Раждане в АГ Варна

• 31 771
  • 398
  •   1
Отговори
# 390
Цитат на: genome link=topic=1411742.msg50349615#msg50349615 date=[b
[/b]1760875998]
Мисля, че все още си раждат и на 4ет, но април месец, когато д-р Танев ме пита за дата за секциото ме пита конкретно 6- двойна или единична, или 7ет. Единичните са си с платени нощувки, не знам дали просто не си ги "предлагат" тях или си има опцията да избереш и 4ти, но не съм се интересувала и допълнително, защото предварително знаех, че искам 7ет заради "присъствието" на бащата.

Ами аз по принцип искам самостоятелна стая на 6 етаж. Аз до колкото разбрах няма посетителите нито на 6 нито на 7 етаж освен с доплащане да дойде таткото на раждането.

# 391
Тогава като потвърждавате датата на секциото просто кажете за самостоятелна на 6ет.
За посетителите е така, възможно е само с доплащане бащата да дойде преди секциото, да изчака в коридора и веднага да му занесат бебето да го види и подържи и да види вас в реанимация, но тази опция е възможна единствено ако сте на 7ет.

# 392
Здравейте, не се следя в АГ, но проучвам раждането там. Кой от лекарите поема родилки за естествено раждане?
От всичко изчетено оставам с впечатление, че в АГ натискат много за секцио.

# 393
За Мирчева знам, че си води естествено раждане. Братовчедката на мъжа ми има две естествени раждания при нея. Първото е било с упойка, а за второто нямало анестезиолог и е била без упойка.
При Танев примерно може да се запише само секцио. Още като отидох при него май към 32г.с  и казах, че искам да раждам при него ми каза "говорим за секцио, нали, защото само такова водя" но пък ако е спонтанно раждане то не мисля, че дежурни лекари ще натискат някоя жена да я оперират, ако няма проблем.

# 394
Раждане в АГ естествено, само ако тръгне само и не сте се уговорила с никой, не вярвам на обещания повече. Така ме изиграха, че едно перфектно естествено раждане можех да имам, ако не се бях излъгала да се доверя. Всеки ме предупреждаваше,  че там не се толерира естественото раждане и е така. По- добре не се уговаряйте с никой, че аз се бях уговорила и накрая нищо. Обясняваха надълго и широко как нямат анестезиолози и не става така както ние си искаме с избор на екип и естествено. Родих преди няколко месеца там секцио без никакви индикации.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 16:29 от S.G.C.

# 395
Д-р Липчев е за естествено раждане и е на разположение 24/7, без да преувеличавам.

# 396
  • Вестерос
Избор на екип при естествено раждане им е забранено на АГ от края на лятото на 2022год. от министерството, както и на ОБ

# 397
Здравейте, мами! Предстои ми раждане и първото дете го родих в АГ Варна, беше осмаче и беше спешно секцио. Въпроса ми е как стоят нещата при второто раждане, като е задължително секцио трябва ли да избирам екип или не ?
Вторият ми въпрос е мнения за Б. Георгиев и Г. Георгиев, колебая се между двамата. Първото ми раждане беше при друг доктор, който бях избрала за екип, но не бях доволна много.

# 398
  • Варна
Родих естествено при Г. Георгиев.
Няма да изпадам в подробности. Само ще кажа, че ме пое от край до край, т.е. до пълното ми възстановявяне.
Изненадата ми бе, че раждам на втори етаж, въпреки че между напаните настоявях за 7ми. Нямало място. Оказа се, че тези със секцио се уговарят за там предварително.  После ме настаниха на 6ти етаж самостоятелна стая. Там всичко беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт