Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 282
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Моята любима е по рецепта на Дженаро Конталдо. Толкова лесно, че дори и дъщеря ми се справя.
https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8
Това е рецепта на почит и в къщи Heart

# 631
  • Leeds, UK
Happyday, добре дошла. Тук сме няколко happy-та😁. И при нас как се не спря цял ден сняг, слънце, сняг, слънце. Кака не можа да отиде на работа днес. Не можах да запаля сутринта, a ми се появи и ABS failure, та комплексни са нещата. Приятел дойде и ми даде ток от неговата, хубаво, ами спирачките нещо не са в час, а само преди 2 дни мина МОТ. На мен спирачките ми трябват, цял ден съм в колата. Акумулатор за хибрид нямаха, та утре щели и оттам в сервиза за диагностика на спирачната система. Ей тъй много мразя като стане…

# 632
Ще пробвам и тази рецепта следващия път. Другата нещо не ни се получи. Едната пица въпреки дългото печене стана глетава🙈

Bella, бързо да ти оправят колата!

# 633
  • Bristol
Happy-та, merry-та... всичко си имаме 😁 Сняг, слънце, сняг слънце... уж цял ден в офиса зад бюрото бях, но успях да направя 10 хил стъпки днес. Не си падам по големите градове, бетон и желязо, но контрастът старо и ново винаги ме впечатлява.
Скрит текст:

# 634
Ще пробвам и тази рецепта следващия път. Другата нещо не ни се получи. Едната пица въпреки дългото печене стана глетава🙈

Bella, бързо да ти оправят колата!
Ще споделя моят опит, тестото за пица не трябва да префтасва в противен случай не може да се разточи на тънка кора. Най-големият трик обаче е, че загрявам фурната с фабрична  тавата на максимална температура поне 20 минути,  което всъщност прави долнатакора хрупкава. Пиците стават да около 10-15 минути, т.еака трябва да бъдат приготвени повече от 1, не се чака много Simple Smile
Аз меся с кухненски робот мин. 15 мин за добра

# 635
А при нас лято😂😂, или поне според англичаните. Грее слънце, птички пеят, но от днес студен вятър духа. Това не пречи всичко живо да е по летни дрехи. Сутринта гледам децата тракат със зъби и се прегръщат, а само по тениска или с пуловера, без якета ги пращат на училище. Снега на мен лично хич не ми липсва, единствено ми е за децата да му се порадват, но аз да съм си у дома. Евентуално ваканция в Бг, но вече рядко си ходим зимата.

# 636
Момичета, с отпадане на мерките, може ли да се пътува със самолет след положителен редултат? Имам симптоми от вчера и поръчах и получих вече прс. Но се чудя да го правя ли и от кога ще се броят 10 дни? От направата на теста или от получаване на резултат? Ще пътувам на 13 и се чудя дали няма да има проблем. Иначе, не ц
Би трябвало да съм заразна тогава, но не знам кога ще получа резултата? И може ли да не го пращам, след като вече е поръчан и регистриран?

# 637
  • UK
Ами зависи какви са изискванията на отсрещната страна. Ако искат отрицателен тест при влизане в страната, разбира се, че трябва да изчакаш.

# 638
Из така мисля, ако си направя 1-2 дена преди пътуване, би трявбало да е отрицателен. Но не съм сигурна дали от тук няма да има проблем да изляза. Най много да ми паузират ковид паса, но не знам от коя дата се брои - от на теста или от резултата

# 639
Ковид пас е от датата на теста, а не от датата на резултата. Влиза в сила след 10 или 14 дни (мисля).

# 640
  • UK
От взимането на пробата , се броят 72 часа. Ако сега си позитивна, мисля че до 10-11ти ще си вече негативна.
За България ли пътуваш, там днес отпадат мерките дали не важи и за тестовете за влизане и излизане.

# 641
Отпадането на мерките в България не касае международните пътувания. Влиза се със сертификат за ваксинация/бустер, сертификат за преболедуване или отрицателен ПСР/антигенен тест. При липса на който и да е от документите, подлежите на 10 дневна карантина, която може да бъде отменена с тест в България.

# 642
  • UK
Мерси Бръмм,помислих че преди летния сезон може всичко да премахнат.

# 643
  • на малък остров в океана
При нас  вече не се иска нищо. Нито ваксини, нито тестове. Нито сертификати каквито и да е. Всеки вече може да влезе в Ирландия.

# 644
  • оттам, откъдето започва България
Мерси Бръмм,помислих че преди летния сезон може всичко да премахнат.

Изискванията, за които е писала brumm, са до 15.05.2022 г.
Дано после отпаднат всички мерки, касаещи международните пътувания.

Общи условия

Активация на акаунт