Как спестявате в ежедневието?

• 66 470
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 410
Наемите са прякозависими от доходите на наемателите Simple Smile
Чакам с нетърпение да пуснат 15 блок на общежитията, след тотален основен ремонт, и да гледам какво ще стане с цените на наемите за студенти.

# 1 411
  • София
Скрит текст:
П.п, точно до метростанция М. Луиза е. Много приятен квартал.
Верно ли ви харесва? Не се заяждам. За млад сам мъж може би е ОК, за жена, деца и семейство е малко страшничко?

# 1 412
  • Между гори и планини
Не знам, това което виждам - спокойно и тихо ми се струва. Аз съм живяла в друг район на София.  Но на сам, млад човек колко му трябва, той отива да спи, да се изкъпе и да си изпере дрехите 😊

# 1 413
  • София
Така е, успех на момчето, има време още на много места да живее и опознае.

# 1 414
  • София /Абсурдистан
Варна и София си приличат много. София отдавна не е това добро място за живеене, което беше в моето детство.Пренаселено е, градът не е предвиден за толкова много хора. Застрояват се и последните зелени площи.  Около метростанция М.Луиза да се внимава, има много сигани, мигранти и всякакви маргинали. Близо е до центъра и до гарата, а там се мотаят всякакви елементи.
Във Варна поне море има.
Късмет на младежа!

# 1 415
  • София
Да не би софиянки да бъркат метростанция М. Луиза и бул. М. Луиза.
Първото е след Центр. гара и в района живеят нормални, бели хора. Около блоковете е чисто и подредено. И да има цигани те само ровят по кофите.
Явно момчето е по-отдавна наемател и е хванал по-ниските наеми.
Сега са поне с 1/2 нагоре и там за старичко обзавеждане.

# 1 416
  • Между гори и планини
Благодаря много, той се прибира сравнително рано и не е по късните излизания. Наистина блока му е на две крачки от метрото. Това и близостта до центъра е плюса. Иначе знам за централна гара, за мое съжаление и до Лъвов мост е опасно ( хем е на центъра)
Аиша, от тази есен е наемател. На мен квартала ми хареса, спокойно и тихо, има къде да паркираме като отидем, а той си хваща автобус като иска да се прибере. Магазини има, Кауфланд, фитнес, поликлиника до блока. В близост до центъра.
В София си нямате идея колко ви е прекрасно с метрото! Аз живях преди него и сега го оценявам.

# 1 417
  • София /Абсурдистан
Знам, че е след гарата, преди време работех там, а и в болницата съм била два пъти. Сега има много ново строителство в района. Но има и доста братовчеди. За булеварда със същото име няма да отваряме дума, там е ясно, както и района около гарата.

# 1 418
  • София
Да не би софиянки да бъркат метростанция М. Луиза и бул. М. Луиза.
Банишора е заключен от бул. Мария Луиза и Сливница
А до метростанцията също се стига по булеварда от Лъвов мост надолу

Идеята ми наистина не беше да я контрирам, просто се учудих леко, защото възкликна колко е готино там.
Ясно ми е, че младо момче няма как, нито е нужно да си позволи да цака наеми по Луксозенец и Изгрева и зората.

# 1 419
На булеварда е по-зле след Лъвов мост. Но около градинката "Майчин дом" изобщо не е лошо. Майка ми живее наблизо, а и аз съм израснала там. Пълно е с млади семейства, не виждам някой да се притеснява и не съм чувала да има проблеми. Продължават да строят усилено, в близост до 48-мо училище за последните четири години вдигнаха две ниски кооперации. В момента строят трета пред хотел "Рамада".

# 1 420
  • София /Абсурдистан
Да видим какво ще правят когато ще застроят абсолютно всичко.

# 1 421
  • Между гори и планини
Е, и аз съм живяла някога в Лозенец, когато мъжът ми работеше в американското посолство, ама цените там са колкото цялата му заплата 😂 Нищо му няма, щом е живял и оцелял сам в Англия, Банишора му се струва рай 😂 Много от колегите му също живеят в района. Млади, бедни , работещи студенти, и на малко се радват. Аз не съм почитател на това да им се изсипе рога на изобилието, нека издрапат в този живот сами, да имат мечти които да постигат! Аз помогнах с първи наем и депозит, той си плати на брокера, един месец ходи по интервюта за работа, навсякъде го взеха, избра си това което му харесва като работа, колектив, заплата и място. От тогава се оправя сам .
Тази есен брат му ще последва светлият му пример.

# 1 422
Доня Дафина колко кокошки са достатъчни за 1 семейство. да  си има яйца ?

# 1 423
  • София /Абсурдистан
Аз да попитам и с какво ги храните?

# 1 424
  • Между гори и планини
Доня Дафина колко кокошки са достатъчни за 1 семейство. да  си има яйца ?
Около 10. Имайки предвид, че пролетта всички снасят всеки ден, дори може да не им насмогнете. Лятото заради жегите намалява снасянето, зимата, заради късия ден. Но и зимата вземам по 1 до 3 яйца и въобще не сме останали без. Аз имам и стари и на средна възраст. Кокошките снасят средно 3 години и ги хваща критическа 😊
Аз да попитам и с какво ги храните?
Купуваме царевица, жито и слънчогледово кюспе ( това е остатъка от слънчогледа когато е взето олиото), мелим ги и ги храним с това. Трябва да има баланс, ако е много царевицата, затлъстяват и спират да снасят, ако е само жито , също не е достатъчно. Моите имат голям двор на разположение и си набавят насекоми, червеи, топлите месеци имат много плодове и зеленчуци. Сега аз им давам.
Кокошките са изключително интелигентни същества, мога реферат да напиша за структурата на ятото, йерархията и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт