикостероид. На 2 ден след трансфер вдигнах температура и имах жестоки болки до 4 ден . Резултат отрицателен. Сега подготвям втори трансфер и в момента го пия. Дано предния път е били заради него и сега да имаме положителен резултат. Успех на всички ❤️😘🤗

Здравей ilsan, пожелавам ти от сърце да се получи от втория път. На мен също първият опит ми беше неуспешен, въпреки, че приемах кортикостероида. На теб кога ти препоръчаха да направиш втория опит. Тоест трябва ли да минат няколко месеца?

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 17:37 от neli 02

# 498
Здравейте момичета 🙂,

не успях да се оправя с ценоразписа и искам да попитам за цена на обикновена спермограма в болницата?
Необходимо ли е да заявим предварително получаване на становище или дават такова и още нещо, колко дни въздържание е необходимо, т.к във Варна ни искаха между 5 и 7 дни, а на регистратура днес ни казаха не повече от 3-4.
Благодаря на всички отзовали се. 🍀

# 499
Здравейте борбени момичета на някоя от вас правена ли е хистероскопия на матката
Можете ли да ми кажете как се прави с упойка ли е и колко струва ориентировачно

Здравей
На първия си трансфер отказах да приемам кортикостероид. На 2 ден след трансфер вдигнах температура и имах жестоки болки до 4 ден . Резултат отрицателен. Сега подготвям втори трансфер и в момента го пия. Дано предния път е били заради него и сега да имаме положителен резултат. Успех на всички ❤️😘🤗

Здравей ilsan, пожелавам ти от сърце да се получи от втория път. На мен също първият опит ми беше неуспешен, въпреки, че приемах кортикостероида. На теб кога ти препоръчаха да направиш втория опит. Тоест трябва ли да минат няколко месеца?

На 20.02 ми беше датата за теста . При коментар с лекаря каза пускай документите и да почваме. Не съм чакала края на март започнах стимулация ,на 11 .04 ми беше пункцията и на 11 .05 ще ми е трансфера ❤️. Предната пункция ми беше ноември

# 500
ilsan_89 и моя втори трансфер е за 11.05... Желая ти успех! 🍀

# 501
ilsan_89 и моя втори трансфер е за 11.05... Желая ти успех! 🍀
В коя клиника си ?

# 502
В Надежда и са ми последните ембриончета, събирани на ЕЦ...
Slavova86, не съм ходила при ендокринолога там, но обмислях да направя консултация.. Имаше добри отзиви. Ако междувременно някой се включи, ще е полезно! Посещавала съм иначе Катя Тодорова и Начев преди време.

# 503
Здравейте, на 18.05 ще правя цветна снимка на тръбите при д-р Стаменов...без упойка. Моля някоя от вас ако е правила при него без упойка да сподели боли ли много...Казаха ми да слагам свещички.
Благодаря ви предварително.

# 504
Какво ви е мнението за доктор Хедер, търся добър специалист( ендокринолог) Благодаря ви

Здарвейте д-р Хедер е добър лекар, няма да изпише излишни лекарства, но е много рязка, вие си преценете дали това ще ви понесе.

# 505
Пациентка съм на др. Хедер от 2 години, но я посещавам в Аджибадем Сити клиник( ходя на профилактични, не че имам проблем) и не съм останала с впечатление, че е рязка. Даже напротив, винаги е била мила и вниматилна.

# 506
Аз правих хистеро Март месец. 930лв за здравно озигурени.

# 507
Здравейте и от мен, ние сме със същия проблем.
Мъжки фактор влошена морфология-3.5% -тератозооспермия. Правиха на мъжа ми и зона тест за способността му за оплождане, там се оказа че има съмнение за антитела, имунологичен фактор и препоръка зона селекция при ИКСИ процедура. Аз съм с изчерпан резерв ниски стойности на АМХ -0.48, на 39 г. Правих цветна снимка всичко е наред там без упойка я правих също като теб, боля ме много. През деня имах някакви странни усещания на пробождане и режеща болка, докато изтече веществото.
Протокола по който почнахме е на ЕТ, НапрАвиха ми пункция с пълна упойка при д-р Тихомирова съм. Тя извърши пункцията извадиха една яйцеклетка, която се оказа лутеинизирала, тоест блокирала и не беше възможно оплождане. Др каза че е възможно да е извадена твърде късно, тоест да сме я изпуснали. Сега започнахме с лека стимулация на 2-ри ден от цикъла с Летрозол 5 дни 2х1. Видяха 3 фуликула по 8 мм, които се надявам да извадят при следващата пункция.
Отгоре на всичко това се разболях от Ковид преди седмица, сега съм силно притеснена дали ще са наред нещата, ако имам успешно оплождане и след това направим трансфер, дали ковида ще попречи за успеха? Някой има ли такъв опит, да сподели.
Благодаря ви, Таня

Здравейте на всички!

