Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 112
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Нати, как си.....пропуснала съм част от темата...имам много работа и не ми остава време да чета......мярнах само че си ссъ симптомми....?
Мърдам, уж. Като че ли синузитът ме мъчи повече от пневмонията, не вярвах че ще го кажа това... Днес поне за сега бивам в сравнение с предните дни, явно антибиотиците настъпиха вече положението. Температура вдигам само вечер към 10 - стига до 38 за малко и почва да пада самичка до 37 и малко, даже и не вземам нещо специално за нея да я свалям, то нали борба се води там. Ей сега за пръв път от 3 дни виждам под 37 на термометъра, току виж съм станала на човек вече.
 Сутрин си бутам храна в устата насила, мразя да закусвам, ама много мразя. А единият антибиотик ми е за 10 дни, та още има да се мъча така.
Абе очаквах по-зле да е като си чух диагнозата, дано това да ми е само. Ще се оправя.
Иначе си се придържам към режимна храна, близна там от време на време по малко мед с чая по настояване на лекарката ми и това ми е отклонението. Отбивам опити да ми носят хляб, плодове и подобни, че всеки ден някой предлага Grinning
Скрит текст:
С меда съм много интересна... обичам го и имам буркан страхотен билков мед направо от пчелин донесен, просто малко да близна и ми накъртва ужасно на захар. Иначе знам че облекчава малко като съм болна, ама на мен ми дай само да го мириша. Та вместо да си го разбъркам в чая и да се мъча да го преглъщам сладък, изяждам там на върха на лъжичката малко, та после пия чая Joy Още не се е появила такава болест дето от нея да стана нормална, все не съм с хората аз...

Вярно е това че при някои хора се вдига КЗ след някаква такава дейност, но те хората неслучайно искат да засекат състоянието сутрин при събуждане, без други въздействия. Движението и инсулина повлиява, като мине някой и друг час то просто не е същото дори и да не шава човек много.

# 241
Изследвани са в една и съща лаборатория, същите са мерните единици. Бодимед.
На предното изследване е било 23.5 pmol/L.

Сега погледнах на по-старо изследване пак там е било до 150 с друга мерна единица. Променили са я.
Че е нисък ясно, но ме учуди, че се е вдигнал без да пия желязо. Не че като пия се вдига.
23,5 pmol/L е около 10,5 в другата мерна единица (където горната граница е до 150 за жени)...По колко желязо всъщност пиеш, как и кога?

В момента не пия желязо. И хематолог и ендокринолог ме убеждават, че няма нужда.
Пила съм периодично, сама си го назначавам. Феритина пак остава нисък. Сега се е повишил сам, за това питам.  Дали може да се дължи на храненето.

Иначе имам шише Сорбифер, вероятно ще го започна.

# 242
Здравейте, бихте ли ме насочили към добър ендокринолог в Пловдив.
От 2017г. започнах да покачвам килограми и цикълът ми се измести от 28 на 40+ дни. Преди 9 месеца родих, като първите три месеца от началото на цикъла нещата бяха нормални, но отново започна забавяне. Преди да забременея правих еднократно изследване на хормоните, като тогава ендокринолога, при когото бях каза, че имам лека изразена ИР и съм пушка. Назначи ми глюкофаж, който по никакъв начин не ми подейства. След смущение в цикъла ми и опити за бебе през 2020г. бях на консултация при АГ Бачуров, който констатира за метаболитен проблем, а не поликистоза. Защото и това имах като диагноза от 2016г. Забременях от първия път след месец прием на дуфастон и метформин.
Просто не знам от къде да започна, а и не попадам май на най- читави специалисти. Всеки ми казва, че съм добре и нямам проблем.

# 243
Елора, ти май говореше за сребърната водя накъде назад..как викаш се пие това нещо? Става ли такава от аптеката тоест има ли значение каква ще е водата..всички ли могат да се пият..
Да, от аптеката. Обикновено на аркол ми дават. Синьо шише.
В малко вода се разтваря, да кажем 2 супени лъжици.
Винаги на гладно и далеч от всякакви лекарства. Да има поне 2 часа след ядене и след това поне 2 часа да не се яде. При мен ми е удобно вечерно време преди лягане.
Профилактично ми е веднъж в седмицата.

Тук си има доста инфо.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005784
Не е драма ако след половин час се хапне нещо, но се намаля действието малко.
По-важно е да няма хапове,че не се знае дали ще увеличи или намали действието.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 12:12 от Елора

# 244
Сладко, не съм лекар, но аз, при такъв феритин (в другата мерна единица настоящият ти, макар да се е вдигнал, е малко над 20) и при симптоми, бих си пила желязото. Възможно е да се е покачил феритинът от храненето, а може и да си имала проблеми с глутен преди това.
Candy, за ендокринолог можеш да попиташ в темата Бял списък за гр. Пловдив.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 14:13 от dolce miele

# 245
Момичета, на какво може да се дължи по-дълъг цикъл?
Хем ми дойде почти 5 дни по-рано, хем по-дълъг.
Имам предвид силното кръвотечение си беше нормално, но вече е осми ден и леко продължавам да кървя.
Не ми харесва това.

От друга страна възможно ли като съм карала ковид това да е причината. Плюс, че вчера ме заболя главата, че я халосах на работа и изпих един упсарин.
Пих и асс 600 цяла седмица.

# 246
CandyY, бих ти препоръчала Ива Куманова от Пълмед. Но имай впредвид, че при нея свободните часове са месец напред. Работи със ЗК. Аз съм доволна от нея. Обяснява, обръща внимание на изследванията, гледа ме на ехограф, прегледът продължи над час. Но влязох по-късно отколкото ми беше запазеният час.
П.С. Хвърли поглед и на коментарите за нея в супердок, може нещо да се е променило. Аз я посетих в началото на 2019, та не мога да кажа със сигурност как е сега

# 247
Момичета, на какво може да се дължи по-дълъг цикъл?
Хем ми дойде почти 5 дни по-рано, хем по-дълъг.
Имам предвид силното кръвотечение си беше нормално, но вече е осми ден и леко продължавам да кървя.
Не ми харесва това.

От друга страна възможно ли като съм карала ковид това да е причината. Плюс, че вчера ме заболя главата, че я халосах на работа и изпих един упсарин.
Пих и асс 600 цяла седмица.
Упсарин може да ти засили кървенето малко (то си е аспирин), ама осми ден и на мен не ми звучи нормално, зависи по принцип как ти е ама дълго ми се вижда и на мен. Особено при подраняване, при мен дори обикновено продължава малко по-кратко тогава. Нещо друго което действа кръворазреждащо да си вземала? Съмнявам се да са ти предписали, каза че го караш съвсем леко ама да питам все пак.
АЦЦ мисля че до към 5 дни го дават, не е точно за продължителна употреба, нямам представа точно за това дали може да повлияе.
Жалко че е събота и едва ли да можеш да се свържеш с ЛЛ, но и като знам повечето как са, скоро след ковид каквото и отклонение да даде човек, казват че е от това.

# 248
Елора, и аз мисля, че е от ковида. Чела съм в темата за челния сблъсък.
Влез и попитай там, ще ти отговорят поне 10 човека. На някои даже им прескачаше.

# 249
  • Столичанин ама не в повече :D
Нати, как си.....пропуснала съм част от темата...имам много работа и не ми остава време да чета......мярнах само че си ссъ симптомми....?
Мърдам, уж. Като че ли синузитът ме мъчи повече от пневмонията, не вярвах че ще го кажа това... Днес поне за сега бивам в сравнение с предните дни, явно антибиотиците настъпиха вече положението. Температура вдигам само вечер към 10 - стига до 38 за малко и почва да пада самичка до 37 и малко, даже и не вземам нещо специално за нея да я свалям, то нали борба се води там. Ей сега за пръв път от 3 дни виждам под 37 на термометъра, току виж съм станала на човек вече.
 Сутрин си бутам храна в устата насила, мразя да закусвам, ама много мразя. А единият антибиотик ми е за 10 дни, та още има да се мъча така.
Абе очаквах по-зле да е като си чух диагнозата, дано това да ми е само. Ще се оправя.
Иначе си се придържам към режимна храна, близна там от време на време по малко мед с чая по настояване на лекарката ми и това ми е отклонението. Отбивам опити да ми носят хляб, плодове и подобни, че всеки ден някой предлага Grinning
Скрит текст:
С меда съм много интересна... обичам го и имам буркан страхотен билков мед направо от пчелин донесен, просто малко да близна и ми накъртва ужасно на захар. Иначе знам че облекчава малко като съм болна, ама на мен ми дай само да го мириша. Та вместо да си го разбъркам в чая и да се мъча да го преглъщам сладък, изяждам там на върха на лъжичката малко, та после пия чая Joy Още не се е появила такава болест дето от нея да стана нормална, все не съм с хората аз...

Вярно е това че при някои хора се вдига КЗ след някаква такава дейност, но те хората неслучайно искат да засекат състоянието сутрин при събуждане, без други въздействия. Движението и инсулина повлиява, като мине някой и друг час то просто не е същото дори и да не шава човек много.
Аугментин или клацид?

# 250
Елора, сещам се за няколко причини- АЦЦ, ЩЗ, миома, полипи (не е задължително изобщо да е това, разбира се). Дали може да е от ковид не знам...на мен МЦ даже тогава си ми беше точен и нормален (но пък и аз изпих всичко на всичко няколко таблетки парацетамол, температура свалях само когато ми беше много студено). Струва ми се най-вероятно да е от АЦЦ, вит. Ц. Антибиотици пи ли ти, май не?🤔

# 251
Оспамих темата с моето боледуване, за мен може да е рядко събитие но на другите сигурно им стана досадно вече.
Сефпотек и Левокса ми предписа, първото за 10 дни а второто за 7. Започнах ги в четвъртък, съответно по обед и вечерта, вижда ми се нормално време от началото докато почне да ми поолеква от тях.
Скрит текст:
Хич не съм в час с антибиотиците, не бях вземала никакъв от много години и даже не помня последният какъв е бил, хем заради тежък и остър синузит беше. Но на лекарката си вярвам, не е човек който предписва на кило и с лека ръка силни лекарства. Тя повече време отдели да ми намила за много течности, много чай с мед, пилешка супа и прочие. И двата ми ги предписа няколко дни след като се разболях, като вече направихме ренгенова снимка и се видя че не е чиста, отначало ме прати да пия Авирон, чай, сироп и витамини и да изчакам няколко дни с рентгена, като държим връзка междувременно. Наблегна много настоятелно на цинк и на витамин Д, който си вземам и от преди това.
Поне установих защо сутринта ми беше още по-трудно да ям, че и свещеното ми кафе горчеше и не ми беше вкусно... Почти не усещам повечето миризми днес, то много ясно че храната ще ми е като картон в устата. Апетит не губя иначе де, на обяд метнах 4 големи яйца, бъркани със сирене и масло, с туршийка отстрани и суров чесън Grinning Пък нека ми разправят че плодове ми трябват, мисля че така съм по-добре.

Долче, от витамин Ц със сигурност няма да се засили и удължи кървене, даже напротив, обратното действа.

# 252
Натка, знам, че голяма доза вит. Ц преди цикъл може да го спре/отложи, но че по принцип не е препоръчително точно по време на кървенето. Преди години ми се е случвало да го пия по невнимание точно в тези дни и определено имаше засилване на течението. Майка ми е на кръворазреждащо (Синтром), забранени са и' всички лекарства с вит. Ц...

# 253
Долче, преди година махнах миомата. То може ли за година нова да се образува? Ще е егати и каръщината.
Какво е АЦЦ? Имаш предвид, че може да е от асс 600 ли?
Вит. С пия редовно.
Антибиотици не съм, само посмучих в началото трахизан за гърло.

Таис, коя тема? Дай линк.

# 254
Сблъскахте ли се челно с коронавируса е темата.
Ог телефона не знам как се качват линкове, колкото и да ме е срам 😵

Общи условия

Активация на акаунт