Раждане в АГ Варна

• 32 061
  • 398
  •   2
Отговори
# 255
  • Вестерос
Каквото имат. На моето дете даваха фризолак

# 256
Нан пре беше нашето, защото беше с ниско тегло и 2 седмици си постоя в кувьоз.

# 257
Здравейте мами,
аз искам да попитам понеже ми престой първо раждане края на февруари (за сега нормално) и съм се насочила към АГ (Вип стая ако има места) може ли раждалите там да ме посъветвате какво да си нося като багаж освен нещата от списъка( нощници,чехли ,хигиенни продукти ) и какви дрехи смятате ,че ще са подходящи да взема за бебчо (боди и ромперчета ли само) ? Благодаря предварително 😊

# 258
Някой с пресни спомени, какво мляко дават сега в АГ на бебенцата.
Преди 7 год беше Нестле НАН, но не помня от коя серия . Тогава продължихме със същото мляко у дома и нямахме никакви особено големи с колики и т.н.
Сега гледам че на пазара се предлагат два варианта нан опти про и нан комфортис. Не помня коя формула сме ползвали, но ще се радвам ако някой каже в АГ дали още са на Нестле.
И аз мисля, че дават, каквото има. На моето даваха Фризолак, на приятелка няколко месеца по-късно НАН, но не знам кой вид точно.

# 259
  • Варна
Преди 7 год беше Нестле НАН, но не помня от коя серия . Тогава продължихме със същото мляко у дома и нямахме никакви особено големи с колики и т.н.
Сега гледам че на пазара се предлагат два варианта нан опти про и нан комфортис. Не помня коя формула сме ползвали, но ще се радвам ако някой каже в АГ дали още са на Нестле.
На скоро питах акушерка от АГ каза АПТАМИЛ ПОРНУТРА.Ако не ти е късно началото на февруари ще ти кажа с точност.

# 260
Здравейте мами,
аз искам да попитам понеже ми престой първо раждане края на февруари (за сега нормално) и съм се насочила към АГ (Вип стая ако има места) може ли раждалите там да ме посъветвате какво да си нося като багаж освен нещата от списъка( нощници,чехли ,хигиенни продукти ) и какви дрехи смятате ,че ще са подходящи да взема за бебчо (боди и ромперчета ли само) ? Благодаря предварително 😊
Здравейте ,
ако не са включили в списъка , трябва да имате и превръзки за след раждане (аз си купих от ДМ на Canpol).
Относно дрехите за бебето , боди с къс ръкав и ромпър е най-удобно . Аз лично слагах и тънка шапка , защото става леко течение от самата врата отдолу. Иначе в стаите е топло.

# 261
На мен ми носеха вода. Още първия ден след спиране на водата течеше кафява, но... ВиК Варна, целият град е мизерия. Иначе аз си носех чай за кърмачки на хип, но нямах полза от него. Щеше да ми свърши работа евентуално електрическа помпа, но много жени нямат нужда. За бебето крем против подсичане си носете, обикновени клечки за уши и спирт да почиствате пъпа. Един път на ден оправят пъпа, крайно недостатъчно. Биба ако ще ползвате. Физиологичен разтвор и памучни тампони може да ви се наложи за оченцата, може и да не. Аз имах следродилна треска, жилетка не е зле да имате. Няколко нощници, аз мн се потих. ММ ми носеше за бебе после пак пелени, хавлия като напиша наличните. Кисело мляко ми носеше много.

# 262

2023 година даваха Hipp Combiotic 1 на новородените.

# 263
Дори да сте за естествено раждане, в едно малко пликче пригответе в случай на спешно секцио единия комплект пелени, мокри кърпи за дупе и 10 памперса и да седят отгоре на багажа за всеки случай. Шишета вода с биберон за реанимацията и малко шоколадче. При мен се случи точно спешно секцио. Бяхме платили за присъствие на бащата и ММ в суматохата беше дал антибактериални кърпи за бебето. Нищо му нямаше на дупето, ама все пак. Приятелка с естествено раждан си пръскаше епизотомията с цикатридина, но май се оправи най-добре вече вкъщи да седи в смрадлика. Принципно всичко може в последствие да ви го донесат, няма страшно. Някои работи даже и не бързайте да ги купувате според мен. Набележете ги, дайте на който ще ви навестява подробен списък да не обърка нещо и ако стане нужда да реагира. На мен ми беше удобно с памперс гащи за възрастни заради шевовете от секциото.

# 264
  • Варна
Здравейте! Живот и здраве ще раждам в АГ Варна. Бихте ли ми казали този списък за болницата на по-предните страници дали е актуален? Някой може ли да опресни информацията Simple Smile

# 265
  • Варна
Здравейте! Живот и здраве ще раждам в АГ Варна. Бихте ли ми казали този списък за болницата на по-предните страници дали е актуален? Някой може ли да опресни информацията Simple Smile
В другата тема съм писала ето линк https://bg-mam.ma/p/1668054/48757018

# 266
Може ли да казвате ако не е тайна и кои са лекарите.
Аз съм се ориентирала към д-р Липчев за планово секцио. Някой да има впечатления от него?

Доктор Липчев е уникален човек и доктор може да му се доверите напълно аз раждах при него миналата година април месец супер внимателен доктор ! Бях нормално раждане с избор на екип ако имате повече въпроси бих се отзовала

# 267
Благодаря на отзовалите се с информация за д-р Липчев.
Вие кой месец се свързахте с него за уговаряне. Аз съм за началото на април или края на март и вече се чудя дали да не го потърся тези дни?

# 268
  • Вестерос
Според мен като влезеш в осмия

# 269
  • Varna
Може ли някоя наскоро родила мама да сподели как става обгрижването на бебчето след раждането? Оставят ли го при майката или колко често го дават?

Също ме интересува за присъствие на бащата, може ли да е в родилна зала ако е естествено раждане?

Благодаря ви предварително! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт