На море в Турция - тема 73

• 75 764
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
EUROPEAN AIR CHARTER, чрез Акватур. Неприятна изненада са тези 240 лв на трима ни доплащане, но... каквото - такова, както се казва в такива случаи, просто нищо не зависи от нас.

# 691
  • София...........
Здравейте
Отпадна ли HES код-а?

# 692
  • Beyond the Frontiers
EUROPEAN AIR CHARTER, чрез Акватур. Неприятна изненада са тези 240 лв на трима ни доплащане, но... каквото - такова, както се казва в такива случаи, просто нищо не зависи от нас.

Защо изненада? В офертата, в цената не включва - го има написано. В договора - го има написано.
В последните месеци по абсолютно всички чартърни програми има горивна такса: Египет, Тунис, Малдиви, Доминикана...Чартърите за Турция стартираха още през април и имаше горивни такси.

Не е приятно, но за съжаление е така. И всяка авиокомпания и дата има различен размер, защото е имала договорена различна цена на гориво като база, т.е. поскъпването е с различен размер.

# 693
Аз с малко нестандартен въпрос, но може пък някой да го е правил.
 Някой правил ли си очила в Турция? Смениха ми диоптъра, току що и се чудя така и така ще бъда десет дни там дали си заслужава? По добри ли са?

# 694
  • София
Доплащане явно е нормално да има. Ние, живи и здрави, ще пътуваме със собствен транспорт. Докато ММ казваше около 400 лв за гориво, сега вече пее друга песен- над 500 лв + HGS

# 695
Пише, че е възможно доплащане  горивна такса в офертата, спор няма, но беше изненада, защото вчера платих, пък днес дойде известието за доплащането. Не, че не е възможно точно днес да е станало ясно за нея, но за мен си е неприятна изненада така или иначе 😁

# 696
  • Пловдив
Хайде за гориво е нормално при това положение в момента.,Но си спомням предната година преди Ковид агенциите за пътуващи със самолет искаха доплащане пак в последният момент за това ,че турците бяха сложили такси за кацащи на тяхните летища.Така ,че винаги  си имам едно на ум когато запазвам почивка да си включа и непредвидими разходи и да очаквам изненади.

# 697
Здравейте! Чета коментарите, но повечето са за хотели, подхидящи за семейства с деца- аквапаркове и т.н. Аз ще помоля за препоръка за хотел в Анталия (може и другаде) за двойка, която търси по-спокойно, тихо място с високо ниво обслужване и хубав плаж. Миналата година си бяхме харесали Лара Барут и беше 4500лв средата на юни, а тази е 6700лв за същите дати. Има ли подобен хотел - с много зеленина и подобен клас , но на по-приемлива цена - до 5000лв примерно?

# 698
  • Варна
Аз с малко нестандартен въпрос, но може пък някой да го е правил.
 Някой правил ли си очила в Турция? Смениха ми диоптъра, току що и се чудя така и така ще бъда десет дни там дали си заслужава? По добри ли са?
Ние си правихме със жена ми в Истанбул. Правихме ги в Atasun Optik. Те са национална верига имат си сайт , почти няма град в Турция където да нямат магазин. Бях чел в темата за Одрин, че са доволни от тях. Искат рецепта, иначе не става, дори правихме и на дъщеря  ми очила без диоптър за компютър и пак искаха. Няма значение ,че рецептата е на български тях ги интересува да видят какъв е диоптъра. Имат и бюджетни,  и маркови рамки . Стават за ден.  Иначе са много странни - в едната оптика  казват, че ще станат за три дни , а в друга за един ден, иди разбери защо. Като цена излизат доста по-евтини от тук .
Не ви агитирам за тях, има много оптики, където и да отидете ще ви направят, просто си носете рецепта.

# 699
  • Sofia
Да, определено доплащането в последния момент  не е особено приятно. Факт обаче е, че цените на горивата се вдигнаха драстично. Само докато ни е нямало цената на дизела, който зареждам е скочила още. Заредих малко преди да заминем и бях неприятно изненадана от новата цена. В интерес на истината за петте ни почивки в Турция тази е първата, за която се наложи да доплащаме. През 2019 г., когато турците въведоха такса за кацане на техните летища не сме доплащали нищо. Предполагам, че сумата е била поета от туроператора, което им прави чест. Simple Smile За съжаление нашата почивка приключи, ще ми трябва малко време за "осъзнаване" и ще напиша подробен отзив за Pine Beach Belek. Simple Smile

# 700
Здравейте
Отпадна ли HES код-а?
Твърдо ДА още март! Sunglasses

# 701
  • Пловдив
mitko_dvd и другите които пътувате с коли колко ви излиза средно пътя със всички такси до Кушадасъ и Анталия в лв?

# 702
Crystal_Noir,
Как беше времето при вас? Студена ли е водата в морето и басейните? Много се надявам на топло време, за да се насладим на хубава почивка!🙏
Знам, че началото на юни е рисково, но не мога да чакам септември... 😇 та, остава ми само да се моля!😁

# 703
  • Sofia
Аркадия, за първи път тази година (винаги ходим през май) водата в морето за мен беше студена и го пропуснах. В басейните, особено в релакса беше супер и там бях във вихъра си. Simple Smile Тази година е доста по-хладна от миналите. Няма за какво да се притесняваш, до вашата почивка водата вече ще е топла и всичко ще е наред. Прекрасна почивка и да разкажеш после. Simple Smile

# 704
mitko_dvd и другите които пътувате с коли колко ви излиза средно пътя със всички такси до Кушадасъ и Анталия в лв?
за кушадъс смятам така:400тл.х0.125лв=50лв.в посока са ми таксите по новия мост и от там през Бига и магистралата О-5 за Измир,демек х2=100лв. Горивото в момента е грубо 2.80лв.на литър-карам дизел,като спрямо разхода от миналата година ми е грубо 7/100 при 1000км.в посока от София излиза 70л.х2.80лв.=196лв.(толкова ми беше миналата година в двете посоки Cry).
Демек грубо около 500лв.в двете посоки,като ние сме 4 човека!

Общи условия

Активация на акаунт