На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 891
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Да ви споделя и аз за нашето пребиваване в Одрин-спахме 2 нощувки в Плаза хотел зад Ераста.Цената беше 81€ за двете нощувки + закуска.Като цяло е ОК-стаите са доста просторни и чисти,персонала е много любезен,има закрит и открит паркинг.За закуската не мога да кажа,защото и аз и ММ не закусваме.Искахме кафе еспресо,но ни обясниха,че машината е развалена,та пихме турско(не ни харесва,ама като няма друго Sad ).
Целта на пътуването ни беше обзавеждане на апартамент.Първия ден обходихме мебелните магазини на изхода от Одрин по стария път за Истанбул,както и няколко магазина за бани.Изводите са,че цените на мебелите са доста надути.В единия магазин жената ни обясни,че декември заради срива на лирата даже са спрели да работят за 15 дни и заради инфлацията собственика е изгубил над 150 000 лири.Иначе за баните търсихме конкретна тяхна марка за санитария : Creavit -намерихме в два магазина и цените са доста по-ниски от БГ.На Грое например цените са направо в евро и са по-скъпи от БГ.Та първия ден събрахме оферти и на следващия се отправихме към Бабески.На центъра има магазин за мебели на 5 етажа(Конгур се казва).Купихме всичко,което ни беше необходимо -ъглов диван,маса с 4 стола,тв шкаф,лежанка и две легла с матраци по 1,20/2,00 м.(срещу магазина за мебели на същите собственици има и магазин за легла и матраци).За сравнение за същите неща в Одрин ни искаха 2000 лв. повече.
От там ни опътиха към магазин за бани в Люлебургас.Намерихме го,но беше пълно с българи,работещите вътре говорят български и цените бяха надути.
В крайна сметка набелязахме какво ще купим за баните от Одрин.
Направи ми впечатление,че никъде не искат да правят отстъпки,независимо че оставяш доста сериозна сума.Също така за мебелите за баня продават всичко комплект -шкаф с мивка,огледало и още някакъв шкаф.Ние много харесахме една мивка с шкаф,но ни отказаха да развалят комплекта и казаха,че не може и да поръчаме само мивката с шкафа.
Иначе относно храната - единия път обядвахме на центъра в Айдън (май така се казваше популярния ресторант за дроб и кюфтета).Не бяхме ходили от няколко месеца и установих,че са открили ново заведение точно срещу старото,но по-просторно и на няколко етажа.Първата вечеря беше в Айчичек до Ераста -много ни харесва там.Втората вечер бяхме в един ресторант до хотела -Асма-също с много вкусна кухня.А в Люлебургас ядохме уникално вкусни лахамджуни в едно малко заведение.Приготвят само това-собственикът си прави сам тестото и е невероятно.Пече ги на пещ и се получават приказно вкусни.
Последния ден сутринта бяхме в 5М Мигроса - направи ми впечатление,че нямаше почти никакви промоции на перилни-единствено Юмуш омекотител беше на промоция.Не че не напълнихме пак количката,но останах леко разочарована.
И имам един въпрос от къде мога да купя много плътни и пухкави луксозни халати за баня?
Обиколих всички магазини в мола,на главната,но са все едни тънки.Искам 800 гсм,а намерих само не повече от 400 гсм.
Благодаря!

# 391
В Karaca имаше няколко модела халати за баня, но бяха без качулка

# 392
.... халати за баня, но бяха без качулка

На декемврийското ни ходене, търсейки за една приятелка с качулка, масово ни казваха, че не били на мода Laughing

# 393
  • Варна
Mucko ,а в така много рекламирания във фейсгрупата за пазаруване в Одрин Baskent Mobiliya не ходихте ли ? Или и там цените са високи ?

# 394
Халат без качулка в  комплект с  хавлия и само хавлия съм купувала от English home. И подарък съм правила и човека е много доволен.
За дебелината на нишката/грамажа на сантиметър, обаче, не съм сигурна, че е с посочените от дамата параметри.

# 395
  • на Мелмак
Аз съм взимала от Тач на малкия - много бях доволна. На Пиер Катден - ужасни, комплект с 3 хавлии. Само хавлията за под, пред ваната е хубава. Последно от Силиври взехме на ММ халат, но без качулка, мек, пухкав, плътен. Човека каза, че са единични бройки от ишлеме на много известна марка. Не ни каза коя, а и етикетите бяха отрязани. Не ме интересува, чуден е халата.

# 396
  • Пловдив
Mucko ,а в така много рекламирания във фейсгрупата за пазаруване в Одрин Baskent Mobiliya не ходихте ли ? Или и там цените са високи ?
Ходихме,но цените са високи.Аз не ползвам фейсбук,но попаднах на тези видея в ю туб.Там също рекламират един магазин за бани - Кале- и там историята е същата.Общо взето според мен на всички популярни места цените са високи.Не случайно казах,че разликата между Одрин и Бабески за мебелите беше 2000 лв.
Благодаря за предложенията за халати - нямам претенции за качулката,но държа на плътността.До скоро ползвах от Инглиш хоум и не останах очарована от качеството.

# 397
  • Варна
Сори за спама, но да попитам как ще организирате транспорта, от магазина ли ви предложиха, или вие си намерихте друг варинат , че това също е много важно ? Ако е много скъп се губи смисъла. Иначе им разгледах сайта и наистина има много хубави мебели.

# 398
  • Стара Загора
За халати вижте и в Ozdillek ev tekstil.

# 399
  • Варна.
Сори за спама, но да попитам как ще организирате транспорта, от магазина ли ви предложиха, или вие си намерихте друг варинат , че това също е много важно ? Ако е много скъп се губи смисъла. Иначе им разгледах сайта и наистина има много хубави мебели.

Моя близка коментира транспорт от Турция на друга наша позната, която обзавежда ново жилище, доста неща закупени от там, голям диван с лежанка и др.по-дребни мебели, не мога да съм точна за съжаление, защото габаритите са важни, все пак за ориентир ще кажа - 200 лв. до Варна.

# 400
  • Варна
Ozdilek ми стана любим department store в Истанбул. Къде се намира в Одрин? Всички търсени марки и видове стока са на едно място, доста по-спокойно и заредено от фирмените магазини. Вече минаваме първо оттам, а после USPA, Pierre Cardin, Benetton и т.н.

# 401
Сега прочетох на кутията на Пашабахче, че е made in Bulgaria... 🤭

# 402
  • Варна
Да, в Търговище ги правят и изнасят постоянно.

# 403
Здравейте! На 04.03 закупих 4 чифта обувки от derimod в margi outlet. Когато се прибрах в България установих, че в едната кутия има 2 различни обувки. Дали ще ми ги сменят при следващото ходене примерно след 2 месеца?

# 404
Здравейте! На 04.03 закупих 4 чифта обувки от derimod в margi outlet. Когато се прибрах в България установих, че в едната кутия има 2 различни обувки. Дали ще ми ги сменят при следващото ходене примерно след 2 месеца?
Имат фейсбук страница доколкото си спомням.Свържете с тях и ги попитайте.От кой град сте?

Общи условия

Активация на акаунт