Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 514
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Отново съм аз, като вече рзглеждам перални за вграждане и набелязах тези, ако може препоръка.

Благодаря много отново за съвета!

# 271
Отново съм аз, като вече рзглеждам перални за вграждане и набелязах тези, ако може препоръка.

Всичките са от зле по-зле. Силно трошливи.
Нали знаете, че като сложите вградена пералня и тя се счупи, то следващата най-вероятно няма да влезе в дупката, а да преправяте кухнята е бая солено.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 11:34 от petiaivanov

# 272
Налага ми се да изпера маратонки. Някакви указания, за да не направя беля с пералнята?

# 273
Налага ми се да изпера маратонки. Някакви указания, за да не направя беля с пералнята?
Имаш ли спортна програма ? Аз ги пера на нея . Тя е с предпране , на 40С , около час и 20 мин е .
Центрофуга на 1000 или 1200 .

# 274
Няма, спокойно, стига маратонките да са качествени.
Аз пера на 40 С, на Outdor, беше с Миле, нали

# 275
Да, с Миле. Имам кратка програма. Пуснах на 30 градуса и без цертрофуга. Стелките изпрах отделно с дрехи на пълна програма.
Може и спортна да имам...

# 276
Аз ги пускам на бързата 30 мин на 40 градуса.
После празна пералня за почистване на 90 градуса или на самопомистване.

# 277
  • София

Препоръката ми е да си вземете нормална пералня и да я интегрирате по подходящ начин под плота и/или в шкаф, защото:

1. Изборът на модели при свободностоящите е много по-голям;
2. Цените на свободностоящите са по-ниски спрямо сходните вградени. Във вашия случай, вместо моделите, които сте посочили, за същите пари можете да купите АЕГ серия 7 или Бош серия 6. Това са уреди от клас над средния и от марки с доказано качество и надеждност. Ето пример за илюстрация, някой може да препоръча други модели:

https://zora.bg/product/l7fbe68s-1600-obmin-800-kg-c-byal
https://zora.bg/product/wau28t62by-1400-obmin-900-kg-a

3. Смяната на свободностояща пералня е несравнимо по-лесна, както и Петя спомена;
4. Последното важи и за евентуална профилактика или ремонт, та дори и за обикновена смяна на маркуч или почистване на цедката.

В нета има много идеи за интегриране на пералня в кухнята.

Например, в моята кухня, която е в общо помещение с дневната, съм направила нещо такова:

# 278
WilhelminaP, много си права. Ако погледнеш няколко страници назад, можеш да видиш, че точно едно АЕГ7 серия (цената беше под 1000лв) ѝ препоръчах на жената, което щеше да пасне на размера под плота. Също така ѝ обясних как да я сложат да стъпи на пода и отпред да монтират подвижен цокъл, ако ще я затварят с вратичка, че да могат по-лесно да я вадят при нужда. Дано не си купи вградена, че ще бере ядове.

# 279
Моето желание е точно за свободна пералня зад вратичка(поради всички причини,които сте казали), но ме притеснява това, че мястото ми е точно 60см :/ но ще видя да говоря с хората да се сложат по-тънки плоскости, за да има някакво мимимално разстояние от 1-2 см. Ще се постарая да го измислим . Благодаря много за съветите!

# 280
  • София
WilhelminaP, много си права. Ако погледнеш няколко страници назад, можеш да видиш, че точно едно АЕГ7 серия (цената беше под 1000лв) ѝ препоръчах на жената, което щеше да пасне на размера под плота. Също така ѝ обясних как да я сложат да стъпи на пода и отпред да монтират подвижен цокъл, ако ще я затварят с вратичка, че да могат по-лесно да я вадят при нужда. Дано не си купи вградена, че ще бере ядове.

При мен е точно така - пералнята е стъпила на пода, а отпред е с подвижен цокъл. Сушилнята стъпва на рафт от сдвоени плоскости, като на снимката, и така пералнята е свободна и може да се издърпа напред супер лесно, дори само за да обера праха около нея.

# 281
  • Бургас
И при мен са така - пералнята на пода директно върху плочките, с подвижен цокъл отпред. Сушилнята над нея върху кухненски плот. Само че са в коридора, скрити във вграден гардероб. Направиха ми и лек наклон към сифона на тоалетната, ако нещо някога стане и текне.
Притеснявах се малко как ще използвам чекмеджето за прах и омекотител, но няма проблем, излиза достатъчно напред.

# 282
  • София
Здравейте! Имам проблем с прането, ако въпроса ми не е за тук се извинявам предварително.
С пералня на Бош сме, от която сме доволни, но от известно време всички дрехи след като изсъхнат са страшно прашни, сякаш някоя дреха се разкъсва и пуска мъхчета. Имам подозрения, че е от едното килимче за баня, което беше изпрано грешно и от тогава е ад. Пусках пералнята няколко пъти на самопочистваща се програма, смених и препаратите, които ползвам. Прането винаги е разделено (според мен) правилно.
Въпроса ми е как да почистя пералнята най-ефективно защото каквито и дрехи да пусна се случва това?
Благодаря предварително!

Здравейте, пак съм аз. Последвах съветите, пералнята е почистена - филтър, маншон, отделение за прах за пране, барабан, гумата след това пуснах с един препарат за почистване пералнята на самопочистваща се програма и пак този проблем... не знам вече какво да правя, а трябва да подготвям дрехи за новородено, но с тези мъхчета няма как. Бихте ли ми казали какво друго мога да опитам, за да се отърва от този проблем?

# 283
  • София
Здравейте! Имам проблем с прането, ако въпроса ми не е за тук се извинявам предварително.
С пералня на Бош сме, от която сме доволни, но от известно време всички дрехи след като изсъхнат са страшно прашни, сякаш някоя дреха се разкъсва и пуска мъхчета. Имам подозрения, че е от едното килимче за баня, което беше изпрано грешно и от тогава е ад. Пусках пералнята няколко пъти на самопочистваща се програма, смених и препаратите, които ползвам. Прането винаги е разделено (според мен) правилно.
Въпроса ми е как да почистя пералнята най-ефективно защото каквито и дрехи да пусна се случва това?
Благодаря предварително!

Здравейте, пак съм аз. Последвах съветите, пералнята е почистена - филтър, маншон, отделение за прах за пране, барабан, гумата след това пуснах с един препарат за почистване пералнята на самопочистваща се програма и пак този проблем... не знам вече какво да правя, а трябва да подготвям дрехи за новородено, но с тези мъхчета няма как. Бихте ли ми казали какво друго мога да опитам, за да се отърва от този проблем?

Аз бих я пуснала 2-3 пъти (ако трябва и повече) на 90 градуса с прах за бяло пране. Предполагам, че замърсяването е в казана, а не в периферните части като филтри, чекмеджета и маншони. Явно мъховете са много и съответно трябва много пъти препарат и вода да минат през казана, за да ги отмият.

# 284
  • София
А смятате ли, че трябва да сменя течния препарат за пране с капсули или прах? Досега винаги съм ползвала само и единствено течен - на нови, стари перални и такъв проблем не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт