Раждане в АГ Варна

• 28 819
  • 372
  •   1
Отговори
# 345
Здравей, не съм сигурна. Когато раждах аз графикът е бил за 8:30, 9:30, 10:30, 11:30 и 13:00ч.. Съфорумката, с която раждахме в един ден беше в 11:30 на 6ет и паралелно се случваха нещата между етажите - също раздвижването беше сутринта на следващия ден, но за по-късните операции не съм сигурна.

# 346
Благодаря. А приема от предния ден, целия ден ли стоиш в болницата? Брои ли се за нощувка, колко реално са нощувките? Първото ми секцио там беше спешно и нямах прием. Родих в 4 сутринта на 1.10 и на 5.10 ме изписаха

# 347
Аз бях при д-р Танев и ме извика за прием към обяд на предния ден. Георгиев също беше извикал за тогава. Минава се през регистратура -> приемен кабинет -> настаняват те в стаята.
За 6ет мисля, че искат да се преоблечеш в приемния, а за 7ми е като те качат в стаята ти.
Горе ти правят запис на тонове (и отделно само със слушалката да чуят тонове още 1 или 2 пъти), тест за алергии към антибиотици, няма включена храна за него ден, но до определено време можеш да хапваш каквото си носиш, зависи лекарят до колко ти е казал, че може, може и да слизаш долу, поне за 7ет. акушерката ми каза, че не е нужно да питам или казвам, а мога да си сляза навън, ако искам.
Не съм сигурна на 6ет. как смятат нощувките, защото вече две момичета знам, на които вечерта в реанимация не им е включена в таксата.
Аз бях на 7ет, планов прием на 27.05 - изписване на 01.06 и съм таксувана 5 нощувки, но на 6ет няколко момичета са таксувани за 3 или 4 нощувки. Ако уговорката е за самостоятелна стая на 6 или 7 етаж, а в деня на приема няма свободна, то първата вечер настаняват в двойна на шести и не я таксуват накрая, а в самостоятелната те водят след реанимация.

# 348
Аз бях при д-р Танев и ме извика за прием към обяд на предния ден. Георгиев също беше извикал за тогава. Минава се през регистратура -> приемен кабинет -> настаняват те в стаята.
За 6ет мисля, че искат да се преоблечеш в приемния, а за 7ми е като те качат в стаята ти.
Горе ти правят запис на тонове (и отделно само със слушалката да чуят тонове още 1 или 2 пъти), тест за алергии към антибиотици, няма включена храна за него ден, но до определено време можеш да хапваш каквото си носиш, зависи лекарят до колко ти е казал, че може, може и да слизаш долу, поне за 7ет. акушерката ми каза, че не е нужно да питам или казвам, а мога да си сляза навън, ако искам.
Не съм сигурна на 6ет. как смятат нощувките, защото вече две момичета знам, на които вечерта в реанимация не им е включена в таксата.
Аз бях на 7ет, планов прием на 27.05 - изписване на 01.06 и съм таксувана 5 нощувки, но на 6ет няколко момичета са таксувани за 3 или 4 нощувки. Ако уговорката е за самостоятелна стая на 6 или 7 етаж, а в деня на приема няма свободна, то първата вечер настаняват в двойна на шести и не я таксуват накрая, а в самостоятелната те водят след реанимация.

Д-р Танев нали е в екип с д-р Мирчева. При някакви по- специални случаи ли вика други лекари , защото съм чела, че и друг път е бил с Георгиев в екип

# 349
При мен беше в екип с д-р Мирчева, а другите операции за деня бяха на Георгиев с екип Георгиеви.

# 350
За 7ми ет със сигурност ви приемат сутринта на предния ден за планово секцио. Реално са 5 нощувки. В първия ден правят изследванията и после си почивате. Операциите са сутрин и до обяд.

# 351
Мен д-р Танев ми каза за прием в 12ч на предния ден (за 7ет). Едното от момичетата, което беше за д-р Георгиев я беше извикал той също към 11:30, а дори имаше коментар от регистратура, че сме отишли много рано.

# 352
Мен ме приеха около 16:30 ч., бях на 7 етаж. Секциото е до обяд, дори бях последна за деня към 13ч.

# 353
  • Варна
Мен ме приеха към 10:30 ч.  сутринта. Бях на 7 ет. нощувката се брои. Имате 5 нощувки. Родих в 14:30 ч а бях единствена планово секцио на 7 ет. Преди мен имаше гинекологични операции и 1-2 спешни секциота на близнаци. Та изчака ми се чакането…..

# 354
Аз раждах планово секцио на 6-тия. Приеха ме ден преди операцията на обяд. Настаниха ме в двойна стая с едно момиче. След операцията бяхме 4-5 жени в реанимация и след раздвижването ни настаниха в самостоятелни стаи, като бяхме една до друга с момичето от предния ден, което беше супер, понеже станахме близки.  Въпреки че 7 етаж са с приоритет ме оперираха в 9:30. Имаше само две жени на 7-мия и приключиха бързо.Платих за избор на екип 900 и за 3 нощувки по 100лв..

# 355
А кога слагат и махат катетъра?

# 356
При мен беше веднага след като сложиха упойката, а го махнаха сутринта непосредствено преди да ме изправят от леглото в реанимация.
С него си по време на операция и в реанимация само. И на двете нищо не усетих.

# 357
  • Варна
При мен беше веднага след като сложиха упойката, а го махнаха сутринта непосредствено преди да ме изправят от леглото в реанимация.
С него си по време на операция и в реанимация само. И на двете нищо не усетих.
и при мен така беше

# 358
Здравейте! На 25 юни родих в АГ Варна искам да споделя цялостните си впечетления, за да съм полезна на момичетата на които им предстои раждане там. Попринцип се следях при д-р Липчева в Мед. Център Петинка Цветкова на Чаталджа.  Питах я да ме насочи към доктор за израждането, каза че мъжа и изражда в АГ - д-р Липчев. Та се насочих към него и съм много доволна и от нея и от него. Попринцип до последно щях да раждам естествено, главичката на бебето беше ниско в таза, но на няколко прегледа при д-р Липчев, забеляза, че главичката не си променя позицията,тоест стоеше си в таза, но не беше разположена както трябва, нямах и грам разкритие. Термина ми беше на 28ми. Тъй като съм и инвитро, ми предложи секцио, но каза нека изчакаме още, та чакахме ли чалахме, на последния преглед викам давайте да правим цезарово и да се приключва, той ми предложи да си изчакам до термиина все пак ако искам, но казах не не, щом той виждаше нужда от цезарово реших да му се доверя, макар че в началото имах съменения, знам че доста лекари искат да израждат цезарово вече и измислят какви ли не причини. Но в случая не беше така.  Извика ме на 25ти за планово секцио сутринта гладна и жадна. Отидох на регистратура после в приемната където, имаше млада акушерка предполагам или не я знам каква беше, но беше доста груба също и мъжа, който беше с нея и пишеше някакви неща също беше доста груб, казаха ми да се преоблека там щом не съм за випа, корема ми беше доста голям имах доста околоплодни води и последните седмици така се бяха подули и краката ми, едвам се наведох да си отворя куфара да си извадя нощницата после не можех да го затворя, беше ми трудно че го бях  натъпкала и като не можех и да се сгъна буквално бях на колене на земята в опит да си затворя куфара докато момичето ми задаваше въпроси и вписваше на компютъра нужните неща, слава богу че се появи една дребничка санитарка веднага се наведе да ми помогне, че после и целия ми багаж награби да го мъкне да ми помогне, даже ми беше неудобно, тя беше възрастна и доста дребничка, много съм и благодарна за помоща за разлика от двамата индивиди приемащи документите. Ще спестя и заяжданията, които получих по време на вписване на документите. Може би са се държали така защото не си плащам за вип, не знам. Та да преминем нататък, качихме се на 3тия или 2рия етаж не помня вече, и направиха ми това за алергиите към упойките, дамите,които ме поеха там бяха мили, дори се посмяхме малко с тях за някои неща, и после тонове гледаха и ме оставиха да си чакам за секциото преди мен имаше друго момиче. Към 12 и нещо някъде ме взеха в родилна зала, сложиха ми упойката, изтръпна ми тялото, слагането на катетъра обаче си го усетих до някъде и не беше никак приятно. Доста ме беше страх, но всичко стана много бързо, извадиха бебчето и го занесоха някъде  след това се върнаха да ни снимат заедно. След като го изкара доктора, се показа и ми вика това дете нямаше как да го родиш нормално, главата така е била завъртяна, че той вадейки го му е бръкнал в устата, вика обикновено устата не се намира на това място, и също оказа се че пъпната връв има истински възел, вика на тези бебета им викаме късметлийски. Не мога да опиша колко съм благодарна на доктор Липчев, не ми се мисли ако бях опитала естестввено. Радвам се, че му се доверих за цезаровото. Единственото неприятно по време на цезаровото бяха тръбите над главата ми на които виждах всичката течност която излизаше от мен вода, кървища и т.н.. След това ме преместига в реанимация, прекарах вечерта там, бях аз и другото момиче само двете, там също се отнасяха много мило с нас. На следвашия ден доктора си ме посети ( той ме посещаваше всеки ден дори се е случвало понякога и след смяна вече с цивилни дрехи да мине да ме види, и на вайбър ме проверяваше, беше изключително заинтересован, което само ми направи още по-хубаво впечетление) раздвижиха ме на бързо и ме качиха на 6ти етаж. Така там мисля, че има и самостоятелни стаи, но аз не съм имала претенции за стаята никакви, та там където бях аз бяха две стаи с общ коридор с хладилник, баня и тоалетна, в моята стая имаше едно момиче което беше раждало ествствено, но бебчето и беше с жълтеница и не беше с нея та и бяха и удължило престоя иначе трябваше да бъде изписана вече, в съседната стая беше майка с близнаци. Като цяло се радвам, че не исках самостоятелна стая, това момиче ми помогна много, аз не можех да се навеждам едвам ходех, тя ми качи куфара на леглото да ми е по-лесно да си вадя нещата, и като цяло ми помагаше за такива битовизми, на обяд ми докараха бебето. Беше ми трудно да се движа, ставането и лягането ми бяха голяма мъка, но мисля че това че бебето беше при мен ме стимулираше да се раздвижвам иначе ако се бях залежала щеше да ми е доста трудно после. За жалост имаше две три жени които бяха мили, учтиви и обясняваха някакви неща, другите нищичко, на мен това ми е първо дете и ми беше доста трудно, не знаех дори как да му сменя памперса, но неволята учи. За жалост момичето от стаята ми и момичето от другата стая ги изписаха и аз останах напълно сама, и ми беше много тегаво, имах нужда да си говоря с някого, та момичета не си давайте парите за самостоятелни стаи, има шанс да сте сами и без да плащате, но и да не сте сами е по приятно да си с някого да си помагате, дори само да има кой да наглежда бебето ви за да  слезете до долу да вземете нещо, от мъжа си или който идва, тъй като не допускат горе никого от родата.... Момичето с мен не можеше да кърми, но имаше много кърма, гърдите я боляха, и я пратиха на друг етаж да и дадат помпа, но тази помпа за кърма беше от панти века и не работеше та посреднощите звъня на мъжа си той ходи да обикаля денонощните аптеки да търси помпа за кърма електрическа, но никъде нямаше и накрая взе ръчна и ѝдонесе. Та тя с тази ръчната успя. Та защо го разказвам това, на мен също ми станаха на камък гърдите вече когато бях сама в стаята, моите зърна бяха навътре и затова не можах да го кърмя там в болницата, та много ме боляха и мен и споделих вечерта на едното момиче което носи нощните млека за бебетата, тя не реагира никак, каза да ходя да си искам помпа,  ама от къде и от кого не каза, но така или иначе нямаше на кого да оставя бебето, че да ходя по етажите и знаех вече че помпата им не работи...та се почувствах с вързани ръце мъжа ми и да беше дошъл вечерта да ми носи помпа нямаше как да сляза да я взема..., та на другия ден ми донесе и ми я качиха женичките от долу. Но като цяло пълно неглижиране от някои работещи там. Никакви обяснения и никаква помощ от повечето. Като питаш нещо което нормално да не знаеш, все пак ти   е първо дете, те ти се присмиват и ти отговарят с подигравателен тон ... Като цяло съм много доволна от целия екип, който ме е изродил, но цялостното изживяване след раждането беше доста тегаво, нямах търпение да ме изпишт. Дориии на изписването сутринта минаха на визитация и казаха всичко е наред днес ви изписваме, после мина някаква жена и ми каза аами не бъди толкова сигурна че ще те изпишат, случвало се е нощната смяна, която е на визитация да мине да каже "да" изписваме ама после дневната и тя да мине и да каже "не". Което ме срина нямах търпение да си тръгна и още един ден не ми се мислеше, бях доста емоционална, в болницата чувствах се доста безпомощна изморена болеше ме, отдавах тези всичките емоции на  хормоните. Надявам се да бъда полезна, това е моят опит от АГ, всичко звучи като оплакване, но просто искам да помогна на мамите да знаят какво е положението, пак казвам от самото раждане и доктора съм многооо доволна. От самия престой  в  болницата оставам с горчив привкус. А също сега се сещам, памперса на малкия беше пропуснал и беше се намокрило чершафчето, та помолих една от същите тия дето разнасят млека да ми даде ако може друго, за да го сменя, при което ми се накара, че то сега нямало санитарки вчерта на смяна, да съм внимавала друг път( не знам каква е моята вина амаааа....) и донесе ми ама каза че попринцип не може така ...та тази ситуация ме напрегна доста.... Платих 900лв за избор на екип и нищо друго не съм плащала. Това е за АГ ако някой се сеща някакви въпроси да пита. Целта ми не е  да ви откажа, просто когато аз търсих инфо за АГ не намерих достатъчно изчерпателна информация и бях решила, че след като родя ще опиша всичко за да съм полезна на други.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 00:27 от KAMIGA

# 359
  • Варна
Подкрепям напълно казаното от KAMIGA Липса на организация, грубо отношение, никаква помощ (имаше само една, две женички които бяха любезни и помагаха).Никой не ти показва как един памперс да смениш, как да кърмиш, как да държиш правилно дори бебето. Сутрин нямаше топла вода когато идваха да къпят бебетата... Аз не останах доволна и от следящия ме лекар  който ме изроди. Като цяло раждането в Аг Варна остави лош спомен за първото ми раждане.

Общи условия

Активация на акаунт