Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 478
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
АЕГ са много по-добри от Самсунг , които са боклуци от класа на Беко .

# 301
  • Козлодуй
Добре де ами има ли друга пералня освен Самсунг с допълнителна вратичка за забравено пране?

# 302
  • Велики Преслав
Добре де ами има ли друга пералня освен Самсунг с допълнителна вратичка за забравено пране?
Да всички перални с бърза ключалка.

# 303
То вратичката да му е е кусура, а че новите Самсунг в този ценови клас са гола водА и не перат добре...
АЕГ 7 серия са си ОК.
Моник_г, разликите са във функциите- теглите упътванията и гледате таблиците. Оборотите- дали на 1400 или 1600 , не са толкова важни. Все са добре.

# 304
  • София
Като хора без деца и без някакви тежки петна за изпиране, да ви кажа, че с нашия Самсунг не сме останали неизпрани... Че пералнята не е върха - не е; разбирам, че има защо да не ги броим за нещо кой знае какво. Но чак пък да е Беко, според мен не е съвсем точно казано (имах в квартирата Беко и няма нищо общо със Самсунга - и като шум, и като центрофуга, и като почистване и поддръжка). В наши дни бих взела АЕГ пред Самсунг, разбира се, но и Самсунгът не ни е предал вече две години.
Васко, какво ще рече бърза ключалка? Може ли буквално в средата на програмата да отвориш люка и да добавиш чорап или потник? Аз нали много си обичам add wash-a, та ми стана любопитно (и ще ми е полезно да знам, когато си избирам следващата пералня). Просто някак не си го представям как барабанът е пълен с вода и отваряш люка?

# 305
Не е пълен с вода. Нали все се говори, че новите перални перат с по-малко вода. И аз си мислех, че като няма отделна вратичка, а се отваря целия люк, ще потече, ще изпадат дрехи, но не. Натискаш пауза, щраква, отваряш, мяташ дрехата вътре и отново старт.

# 306
  • София
Ако трябва да сме честни, не че ще добвя нещо в средата на цикъла на пране Simple Smile

# 307
Е много ясно-дали ще го добвиш в края на фазата на пране или просто ще го намокриш под чешматата, ефектът от изпирането ще е все същия Simple Smile.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 23:14 от petiaivanov

# 308
Е, никой не добавя по средата на цикъла! Бухаш всичко в пералнята, пускаш я и се сещаш за някоя кърпа в кухнята. Що да не я добавя?

# 309
  • Велики Преслав
Тони, бърза ключалка ще рече. Ключалка с импулсни цикли на заключване и отключване. Повечето вече са така. Не се чака 3 минути да се отключи а изчатква и веднага се отключва след натискане на пауза.

А относно пълната с вода пералня, на повечето стандартни програми, водата рядко стига до стъклото. На деликатни се пълни стабилно, но иначе не. Вече на плекнене няма как да я отвориш, но там и няма смисъл да добавяш пране.

# 310
  • Козлодуй
Васил Василев, благодаря за обяснението Simple Smile

# 311
Азалия, тъй де. Но и да отовриш вратата, като преди това си натиснал "пауза", си е все същото. Просто това на Самсунг си е малка глезотийка и трик за привличане на клиенти (няма лошо Simple Smile ), но пък и пари искат за него. Мисълта ми беше, че ако някой си търси нещо от средния клас и е ограничен в бюджета, то може да намери нещо със същите параметри, но без тази "джиджавка" и един стотак ще се спести.
 И аз забравям разни неща- колко пъти, тъкмо вземе да пълни вода и да изчислява и аз "хооооп, стой, Марче, че забравИх едно кърпе" Simple Smile "

# 312
  • Козлодуй
Е не все същото - нали чакаш много време да се отключи след паузата - много по-удобно е да има вратичка ида го пуснеш пък и Самсунга е доста над 1000 лева за какъв среден клас и какъв ограничен бюджет става дума?

# 313
Е не все същото - нали чакаш много време да се отключи след паузата...
Нали това обясниха, в момента, в който натиснеш пауза, ключалката се отключва, нищо не чакаш.

# 314
Е не все същото - нали чакаш много време да се отключи след паузата - много по-удобно е да има вратичка ида го пуснеш пък и Самсунга е доста над 1000 лева за какъв среден клас и какъв ограничен бюджет става дума?
Нищо не чакам. Предимно при старите перални е така. Цъкам паузата и се отключва на секундата.
Викам да не задълбаваме в класовете... Не съм сгрешила, като съм го казала Simple Smile
За справка:
https://www.technopolis.bg/bg//Domakinski-elektrouredi/Peralni/P … 3Abrand%3ASAMSUNG
https://zora.bg/category/peralni?vendors=samsung
https://www.technomarket.bg/produkti/peralni-predno-zarejdane;b=SAMSUNG

Думичката "ограничен" не ознава "оскъден".
Ако следиш цените на уредите през последните 3 години, ще си наясно.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 18:30 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт