На море в Турция - тема 73

• 75 117
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
В темата по-напред прочетох, че препоръчвате Емералд. Избрах си почивка от тази агенция, но мимоходом погледнах и мненията за нея. От последните 3 месеца са ужасно недоволни.
Моля, коя агенция да ползвам? Предлаганите почивки са едни и същи от няколко агенции. Коя да избера?

В никакъв случай Емералд! Не стават! Много некоректни! Отказаха ми почивка в последния момент миналото лято! Бях писала подробно за неволите си! Собственикът Асен Хитов е много арогантен!

# 196
В темата по-напред прочетох, че препоръчвате Емералд. Избрах си почивка от тази агенция, но мимоходом погледнах и мненията за нея. От последните 3 месеца са ужасно недоволни.
Моля, коя агенция да ползвам? Предлаганите почивки са едни и същи от няколко агенции. Коя да избера?

Аз съм ползвала Тез Тур,Турс клуб,Абакс -всичко е било ОК.

# 197
  • София
Ползвала съм Емералд с автобус, собствен транспорт и самолет, никакъв проблем, преди ковид обаче.
Миналата година ходихме с Турс клуб, собствен транспорт и ме ядосаха, не знам защо навсякъде ги хвалят толкова.
Тази година сме без никаква (българска) агенция.

# 198
  • София

В никакъв случай Емералд! Не стават! Много некоректни! Отказаха ми почивка в последния момент миналото лято! Бях писала подробно за неволите си! Собственикът Асен Хитов е много арогантен!
Единственият български туроператор, който съм ползвал досега / с едно изключение тази зима/в последните 10 години е Емералд.
Не съм имал досега нито веднъж оплаквания от тях.
Но искам да кажа, че избора на агенция е като при всеки друг избор.
За едни една агенция е перфектна, за други пълен провал- зависи от гледната точка, в повечето случаи изключително субективна.
И никой , освен ако не работи нищо, а по цял ден лежи не е застрахован от грешки.
За мен не  е толкова важен избора на тур оператор, а избора на ЛИЧЕН ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТ, на който Вие да имате доверие. Защото адвокатската кантора, в която работи Вашият адвокат може да е най-слабата на света, но какво от това, за Вас той е най-добрия. Или личния Ви лекар, на когото имате доверие и следвате без значение в коя болница работи и дали тази болница се харесва или не на някой и т.н.
Затова според мен си изберете агента, на който да се доверите , а не агенцията.
Защото ако той е читав човек за него няма да има неважен клиент и отношението му към Вас ще бъде като към единствен клиент. Много по-различно е общуването с него отколкото, когато отидете в агенция и никой не познавате....

# 199
  • София
Здравейте, кой хотел бихте избрали м/у Spice & spa Belek и Selectum Family Belek?
За май месец. На жаза храна, градини, плаж. Мисля за частен трансфер от летището вместо организиран.

# 200
Здравейте! Днес получих оферта от Турс Клуб за почивката ни в Турция тази година. Двама възрастни с дете на 8г със самолет от София от 29.05.Може ли мнение за агенцията и за тези няколко хотела. Благодаря предварително 😊
Adalya Elite Lara-3426лв
Seven Seas Hotel blue Side - 3217лв
Arganus Side Resort - 2852лв
VONRESORT Golden Coast - 3006лв
Otium Family Eco club Side - 2644лв

# 201
  • София
За Adalya съм дала отзив 2019та, вижте на първа страница Simple Smile

# 202
  • София
Здравейте, кой хотел бихте избрали м/у Spice & spa Belek и Selectum Family Belek?
За май месец. На жаза храна, градини, плаж. Мисля за частен трансфер от летището вместо организиран.
Не бих се колебал и за секунда- Spice & spa Belek е един от малкото хотели в Анталия, които бих повторил без никакво колебание.

# 203
  • Sofia
Роже го е написал много точно. Един неориентиран (алчен и смотан) агент може да развали репутацията и на най-добрата агенция, както и обратното. Досега съм ползвала Тез Тур, Бохемия и Абакс, последните се издъниха геройски за дестинация, в която уж са силни. Турс клуб, поне доколкото аз знам са силни в автобусните екскурзии, за самолетните ползват чужди програми. На Емералд и Албена Холидей не ме кефят собствениците, и не бих им се доверила. За мен са важни и условията за анулация, живи хора сме и всичко се случва. За Турция собствени чартъри имат Тез Тур, Аква тур, Онекс тур и ако не се лъжа Емералд. Поне така беше преди пандемията, нека някой по-запознат се включи.

# 204
  • София
Роже, мерси! Оценявам високо мнението ти!

# 205
  • Пловдив
Къде ги намирате тези лични агенти?Аз като отида в Турс клуб,Емералд ,Онекс или Ориент99 работят 2 човека в офиса и обслужват като на конвейер.Предлагат масовите хотели на българите.Когато сам си кажеш какво искаш обикновенно отговора ,че нямат много отзиви за него но на драго сърце ще ти направят резервация.И хайде Чао.Обаждат ти се като наближи почивката за да си доплатиш и да ти кажат от къде и в колко се тръгва.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 06:51 от slavei4e

# 206
  • Sofia
Права си Славейче, за съжаление в много от агенциите се действа на конвейер - един да мине, друг да дойде, а дали клиентът е останал доволен.. Добрите агенти, които знаят, могат, четат и си обичат работата са кът. Попаднала съм на служители, които хал хабер си нямат къде те пращат.
Скрит текст:
Личен горчив опит - полетът, от уж сутрешен, в момента на получаване на документите се оказа вечерен и то бая късен. И не, не беше сменен в последния момент, такъв си е бил от момента на резервацията (приятели, които работят на летището провериха разписанието, много са ми близки и няма да ме излъжат). Много мразя късни полети на отиване и ги избягвам винаги, когато мога. Резервацията беше през агент, с които добре се познавахме, пътували сме и преди с него, и много добре знаеше, на какво държим. Пътувахме с приятели, от три месеца всички знаехме, че летим сутринта, бяхме си пуснали отпуски, е оказа се, че отпуската в този ден гори, спокойно можехме да отидем на летището и след работа. Избирайки почивка или екскурзия, винаги тръгвам от часовете на полетите, в зависимост от тях избирам датите. Естествено няма гаранция, че ще останат същите, но поне съм спокойна, че към момента на резервацията са били ок. Излишно е да пиша, че приключихме с този агент.

# 207
  • Beyond the Frontiers
И Абакс имат собствени чартъри за Турция.

Crystal Noir, аз съм агент. Информация окончателна за часове на полета получавам заедно с документите за пътуването. Дори да има някакви промени на първоначалните часове, до мен информацията стига 7 дена преди тръгване. Дори и да питам, обикновенно отговорът е, ще разберете, когато получите документите ИЛИ повтаряне на часовете по оферта... На сайта на летище София мисля, че има полети за до 3 дена напред.
При чартърите промените са обичайни и се случват често. За това и не смятам, че следва да са критерий с основна тежест при избора.

# 208
Роже го е написал много точно. Един неориентиран (алчен и смотан) агент може да развали репутацията и на най-добрата агенция, както и обратното. Досега съм ползвала Тез Тур, Бохемия и Абакс, последните се издъниха геройски за дестинация, в която уж са силни. Турс клуб, поне доколкото аз знам са силни в автобусните екскурзии, за самолетните ползват чужди програми. На Емералд и Албена Холидей не ме кефят собствениците, и не бих им се доверила. За мен са важни и условията за анулация, живи хора сме и всичко се случва. За Турция собствени чартъри имат Тез Тур, Аква тур, Онекс тур и ако не се лъжа Емералд. Поне така беше преди пандемията, нека някой по-запознат се включи.

Тез Тур имат ли реален офис? Преди години имаха и сме ги ползвали. Ако не, как правите резервация?

# 209
  • Sofia
Галактик, чартърното разписание излиза още в началото на годината (януари или февруари). И може да търпи промени, разбира се. Във всяка оферта фигурират и часовете на полетите, към този момент, за после вече не се знае. Simple Smile Съмнявам се да е много трудно да се избере ден с удобни за клиента часове. Давам за пример Тез Тур, преди пандемията  чартърите им бяха с различни часове в дните сряда, петък, събота и неделя. Правили сме всякакви комбинации с продължителността на почивката,  за да пътуваме в нормално за нас време. От всичките пътувания, само веднъж ни се случи да се  сменят часовете, промяната беше с час или два, което не е проблем. Е и с изключение на това, за което писах по-горе. Simple Smile
Скрит текст:
Грешката с този агент беше, че първо се познавахме мн добре, знаеше какво търсим и на какво държим, имах му пълно доверие. Изпраща ми три-четири хотела с цени, избираме, плащаме и не го мисля повече, спокойно си чакам почивката. Никога не ми е изпращал оферта във вида, в който може да се види в сайтовете на ТО/ТА,.

@ Emerald81, не работят с крайни клиенти, на сайта им има списък на ТА, през които могат да се резервират програмите им.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 23:06 от Crystal_Noir

Общи условия

Активация на акаунт