Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 056
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Долче, моята крива беше също много интересна: глюкоза - 5,43; 6.60; 5,72, инсулин - 16,4; 65,6; 64,6. На последния час е висок инсулина. И аз се присъединявам към съвета - режим, движение, метформинът влияе положително върху качеството на яйцеклетките. Може да изследваш желязо, пролактин, щитовидна жлеза, там също се крият проблеми, които водят до трудно забременяване.

# 151
Аlice, да, иначе пък при КЗ не е имало някакви аномалии, нито пък сериозно покачване или спад.
С днешните ми познания, винаги бих изследвала желязо заедно с ЖСК и феритин...особено пък преди бременност. Изобщо...не може да се разчита, че само стойностите на желязо и хемоглобин са показателни за наличие или отсъствие на железен дефицит. 🙂

# 152
Момичета много благодаря за съветите и мненията.Явно имам Ир.Изследвания за щитовидна жлеза ще пускам сега,еднокринолога ми ги назначи.Ще си пусна и желязо.Иначе витамин д имам дефицит и си го пия.Явно и В12 трябва да пусна.Значи вие ме съветвате да започна глюкофажа.Какви други добавки и витамини пиете вие за ИР.Тя ми изписа освен глюкофажа и инофолик комби

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 23:07 от stz2

# 153
  • Пловдив
Аlice, да, иначе пък при КЗ не е имало някакви аномалии, нито пък сериозно покачване или спад.
С днешните ми познания, винаги бих изследвала желязо заедно с ЖСК и феритин...особено пък преди бременност. Изобщо...не може да се разчита, че само стойностите на желязо и хемоглобин са показателни за наличие или отсъствие на железен дефицит. 🙂

Даа, кръвната захар не е летяла, не съм засичала и до сега високи стойности след хранене, но 5 и нещо на гладно си е доста. Инсулинът тук е проблемът и реакцията му.  И аз съм на мнение, че трябва да се пуснат подробни изследвания, понякога не подозираме за редица проблеми, а те са налице и оказват влияние.

# 154
За подобряване на инсулиновата чувствителност пия сутрин на гладно един час преди храна Инозитол - прах на NOW, по 5 гр. Съдържа Мио инозитол. Освен това ми действа  много добре, намалява стреса и ми подобрява настроението. Взех го по указания на Денис от темата за добавките.
След доста четене и преглед на снимките тук на признаците за анемия, а и с моя нисък феритин се престраших и взех Билкова кръв на таблетки. Пия по две на ден преди обяд и преди следобедна закуска. Ами само за няколко дни живнах, кръговете около очите и торбичките намаляха, добих цвят. Какво ви е мнението за билкова кръв? Нарочно взех таблетки, за да няма захар в тях, но и те самите са сладки.
 Много добре ми действат за ходене до WC, че от тая Зона имах проблеми.

# 155
И на таблетки ли имало? Може да се опита. Това за двете нули ме впечатли Grinning
Иначе съм чела за тази билкова кръв, но ме спираше точно подсладителите. Ще разгледам таблетките. Може би тях е в по-малка доза.
То и малтофера дето го пия има нещо сладко, ама сега в едно хапче колко да има.
Ти по-колко хапчета на ден пиеш от билковата кръв?

# 156
Две - 30 мин. преди обяд първото, а второто 30 мин. преди следобедната закуска.

# 157
Глюкозотолерантен тест-3 кратен                     
     Глюкоза 0 мин       5.22       mmol/l    3.3-6.0   
     Глюкоза 60 мин       5.83       mmol/l    <10   
     Глюкоза 120 мин       3.78       mmol/l    < 7.80

Инсулинов тест - трикратен                     
     Инсулин                    5.30 uU/ml     3,0-25,0 uU/ml
     60-мин Инсулин        54.20 uU/ml    18 - 276 uU/ml   
     120-мин Инсулин   L    7.40  uU/ml    16 - 166 uU/ml

TAT    H    13.13 IU/ml    < 4.11   
MAT H  185.94 IU/ml    0 - 5.61   
fT4          0.840  ng/dl    0.700 - 1.480   
TSH        2.327 uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT3       2.530 pg/ml    1.580 - 3.910

Здравейте, моля за коментар на тези резултати. Изследването е направено по повод силна умора, жажда, косопад и куп други неразположения. На 48г. съм, 162см, 50кг. Имам интрамурален лейомиом (7/8см), желязодефицитна анемия и дефицит на витамин Д. Благодаря предварително!

# 158
Забелязали ли сте дали при прием на Б12 ви се спи повече?
Откакто го започнах така ми се спи, че едва издържам да се прибера и да си легна Confused
Скрит текст:

# 159
Благодаря ви за идеите за закуски, ще пробвам някои от тях. В крайна сметка тази сутрин си хапнах една купичка заквасена сметана с 3-4 замразени малини и малко портокалови корички от био портокал. Не е топ закуска, но от два дни повиших дозата на метфогамата и корема ми бълбука яко, та исках нещо по-леко.
Да ви кажа от една квартална лаборатория при рутинно изследване ми изкараха захарта 6,57, което според моята лична си е нормална стойност за човек на 30+, дори каза нещо от сорта, че може да се тъпча още спокойно докато не стигна 7...... Добре, че отидох при читав ендокринолог и назначи изследвания в добра лаборатория. Оказа се, че захарта ми е с една единица по-ниска, но инсулина ми хвърчи в небесата. Мисълта ми е, че масово има некъдърни лекари и лаборатории, трябва много да се внимава на кого се доверява човек.
Исках да попитам някой приема ли колаген и дали влияе по някакъв начин на захарта (без подсладители е моя). Покрай тренировките доста ми „пукат“ краката и ръцете и колагена преди ми е помагал в това отношение.

# 160
Нямам мнение за Билкова кръв, т. е. не съм ги пробвала, нито сироп, нито таблетки. Не ми вдъхва доверие обаче Б 12 цианокобаламин, не ми става ясно колко точно желязо има в дневната доза, предимно хем желязо е от екстрактите от плодовете и зеленчуците...🤔
Честно казано, вариация с 1 единица при КЗ не е изключена. Ако е инцидентно измерена стойност- не означава задължително, че в лабораторията са сбъркали. 🙂 Но това за тъпченето спокойно, докато КЗ стигне 7...и, че КЗ около 6,5 е нормална за човек на 30+ години...и казано от лекар...не знам как да го коментирам...😵😷🙈🙊🙉
Не съм забелязала от Б 12 да ми се спи повече, но приемам по 1000 мкг и през деня, защото вечер преди лягане приемам желязото и гледам да не са наблизо.
Пипилота, дори само нисък вит. Д и желязодефицитна анемия са напълно достатъчни да се чувстваш така. Но, доколкото виждам, имаш и Хашимото, и ИР...Другото не знам какво точно е, но звучи сериозно...това ли е причината за анемията?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 17:10 от dolce miele

# 161
Цитат
Скрит текст:
Пипилота, дори само нисък вит. Д и желязодефицитна анемия са напълно достатъчни да се чувстваш така. Но, доколкото виждам, имаш и Хашимото, и ИР...Другото не знам какво точно е, но звучи сериозно...това ли е причината за анемията?
dolce miele, благодаря за отговора. Другото е миома на матката и е възможно тя да е причина за анемията. А кой от резултатите показва наличието а ИР? Ниският инсулин на 120 мин. ли?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 10:35 от Pipilota_74

# 162
Цитат
Скрит текст:
dolce miele, благодаря за отговора. Другото е миома на матката и е възможно тя да е причина за анемията. А кой от резултатите показва наличието а ИР? Ниският инсулин на 120 мин. ли?
Аз съм със същата миома и проблем с желязо нямам - това е единствения ми показател, който винаги е на горна граница (въпреки кръвоизливите и т.н. съпътстващи състояния).

# 163
Здравей на всички!!! Следя ви с интерес, въпреки, че не съм писала от доста време. Днес правех натоварване с глюкоза след 8 месеца предния път. Сега новото е, че след Ковид  от време на време, когато съм гладна затрепервам и с коричка хляб се оправям. Мисля, че изследванията пак не са добре, въпреки, че има раздвижване. За режима-спазвам го, стремя се да ям нисковъглехидратно, но от време на време да речем
Един път на две седмици хапвам слако(малко торта заради повод разбира се)  Общо взето след Ковид започнах да ям хляб (не бял) пълнозърнест или типов. Сега имам час в Събота при Докторката, да видим какво ще каже. Вероятно съм за хапчета. Вие какво ще кажете за тези изследвания. На снимката, която съм писала са стойностите от юни месец миналата година и сега от днес. Благодаря ви!

# 164
stz2, и аз те съветвам същото като мимичетата. Пусни си Tsh, Ft3, Ft4, TAT, MAT, пролактин, мъжки полови хормони,  желязо (и всичко, свързано с него, което Долче е посочила), кръвна група и резус фактор, ако не сте изследвали тромбофилия, микоплазма, уреаплазма, хламидия. Желязото пада през бременността и е хубаво с високи стойности да започнеш. (при мен хемоглобин е 140-145, а като бях бременна е падал до 109, та приемах и аз желязо тогава, както и билкова кръв отделно и пак не се вдигаше много, стигаше до 115). Б12 беше над нормата с кратък прием на метилирана форма подезична (реф. до 490, моят беше 1200, изследван още в 5г.с.) До шестия месец бях с Б12 над норма, после вече беше добре.
За ИР аз пиех метфогамма и инофолик сашета. Отделно приемах вит.Д, омега 3, мета фолиева киселина, селен, вит. Е и А закратко. Изследването беше:
Инсулин 0м. - 5.89
60м. - 87,93
120м. - 21, 67
Глюкоза 0м. - 4.63
60м. - 5.48
120м. - 3.89

loveme_2016, на мен не ми се вижда нормално захарта на 120м. да е по-висока от тази на 60м.

Благодаря за мненията за шоколада Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт