Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 072
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Аз през 2017 г, когато разбрах за хемоглобин 72 и желязо 3,9 (и Б 12 е бил около 180 тогава), КЗ ми е била 5,63....5,68- такива стойности. А горната граница на референтните в онази лаборатория беше 6,5! 🤬😡😤 Да не мислите, че ми се стори зле или, че на някой лекар му направи впечатление...Макар да ме човъркаше нещо, че КЗ трябва да е около 5. Така бях стресирана заради ниските желязо и хемоглобин, че не се поинтересувах малко повече за КЗ...Това ме дразни, че до последно повечето лекари ти казват, че нищо ти няма или едва ли не си въобразяваш, че имаш разни симптоми; после като вече е диабет или преддиабет, започват да те гледат по-насериозно...🥱 А е толкова лесно просто да ти кажат да изследваш инсулин поне на гладно- да, не е безплатно, но е важно и отваря очите!
Елора, твоята ендо сигурно още ти помни стойностите на инсулинчето...😜🤪

# 181
Елора, точно това е моят режим, преди години, когато си бях слабичка, трупнех ли малко, минавах на вечерно хранене, но например си купувах пици и дюнери още на път към нас и лапах. Никакви здравословни навици нямах цял живот аз, затова сега дрът пергел, се уча на елементарни неща.
Тя и Миоки е на някакъв такъв еднодозов режим, лесно ще ми е така, но нека пукне пролет. Сега на два пъти нормално и по малко, ми е екстра.

# 182
Тайс, а защо на 2 пъти по малко? 😜 Аз мога често да съм на фаст (с 1 хранене за деня) или на 1 хранене+ 1 леко похапване, но много рядко съм само на 2 леки похапвания за деня...

# 183
Аааа, Таис, не  така. Това  не е моя режим. Не ям дюнери и пици Joy

# 184
Долче, защото ми гладнее около 14 часа, и ако съм у нас, си хапвам. Не щА да се напрягам 😃.
В офиса държа тахани, или си варя яйца, ако съм там през деня, защото и много пуша и лоча кафета и ми прилошава.
Това с фастовете ще е следваща стъпка, още не съм тренирана като вас. Лека- полека ще действам да не се пренавия, а мотивация ще ми бъде като реша да сваля още две- три кила, че от тези не мърдам , ако имам минус, после пак заковавам . От есента съм 62- 63 И така , кой знае докога. Взех да мисля, че режимът е спрял да ми действа, егати.
Докато пак не си пусна изследвания, ще съм си с уплах, че хапчетата са неизбежни. ☹

А , Елора, така бях в предишното ми аз, което, разбира се, според убедителното безхаберие на докторите, си беше напълно здраво. Е, холестероли високи - еми намали колбасите, кашкавала и сиренето. К3 5,7 ми е била преди 4 години, ама нищо ми. Той джипарката ми беше, лека му пръст, много готин и като ме видеше , че я кьопам, я кръста ме схванал, викаше- добре, че си идеална на кила, ще се оправиш 🤣.
Щом килата са добре, кз и холестероли за него не бяха проблем.
При сегашната още не съм ходила откакто съм на режима, ще видя кога да я посетя.
Тук , в темата, съм си добре, засега доктори не ми трябват

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 19:58 от tays

# 185
  • Пловдив
Търсих си гликирания хемоглобин от последните изследвания - 4,56, според вас добре ли е? Глюкозата я държа добре, но това както знаете често не е показателно, моите притеснения идват от бременността и ковид. Обременяването ми е другата седмица,та ще видим как е положението.
Елора, браво на теб, Хашимото и ИР е неприятно и прави задачата ни трудна, но ти си успяла, както и част от останалите в темата, вие сте герои. И при мен ефект имаше, но живот и здраве след раждането ме чака задачата да продължа по-строго, за да не се получи влошаване или отпускане.
Нати, бързо възстановяване! Ще се оправиш, ти си силна и борбена!

# 186
Таис, щом можеш да не обядваш, а все още рипаш за вечеря, тогава пропускай обяда.
От сутринта почвай на вода само до вечерта. Вечерта ако трябва 3 кюфтета със салата изяж.
Ако трябва 4 яйца със сирене и салата.
Аз съм по-тренирана, защото преди съм правила плодови дни. Сега не ми е драма да пропусна обяд или вечеря.
С плодови дни бях много гладна, дори ми е прилошавало.
Мъка ми е, че мц  ми се пада точно на пълнолуние. Дано да благоволи да закъснее с 2-3 дни.
На 2 март е новолуние. Даже почивам ,ще фаствувам. Може би обяда ще пропусна и ще вечерям само.

# 187
Благодаря, момичета, много ясно че няма да се давам я.
Утре може и да поувяхна че и лекарствата са доста и силнички, на за сега съм бодра и основно хремата ме дразни, знам че можеше и много по-зле да съм...
И друго си мисля, че нали нямам какво да правя сега. Преди да мина на режим бях забравила какво е да не ми е малко или много зле, то все изморена бях, най-малкото. Чак после си припомних какво е да се чувствам нормално, че ако ми има нещо да усетя разликата. Ако това сега ми се беше случило тогава, не знам дали щях да се усетя толкова рано че става нещо. Лекарката ми и тя това каза днес - изгубила е пациенти които са били по същия начин, но не са си обърнали внимание или са неглижирали понеже и температура нямат...
Та затова предпочитам да съм позитивна и намирам още една причина да се радвам че попаднах тук преди няколко години, вместо да се тръшкам.

# 188
Здравейте Simple Smile))
Малко съм изостанала с темата, но бяхме на 3дневна почивчица на Чифлика/Троян/....бързам да се похваля, че за 1 път преяждам с режимна храна.....толкова се притеснявах все като отида на почивка с какво ще се изхранвам....а то никак не беше трудно....на закуските винаги имаше яйца, зеленчуци......както и вечерите скара....месаци.....зеленчуци Simple Smile))))) не съм качвала повече от 5.8 КЗ:))))))) Бях най-яката мацка на басейна хахаххаха и с бански половинки от много време насам за 1 път Simple Smile Елора стрии нямам...моята кожа е някаква особена......не получавам синини ей така....имах на гърдите от тийн времето, но или съм свикнала с тях и не ги забелязвам........или нямам Simple Smile ИМам известно количество увиснала кожа, НО бързо се прибира.....имам още един свален кг....който доста ме изненада, защото бях в застой доста време....но тези 3 дни, макар и режимно бая си хапнах.......ще видя утре сутрин какво е положението....

Джереми, много се радвам че те "виждам".....и аз много мислих да ти пиша....но не посмях.....Бързо възстановяване ти желая:))

Връщам се да чета темата....Simple Smile

# 189
Азара, идваш точно навреме за фаста 🤪.
Момичетата са на финала, аз реших да го започна от днес от 18 утре до 18, но това е тайна.
Ако успея, ще пукам шампанско утре вечер.

# 190
А, аз моя фаст го "счупих" със супа топчета с дайкон, гъби, моркови, лук, спанак...😉 Стига толкова. 22-23 часа си ги направих. 🙂

# 191
Азара, до човек  си е. Има хора им се прибират, има такива не.
Аз имам още малко на корема да свалям. Искам всичко. Ясно ми, че ще е се отпусне, ама каквото такова.
Имам позната отслабна много на 35. Беше висока 160, миньонче. Но е тежала 140 кила.
Смятайте на този ръст как е изглеждала.
Накрая и писнало. Сменила храната изцяло, и спорт, спорт, спорт. Колкото повече отслабвала, толкова повече и се увеличавало движението. Някъде към 48-50 кила е  станала.
Стрии почти нямала на корема. И незабележимо увиснала кожа. Тогава въобще не я питах как е отслабнала. Много не ме интересуваше. Бях 80.
Някакво чудо е тази жена.

# 192
Здравейте,има ли друго лекарство освен Метформин,което помага при инсулинова резистентност?

# 193
Обаче да ви кажа от месец насам ми се е прияло дюнер.
Мисля си дали в събота да не изям един без картофи на обед, да не вечерям, пък фастчето да е в неделя.
То като изям дюнера и не вечерям, ще се води лек фаст Joy
Трябва да я начеша тази краста, стресирам се вече.

И да се изфукам. Оправиха ми кростренажора. Оказа се вътре лошо счупен и така е било години, затова е било това клатене. Сега е бетон.
Дано издържи дълго още, но мисля, ако се прецака пак да не го оправям повече.

# 194
Елора, хайде честито 🤩😛
Повече от метформин помага хранителен режим, подходящи добавки (ако има дефицити), адекватен режим на движение.

Общи условия

Активация на акаунт