Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 125 646
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 525
А какви хомеопатични ползвате ,ние шус.соли 7 и11 и още силиция 30 ch и plumbum Metallicum 9 и вит.д

# 526
Здравейте, искам да попитам дали някой скоро си е вземал брейн бустер, ние преди няколко месеца бяхме взели и консистенцията и цвета тогава бяха доста различни, сега ми се струва доста водниста, благодаря

# 527
А какви хомеопатични ползвате ,ние шус.соли 7 и11 и още силиция 30 ch и plumbum Metallicum 9 и вит.д

Ето тези от три месеца. Преди това бяха без синьото и някои бяха по-ниски потенции(не съм убедена дали ползвам точния термин).Съжалявам, не успях да сложа снимката в скрит текст.

# 528
Благодаря за отговора.Вие от къде сте ние сме от Бургаска област.Пием ги от 6 месеца някъде и да ви кажа има някакъв ефект тя е на 7г. и едва сега започна да казва обръщения и да задава въпроси.По спокойна е не се тръшка както преди.Макар, че много се вълнува за коледните празници и е малко превъзбудена.

# 529
Здравейте, искам да попитам дали някой скоро си е вземал брейн бустер, ние преди няколко месеца бяхме взели и консистенцията и цвета тогава бяха доста различни, сега ми се струва доста водниста, благодаря
Здравейте, и ние забелязах ме разликата! Попитах фирмата вносител и те ми дадоха обяснение, че поради високия наплив и недостатъчният внос от произведения в САЩ брейн бустер,  имат сключен нов договор с фирма в Турция, която го прави по стандартите на фирмата и макар различен продукта е същия! А дали продукта е същия аз и вие, като потребители няма как да проверим.

# 530
Здравейте,има ли майки на момичета с аутизъм, при които обаче има доказан синдром на Рет? Четох,че този синдром е характерен за момичета, проявяващи аутистично поведение и се уплаших много. За период от няколко месеца моето момиче спря да учи нови думи, а наред с това започна да не може да изговоря както преди и тези,които знаеше. Сякаш връща назад говора и сега е нещо като срички. Влоши очния контакт,не се обръща по име и не изпълнява кратки команди. На 1,7 месеца е. Реди пъзели,сортери ,обича да играе с влакче и колички,не харесва плюшени играчки и ролеви игри. Сякаш не може да имитира или по-скоро не разбира че трябва. Ако нещо ѝ е много интересно или реши го прави. Например да ме намаже с крем по бузата. След това казвам намажи на мама ръчичката и тя вече не го прави-все едно приема,че само бузата се маже или просто не ме разбира. Изключително хиперактивна е, цяло лято не се спираше. Постоянно обикаляше в градинката и тръгваше на някъде. В пясъчника играе с пясъка с ръце,но не с лопата и кофа. Обича камъни, жълъди,кестени,но не и да се люлее на люлка повече от 1 Мин. Постоянно се катери и обикаля.  Ако не тръгна с нея е готова и сама да тръгне,независимо че излиза на улицата примерно. От скоро вечер си закрива очите с ръчички, седи с главата надолу като челна стойка и така много време,стиска толкова силно зъби,че чак ме е страх да не ги счупи. Има често ръкомахане и пляскане. Когато е в отлично настроение отива и върши едно и също-събаря книги от библиотеката,вади неща от шкафовете, притичва на пръсти и си събува чорапите постоянно. Понякога прелиства книжки без дори да гледа картинките. От няколко дни сочи,но не винаги с показалец. Когато кажа покажи банан на книжката, тя сякаш не разбира. Сочи си в някакъв ред картинките или което я вълнува за да го кажа аз и дотам. Все още не съм я водила на лекар,предстои. Много се уплаших от това,което чета за този Рет синдром. Има ли някой наясно с него? Не мога да си изясня за себе си това с говора. Наясно съм,че само генетичен тест може да отхвърли  синдрома, просто ми се иска ако има някой наясно да каже какво е било при тях на тази възраст. Записала съм час за психиатър и невролог за началото на януари,нямаше по-ранни часове. Извинявайте за дългия пост!

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:52 от elana86

# 531
Без да съм специалист но съм с известни  познания, при Рет има цялостна деградация  след 6-месец. Има силно влошаване на фина и груба моторика - походка, работа с ръце. При него не са само аутистичните симптоми - имаше забавен черепен растеж, епилептични припадъци, проблеми в дишането. Това е синдронмо състояние. Аутистичното е вторичен признак. По описание и да сте от спектъра което ще каже специалист не  мисля че сте с Рет.

# 532
Много Ви благодаря за отговора! Моля се да сте права!!! Благодаря от сърце за това,че отговорихте на поста ми! Успяхте да ме успокоите и дадете надежда,че може би не се касае точно за този синдром!Дано всичко това се потвърди.🙏🏻 Притеснението ми идва от там,че някъде прочетох,че все пак има различни проявления на този синдром и може някои от симптомите  да се явят на по- късен  етап и сега единствен маркер да е  спирането на речта. В случая аутизма, ако се потвърди както и предполагам, ще е по-малкото зло и на това се моля!  Ще пиша пак след като минат консултациите с психиатър и невролог. Посрещнете идващите празници в здраве и радост! 🙏🏻🍀🌷

# 533
Как сте с храната моето момиче яде само 4-5 храни и то суха храна и с тази безглутенова и безмлечна диета още по зле

# 534
Ще  пиша пак след като минат консултациите с психиатър и невролог.

При рет има регрес. Това означава Загуба на постигнати умения. Т е речта е била нормална за възрастта но после изчезва, мотириката е била в норма. После се влошава. Ако вие на година и седем месеца се казвали Аз съм Мими, а След това сте престанали вече би било притеснително. Или сте се качвали по стълби а сте престанали - Също. Както казах това е синдромен проблем. Нещо се случва на биологично ниво и то води регреса. Аутистичното поведение е вторично.

# 535
Да, разбрах Ви за регреса. Аз тълкувам речевото ѝ умение в момента като регрес, тъй като преди казваше:”мама,баба,тата,кака,ам и, бау,името си” и то целенасочено, а сега не само че спря да ги казва,но това което остана са като срички произволни. Иначе разбира се си давам сметка също и,че още на 1,5 трябваше вече да знае доста повече думи. Към онзи момент мислех,че просто ще проговори по-бавно,защото не иска да ме гледа в устата като произнасям думите,няма търпение и внимание,така че да учи нови неща. Сега вече притеснението ми идва от това,че изобщо не произнася и тези думи,които знаеше,а само бебешки срички. Точно регресът в речта породи моите опасения за този синдром. Иначе към момента няма видими моторни нарушения.

# 536
Elаna, дъщеря ми е на същата възраст и прави абсолютно същите неща, нормално за възрастта. Убедена съм, че нямате проблеми от аутистичен характер. Това, че е изговаряла думички и изведнъж е спряла също е характерно за възрастта.

# 537
Най-характерното за аутисти малки деца, около 1,6-2 г, липса на реч ли е?

# 538
Не отговарят на името си.
Не посочват, не ползват жестономика.
Предпочитат да се занимават сами, не обръщат внимание на околните, не желаят да комуникират, в свой собствен свят са.
Не играят с играчките по предназначение.
Може да има и сензорни проблеми.

При речта се търси функционалност - наричане на предмет с една и съща дума примерно, дори да и е неправилна или "бебешка". Или например да могат да ти кажат какво искат или от какво имат нужда. При синдрома на Аспенгер може да има много думи и изречения дори, но те не са комуникация и не са функционални.
За мен аутизма е липса на разбиране за външния свят.

А аз да питам - как се разбира кога е аутизъм и кога само забавяне в речта?

# 539
Не отговарят на името си.
Не посочват, не ползват жестономика.
Предпочитат да се занимават сами, не обръщат внимание на околните, не желаят да комуникират, в свой собствен свят са.
Не играят с играчките по предназначение.
Може да има и сензорни проблеми.

При речта се търси функционалност - наричане на предмет с една и съща дума примерно, дори да и е неправилна или "бебешка". Или например да могат да ти кажат какво искат или от какво имат нужда. При синдрома на Аспенгер може да има много думи и изречения дори, но те не са комуникация и не са функционални.
За мен аутизма е липса на разбиране за външния свят.

А аз да питам - как се разбира кога е аутизъм и кога само забавяне в речта?

След обследване се поставят диагнози от специалисти, така на едро не може да се каже, многофакторно е.

Общи условия

Активация на акаунт