Малки трикове за по-ниски сметки

• 21 138
  • 343
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Това с лампите ме подсети, че мъжът ми постоянно ми се караше, че забравям да изгасям лампите в коридора. Омръзна ми и купих сензорни крушки. Направо се родих. Изгасят си самички минута и нещо след последната засечена активност. През деня като е светло, изобщо не се включват.

# 136
Ле-ле беше трудно да ви изчета. Това с водата ме и разсмя и ме накара да се замисля и тн. Ние не знам колко вода навъртаме на месец, понеже свекър ми я плаща (в отделни къщи сме, но на един водомер, електромер и сега за газта пак сме на едно), ние плащаме тока и газта все пак той е един, а ние сме 4ма като едното е беба. Определено като се къпя не спирам водата и винаги мия цялата баня през това време, като мия чиниите я спирам, но не винаги, зъбите обаче като си мия я спирам всеки път. За тока от както минахме на газ за отопление ни падна на около 60лв (няма да споменавам колко газ обаче плащаме след това вдигане всеки месец вече). Спестявам, като си взимам за по месец и повече даже,като видя нещо на промоция, но само от марките които аз си ползвам. Олио си взимам по стек без значение от марката тук винаги съм гледала да е най-евтиното (още от преди)  бързо ми свърша и не мога през ден да ходя да взимам. Брашно употребявам доста, понеже все меся по нещо я пица, сиренки, саламки(синът ми като ми направи жални очички и искам не искам вадя купата да меся...) и си взимам от 5кг. Иначе като си взимахме електроуредите много държах да са икономичен клас мин. А+. Гледам все лампите да не светят ако няма никой в стаята, ама след 5секунди някой влязал и зарязал пак лампата да свети... За дрехи и тн взимам на децата често, инъче за себе си не си позволявам много(колкото и да ми се иска да ходя на шопиг терапии и като си харесам нещо да вляза и да си го купя нямаме точно такава възможност) гледам все да заделяме по-малко от всяка заплата (където се казва бели пари за черни дни) Hug

От всичко друго бих пестила, но евтино олио и като цяло боклучава храна не бих си вкарала в организма ... Confused

# 137
Не евтино, а никакво олио най-добре.
Както и брашно и захар.
Не знам изобщо колко струва захарта, от години не ползваме. Имаме един пакет, отпреди, така стои.
Моята стратегия за ниски сметки за всички стоки са промоциите. Нищо не купувам на редовна цена. Сърце не ми дава. Blush

# 138
  • Варна
Хубаво е и да се прави сметка дали разходите за отиването до конкретен магазин, където е промоцията, няма да надвишат размера на намалението. И като гориво, и като времеви ресурс.

# 139
Моите магазини са в квартала. Пеш ходя.
Дрехи пазарувам онлайн.

# 140
Didi, то това за мен вече е скъперничество и скръндзавост.
Определени продукти купуваме от Кауфланд, други от Лидл, трети от Метро. Зеленчуци от магазинчето до нас, мляко,кашкавал и сирене пак от малка млекарница. Все пак обичаме хубави продукти. Да пази Господ да не ни се налага да правя такива сметки, чак за гориво. Бургас не е толкова голям град и много магазини са ни на пешеходно разстояние. Иначе и аз следя промоциите на определени стоки и купувам по няколко броя.

# 141
  • Варна
Какво значи да пази господ да не ти се налага да правиш такива сметки, ЧАК за гориво...  Това изказване е нелепо, особено на фона на сегашните цени на петрола. Естествено, че ще си правя сметка на парите за гориво!
Да не говорим, че си е направо безмозъчно да шофираш 5 км в посока, за да купиш нещо, което е намалено с левче. Без да съчетаваш това шофиране с нищо друго. Ама много хора го правят...

Дайте да обсъдим трикове за по-ниски сметки за гориво.

# 142
5км в посока къде го това!? Не вярвам и в София дори да няма по кварталите от всички големи магазини..
В Пловдив и пеша става до коя да е верига от всяка точка на града...
Какво е това гориво за едно кило ориз? Като се ходи с колата нормално да се пазарува повече, че да не мъкнеш после на ръце.
Не ти хващам логиката..
5 км да е в посока, 10/100 да гори - това са 3 лв за гориво на пазаруване - с автобус почти пак така за 2 билета, ама колко торби ще носиш.
Пише се понякога...

# 143
  • в сърцата на децата <3
При вас 5, при мен са почти 50. И да, правя си сметката кога ще ида да пазарувам, за да има максимално много от нужното на промоция, за да "избия" горивото. Комбинирам и с други задачи когато е възможно, само за пазаруване обикновено ми се свиди.

П.п. до 10 км в посока аз лично ходя с колелото. Хем не замърсявам въздуха, хем не ми се измъкват ръцете от носене на торби. Имам кошничка и на кормилото, и на багажника. И раница на гърба. Много е удобно, но не карам в голям град.

# 144
  • Варна
Ами например във Варна от вкъщи до Метро е точно 5 км, а аз дори не съм на другия край на града, а горе долу по средата.

Идеята ми беше, че понякога не е изгодно да хванеш някоя промоция.

# 145
Само Метро ли е? Има толкова вериги. За всякакъв вкус и потребности.
При нас най-зле са живеещите в центъра. Там само Билла и Т маркет има.

# 146
При вас 5, при мен са почти 50. И да, правя си сметката кога ще ида да пазарувам, за да има максимално много от нужното на промоция, за да "избия" горивото. Комбинирам и с други задачи когато е възможно, само за пазаруване обикновено ми се свиди.

П.п. до 10 км в посока аз лично ходя с колелото. Хем не замърсявам въздуха, хем не ми се измъкват ръцете от носене на торби. Имам кошничка и на кормилото, и на багажника. И раница на гърба. Много е удобно, но не карам в голям град.
Разбира се да, но се говореше за конкретно нещо само да идеш. Кой ходи само за пакет ориз до другия край на града? Много ясно, че ще комбинираш.
В Метро пък не съм ходила от години, не е моят магазин. Има толкова други възможности, даже брошурите не му гледам.
Нужно ли е да се обикалят пък абсолютно всички? Промоциите така или иначе ги въртят по веригите с много малки разлики.

# 147
Живеем в центъра, няма големи магазини и затова поне два пъти седмично ходим до Лидл и Кауфланд. Няма как да мъкнем торби по ГТ и с колело Simple Smile. Всеки търси най удобният вариант спрямо нуждите си.

# 148
Защо смятате само преките спестявания от промоция? Пазаруването в голям магазин пести и време, а времето е пари, както се казва.

# 149
Именно. Точно големите вериги имат този плюс. Всичко от едно място.

Общи условия

Активация на акаунт