На море в Турция - тема 73

• 76 073
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! И тук да си напиша въпроса. Нали щяхме да ходим с влака до Истанбул и от там да летим към Фетие, но се оказа, че няма места за влака и ще ходим с колата. Моят мъж обаче никога не е ходил в Турция и е сигурен, че ще се омотаме и само се изпокарахме вчера.
И понеже аз сама си организирам всичко, търся вариант. Намерих един паркинг до Sea Life, само че от другата страна на този широкия многолентов път (Е80) и като стигнем до там ще се оправя как да стигнем до паркинга. Обаче се притеснявам как ще следим лентите, за да не се отклонил някъде. Въпросът ми е коя табела с посока да следим - Aksaray ли? Много благодаря на отзовалите се. Иначе паркинга, който избрах е този:
https://www.google.com/search?q=Yenido%C4%9Fan+At%C4%B1%C5%9Fala … bile&ie=UTF-8

Много е близо до метрото. Как мислите, добре ли е?

# 526
Здравейте! И тук да си напиша въпроса. Нали щяхме да ходим с влака до Истанбул и от там да летим към Фетие, но се оказа, че няма места за влака и ще ходим с колата. Моят мъж обаче никога не е ходил в Турция и е сигурен, че ще се омотаме и само се изпокарахме вчера.
И понеже аз сама си организирам всичко, търся вариант. Намерих един паркинг до Sea Life, само че от другата страна на този широкия многолентов път (Е80) и като стигнем до там ще се оправя как да стигнем до паркинга. Обаче се притеснявам как ще следим лентите, за да не се отклонил някъде. Въпросът ми е коя табела с посока да следим - Aksaray ли? Много благодаря на отзовалите се. Иначе паркинга, който избрах е този:
https://www.google.com/search?q=Yenido%C4%9Fan+At%C4%B1%C5%9Fala … bile&ie=UTF-8

Много е близо до метрото. Как мислите, добре ли е?

Доколкото разбрах имате идеята да пътувате с самолет до Фетие от Истанбул, ако съм ви разбрал правилно?
Тогава, защо ще паркирате колата на това място? Не е ли по добре да паркирате в близост до летището? Дали, ще е новото летище или Сабиха Гьокче, няма значение. Има бол паркинги. Моят съвет е да паркирате на самото летище. Много лесно, ще намерите в гугъла.
Успех.

# 527
Можете да си запазите паркинг през Пегасъс до Сабиха Гьокчен. До там отивате по третия мост, карате само по магистрали, не влизате изобщо в града, а го заобикаляте. Табели много, пътища чудесни. Оставяте колата и после, ако имате намерения за града, все ще си намерите превоз. От паркинга ще ви закарат до летището, там има шатъл автобуси до Таксим или Кадькьой.

# 528
Защото сме с бебе и имаме 1 нощувка преди полета в града. А съм запазила хотел на Таксим и до там е много сложно карането, после на сутринта не искам да тръгваме с колата преди полета, да не го изпуснем, че в 8 трябва да сме на летището. Първо мислех да запазя първата вечер хотел около Сабиха Гьокчен, но реших, че не ми се стои в Истанбул в хотела цял следобяд, а там няма къде да се разходим.
Другото, което мислех е да идем направо на летището, там да оставим колата на паркинг и с шатъла да идем до Таксим, сутринта наобратно пак с него. Ама не знам няма ли да си усложним така много пътя.
Като запазвах почивката януари, изобщо не мислех, че с бебе нещата много се усложняват. Сега почва яко да ме хваща паниката и се чудя дали не направих грешка. Но каквото такова. Дано всичко мине както трябва и си прекараме супер.

# 529

Другото, което мислех е да идем направо на летището, там да оставим колата на паркинг и с шатъла да идем до Таксим, сутринта наобратно пак с него. Ама не знам няма ли да си усложним така много пътя.
Като запазвах почивката януари, изобщо не мислех, че с бебе нещата много се усложняват. Сега почва яко да ме хваща паниката и се чудя дали не направих грешка. Но каквото такова. Дано всичко мине както трябва и си прекараме супер.
Това и направете.
Ако си мислете, че до Sea Life няма да е сложно, то това не е така. Simple Smile
При влизане в града посред бял ден този път Avrupa Yolu над езерото Кючукчекмедже покрай Мол ъф Истанбул е много силно натоварен и съм виждала дори шофьорите на автобуси да псуват. Ето ви примерни кадри следобяд. Там няма трафик само нощно време, от два до четири. А щом мъжът ви се е изнервил още сега, по-добре си спестете излишните негативи по време на почивка.
Затова паркинг до летище без никакво влизане в града, заобикаляне по моста Yavuz Sultan Selim Bridge (да, по-далечко е, но са магистрали), отклонявате се още при Силиври някъде и си спестявате трафика. Пуснете си навигация на място или поне предварително си огледайте маршрута. От летището шатъл до Таксим и обратно. Багажът се оставя долу в багажника на автобуса и няма да го мъкнете с вас в метро. А вероятно с бебе имате много багаж. Пък ако не ви се пътува до Таксим, може да нощувате в Кадъкьой близо до пристанището и спирката на шатъла. Има си хубави заведения в Мода, а и при желание можете да ударите по една бира на по-ниски от европейската част цени. Simple Smile
И хич не се безпокойте. Хората с по няколко бебета пътуват и оцеляват. Simple Smile
Релакс, отивате на почивка все пак.

# 530
Розова маслинка, много благодаря! Точно от такъв отговор имах нужда. Така ще направим. Ползвала съм шатъла на Havabus и с него лесно ще се оправя. Точно трафика ме тревожеше. С автобус като съм ходила е много лесно, все направо ми се струва, че кара шофьорът. Но моят мъж табели не чете НИКОГА и аз ще трябва да го навигирам. Нещо пробвах офлайн навигацията на Гугъл, ама ми се струва, че тя не ти показва къде си реално. Докато изтеглих още една Sygic и там при спрени моб. данни и wi fi, пак си ми показваше местоположение. То аз и не знам точно как работи офлайн навигация в движение де. Показва ли ти къде си и дава ли ти насоки в реално време или просто ти е разчертан пътя като дигитална карта?

# 531
Здравейте,  имаме резервация за Batihan Beach resort Кошадасъ.  Плажната ивица ми се вижда малко тясна. Така ли е наистина и ще има ли място, където децата да си копаят в пясъка край морето. Другото, което прочетох е, че шезлонги трябва да се запазват отрано сутрин. Моля, посещавалите гэ да споделят мнение. Иначе пътуваме на 12.06.

# 532
Нимфа, ние също ще почиваме във Фетие с бебе на 6 месеца, ама ще си пътуваме с колата до там. От двамата с ММ аз съм активният шофьор. Гугъл мапс си работи прекрасно в офлайн режим, но трябва да се свалят предварително картите. До сега не ме е предавала, а съм я ползвала на 3 континента. Единствен минус е, че в офлайн режим не може да те навигира пеша, но пак можеш да се ориентираш къде си и на къде вървиш. В Истанбул и аз много не гледам табели, като шофирам , че движението е повече от натоварено, но си слушам каката от навигацията и както не веднъж съм писала- предпочитам да шофирам в Истанбул, отколкото в София. Ще се справите, сигурна съм.
Вие кога и в кой хотел сте?

# 533
  • Пловдив
[water_nymph] Чудя ти се на акъла с бебе да тръгнеш на толкова дълъг и непознат път за почивка?Хващай самолет и за 1 час и половина си в Анталия.Бебето не плаща билет и ще ви излезе много изгодно.Хайде ако са големи децата разбирам да търсиш варианти с кола за да спестите някой лев.Но в случая само ще се изнервите и уморите.Аз пътувам от няколко години с автобус и знам какво е по пътищата на Турция.Много тирове и невъзпитани шофьори.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 15:26 от slavei4e

# 534
  • София
Здравейте,  имаме резервация за Batihan Beach resort Кошадасъ.  Плажната ивица ми се вижда малко тясна. Така ли е наистина и ще има ли място, където децата да си копаят в пясъка край морето. Другото, което прочетох е, че шезлонги трябва да се запазват отрано сутрин. Моля, посещавалите гэ да споделят мнение. Иначе пътуваме на 12.06.

Има място за замъци, съвсем нормален си е плажа с 3-4 реда шезлонги. За запазването на шезлонги не знам, ние през деня повече на сянка по басейните стояхме и късен следобяд на плаж. Миналата година юни бяхме там, основно румънците мятаха кърпи, но нищо фрапиращо. На сенчестия басейн си намирахме място винаги.
Ето една моя снимка:

# 535
Iren, от 24.05 ще почиваме в Letoonia. А вие?
Славейче, не в въпроса в парите. Всъщност щяхме да ходим с нощния влак в спално купе, където билетите са по-скъпи отколкото да идем с колата. Вчера се оказа, че за навръщане няма места. Иначе пътят ми е много познат. Просто винаги съм пътувала с автобус. С кола не. От летището съм ползвала полет до същото летище  в Даламан. Подготвена съм. Не бях подготвена да пътуваме с кола.
А Истанбул не бих пропуснала. Това е моят любим град. Навръщане имаме още 2 нощувки там.

# 536
Единствен минус е, че в офлайн режим не може да те навигира пеша, но пак можеш да се ориентираш къде си и на къде вървиш.
Ирен, има едно приложение maps.me, то става за пеша офлайн, но пак картите се свалят предварително. Моят телефон си има gps и като пусна локация без мобилни данни, ме намира на картата в maps.me. Обаче пък с кола не зацепва добре, явно му идва висока скоростта. Ползвам го и в райони, където имам мобилен нет, защото в картите му има и горски пътеки, за които гугъл нищо не знае. По Великден, като бяхме на Чинкуе тере, идеално се справи по тамошните гори.
За една седмица в Турция обикновено си купуваме карта за мобилен нет на тюрксел, не е съвсем евтино, но пък е удобство.
Скрит текст:
Що се отнася до бебетата на почивка, сега в Италия за пореден път ми направи впечатление колко активни са западноевропейците – това с по 3-4 малки деца и бебета с година разлика вървят по градове с багажи, вървят по гората и то по такива пътеки, по които половината ми познати възрастни ще се откажат на първия завой. И млади, и 80-годишни италианци. За французи и германци да не говорим. На всякаква възраст са във форма и навсякъде си ходят с всички деца.

# 537
SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE е спрян от продажба до средата на септември а и това с мръсната вода въобще не ми харесва, камъняци в морето. Отказвам се от Турция. А дори и да имаше места сега цената е 2800лв,била до края на март 2250-2440лв. Не ми се дават почти 3 хил. и да се гърбя с автобус, а и децата не са тествани на толкова път. Освен нещо ласт минет ако ме изкуши, но за момента пасувам

Къде е мръсна водата, нещо съм пропуснал ли? Севън Сийз го има Албена Холидейз, но чак след 24.09. Версо и Белпрего тц.
Мога да се закълна, че  го прочетох в мнение на предишната страница, но  вече е изтрито. Описваше се, че водата е била мътна и не са влизали в морето. Ти как ще коментираш морската вода, ако си стигнал въобще до нея
Ами на път съм да се откажа след като изпуснахме ранните записвания и изчерпаните вече места, но може и да сменим концепцията.  До сега гледах хотели с приличен плаж/до колкото е възможно това за Кушадасъ/ но имайки предвид, че искам да посетим Ефес и Памуккале то останалите пет дни ще ги преживеем на басейните

През агенция ли резервирахте и коя?

# 538
SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE е спрян от продажба до средата на септември а и това с мръсната вода въобще не ми харесва, камъняци в морето. Отказвам се от Турция. А дори и да имаше места сега цената е 2800лв,била до края на март 2250-2440лв. Не ми се дават почти 3 хил. и да се гърбя с автобус, а и децата не са тествани на толкова път. Освен нещо ласт минет ако ме изкуши, но за момента пасувам

Къде е мръсна водата, нещо съм пропуснал ли? Севън Сийз го има Албена Холидейз, но чак след 24.09. Версо и Белпрего тц.
Мога да се закълна, че  го прочетох в мнение на предишната страница, но  вече е изтрито. Описваше се, че водата е била мътна и не са влизали в морето. Ти как ще коментираш морската вода, ако си стигнал въобще до нея
Ами на път съм да се откажа след като изпуснахме ранните записвания и изчерпаните вече места, но може и да сменим концепцията.  До сега гледах хотели с приличен плаж/до колкото е възможно това за Кушадасъ/ но имайки предвид, че искам да посетим Ефес и Памуккале то останалите пет дни ще ги преживеем на басейните

През агенция ли резервирахте и коя?
Да, през Албена холидейз март месец

# 539
  • София
dete2 нещо си се заблудила, няма как някой да е писал за водата пред Севън Сийз, че е мръсна и аз да не съм го насрал. Водата е кристално чиста, пясъка обаче е една идея по едър, не ти трябват аква обувки обаче, първата година в която бях ме ядоха досадни риби-мършояди, втория път не съм влизал, на басейна целодневно. Ако към този хотел нещо си с предубеждения, другия за който говориш, Батихан също е перфектен. Там плажа пък е супер. Почти като нашите. Познавам хора, единия е ходил 10 пъти, другия 9 пъти, аз веднъж, дъщерята 2 пъти. Ми ще ходят ли втори, трети, пети път, ако първия не им е харесало?

Общи условия

Активация на акаунт