Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 817
  • 850
  •   1
Отговори
# 285

Той списъка е с 342 деца. Това са явно всички желаещи. Няма ли някъде инфо първо класиране с какъв минимален бал са се записали? Второ класиране с какъв минимален бал? Защото приет е различно от записал се. Все си мисля, че децата които са ходили на изпит в това училище, са ходили и в другите и може да са се записали там. И какви са тези букви в графата - Ред на желанията? Те имат ли някакво значение?

[/quote]
Хм, като гледам рисунката, която от Фотографското са постнали, явно като критерии за изпита, ме побиват тръпки. Такава прецизност,  сякаш робот е рисувал тази постановка, а не човек. Стерилно е някак..., и подтискащо с перфекционизма си Simple Smile
Мен направо си ме уплаши тази рисунка. Викам си - Леле, ако това трябва да постигне, за да влезе, шанс няма.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 15:13 от Малина-М

# 286
Не мисля че могат да се сравняват баловете по години. Има силни има слаби години. Няма смисъл въобще да търсите такова инфо. Нека просто детето покаже най - доброто от себе си.

# 287
Без да обиждам никой...
Защо имам чувството, че в Полиграфия и Фотография, за да не пишат 2,пишат 3,50?
Трудно ми е да повярвам, че в Приложното и Изящното има доста 2ки, а във Фотографията рязко задобряват😲
Все пак в София едни средно 300-400 деца ходят на изпитите в училищата с рисуване...
За нас не е опция училището, но наистина ми е любопитно (почесващото се човече)

# 288
И аз ще ви посъветвам да не сравнявате годините и да не се водите по балове от миналите години. Например миналата година кандидатстващите деца към училищата към МК, бяха почти два пъти повече от предходните години. Отделно имаше голям процент слаби оценки особено в НГПИ.

Днес дъщеря ми каза, че са ги пуснали при децата от курса в НУИИ. Да им показват грешки и да ги поправят. И ми обяснява как някои не приемали съветите, не си оправяли грешките и т.н. И добър повод беше да и напомня как тя беше същата, как постоянно се сърдеше и и тя не искаше да приема постоянните корекции на учителката в курса за кандидатстване. Laughing

ЕДИТ - редактирам си коментара по отношение на броя деца набор 2007 и 2008, за да не объркам някой. Очевидно съм била в грешка. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 15:53 от MichelleHeaven

# 289
  • София
И аз ще ви посъветвам да не сравнявате годините и да не се водите по балове от миналите години. Например миналата година кандидатстващите деца към училищата към МК, бяха почти два пъти повече от предходните години. Отделно имаше голям процент слаби оценки особено в НГПИ. Така че нищо не се знае. Не знам също така тази година как се движи бройката на кандидатстващи, но мисля ( поне съдейки от кандидатстватването едно време за детски градини и първи клас), че набор 2008 е с по-малко деца от набор 2007 и може би конкуренцията тази година ще бъде по-малка.

Днес дъщеря ми каза, че са ги пуснали при децата от курса в НУИИ. Да им показват грешки и да ги поправят. И ми обяснява как някои не приемали съветите, не си оправяли грешките и т.н. И добър повод беше да и напомня как тя беше същата, как постоянно се сърдеше и и тя не искаше да приема постоянните корекции на учителката в курса за кандидатстване. Laughing

Напротив, набор 2008 е с около 500 деца повече от 2007.

# 290
Възможно е и да е греша, не бях сигурна. Simple Smile

# 291
  • Sofia
Бяхме на консултация в НУИИ. Преподавателят, който водеше консултацията сподели, че тази година кандидатстващите, ще бъдат повече и
 наблюдава, че има много талантливи деца сред тях.
Набори 2007, 2008 и 2009 са много деца. Голям наплив, ще има и при всички останали училища.
Остава да пожелаем успех на децата и нека покажат най - доброто на което са способни!

# 292
  • Ланкър, планините Овнерог
Той наборът може да е голям, но зависи колко деца ще се явят на изпитите и как ще се представят.
Моята (набор 2001), като кандидатства, се бореше с над 200 деца, писали първо желание нейната специалност.

# 293
  • Sofia
Наистина от значение е колко, ще бъдат кандидатите.
В класа на дъщеря ми е само тя. От целият випуск ( 7 паралелки) тя не е чула между приятелски да има още някой. Да предположим, че има и пак не са толкова много.

# 294
Редактирам се. Успях..
В какъв формат са ти файловете? Моите ги отхвърля сървъра, а пробвам с jpg и pdf.
Всичките са jpg. Снимах всичко с телефона и прехвърлих на компютъра.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 21:12 от alina_si

# 295
Редактирам се. Успях..
В какъв формат са ти файловете? Моите ги отхвърля сървъра, а пробвам с jpg и pdf.
Всичките са jpg. Снимах всичкои с телефона и прехвърлих на компютъра.
Проблемът е бил, че ми е пълно хранилището в гугъл акаунта 🤦‍♀️ Благодаря!

# 296
По моя лична статистика, може да има малка неточност, в рамките на 2-3 кандидата:
За НУИИ:
2019 - 188 кандидати; 2020 - 182 кандидати; 2021 - около 309 кандидати
За НГПИ:
 2020 - 272 кандидати; 2021 - 460 кандидати.
И аз съветвам да не се сравняват оценките през различните години. В общи линии когато има повече кандидати, режат повече, за да отсеят по-лесно децата. Миналата година имаше много двойки, защото кандидатите рязко се бяха вдигнали почти двойно.
Във фотографското винаги са пишели по-високи оценки. Почти една единица по-високи.
Децата, които кандидатстват са същите. Повечето кандидатстват и в трите училища. Има, разбира се, и такива, които се записват само в едното.
Моят съвет е да ги запишете на изпит и в трите. Никога не се знае...

Утре е изпитът за проверка на способностите, нали? Късмет и успех на децата!!!  Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:49 от Paper moon

# 297
  • София
Моят съвет е да ги запишете на изпит и в трите. Никога не се знае...
+1
Понякога си е и до късмет при тегленето на жребия за зала и място, както и до добра/лоша организация за изпита.
Миналата година на моето дете в НГПИ се падна лошо място спрямо композицията и съответно резултатът от изпита също беше лош. Но пък на изпита в НУИИ изкара добра оценка.

# 298
  • София
Изпитът във Фотографското училище винаги е последен и това носи определени позитиви. Децата, които се явявят в трите училища, постепенно се настройват към начина на протичане на този тип изпити и си изграждат по-стройна стратегия за справяне. Успокояват се и се концентрират повече от изпит на изпит.
Моят син миналата година беше много притеснен на изпита в "Св. Лука" - първи от поредицата. Изкара сравнително нормален резултат (но нисък за неговите възможности и очаквания) и отиде с учителката си по рисуване да си види работата и да разбере какви са били грешките му. Това много му помогна да коригира представянето си при следващите изпити, като във Фотографското изкара една от най-високите оценки сред всички участници.

Оценките наистина са по-високи спрямо останалите две училища, но и гореизложеното също въздейства върху крайния резултат на кандидатите. И късметът е от значение, както написа Kally May.
Във Фотографското също имаше голям брой ниски оценки, но не толкова занижени, колкото в другите училища по изкуствата. Достатъчно рязка беше границата между наистина добрите работи и останалите. Аз лично стисках палци синът ми да попадне именно в това учебно заведение, защото бях убедена, че там е неговото място. Засега се оказва, че не съм се излъгала.

# 299
  • Ланкър, планините Овнерог
По наше време Фотографията бяха първи като изпит. То това беше и причината въобще моята да се яви там - да види как е. Нямаше намерение даа учи там, след изпита съвсем се отказа. Не го усети като нейното. Като звъннаха да кажат, че е приета, въобще нямаше чудене.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 07:28 от Гита Ог

Общи условия

Активация на акаунт