Чета ви от много време и много съм научила от вас, но сега пиша за първи път в темата.

След над 2 години неуспешни опити, 1 спонтанен аборт в 6г.с., операция от варикоцеле, тонове витамини и добавки сме пред първо инвитро този месец. Имаме МФ с лоша морфология - 2%, останалите показатели са много добри, включително и SDI. Миналия месец направихме Зона тест и там също се откри проблем, за това ни насочиха към ИКСИ. Ще бъде на ЕЦ, тъй като аз имам овулация, следихме я 2 месеца с докторката ни и в петък започваме.

Много четох, но и много неща не са ми ясни... Репродуктивният лекар ли прави пункцията на фуликули? Боли ли много след това? Аз миналия месец правих ЦС без упойка и цял ден после бях свита на дивана, та си представям, че е нещо такова...

Предварително благодаря за съветите! Hug

# 508
Да, звъниш в клиниката и казваш за какво си и при кой доктор и ти записват час.

Момичета,успявате ли да си запишете час от днес за утре,когато трябва на 2ри ден от цикъла да сте на преглед за да започнете подготовка за инвитро? При др. Тихомирова съм,ако това е от значение..

# 509
Привет отново момичета!

Вчера попитах за цена на обикновена спермограма, но сега се чудя дали няма да е по-добре да направим такава по Крюгер... Тотално се оплетох и обърках, а и д-р Цветков нищо не каза, освен, че колкото повече изследвания има, по-добре и че според него няма да има отклонения (имаме правена във Варна и беше абсолютно нормална, пак обикновена).. някак инициативата беше моя и не знам като за начало каква е по-добре да направим? Притеснявам се, че края на декември мъжът ми изкара много тежко Ковид.
Отделно искам да ви попитам дали е нужно преди стимулация да се провери ЯР (на летразол съм вече за втори път, като сега ми увеличи дозата на 3х1 за 7 дни отново).
От м.февруари уж всичко е ок, имам си фоликули, хубава лигавица... даже миналия месец след летразола на 9ти ден от МЦ имах фоликул 22 мм и лигавица 15 мм, но бременност няма.
Това, което е проблем при мен е ниския прогестерон, за който ми назначи утрогестан 2х3 за 10 дни. С първата ми бременност, която завърши с мъртво раждане в края на 36.г.с, до 12 г.с отново бях на утрогестан, без да имам кървене и прочие и каквито и да е проблеми изобщо през цялото време.
Вчера на прегледа, на 3ти ден от МЦ, отново всичко нормално, но пък ми вдигна дозата и каза, че нямам овулация... Та искам да ви попитам след като се види, че имам д.фоликул, който по-късно се е спукал и се е видяло на УЗ, не означава ли, че е имало овулация? Или по-скоро ниския прогестерон (под долна граница ми е) означава, че не е имало овулация въпреки спукания фоликул? Да кажа само, че прогестерон е пускан на 14ти ден от МЦ, винаги след преглед, когато се установи, че се е спукал д.фоликул.. Тотално се оплетох във всичко....
Отделно вчера изобщо не ми хареса, че д-р Цветков много така странно ме попита дали съм наясно, че с такъв прогестерон ще загубя бременността, когато настъпи такава... ОКЕЙ, разбира се че го знам, но на жена загубила детето си в края на 36.г.с е малко грубо да го кажеш... Все пак не пътувам за развлечение по 4 пъти в месеца... И така много въпроси се блъскат в главата ми, и дори не знам как да му ги задам без да съм твърде рязка...
Малко дълго стана, за което се извинявам, дано да съм била достатъчно изчерпателна.

Общи условия

Активация на акаунт