Качествена дограма - 3

• 49 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
но первазите трябва да са предвидени за 25 или за 50 см
Защо? Первазът не се предвижда, той се образува от изолацията и при монтаж на дограмата на преден ръб влиза изцяло отвътре, а на предната му част ляга прозорецът!

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 13:04 от drago_2008

# 586
ами не снимах тези сгради, които имам в предвид , а те вече са готови.

# 587
Там е имало монтажен профил - прозорецът е пред фасадата

Перваз е това, върху което се редят цветя отвън или при монтаж на преден ръб на фасадата е изцяло вътре в жилищното помещение като на долната снимка. Отвън се образува перваз от изолацията, т.е. тя се закапачва с камък или алуминий...

При изнесен монтаж с профили пък отвън няма никакъв перваз.

# 588
Не е съвсем така . Изртивам описанието. Снимка като намеря подобен строеж.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 05:33 от bella-ciao

# 589
Не е съвсем така , защото тези имаха ръб под който се подпъхна точно 50 см и имаха перваз отпред под пойто се подпъхна точно 50 цм. и ръба е точно на фасадата сега. Мога да ти снимам готовото ? Защото вече е направено и измазано, но беше много интересно докато го правиха.
Четох го и на глас, помолих за помощ и пак не можахме да разберем какво пише... Ако може да снимаш и може би да нарисуваш какво искаш да обясниш. Такъв монтаж не съм нито виждала, нито чувала и ми стана много интересно какво е, ще е полезно да научим нещо ново!

# 590
Как се подпъхват 50 см, а е на ръба? И аз нищо не разбрах...

# 591
ами това няма как да ви го снимам, защото вече е направено.   Ако видя да монтират някъде подобни ще снимам докато монтират.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 05:34 от bella-ciao

# 592
Здравейте! Търся мнението ви за това изпълнение и дали е в рамките на нормалното, защото си правят устата, че нямало да ми приемат рекламация

# 593
100% е за рекламация.

# 594
Пакета Ви е със 4 сезона стъкло, което е дефектно, защото е оксидирало. Сезона е от външната страна, а не от към дистанционера!
Предявете рекламация!
Предполагам Ролпласт….

# 595
Пакета Ви е със 4 сезона стъкло, което е дефектно, защото е оксидирало. Сезона е от външната страна, а не от към дистанционера!
Предявете рекламация!
Предполагам Ролпласт….
4С е, да, но не е Ролпласт. За съжаление не е първото нещо, което не е наред. В друга стая се мъча 1 год с некачествен монтаж, ескалации и никой не поема отговорност. Вече ми заявиха, че това били т.нар Линии на Брюстър върху флоатно стъкло и ако няма капки конденз отвътре, значи няма разхерметизиране и ням да уважат рекламация. Забелязва се и отвън от улицата, а не виждам такива прозорци под път и над път, че да ми казват, че е нормално. Ако нещата не се развият според очакванията ми, ще споделя и фирмата, защото вече ми писна от разправиите им.

# 596
Здравейте, какви качества на дограмата се търсят с цел топлоизолация?

# 597
Хубав стъколакет, добър профил и не на последно място качествен монтаж.

# 598

Повече камери (предполагам за ПВЦ питаш). Но те сега всички са с много. А и дограмата заема много малка площ от самия прозорец и определено изолацията зависи от стъклопакета.  Троен най-добре. Имаше и някакви реклами на четворени пакети, май на Ролпласт, но нещо не се чуват много. И добър обков за да затваря плътно. Ама от това плътно затваряне после някои се оплакват от мухъл Simple Smile
Като цяло най-вече зависи от стъклопакета с топли дистанционери.

# 599
Повече камери (предполагам за ПВЦ питаш). Но те сега всички са с много. А и дограмата заема много малка площ от самия прозорец и определено изолацията зависи от стъклопакета.  Троен най-добре. Имаше и някакви реклами на четворени пакети, май на Ролпласт, но нещо не се чуват много. И добър обков за да затваря плътно. Ама от това плътно затваряне после някои се оплакват от мухъл Simple Smile
Като цяло най-вече зависи от стъклопакета с топли дистанционери.

Благодаря. Доколко има значение ширината на стъклопакета? Колебаем се между три оферти, и трите с троен стъклопакет и 5-камерни.

GEALAN 8000 - стъклопакети 44мм, Обков: SIEGENIA
КЬОМЕРЛИНГ 70 - стъклопакети 40мм, Обков: МАКО
Века  - стъклопакети 36мм, Обков: SIEGENIA

Разликата в цената между GEALAN и другите две е 1000 лв. в полза на GEALAN и се чудим, ако изберем по-изгодната дали няма да се сгрешим. Дограмата е за къща, в която ще се живее постоянно (ако това има значение).

Общи условия

Активация на акаунт