Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 134
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Bleu,страхотна снимка,излъчва някакъв оптимизъм или поне на мен ми влияе така!

# 556
Ехх Bleu такава околност ли имаш еххх...няма да казвам какво си помислих като видях снимката, че ще скапя ефекта.
Днес си стояхме вкъщи, само гледах децата и въздишах. Много съм емоционална и днес съм като замаяна и ми се реве.
Pipi поне децата са се забавлявали.

# 557
Bleu, Страхотна снимка! завиждам за красотата около теб!
Reina, поплачи си, облекчава. Аз това правих до преди малко. Сега слушам аце деце и ми е все тая.
Каквото- такова.

# 558
Може ли да се включа към групичката на плачещите🤗
Да си знам, че мога да ви кажа. просто едно "Плача".  И толкоз. Без да се оплаквам, без да се обяснявам....без да ви товаря.
Малко като наздравето. 
ама със сълзи 🤗💗
Blеu, снимката е прекрасна. Безвремие. Вечност. Благодаря, че я сподели💗

# 559
Казвам ви един чин чин между няколко уискита, щото до преди 20 минути буквално съм работил. Благодаря деди Путин.
Мислех че само на мути Меркел ще се благодари този век, но уви.

# 560
Ще видим ЕС докъде ще стигнат и какво ще измислят, всичко изглежда така, че все едно сега разбират за това което случва с Украйна.

Едночасовото интервю което дадоха по Тв е било записано в понеделник.....значи той е знаел още тогава че когато го излъчат вече всичко ще е решено и войската ще е в Украйна.

Много неприятна ситуация - оказва се че още през 2008 е имало предупреждения за подобни действия.

# 561
  • Germany
Здравейте,
Някоя от вас, която има немско гражданство, да е с различно име в немският паспорт? Големият ни син иска да си префасонира леко 1вото име. Вчера се обадиха от Ратхауса да кажат, че може, ама да сме си помислели, дали няма да е проблем, че е с различни имена в двата паспорта /например при наследство, което според мен няма общо/. Според мен, щом си оставя българското гражданство и паспорт, не би трябвало да има каквито и да е спънки, но реших да питам и тук, ако някой има опит.

# 562
Аз махнах второто, но другите лесно се транслитерират. Имам познати с променено "я", примерно Мария - Maria, но имат и бг гражданство и аз не мисля, че е проблем.

# 563
Здравейте,
Някоя от вас, която има немско гражданство, да е с различно име в немският паспорт? Големият ни син иска да си префасонира леко 1вото име. Вчера се обадиха от Ратхауса да кажат, че може, ама да сме си помислели, дали няма да е проблем, че е с различни имена в двата паспорта /например при наследство, което според мен няма общо/. Според мен, щом си оставя българското гражданство и паспорт, не би трябвало да има каквито и да е спънки, но реших да питам и тук, ако някой има опит.

С немския паспорт може да се сменят имената и в българските документи. И да не се сменят, какъв е проблемът според дамите в ратхауса?

# 564
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз нямам немско гражданство, но след брака промених края на собственото име от -я да стане -а.
После при актовете за раждане и на двете деца имах проблеми.

В немското свидетелство за брак името ми завършваше на -уа, в Бг лична карта на -а и твърдяха, че са две различни имена и не искаха да издават акт за раждане. И двата пъти ни размотаваха над месец.
Вторият път клекнаха, защото бях вписана в акта на сина 😡

Та, никога не се знае бюрократите с какво ще те изненадат...

# 565
  • Germany
Здравейте,

С немския паспорт може да се сменят имената и в българските документи. И да не се сменят, какъв е проблемът според дамите в ратхауса?

Казали му нещо са наследство, но аз не мога да включа какво биха имали предвид. Той ще си наследява в БГ с българските документи и според мен, няма никакво значение какви са му имената в немските. Ще питам днес и моя приятелка, която е правист, да видим дали ще се сети за няккави проблеми, които биха могли да възникнат при различно име в двата документа.
Благодаря на всички за мненията!

# 566
Аз мисля, че изписването на името в БГ документ на латиница е добре да се същото, както е в немския документ .
Т.е. все е добре да има нещо общо освен датата и мястото на раждане. За наследяването може да са имали в предвид да са еднакви имената с тези на родителите, но не съм сигурна и тук . Хубаво е да се пита.

# 567

Казали му нещо са наследство, но аз не мога да включа какво биха имали предвид. Той ще си наследява в БГ с българските документи и според мен, няма никакво значение какви са му имената в немските. Ще питам днес и моя приятелка, която е правист, да видим дали ще се сети за няккави проблеми, които биха могли да възникнат при различно име в двата документа.
Благодаря на всички за мненията!

Всяка държава, чийто гражданин си, те третира само и единствено като нейн гражданин. България не е изключение.
Божкее, лелите от ратхауса дават акъл и за наследяване. 😆

# 568
Имот придобит в Германия от индивид с български паспорт, съответно имената транслитерирани от кирилица по безобразен начин. В последствие индивида придобива немско гражданство, в немските документи променя дреболии като Mariya->Maria. В Германия е длъжен да се идентифицира с немските си документи, след като са налични. Ко става тогава при действия с имота като продажби, наследяване и др. Вероятно проблеми?
Застраховка живот сключена от родител в полза на децата. Всички с български паспорти. Децата придобиват немско гражданство, в немските документи са дребни промени в имената. Случва се застрахователното събитие. Децата са наследници, евентуално проблеми заради разликата в имената

Такива казуси може би има предвид лелята в Ратхауса.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:23 от Mößbauer-Effekt

# 569
  • Germany
Според мен, би трябвало да може да се извади документ за идентичност на имената или нещо такова. В нашият случай става въпрос за дете, което няма имоти тук, ние също към момента на смяна на името, та точно това не би трябвало да е проблем. Аз си мислех по скоро за ситуации, в които ще му трябва акта за раждане и там името ще е различно, но съм сигурна, че вариант има, защото скоро гледах документален филм за руснаци, които си сменяха напълно имената и никой не ги посъветва да не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт