Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 104
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Елора, мисля  че може. Ама не твърдя, че при теб сега е точно това! Много близка приятелка пък се наложи да се оперира, че имаше полип в матката и МЦ и' беше станал много дълъг и обилен, първите дни не смееше да излезе даже...От един-единствен цикъл няма как да се правят такива заключения.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 17:11 от dolce miele

# 256
Ще я търся темата и ще питам.
Да, от един път не може да се правят заключения, може наистина ковида да е виновен.

# 257
Ставам да ти пратя линк от компютъра, не търси.
За мен е от ковида, ти живееш толкова дисциплинирано, че няма как да е друго. Щото съм чела съфорумките в онази ужасна тема и имаше такива оплаквания. Ей сега ще ти я намеря, поне нещо добро да направя и аз за тебе 🙂

# 258
Аз вече писах, недей, мерси все пак.

# 259
Да, Елора, виж как ще е следващите месеци.
Тайс, аз копирам директно линка от полето горе. 🙂

# 260
Да, Елора, виж как ще е следващите месеци.
Тайс, аз копирам директно линка от полето горе. 🙂
То и аз го копирам, ама ми излиза човка и ме праща я у вайбър, къде ли не, не само и в другата тема, по кояко пиша отговор.
Ще се обучавам, че срамота.
Тя Елорка вече я намери. Joy
Днес съм ленивец, в събота и неделя гледам въобще да не отварям компа, че иначе все пред него вися.

И да не е спам. Ходих днес и издирих млекарница "Лесидрен" , тъкмо и крачки правих пешком, та си купих две опаковки сметана 50 процента, дето тук в темата я видях.
И си правих за обяд пилешки бутчета с две тарелки гъби, масло и после метнах и 100 грама сметана от новата.
КЗ на събуждане пак ми беше висока - 6, 1 а снощи беше 4,9.
Затова ходих, ходих, огладнях. В 13 ч. ми беше пак 4,9 . Вчера като ви четох реших да видя след енергично ходене как е при мен. И един час след обяда беше 5, 8. Значи, тази сметана ще се окаже добра, така си мисля. Че от изварата на Олимпус си докарах страшни драми с кз . А на кофичката в съдържание пишеше само суроватка.

# 261
Натка, знам, че голяма доза вит. Ц преди цикъл може да го спре/отложи, но че по принцип не е препоръчително точно по време на кървенето. Преди години ми се е случвало да го пия по невнимание точно в тези дни и определено имаше засилване на течението. Майка ми е на кръворазреждащо (Синтром), забранени са и' всички лекарства с вит. Ц...
Това ми звучи по-скоро като съвпадение с нещо друго при теб, витамин Ц има обратно действие на кръворазреждащите и с повечето гледат да не го съчетават наистина. Забраняват, както комбинации които са с еднакво действие, така и комбинации с противоположно. Не е толкова просто понеже и те не са с един и същ механизъм всичките, то затова и тая истерия да се пие аспирин протект малко ли я отричаха. Ама това вече наистина е отделна тема.
Някои жени даже ако им е тежък ден от цикъла и това би ги затруднило (примерно на някакво събитие са или в движение), вземат конска доза витамин Ц за да намалят кървенето за кратко. Не коментирам колко е добра идея и лесно ли се изпикава цял грам витамин Ц, но действително работи. Приятелка ме кандърдисваше да направя така за един концерт на който в крайна сметка така и не отидох, тя си го ползва тоя трик от време на време.

# 262
Е, оказа се че и други жени имали тоя проблем. Даже 20 дни. А аз мрънкам за 8, но съм си мрънкало.

Иначе вчера джитках кросчето 50 минути. Защото отдавна не го бях карала. Ама винаги като го карам 50 минути и  после съм малко труп на следващия ден. Може би кортизола се заяжда.
Като карам 35, максимум 40, нямам такъв проблем.

# 263
Натка, не е съвпадение при мен, аз забелязвам всяка разлика (защото моят МЦ протича все по един начин, затова лесно се виждат разликите).
Елора, Мими писа за 20 дни, ама леко. По-добре не се изсилвай с тренировките. 😃

# 264
Ми аз така се зарадвах, че ми оправиха магарето и не се удържах Grinning Имах и нужда да се раздвижа.
Ама ще ги направя по 35 максимум тогава и така даже ще си карам.
Аз я разбрах, че имала 20 дни леко кръвотечение.
При мен не че са 8 дни, просто вече 2 дни продължава, трябваше да спре вече.

# 265
Здравейте, може ли помощ с разчитането на обременяването с глюкоза ?

# 266
Имаш ли симптоми?

# 267
Здравейте! Писала съм няколко пъти в темата през годините, но сега се "уредих" със следните изследвания:

TSH 6.6 (с Хашимото съм от няколко години, но не съм пила хормон)
Кръвна захар 6.29
Инсулин 24
Вит. Д 4.9 (норма над 30)
HOMA 6.09 😧

Естествено, обясних си защо се чувствах толкова зле напоследък (хората около мен ме мислят за хипохондричка според мен и трябва да спра да обсъждам каквото и да е).

Започнах Зоната. Ще включа и ходене пеш и някакви тренировки, че в последно време много се обездвижих. С лекарката се разбрахме да пробваме така за 3 месеца, без лекарства и после пак да направим изследвания.

# 268
Имате ли мнения за лаборатории Синево и Цибалаб?

# 269
За мен във всяка една лаборатория може да се получи фал, та затова си ходя в Рамус, защото ми е най- близо.
Миналата седмица сестра ми и нейни по- възрастни колежки в климакс,  са имали еднакви резултати на някакви щитовидни. Не разбрах в детайли, но тя беше скандализирана. За някаква " маркова" лаборатория ставаше дума, не запомних коя. Това и като тестовете за антитела. Пак сестра ми с племенницата ходили  на едно място, сестра ми ок, племенницата - недостатъчно, което си беше реално, защото племенницата все си мисли, че е боледевала от ковид, но само си мисли. Е, отишла в друга лаб същия ден и и излезли антитела за сертификат
Не зная какво въобще правят, но нито една според мен не е по- надеждна от друга.
Цибалаб е доста хвалена, аз марширувах до нея първия път заради форума и мненията, а не ми е близка. И е по- скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт