Ученически олимпиади / Тема №3

• 81 336
  • 536
  •   1
Отговори
# 330
  • София
peneva_a, освен детето с максимален резултат , има ли друг, който е запазил точките си от тези над 74?
Звучи още по-нелогично да е разместено всичко, без един резултат. Но едва ли ще разберем, а още по-малко вероятно е да се извинят на излъганите деца.

В другите групи няма разлики в класираните.

# 331
  • Sofia
Според мен промяна в официален протокол, публикуван вече на страницата на МОН, си е направо скандална. Остават едни много неприятни съмнения какво се прави. А за разочарованието на децата да не говорим.На мястото на родителите бих се задействала, макар да не знам къде точно. И то не толкова в търсене на отговори или справедливост, а по-скоро да създам малко дискомфорт на тези, които са се "объркали". Да не останат с впечатлението, че могат да се объркат необезпокоявани и друт път.

# 332
peneva_a, освен детето с максимален резултат , има ли друг, който е запазил точките си от тези над 74?
Звучи още по-нелогично да е разместено всичко, без един резултат. Но едва ли ще разберем, а още по-малко вероятно е да се извинят на излъганите деца.

В другите групи няма разлики в класираните.
Има още няколко съвпадения: на 75.5т, на 83, 84, 85, 87.5, 88т. Тези видях, може да има и други. Thinking
Но от 20+45 реда за разсекретяване има 7 съвпадения... по-скоро случайно Thinking

ПП: В допуснатите не само най-високия резултат съвпада, на 95,5 има две съвпадения, на 93,5... може и още някъде да има, аз рових под 92 преди това...

ПП2: Моя пост е последен и не знам дали ще се види, без да "светне" като нов, но ще сложа в цвят:

Учениците могат да се запознаят с проверените писмени работи от областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, както следва:

За учениците, които НЕ са предложени от Областната комисия за участие в националния кръг – в библиотеката на НПМГ, на 08.03.2024 г. от 8:30 до 12:30 часа, на 11.03.2024 от 15:00 до 18:00 часа и на 12.03.2024 г. от 10:00 до 12:00 часа.
За учениците, предложени от Областната комисия за участие в националния кръг, съгласно регламента на олимпиадата по химия и опазване на околната среда (за I, II и III възрастова група над 75 точки, за IV възрастова група над 60 точки, а за V възрастова група – над 50 точки) за проверка от Националната комисия – във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“, на 08.03.2024 г., в лаборатория 606, етаж VI, от 10:00 до 13:00 часа.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 15:13 от peneva_a

# 333
  • Sofia
Аз може ли да повдигна един въпрос, който може би има логичен отговор, който не знам.
Защо има такава драстична разлика в регламентите на олимпиадите по различни предмети. Например по историят на областен кръг гледам , че има разделение на 8 -ми клас, 9-ти със 144 часа и 9-ти с по 72 часа. Това са три различни класирания. В същото време географията е за двата класа - 8-9-ти, всичко в една група. Географията класира на национален кръг първите 1-2 резултата от област, може и три, а химията - най-добрите резултати, независимо откъде са. Тези предмети специално са ми направили впечатление, може и други да се различават.

# 334
Физиката е с 30т максимум и колкото и да го дробят, няма как % да докарат стъпки като при 100т, от които дават и половинки...

БЕЛ заедно се "състезават" 8-10 клас... и т.н.

# 335
  • Варна
Мисля, че има промяна в регламента на географията и вече не е по 1 от област, а първите незнамколко човека по точки.

# 336
БЕЛ кога се очаква да излезе?

# 337
БЕЛ кога се очаква да излезе?
Пак е :
"Националната комисия разсекретява окончателно оценените писмените работи и извършва
крайното класиране на предложените за участие от областните комисии участници, като изготвя
в срок не по-късно от 10 работни дни преди националния кръг окончателен протокол, в който
поименно са отбелязани резултатите в низходящ ред на всички арбитрирани работи."
Датите за национален кръг са 06-07.04. т.е. има да си почакаме Thinking

ПП: За който не е видял по-горе редактирания ми пост, писмените работи по химия могат да се видят в НПМГ и Факултета по химия и фармаци на СУ утре
от 10 до 12ч. в НПМГ "непредложените"
от 10 до 13ч в Хим.Ф на СУ "предложените"
Който е първа смяна, негов проблем Close

ПП2: От сайта на НПМГ
"За учениците, които НЕ са предложени от Областната комисия за участие в националния кръг – в библиотеката на НПМГ, на 08.03.2024 г. от 8:30 до 12:30 часа, на 11.03.2024 от 15:00 до 18:00 часа и на 12.03.2024 г. от 10:00 до 12:00 часа."
За "предложените", които са доразджуркани с второто публикуване, добавени часове за преглед - няма Close

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 17:01 от peneva_a

# 338
Аз вече се изнервям с географията, всичко друго излезе, само те се туткат..

# 339
А, само те!
Математиката още кога мина, само "малките" класове излязоха... Физика, Биология, История, БЕЛ...

# 340
За история вчера видях в руото. Понеже не ме вълнува, не съм търсила в сайта на училището

# 341
За история вчера видях в руото. Понеже не ме вълнува, не съм търсила в сайта на училището
Скрит текст:
Обърна ли внимание, че са само класовете, които нямат "национална комисия", т.е. нямат следващ кръг Simple Smile
А и протокола за8 клас има колона "брой точки втори оценител" и "среден брой точки" (който е окончателния). Да  дават на двамата оценители или само окончателния, каква е целта на тази колона да се вижда, никой не знае...
Скрит текст:

Като по математика... публикуваха само 4, 5 и 6 клас. Засега - толкова!
Астрономията по същия начин, само 5 и 6 клас http://www.prirodninauki.bg/wp-content/uploads/2024/03/56klas-fi … alen-2024-13.xlsx

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 17:12 от peneva_a

# 342
  • в страната на чудесата
А философия излезе ли?

# 343
География от тази година са без квоти по области (София са били 5 човека). Вече е първите 30 участници в групи 3-6.
Г-жата на моята дъщеря ѝ е казала, че резултати за класирани на национален се очакват в началото на април, най-късно 5 април. Националният кръг е на 21 април, та може до 10 работни дни преди това точно да си го спазят.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 20:18 от merilen

# 344
  • Sofia
Благодаря за информацията.  Нашият класен пък казал, че ще излязат около 11 март.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт