Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 133
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
Не съм много сигурна , че няма проблеми. Една приятелка имаше много проблеми с имената на детето , беше друг случай , но пак имаше някакви разлики в някакви регистри. Най-добре е някой , който познава тематиката да каже, някой от вписвания и пр.

# 571
Аз имам такъв документ за идентичност на имената след като се омъжих .(Без давност е и още го пазя, сама се сетих, че ми трябва.😉)

# 572
  • Germany
Борти, в Германия ли е издаден или в БГ?

# 573
Да от тук го извадихме(Rathaus). Валиден и за двете страни.
Bescheinigung über die Namensführung

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 15:24 от Анонимен

# 574
  • Germany
О, супер. Благодаря за информацията! Значи би трябвало да няма проблеми след като си извади такъв документ.
Сега ми хрумна допълнителен въпрос да знам за мен, като тръгна да кандидатствам за гражданство. Искат ли документ за идентичност на имената от БГ за тези, които са взели фамилията на мъжа си при брак?

# 575
Да! За изваждане(бг свидетелство за сключен брак) и съответно регистриране на брака в Бг.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 16:15 от Анонимен

# 576
  • Am Dorf (BB)
И аз имам такъв документ. Изкарах го след като се установи, че в част от документите ми съм с бащино име, а в други - без. Заради този казус не можех да изкарам и рожделно свидетелство на първото ми дете. Та извадих този документ в общината и вече мога да докажа, че съм едно и също лице, въпреки различното изписване в различните документи.

* тук вали сняг

# 577
  • Германия
И тук вали сняг,  а само преди 2 дни се бях разположила на шезлонга в градината и се припичах на слънце барабар с котките.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 19:54 от pepelyashka

# 578
  • Germany
Таня, Борти, благодаря ви за информацията! Току що говорих с една позната, която си е сменила и 2те имена и каза, че са й дали този документ заедно с новият паспорт, та явно това е решението.

# 579
Мони, в бъдеще за теб, най-добре попитай и в консулството .Да ти е малко по-спокойно.Измислили са хиляда глупости в Бг за женените зад граница .

Да ви се похваля за новата прическа на мм. 😂Вчера ахо-ихо, чит-чат с фризьорката 😂😂Днес го гледам пълен рапон У главата  😂😂😂

# 580
КЪДЕЙ ТОЗ СНЯГ? ВАДЕТЕ ЧАШИТЕ, НАЗДРАВИЦИ ДА ВДИГАМЕ! Heart Eyes

# 581
  • Германия
КЪДЕЙ ТОЗ СНЯГ? ВАДЕТЕ ЧАШИТЕ, НАЗДРАВИЦИ ДА ВДИГАМЕ! Heart Eyes

Zum Wohl!

# 582
И мен днес ме пръска сняг, с леден вятър, а бях излязла без шапка! Което за мен е равносилно да съм по бельо.

# 583
  • Германия
Мхм, и аз така сутринта до пекарната уж за кратко, ми окапаха ушите. После докато разчистя снега от колата ми измръзнаха пръстите, абе студ-драма от всякъде. Затова сега огън в печката, уиски в чашата и утре дано не се успя за работа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 584
При нас днес се смениха четирите сезна. В момента е кротко.
Наздраве от нас, пием за 32 години съвместен живот заедно, демек бракуване.

Общи условия

Активация на акаунт