На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 730
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София / Виена
Да попитам запознатите - знаете ли дали има такса за плащане с дебитна карта и по-изгодно ли е така да плащам?

# 91
  • Димитровград
И защо не питате в банката си? За пример мога да споделя, че ПИБ имат само такса превалутиране от 0,25%, или 25 стотинки на 100лв.
И да, плащането с карта е изгодно.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 19:44 от papaone

# 92
  • Варна
Да попитам запознатите - знаете ли дали има такса за плащане с дебитна карта и по-изгодно ли е така да плащам?

В общия случай плащането с дебитна/кредитна карта е по-изгодно, тъй като превалутирането става на курс, по-нисък от този, на който купуваме лирата тук.
Скрит текст:
Да не говорим, че никога няма как да предположа колко пари ще ми трябват, а да не ми стигнат или да ми останат четирицифрена сума не е за предпочитане.
Задължително е обаче да се запознаете с условията на банката - издател на картата за плащане на ПОС в чужбина. При част от банките тази услуга е безплатна, при други има пренебрежима такса превалутиране.
Аз ползвам карта на ДСК и нямам никакви такси.

Правила съм си труда да пресметна курса на всяка транзакция - ами поредни плащания, с разлика минути или часове, са на различен курс, понякога с половин стотинка, което за толкова нисък курс е осезаемо. Аз лично не си го обяснявам. Ама не ми е и толкова важно. Определено в последните години нося не повече от 10-15 % от парите, които харчим, в брой. Останалото плащаме с карта.

Цитирам се, че заметоха...

Някой да е търсил Отривин скоро? И някой от Варна да смята да ходи този уикенд?
Впечатляващо е, че при ситуацията, в който са, успяха да задържат цените на лекарствата толкова време. Вече няколко години ги индексират през февруари, докато преди се случваше на по-малки интервали. Учудващо е, че и сега ще спазят традицията от последните години.

Скрит текст:
Здравейте! Имам малко по-различен въпрос. Скоро децата ми /10 и 19 г./ имат рожден ден и мислим да отидем до Одрин. Голямата ще пазари за бала, но се чудя малката какво да прави. Бихте ли препоръчали интересни места за дете на 10 г. в Одрин? ....
На това място се каня да закарам внуците:

И този парк е наблизо:
papaone, благодаря! Споменавани са в годините, но напомнянето и събирането им заедно е много удобно.
Синарич, дали е възможно да ги включиш в първи пост на следващата?
Не че папа не обяснява по 4 пъти на тема минимум за аптеките, въпреки че са в пръви пост, ама все пак е друго да ги има на лесно. Все се надявам да можем отново да отидем с децата...

Севги, прочетох те! Благодаря! Знаем се... и си знаем! Все си припомням за мълчанието, ама пусто... Пожелавам ти приятно пътуване и много хубави емоции!
Скрит текст:
И на мен ми се ходи, ама ММ не е сложил трета, а скоро изтекоха 9 месеца... Ще го спешавам, ама много болни около нас и ако е прихванал нещо, може да стане проблем.

П.П. Папа, нИдей тъй. Stuck Out Tongue

# 93
  • Димитровград
Лекарствата вече са увеличени(поне тези, които проверих) с около 37%. Satisfied

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 21:31 от papaone

# 94
  • Варна
Планираме пътуване началото на март с цел обзавеждане.Разбрах,че до Бабаески има голям магазин за мебели, знаете ли къде другаде има такива?(освен тези,които са в Одрин към изхода на града).Няма значение дали е около Лознград,Люлебургас или Чорлу-търсим всичко за апартамент,включително и за бани.
Ако може да препоръчате магазин за гранитогрес и санитария?
Благодаря!

Не ми казвайте, че не знаете за групите във ФБ На пазар в Одрин, Лозенград, Чорлу и Истанбул, Пазаруване в Чорлу и др. подобни, а също и за семейството Мери и Денислав Алексиеви. В тези групи всеки втори пост е с въпрос точно като вашия и постоянно се коментират нещата, които питате. Така че с прегледайте постовете и коментарите в тези групи, видеата, които правят и пускат ежедневно сем. Алексиеви и ще намерите отговори на всичките си въпроси. Успех с пазаруването и ще се радваме да споделите преживяванията и впечатленията си.

# 95
  • Варна
Точно от групите събрах информация, адреси, произоводители, с които работят. За конкретни модели и цветове /за баня / питах в месинджър и така селектирах магазините, които да посетим. Точно за половин ден бяхме готови, плюс проект, поръчка, детайли по транспорт. Трябва си проучване, за да намерите това, което търсите и да спестите време в лутане.

# 96
Здравейте, можете ли да ми препоръчате хотел в Одрин ? Решили сме да отскочим другата седмица .
Благодаря  ❤

# 97
  • Mostly in my mind
Такова чудо виждали ли сте някъде да продават? Дъщерята ме изяде...

# 98
  • Варна
Здравейте, можете ли да ми препоръчате хотел в Одрин ? Решили сме да отскочим другата седмица .
Благодаря  ❤

Привет!
Ние вече повече от 3 години отсядаме само в Alan suites - Unisite

Много хора предпочитат да спят в хотел с по-централна локация, но за нас този е ОК. Впрочем, посещаемостта показва, че не само за нас.
В Одрин така или иначе навсякъде сме с колата, за да е наблизо и да не мъкнем торби и пакети. Все пак отиваме там основно за пазаруване. Паркирането и трафикът не са проблем, така че отдалечеността на хотела от центъра не е драма. Още повече, че е близо до други обекти, които посещаваме за пазар (Марги аутлет, синия пазар, Ераста, Кипа, Бизим...). Стаите и закуската са идеални, а съотношението качество:цена - отлично. По принцип има място за паркиране (широка улица пред хотела), но поради ремонт последния път се наложи да паркираме на горната улица. Предполагам, че вече всичко е наред (бяхме там преди 3 месеца).

# 99
Някой питаше за Отривин. Аз търсих преди седмица Отривин ментол, но имаха друг,както и Отривин педиатрик, взех ги,но купувах и други неща и не знам цена. На старите цени си бяха.

# 100
  • Варна
Някой питаше за Отривин. Аз търсих преди седмица Отривин ментол, но имаха друг,както и Отривин педиатрик, взех ги,но купувах и други неща и не знам цена. На старите цени си бяха.
Аз питах. Благодаря!
Не заради цената, а защото през ноември и декември нямаха. Първия път успях да намеря изостанали в едната аптека педиатрични, но иначе нямаше никъде, а през декември директно ми казаха, че вече няма да има. И понеже преди години се е случвало да спират производства, но по някое време ги възстановяват... Имало е и други прекъсвания, някои от които с години (например на Lopermid)

Правилно ли разбирам, че е имало педиатрични и класик, но не и [url^https://www.ilacabak.com/otrivine-menthol-doz-ayarli-burun-spreyi-1-mg-ml-4644]ментол[/url]?

Скрит текст:
Ако е така, има надежда да е оправен проблемът и да можем отново да ги купуваме. Наличностите ми се изчерпват, а и срокът им изтича...

В тази връзка, аз съм приятно изненадана от Iliadin. Не помня кой съфорумец го препоръча преди години, но едва сега липсата на Отривин ме накара да купя и пробвах. Доволна съм и ще започна да го купувам паралелно с Отривин (с различни активни вещества са). А като аналог на Отривин ми бяха дали Nasovine - на друг производител, с аналогична цена и съдържание. Не съм го пробвала още, но е вариант.

Умишлено сложих линковете. С новите цени са.

# 101
  • Варна
За хотел- един глас от мен за Хили. Също не държа на пешеходно разстояние от мол или център. Винаги сме с колата.

# 102
Ако все пак се търси по-централна локация - Тракия сити хотел е добра опция. Отсядали сме в Унисите, Едрин Хотел и Тракия. На Унисите закуската е топ, стаите са много приятни, но /лично за мен/ близостта до центъра и за хубава разходка след приятна вечеря е причина да препоръчам Тракия.

# 103
От мен глас за хотел Palmueyi
. Били сме и в Унисите но предпочитам първия. Закуската не ми е приоритет.

# 104
А на какви цени отсядате за нощувка ? Когато сте 2+1 тоест с деца
Благодаря за отговорите.
Последно, следн НГ, 2 януари, съответно неделя, се прибрахме от Истанбул вечерта след 17-18 ч, може и по-късно да беше, минахме през Унисите и за стая, фамилна или суит мисля беше искаха ни 1000 лири. Но хотела беше препълнен.

Да попитам и нещо друго:
Гелът за съдомиялна, къде го сипвате, там където и таблетките ли слагате или трябва да има друго по-специлно място ? До момента съм ползвала само таблетки и съ много щастлива че само първите съм купувам от Бг. Другите да сега са ми  все от Тр, запасявам се Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 18:40 от @_ni

Общи условия

Активация на акаунт