На море в Турция - тема 73

• 75 004
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
А честито, вече не искат нищо друго освен паспорт на влизане в България.
Това откога? Защото тази неделя на влизане в България лелките от РЗИ бяха като хиени!

# 361
# 362
  • Sofia
Благодаря Славейче! 😀 Намерих заповедта, кой се минал, минал. Simple Smile
Скрит текст:
Имах "интересно" преживяване онзи ден. Минаваме паспортната проверка, три лелки ни налазват за сертификати, имаме удосторенения (само за БГ) за преболедували, които уж важат 1 година. Поне така пише на тях, нали съм си парче скандал - гордо вадя документа. ЛелЯта ехидно: "това е изтекло, не важи". Аз репликирам - ама как изтекло, я вижте до коя дата пише, че важи, в срок е. А тя невъзмутимо - това важи само за България. Изпадам в недоумение - Госпожо, ама аз къде съм.. Нали съм в БГ, не в Уганда. ЛелЯта още по-невъзмутимо ми отговаря: Госпожо, тук важат други закони.. Извадих сертификата за резултата от негативния тест, направен 48 часа преди влизането ми в БГ и те така. Simple Smile

# 363
  • Beyond the Frontiers
Издирвам коя агенция има чартър за Анталия за 1ви май. Проверих тези, за които се сетих, но не.
Тез тур
Но около тази дата имат и другите.

# 364
  • малкия йеросалим
Здравейте.Тази година ще почиваме за първи път в Турция,в частност Дидим.
Има ли по хотелите допълнителни развлечения- гмуркане,разходки с лодки, екскурзии и на сносни цени ли са или ще ми съдерат кожата.Обичам изживявания от типа АТВ,рафтинг....имам голямо желание и да се гмуркам...

# 365
Здравейте, с риск да повтарям много от въпросите - Коя част на Турция бихте препоръчали за почивка на семейство с тинейджърка на 15 г. За предпочитане е да има пясъчен плаж и възможност за разходки по местности и исторически забележителности. Не държим на броя на звездите на хотела, а по- скоро да е спокойно място с хубава храна, хубав плаж и възможности за разходка.

# 366
  • София
Здравейте, с риск да повтарям много от въпросите - Коя част на Турция бихте препоръчали за почивка на семейство с тинейджърка на 15 г. За предпочитане е да има пясъчен плаж и възможност за разходки по местности и исторически забележителности. Не държим на броя на звездите на хотела, а по- скоро да е спокойно място с хубава храна, хубав плаж и възможности за разходка.
хотелите по крайбрежната алея на Сиде, посока Белек-Сиде до километър и половина два от стария град Сиде.
Пясъчни плажове, хотели с различен брой звезди с възможност за всякакъв бюджет. От ниско бюджетни до луксозни. Възможности за пешеходни разходки до едно от най-хубавите и красиви местенца в Анталия- Античния град Сиде с много магазини, архитектурни и исторически забележителности и заведения.

# 367
Здравейте.Тази година ще почиваме за първи път в Турция,в частност Дидим.
Има ли по хотелите допълнителни развлечения- гмуркане,разходки с лодки, екскурзии и на сносни цени ли са или ще ми съдерат кожата.Обичам изживявания от типа АТВ,рафтинг....имам голямо желание и да се гмуркам...
Ние в Дидим сме били в Аквасис 2020,, ама пика на пандемия та. Имаше там - гмуркане мисля, дъпаха с водни ски и парашути съм виждала. Цени,, ние сме с деца 😂не сме екстремни. Та само се дърпахме с нещо като  надуваем джет, /лодка,/на което седяхме, около 100 лв тогава беше за 4 ма ни.

# 368
  • с трима мъже :)
Аз се гмурках 2018, мисля. Платих 40 евро.
С парашут също "летях" - струваше същите пари, доколкото си спомням. Но ... тогава Simple Smile .

# 369
Здравейте , с мм за първи път ще ходим на почивка в Турция с едни приятели. Интересуваме каква валута е по изгодно да нося турска лира , евро или където мога да плащам с карта.

# 370
Ние носим повече лири в нас обикновенно. Като на корабчета, забележителности и тн. Винаги питаме колко ще е в лири и колко в Евро. Напр  фотаджиите по хотелите са ни давали  по добра цена в Евро.Обаче по корабчета ни излиза по евтино, ако платим в лири. Питаме, смятаме и тн. Иначе по магазините, където има терминали, плащаме само с карти. По бензиностанции също, зависи как сме с кеша,там в лири плащаме. Никога не сме питали за еврото в бенз.

# 371
  • София
Мисля че зависи и от курорта. Иначе с карта е най-изгодно за мен.
В егейските курорти приемат лири без възмущение и ми е било по-изгодно , отколкото евро. За Анталия знам от познати, че търговците са предпочитали евро и цените били по-добри /не знам дали е така/

# 372
  • София
Здравейте , с мм за първи път ще ходим на почивка в Турция с едни приятели. Интересуваме каква валута е по изгодно да нося турска лира , евро или където мога да плащам с карта.
Навсякъде в Турция досега абсолютно винаги сме плащали само с лири. Само бакшишите плащаме в долари.
Аааа, и златото понякога го плащаме във валута с карти. Там има опция за плащане в различна валута...

# 373
  • София
С карта е най-добре, но дондурма или от някой пазар да купиш боклучка едва ли ще можеш да си вземеш с карта. Другото което знам, че прави нашего брата тарикат булгаристанеца е да си купи евро и да ги обърне там в лири. Правят го сякаш ще обменя милиони та гледа да му е далавера. Ще спести 3 лв и ще си оправи финансовото положение. За третото което също е далавера било с карта Револют, ама понеже нямам и не съм се интересувал.

# 374
Издирвам коя агенция има чартър за Анталия за 1ви май. Проверих тези, за които се сетих, но не.

Здравейте,
ние ще летим на 01.05. за Анталия. Запазили сме чрез Турс клуб. Още не знам с коя компания ще летим и от колко часа.

Общи условия

Активация на акаунт