Как спестявате в ежедневието?

• 66 509
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 260
Ако имаш един или два дни в седмицата, когато имаш достатъчно време да ходиш да пазаруваш, да в този ден няма да можеш без магазин. На мен лично ми е важно да има каквод а се яде през следващата седмица, а не, че някой точно тогава е решил, че му е удобно да прототестира.

# 1 261
Ако имаш един или два дни в седмицата, когато имаш достатъчно време да ходиш да пазаруваш, да в този ден няма да можеш без магазин. На мен лично ми е важно да има каквод а се яде през следващата седмица, а не, че някой точно тогава е решил, че му е удобно да прототестира.

За какво удобство говорим в Държавата с най-скъпата храна в Европа? Говорим за това да сме единни и да изразим подкрепа! Живяла съм доста преди да има кауфланд и лидъл и то много добре! Имам храна най-малко за един месец и съм сигурна, че и много хора имат.

# 1 262
  • София
Че то в малките магазинчета е доста по.-скъпо.
Понякога ходя рано сутрин в Кауфланд или Лидл.
Масово собственици на кварталните магазинчета влачат към касите и плащат по 2 - 3 колички със стоки от брошура и после чакат за фактура.
Защо да поощрявам търгашите?

Да, това са по- големите спекуланти.
Не искам да почваме спор, знам, че много хора обичат да "подкрепят малките бизнеси", но мен никой не ме подкрепя, дотира и не ми дават бакшиши към заплатата, така че пазарувам, където ми е по- изгодно. Сори нот сори

# 1 263
Да, съгласна съм. Аз съм в Центъра и тук всяко квартално магазинче за плод и зеленчук е с цена тройна на тази в големите вериги. Въпреки това, винаги има хора, които явно водени от принципа да ги подкрепят, все си пазаруват там, независимо от тройната разлика в цените.
Аз също си правя сметка и не бих дала три пъти повече само защото е малък производител, а в случая при нас даже и това не са, а купуват от някаква борса. Част от нещата наистина имат вкус, по думи на познати, например ягоди или домати, но все пак..

# 1 264
За един ден става въпрос, за подкрепа, никой няма да се гътне...за малки магазинчета подсказах за нещо дребно - хляб, мляко... и т.н. Ако имат тройни цени отдавна да ги няма....отричането само по себе си е дефицит!

# 1 265
Имат тройни цени, но както казах има хора, които ги подминават и такива, които пазаруват от тях, затова няма как да ги няма…

# 1 266
  • Враца
Пазарувам си само в малки магазинчета. Единият е за месо и риба, другият млечни и на пазара зеленчуци. Всичко останало от DM.
Но на 13 няма да вляза в магазин.

# 1 267
Веригите са скъпи магазини, поне в нашия град, в кварталните цените на същите стоки са по- ниски. Не може шоколад Милка в кварталния да е 2,05 редовна цена,а в Кауфланд на промоция към 3 лева, доместоса в левчето е 2,60, в Кауфланд към 5 и други неща са така.

# 1 268
Аз лично нямам къде да складирам храна за един месец напред, това първо. И второ, като искате да е покрепа, защо не избраха дата в събота или неделя, когато така или иначе булшинството хора почиват и са по магазините? То голяма файда ще има за повечето, че един ден през седмицата няма да отидат до супера, нали и без това ще идат да си напълнят количките през уикенда.

# 1 269
  • София
Е, при нас в кварталния Милката е 4.70. Успех.

# 1 270
Аз лично нямам къде да складирам храна за един месец напред, това първо. И второ, като искате да е покрепа, защо не избраха дата в събота или неделя, когато така или иначе булшинството хора почиват и са по магазините? То голяма файда ще има за повечето, че един ден през седмицата няма да отидат до супера, нали и без това ще идат да си напълнят количките през уикенда.

От Вас никой нищо не иска. Не може да определяте нищо. Като има кампания от Други хора , вие спрямо вашия акъл се включвате или не се включвате. Ако искате да сте добре по принцип разсъждавайте от плюса, а не от минуса..ако не може да разберете...ще ви кажа Не спъвайте сама!

Ами не, иска се от мен да подкрепя тия "други" хора, които искат да съботират нещо, което на мен ми е по-изгодно да го има, отколкото да го няма. Аз съм си добре по принцип, защото имам избор къде да отида да пазарувам. Сравнявам цените и преценявам от къде какво да си купя. Това, ако ги нямаше веригите, няма как да се случи.

# 1 271
Аз най-вероятно ще си взема готова храна. Знам че тук повечето са привърженици да си готвят вкъщи (аз също определени рецепти, които обичам), но в София за двама ми излиза даже по-евтино готова храна, отколкото да пазарувам от супермаркет и после да готвя. Вече за повече хора може и да се избие с количество.

# 1 272
Аз не мисля, че този протест противопоставя веригите срещу малките магазини, а се отнася за спекулата с цените като цяло от търговците.

# 1 273
Да, обаче на всички им бодът очите големите вериги, ама си затварят очите за цените на дребните търговци, които, между другото, печелят най-много от парите на децата и пенсионерите. Децата, защото като им дадат джобни, каквото има близо до тях, там ходят да ги харчат. А пенсионерите, защото повечето са трудно подвижни и пазаруват от където им е най-близко и лесно да стигнат.

# 1 274
В основата на повишената цена не са магазините, а консумативите за производство на стоките- ток, вода, газ, горива. Протестите трябва да са насочени натам.

Общи условия

Активация на акаунт