Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №24

• 27 798
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Мотото на фрагмана е: „Кой съм аз, Зюлейха?“
Интересно се развиват събитията. Но...първо трябва да ги разбера докрай.
Благодаря за преводите и коментарите! Flowers Four Leaf Clover
Беше ми приятно да гледаме заедно!
Лека нощ!

# 121
Заглавието от вестника турски бизнесмени пристигат в Бейрут! Джеко Арами, Хамдан Куавей, Антони Шаво, Абдюлкадир Кескин, Хакан Гюмюолу. Горе в статията става въпрос за стартиране на голям строителен проект в Бейрут, което е обявил Хакан Г.споменати, заедно с Акадир като едни от най-известните бизнесмени на Турция на среща с ливански инвеститори. Ч: Хакан Гюмюшолу, намерихме го бате! Намерихме го. Ф:Намерихме го Четин, намерихме го. Накрая свалихме маската на Мехмет Кара. Местния: Войната започна! Войната отново започна! Четин: Бате, какво става?

Фраг 1
 Говорител: Започналата от 1975 г. първа  война в Ливан продължаваща с  прекъсвания  отново се възпламени. Поради подновените военни действия на първата война, ливанското правителство обяви извънредно положение. Бяха спряни влизанията  и излизанията за Турция.
Хакан: Кой съм аз Зюлейха? Мехмет Кара ли? Хакан Гюмюшолу ли?
Фикрет: Омръзна ми да чакам. Заминаваме. Кяхталъ, накъде е Турското посолство?
Казвам ти, всеки гледа да се спаси. Вътре е много опасно.
Четин: Бате!
Това е от мен!
Благодаря ви че гледахме заедно, за коментарите. Flowers Hibiscus
Лека нощ и от мен! Nature Last Quarter Moon With Face

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 09:48 от yakut

# 122
Якут, благодаря за преводите! Flowers Bouquet
На всички за компанията! Flowers Bouquet

# 123
От 1975 г. започва гражданската война в Ливан и продължава май 20 години.

# 124
Рейтинга на 125 серия!

# 125
Привет на групичката! Animal Beetle
Лати, и на мен ми се струва, че вчерашната серия беше доста интресна и като доста повече от 7, но това и АВ- е доста паднало, но няма какво да се направи. Явно на уважаемия турски зрител не му се нравят интелигентно поднасен сценарий. А пък на нас ни харесва! Sunglasses

Споделям превода на клипа  с разговора на Вахап с Кяхталъ (неговия човек от Бейрут при когото отиват Фикрет и Четин).

https://www.youtube.com/watch?v=li3snqWoYFk

Вахап: Ало!
Гласът от телефонната слушалка:  Добър ден господине, има международен разговор за Вас. Приемате ли го?
Вахап:  Свържете ме!
Кяхталъ: Вахап. Аз съм Кяхталъ.
Вахап: Вай Кяхталъ! Какво правиш, смелчага? Как си?
Кяхталъ: Благодаря братле! Нормално тичаме по работа.  Всъщност ти какво правиш? Върна се в родния си край. Нито ни търсиш, нито питаш за нас.
Вахап: Кълна се, от работа не можем да си вдигнем главите, Кяхталъ. Тичаме наоколо  с изплезени езици за да напомним за себе си в Чукурова.
Кяхталъ: Хубаво правиш, братле. Намеренията ти са добри. Вахап братле,  тук в кафенето дойдоха двама души казват: "Вахап ни прати!".
Вахап: Такъв, единият червеноглав,  неуравновесен (виж кой кой казва! Joy)?
Кяхталъ: Аха, точно,  същият!
Фикрет: Дай ми го ти, Кяхталъ!
Кяхталъ: Заповядай!
Фикрет: Ало, Вахап!
Вахап: Заповядай!
Фикрет: Сега, ние сме при Кяхталъ. Ние каквото искаме да го направи. Това, което кажем и това което попитаме да ни отговори правилно хубавичко, иначе няма да си получиш онова, което  у нас (повереното - еманет). Знаеш, че не се шегувам, Вахап.
Вахап: Знам, знам.
Фикрет: Добре. Чудесно. Тогава направи необходимото! Кяхталъ.
Кяхталъ: Ало! Вахап...
Вахап: Кяхталъ. Братко, виж тези приятели са мои близки . Направи каквото искат, дай каквото поискат. Ясно?
Кяхталъ: Ейй, какво ли ще искат от мен?
Вахап: Такава... Една бяла сватбена рокля. Булчинска рокля без тарлатан. (ето това е кодът между двамата, за който споменах снощи!)..  Всичко.  Ясно ли е?
Кяхталъ: Вахап, сигурен ли си, братле?  Добре, добре. Да стане на твоята, както кажеш, братле.

Отиват  при антикваря Махир (сахаф - търговец на стари книги) .
Кяхталъ:Здравейте!
Антикваря: Добре дошли!
Кяхталъ: Хабиб... Добре
Антикваря: Ето, това което търсите е тука.
Кяхталъ: Моята работа приключи.  Останалото е във вашите ръце.
Мехмет Кара!
Фикрет: Тоест, Хакан Гюмюшолу... Благодаря, Кяхталъ. Бъди здрав! Това е за теб...
Кяхталъъ: Хабиб. Със здраве!
Фикрет: На френски...
Четин: Има една снимка. Какво казва. Добре.  Как ще разберем?
Фикрет: Ще разберем с немския. Сигурно има познати думи. Аз знам по малко английски и фрески. Чакай да видим. Сега ще намерим. И после... Не... Беркант... Бейрут... Турски бизнесмени на показ... Джеко Арами, Хамдан Куавей, Антони Шалон, Абдюлкадир Кескин,, Хакан Гюмюоглу.
Четин: Хакан Гюмюшолу... Намерихме, бате. Намерихме.
Фикрет: Намерихме. Нарихме, Четин.  накрая свалихме маската на М. Кара.
Антикваря: Войната започна. Войната отново започна.
Четин: Бате, какво става?

Позицията на Зюлейха към Мехмет

https://www.youtube.com/watch?v=7gr35rfgRfg

Зюлейха: Мехмет!
Мехмет: Добре дошла!
Мехмет: Чувстваш ли неудобство от присъствието ми тук, Зюлейха?
Зюлейха: Не съм казала подобно нещо. Разбира се, че ще бъдеш тук.
Мехмет: Не, не. Защото не искам да те притеснявам.
Зюлейха: Такова нещо няма. Ти си съдружник в тази фирма. Такова нещо няма.
Мехмет: Аз съм единствено нейн съдружник, така ли? Тоест не означавам нищо за теб, така ли?
Зюлейха: Мехмет, моля те. Моля те.
Мехмет: Аз те моля. Хайде,  кажи ми всичко, което таиш в себе си. Моля те накрая сподели с мен. Искам да чуя.
Зюлейха: Мехмед, моля те. Недей. Преди два дена бяха поставили бомба в колата ти. И ние можеше да бъдем в нея. Недей.
Мехмет: Според  мен ако има нещо, което да не се прави, не го прави ти. И двамата много добре знаем, че аз не съм отговорен, нали?  Повярва на чутото от Вахап ли? Кажи ми!
Зюлейха: Имам нужда да остана малко сама, Мехмет. Имам нужда да се успокоя и да помисля. Ясно ли е? Моля те! Дай ми поне това.
Мехмет: Не, не ми вярваш. Съмняваш се в мен.
Зюлейха: Не казах такова нещо. Казах само, че имам нужда да остана сама. Дай ми малко време.
Мехмет: Време. Добре. Имай толкова време колкото искаш.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 00:21 от yakut

# 126
Здравейте! Animal Bee

Якут, благодаря за преводите! Green Heart

Докато в Чукурова Мехмед задава въпроса на Зюлейха: „Кой съм аз, Зюлейха?“, в Бейрут Фикрет и Четин намират отговора: Хакан Гюмюшоолу. Това е почти като отговора, който Фекели получи в Испарта, но сега говори не човек, който познава и Хакан, и Мехмед и казва това, докато Фекели държи пред него снимка във вестник, а стар вестник, който „говори“ със  снимка и текст.
Каква е тази сбирка от стари вестници, която се пази на това място? Дали всеки от тях съдържа някаква статия за дейността на Хакан и Абдулкадир, защо ги е събирал Вахап? По това време той може би е бил все още с всичкия си. Дали всеки от тях има някакво кодово име и защо точно този вестник Вахап реши да даде на Фикрет. Вахап в момента е ядосан и на Фикрет заради кутията със съкровища, но и на Мехмед, а и на Абдулкадир – двамата го гонят от Чукурова, унижават го, бият го, заплашват го. За Вахап може тези вестници да са неговата „застраховка“ срещу другите в общата работа на „тялото“. Тайно от двамата дава вестника на Фикрет, знае, че това е опасно, както знае и Кяхтал – вижда се от поведението му. Дали това крие опасност за разкриването на дейността на Мехмед в службата и за живота на тези трима, които г-жата каза, че чакат все още да бъдат евакуирани и дали може да се отрази негативно на Мехмед за неговото служебно разкриване?
Чете се годината, в която вестникът започва да излиза, но не и годината, в която е излязъл този брой. Затова не можем да определим точно по кое време се случва събитието, за което вестникът съобщава. Можем само да предполагаме, че това е началото на съвместната работа на Хакан и Абдулкадир в Ливан. Значи, те идват от Турция заедно, това е важно. То предполага, че в Чукурова те вече са били заедно или поне познати. Представени са като „едни от най-известните бизнесмени в Турция“. Информацията, която имаме досега от различни източници за съдружната работа на Демир и Хакан, е противоречива: според Мехмед той е бил силен конкурент на Демир и Демир се е уплашил от него, Демир говореше за някакви неясни връзки на Хакан, г-жата знае, че Демир е причина за неговия фалит, чухме разкази за начина, по който двамата са се раздилили: скандали, побоища, съд, Хакан е оставил в Чукурова дългове...Като цяло тази информация не отговаря на определението за успешни бизнесмени. Освен, ако статията във вестника не се отнася за друго време, в което двамата да са постигнали съответстващи на такова представяне успехи, но засега нямаме такава информация и по-скоро става дума за времето непосредствено след Чукурова. Статията е уводна и това показва, че се придава голямо значение на срещата с ливански инвеститори, с които Хакан Гюмюшоолу започва ново строителство. Интересно е и това, че заглавието на следващата статия се отнася до преследване на незаконна търговия с оръжие – щрих за ситуацията в страната. Знаем, че това е полето на дейност за Абдулкадир, заради която Мехмед е събирал сведения за него през първата година от работата им заедно и от която двамата създават тяхната империя, а самият Мехмед е работил по този въпрос за тайните служби. Ако статията, която ни интересува отразява началото на тяхната работа в Ливан, може пристигането им да е съвпаднало с подготовката на гражданската война, която ще започне след няколко години, и това да е било благоприятното време тъкмо за такава дейност. Но двамата да са работили и заедно, и едновременно по този въпрос – всеки на различен фронт.
Интересно е кодовото име, с което Вахап посочи точно този брой: „Бяла сватбена рокля. Булчинска рокля без тарлатан.“ В какво точно е кодът: в сватбата, в сватбената рокля или това, че е без тарлатан? Дали има някаква връзка с Мехмед Кара от Испарта, за когото знаем, че по същото време се премества в Бейрут заради жена, съответно сигурно са правили сватба; има ли връзка между тримата при преместването от Турция в Ливан; какво свързва тримата с Испарта.
Когато се разбра истината за Мехмед, Абдулкадир поръча убийството на Фекели. Сега Вахап дава вестника в ръцете на Фикрет и Четин, но войната и раняването сигурно ще ги задържат в Ливан. Дали Зюлейха няма да поиска помощ от Мехмед за спасяването на двамата?

„Турски бизнесмени кацнаха в Бейрут! Хакан Гюмюшоолу и Абдулкадир Кескин, едни от най-известните бизнесмени в Турция, се срещнаха с ливански инвеститори. Хакан Гюмюшоолу обяви, че ще започне строителния проект в Бейрут следващия месец.“

„Двама полицаи вкараха, прегледаха и заключиха  престъпници за продажба на боеприпаси.“

# 127
Ваня, много, много благодаря за превода на текста от френски език! Hug
Информацията за акцията на двамата полицаи има връзка със  ситуацията в Ливан в съответното време. Явно полицията работи по сигнали да въоръжане на групи и има информация за подготовката на нещо по-мащабно в страната. Гражданската война в Ливан е дълъг военен конфликт, съпътстван с много жертви и голяма разруха от 1975-1990 г. Този конфликт си има предистория от 1970 г. когато въоръжени отряди на Организацията за освобождение на Пелестина (ООП) от Йордания се местят в Ливан.  През 1975 г. палестинските бежанци в Ливан достигат до 300 000 души, които създават "държава в държавата" в Южен Ливан. ООП  изиграва главна  в Гражданската война в Ливан. Това са историческите събития.  Подадената информация от пресата по-някакъв начин дава и  насоки  кога за пръв път заявяват присъствието си  нашите "двама бизнесмени"  с предложение за  голям строителен проект. Мисля си, че  вестника отразява новина преди избухването на войната. Ако зададем някаква по-широка времева рамка между  1970 г. и 1975 г. Ако можеше да се види цялата страница, щяха да се потърсят по другите статии информация, която да ни е отправна точка  за датата на отпечатване на съответния брой на вестника, която да ни помогне по някакъв начин да получим отговор на въпроса приблизително по кое време  Хакан започва да работи за службите. Еее, най-лесно щеше да е ясно да се види датата и броя на вестника, както беше с информацията на гърба на снимката на Демир с Хакан, но не би. Nerd
А и нали Вахап разказваше пред хората на Хашмет как продавали оръжие на  различните групировки, спомена и за  друзите как били въоръжение до зъби, това е все информация, която може да се провери и да се  наместят пъзелчетата в по-голямата картина. Но тя да ни дава сведение за сенчестия бизнес на Хакан в Ливан, а и да разкрие в какво се състои задачата свързана с турските служби. А информацията от вестника ни е отправна точка за началото, но и показва, че Хакан Г. вече  е "приятел" на Акадир, и за общия бизнес. Интересно са представени тук на масата с ливанските инвеститори - Хакан и Акадир като  равностойни  бизнесмени.
Сега предполагам сценариста може да прати Мехмет Хакан в Бейрут да следи отблизо ситуацията в Ливан, а той ще спаси чрез контактите в посолстното Фикрет. Така той пък ще се осъмни, че освен изтеклата за Хакан информация има и нещо друго.
Сега другият ми въпрос е коя година е  в сериала, при положение, че много ясно в края на епизода ливанеца изрече думите: "Войната отново започна!", а във фрага говорителя спомена, че след известно прекъсване на войната започнала през 1975 г. се подновяват военниге действия и правителството е обявило извънредно положение. Тези два маркера поданени във филма ще ги потърсим в историята. Цитат: "На 6 юни 1982 г. 2000 израелски танка, 10 хил. армия, 1000 самолета и 500 военни кораба, започват офанзива на север от границата на Израел към Бейрут. Цел на евреите е ООП да се изтеглят на 40 км. навътре в Ливан. След постигането на тази цел, те продължават към столицата, където са основните сили на палестинците. Градът е под тежка обсада и постоянни бомбардировки в продължение на 3 месеца." (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1% … D0%B9%D0%BD%D0%B0).
Нали видяхме във фрага улични боеве в Бейрут? Ами това е лятото на 1982 г.
Кога се роди Аднан Йълмаз? Колко време е минало откакто Зюлейха и Йълмаз дойдоха в Чукурова?  Nerd
P.S.
Много ми хареса гълъба с маслиновата клонка.
Нека се молим за украинския народ и дано тази военна лудост приключи по-скоро! Hands Pray

# 128
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet Якут, за преводите! Flowers Bouquet
Последната година, която показаха в сериала е 1979.

Снимката от Мурат С. и стоп кадрите от клипче на Еркан Бекташ са от вчера, от едно и също място.

Подкрепа за Украйна от Илайда Чевик

и от Мурат С.

# 129
Якут, според мен, сега трябва да сме някъде 1979-80. Сега видях, че Лучия е писала - 1979. Знаем от самите тях, че в Ливан Мехмед и Абдулкадир са отишли преди 15 години, значи около 1965 г. Възможно е след Чукурова Хакан да е работил кратко време в Испарта. Откога точно двамата с Абдулкадир са заедно, не знаем – от Чукурова или след фалита на Хакан. Но Абдулкадир видяхме, че се чувства в Испарта на свое място, а Мехмед твърди, че е роден там и има роднини, затова по-вероятно са работили известно време там и около 1965 са се пренесли заедно в Ливан. Тогава може би имат и основание да се представят като значими бизнесмени, защото бизнесът в Испарта е вървял добре: там са работили роднините, изнасяли са рози, имали са фабрики за парфюмерия. Но явно Испарта не е място, където можеш да станеш фантастично богат. И там е връзката с Мехмед Кара, за когото не знаем каква роля е играл, но той се оказва преселник в Ливан по същото време като Хакан и Абдулкадир.
Кога Хакан е започнал да работи за службите, не знаем. Това може да е станало още в Чукурова, но може да е станало и в Ливан. Странното е това, че той изглежда е работил за службите, но едновременно с това се е обогатявал от „мръсни“ дейности. Империята, създадена от двамата, вече в Чукурова беше разделена на „чиста“ и „нечиста“.
В Турция още не е установен военният режим от 1980 г., това е друг ориентир за нас за събитията в Бейрут, които ще спрат Фикрет и Четин в Ливан. Гражданската война започва в 1975 г., но явно подготовката за нея става преди това, а когато е започнала, се редуват избухвания и затишия. Двамата от Чукурова попадат в гореща фаза.

# 130
По повод рейтинга - от средата на декември има и нова, независима и много по - реална система при която рейтингът вече не се измерва сред 4000 домакинства, а сред 9,5 млн домакинства.
Тук има повече информация, но най - важното е, че отчита гледането и в Youtube и Facebook, както и на интернет платформи. Използва се централната сателитна система в Турция, както и данните за цифрово излъчване през Интернет. Текстът е интересен, но слагам линкове, защото аз съм превеждала с ГТ.

https://www.instagram.com/p/CZbjB88N58h/

https://www.instagram.com/p/CXd8c5HMOO9/

Това е страницата в ИГ.

https://www.instagram.com/coxturkiye/

Има един общ рейтинг - Total - на две страници

и втори - само сериали; само новини, само спорт, реалити шоу.
Само сериалите

https://www.instagram.com/p/CaY6wqqtiEs/

Най - хубавото е, че никой - нито телевизии, нито продуценти, вече не може да влияе на рейтинга, както се е случвало при старата система Tiak. Който се интересува от нея - на руски език в спойлера. Но във всеки случай образованите, заможните, хората с висок покупателен статус /имащ отношение към рекламите/ при един и същ процент като абсолютен брой сред 9 500 000 домакинства са повече отколкото при същия процент сред 4 000 домакинства. И ако аз съм рекламодател и искам да рекламирам в сериали - ще се насоча към най - гледаните по новата система. Така за спорта и реалити шоу.

Скрит текст:
ТВ Рейтинги и с чем их едят

Кто считает рейтинги? Международная исследовательская группа TNS, которая изучает общественное мнение, касающееся телевизионного рынка, считает рейтинги практически во всем мире и во многих странах является монополистом в этой области.
В основном исследования проводятся с помощью специального прибора — пиплметра, который крепится на телевизионную панель. Выглядит он как ресивер для приема спутникового ТВ. К нему прилагается специальный пульт, при нажатии на кнопки которого аппарат фиксирует сколько по времени, когда и даже кто из членов семьи смотрел тот или иной канал. Один раз в сутки сведения передаются в центральный узел сбора данных, где они обрабатываются и синхронизируются.

В таких экспериментах участвуют семьи, члены которой старше 4 лет, проживающие в городах с населением более 100 тысяч человек. Среди них проводится предварительное анкетирование на предмет определения возрастной группы, социального статуса, благосостояния и т. п. (отсюда и разделение на Total, A, B, C, D, E и т.д. группы). В разных странах количество исследуемых групп варьируется от 2000-5000 человек. Далее полученные цифры по рейтингам экстраполируется и переносится на все население. Семьи, участвующие в исследовании, с помощью пиплметра, раз в год получают от группы TNS подарки.

Почему так важен ТВ-рейтинг для проекта?
Рекламодатель, покупающий место для своей рекламы на определенном телеканале платит не за эфирное время и количество повтора своей рекламы, а за рейтинг телеканала или телепередачи, во время которого показывают его рекламу. За месяц до планируемой рекламной кампании специалист по размещению рекламы выгружает очень подробные данные по рейтингам от TNS Gallup из системы Паломарс и на их основании строит прогноз на следующий месяц. Так рассчитывается стоимость рекламы. После завершения рекламной кампании сопоставляется планируемый рейтинг и фактический и рекламодатель, в случае недобора рейтингов за которые он заплатил докручивает свою рекламу в следующем месяце, набрав рассчитанные и оплаченные ранее рейтинги.
Рейтинг является валютой ТВ, поскольку он измеряет фактически количество людей, увидевших рекламу. При этом недостаточно иметь просто высокий TOTAL рейтинг. Важно, чтобы рекламу увидела именно та аудитория, на которую она рассчитана (индекс соответствия для этого и считается). Поэтому если будет высокий TOTAL рейтинг, но при этом низкий АВ - проект могут запросто закрыть. И напротив, имея высокий АВ и не самый лучший TOTAL рейтинг, проект остается рентабельным (например ситуация c ВВ Кесем в 1 сезоне).

В Турции самая важная группа - это АВ, которая охватывает почти все необходимые для рекламодателей целевые аудитории: взрослые, образованные, с достатком от среднего и выше.

АВС - образованная с достатком выше среднего молодежь - эту группу так же выделяют для соответствия определенного вида рекламы.

TOTAL отвечает за общий престиж и популярность проекта.

Прегледах историята на войната в Ливан - предисторията е в следващия линк, под всяка статия има активен надпис "следва" към останалите, общо 10 части.

https://istoriata.blog.bg/history/2012/09/22/livanskata-grajdans … g-chast-1.1002109

Това е периодът в който Фикрет и Четин са в Бейрут - от част 5: " Израелски самолети прелитат демонстративно над Дамаск и на 8-и октомври 1978 г. Асад се съгласява на спиране на огъня и частично изтегляне на армията от Бейрут. С посредничество на ООН е постигнато крехко примирие, периодично нарушавано от кратки престрелки и засади. Положението остава без значителни промени през следващите две години."

"Денят на дългите ножове" е на 7 юли 1980 г.

https://istoriata.blog.bg/history/2012/09/22/.1002105

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 02:15 от LU4IQ

# 131
Лучия Flowers Hibiscus

Благодаря ти за информацията, касаеща новата система за отчитане на рейтинга. Чувствам се доволна от факта, че са започнали да отчитат гледаемостта и в интернет, което всъщност показва чуждестранния интерес към турските сериали и е от съществена важност за продуцентските компании, тъй като касае пласмента на продукциите им в чужбина.
Да се надяваме, че от 2022 г.нататък ще има едно много по-справедливо отношение спрямо стартиращите нови сериали и съответно към нас, гледащите ги зрители Simple Smile

Приятна неделя, момичета

# 132
Благодаря за всичко споделено! Flowers Hibiscus
Сега, с молитви за народа на Украйна! Hands Pray
Адмирации за всички руснаци, които протестират с риск за своята безопасност! Blue Heart
Браво за новата система за рейтинг. И аз съм доволна!

# 133
Привет! Animal Beetle
Лучия, специални благодарности за споделения линк за Гражданската война в Ливан. Текстът е много хубав, изключително подробен и много информативен. Не можах да се ориентирам дали не е от книга, евентуално за заглавие и автор. Още веднъж благодаря! Flowers Bouquet

В туитър на BZÇ като продължение на темата за доверието от предния епизод ни провокират отново с: "Тънката линия между истините и лъжите." Какви ли ще ги наниже пак Мехмет Хакан пред Зюлейха.

Очаквам каката   да изпрати Хакан отново в Бейрут на мисия. Войната избухна с нова сила и могат да го пратят като преговярящ за сделки за продажбата на оръжие на разните военни групировки. Пътьом може да спаси и Фикрет. Sunglasses

Взех, че познах!
Фраг 2: Конфликт! (В другия клип мотото е :Какво търсеше Фикрет!, а в ТТ е :Човек не трябва да лъже любимата си! - за всеки вкус по нещо Grinning)
Започват с пиршество в конака. Празнуват избирането на Лютвие за общински съветник. А Хаминне казва: "Турската жена винаги е най-отпред!" Хакан принуждава  Зюлейха да му каже защо е отишъл Фикрет в Бейрут? (Настоява да разбере какво е търсил Фикрет). Хакан казва, че човек не трябва да лъже любимата си. Съобщава, на каката, че незабавно трябва да замине за Ливан. Тя изненадано реагира: "За Ливан ли? Осъзнаваш ли какво каза?" Човекът в Ливан се обърна към него с: "Добре дошли, Хакан бей!". Чу се глас който пита дали е добре и да реагира, вероятно за Фикрет, а той предупреждава Четин да внимава.

https://www.youtube.com/watch?v=85fatjNi8gY

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 22:40 от yakut

# 134
Привет!
Якут, благодаря за фрагмана и превода! Flowers Bouquet
Бетюл какви ги дири пак в холдинга. Замислила е поредната гадост.
В блог бг публикуват всякакви потребители, но са си анонимни. Само бележката, че се публикува без съкращения нищо не ми говори.
Джулс, преди време писах за този рейтинг в темата за "Присъда", но тук все забравях да го сложа, макар че и ние от време на време се вълнуваме.

Синьозелено от Ергюн

Общи условия

Активация на акаунт