Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 140
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Аз гледам цените в сайта на Цибалаб и ГК е 10,90лв. Що такава разлика?!

# 391
В моята лаборатория пък беше около 13 лв. Май и в Рамус беше толкова. Преди, че отдавна не съм иззледвала гликиран, то с това желязо и феритин няма смисъл...😃
Минерва, какви лекарства си почнала? Мисля, че и стресът ти идва в повече. 😉 Тази КЗ кога е измерена (по-високата) и къде- вкъщи или в лаборатория?

# 392
В каква посока дават отклонение на захарта ниското желязо и феритин?

# 393
В ресторант, 99,9% е сигурно, че е имало добавен някакъв пълнител. Според мен този хляб който хапваш от време на време, също те дърпа назад.
Три пъти е било за последните 2 месеца. Надали ще е само това, по-скоро съвкупност от отпускания.

Да, вероятно е имало добавен пълнител, аз пък хич не се усетих. И един айрян глътнах.

# 394
При ниски железни показатели, гликираният хемоглобин може да е фалшиво завишен. При мен е така и с хемоглобин, който уж е в долната част на референтните, но пак не е ок като стойност. Заковавам 120 или маааалко над 120 (с прием на желязо).

# 395
В моята лаборатория пък беше около 13 лв. Май и в Рамус беше толкова. Преди, че отдавна не съм иззледвала гликиран, то с това желязо и феритин няма смисъл...😃
Минерва, какви лекарства си почнала? Мисля, че и стресът ти идва в повече. 😉 Тази КЗ кога е измерена (по-високата) и къде- вкъщи или в лаборатория?
Долче - вкъщи, с глюкомера. Толкова по-зле.
Преди две седмици започнах Сетинин, пише изрично на листовката, че трябва да се следи КЗ, а хем пия по много малко - 1/4 до 1/2 дневно, ама на.

Само веднъж фаствах през последния месец, а през първия, когато бяха добри резултатите, 4 пъти.
Абе знам си аз, отпускане имах леко и ето.

Нищо не казвате за берберина... Невена беше писала, че било нещо като естествен метформин, та затуй се чудя... Както и екстрактът от червен ориз, дето е естествен статин, спрях го. И берберин последният месец не взимам, може и заради него да са ми били по-добри резултатите след като взех глюкомера, то беше общо взето по същото време, по което започнах берберина.

Връщам се на старата схема от първия месец, да видим.

Долче, а за желязо какво да изследвам - хемоглобин или феритин или и двете??

# 396
Ееее ама ти пиеш лекарства и ако ги комбинираш с отпускане както казваш, не е изненада.

# 397
Минерва, пиша ти да споделя моите преживявания. Виждам, че се притесняваш от това, че си на режим и захарта не се променя. Аз имах същите терзания като теб. Започнах стриктен режим+спорт+фастове м. Август миналата година, с КЗ - 7. Месеците минаваха, а стойнистите ми бяха около 5,5-6,5. Реално до края на Януари тази година или 7 месеца от чалото, аз стойност под 5,3 не бях виждала /не броя 2-3 дена и то след фаст, но после пак се вдигаха/. /Всички цифри са на гладно/
Много се депресирах, обаче си казах, че няма накъде, продължавам с режима, поне да не се вдигат.
Този месец нещо се случи и КЗ стана 4,6 - 4,7 на гладно и то вече две седници подред. Дори в дните на фаст пада до 3,5, което не знам дали е ок.
Явно на някои хора като мен им трябва много повече време да се изчисти организма. И като се замисля ако от 6,5-7 падне извенъж на 4 ще е голям стрес за тялото.
Така че, не се отчайвай, довери се на тялото си, ако се чустваш добре следвай стрикто режима.
Успех!

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 16:23 от odense

# 398
При ниски железни показатели, гликираният хемоглобин може да е фалшиво завишен. При мен е така и с хемоглобин, който уж е в долната част на референтните, но пак не е ок като стойност. Заковавам 120 или маааалко над 120 (с прием на желязо).

Мерси. На мен всичко ми е ниско и ГХ и желязо. Ама аз винаги съм наобратно Satisfied

# 399
Не би трябвало да е проблем КЗ 3 и нещо, освен ако на теб не ти причинява неудобства да я усещаш. Ти при фаст ще си си в кетоза, а за там не ти трябва много захар да караш на нея и не се усеща така.
Самото усещане че ни е "паднала" КЗ не е когато се слезе определена стойност, а когато слезе с определена надолу, независимо каква е изходната. Познавам диабетици дето хич не контролират добре диабета, пада им с няколко единици и те все още реално са с твърде висока КЗ, но се чувстват сякаш ще се гътнат от твърде ниска...

Да видим аз каква ще я свърша с режим и хранене, като от днеска ми предписаха и още лекарства и съвсем се смаях вече как да ги намествам. Че и кортикостероид почвам, макар и не в конска доза както повечето го предписват. Ще трябва да се примиря и да свиквам за по-дълго с 3 хранения на ден, а това го мразя откакто се помня.

# 400
natka, благодаря, защото аз малко се изплаших. Два пъти в края на 24 часов фаст меря такава стойност. Нямах симптоми, напротив, имах много енергия, просто от любопиство мерих и ме стресна цифрата.

# 401
Ми като си имаш много енергия, радвай се и си я ползвай Grinning
На човек в стабилна кетоза дори и по-ниска може да е и пак да не му става зле от това. Не знам дали при всички и по колко спада, но тя като не е нужна, не я и произвеждаш, в храната ясно че я няма също.

# 402
Що бе natka, зле ли си, че още лекарства? Бързо оздравяване.

И аз да кажа за захарта, ако няма сиптоми на хипогликемия, прилошаване и тем  подобни, това, че захарта е ниска, не означава проблем.

# 403
Минерва, ама ти пиеш все пак лекарство 🙂 За железния панел- желязо, ЖСК, феритин, хемоглобин (има и други като трансферин и трансферинова сатурация, ТЖСК, но аз не съм ги изследвала тези).
Сладко, не е 100% задължително да е фалшиво завишен гликираният хемоглобин, но ако не е достоверен, е в посока нагоре (аз сравнявам с измервания с глюкомера и определено средната стойност е по-ниска от измислената средна КЗ според гликирания). Твърде нисък гликиран хемоглобин би ме замислил дали пък инсулинът не е завишен- особено, ако им симптоми на хипогликемия.
С КЗ 3,2, 3,5, 3,7, 3,8 съм се чувствала много добре (с режимно хранене, до такива стойности не ми е падала преди режима).
Натка, точно така е. Какви лекарства ти предписаха? Как се чувстваш?

# 404
Що бе natka, зле ли си, че още лекарства? Бързо оздравяване.
Благодаря
Ами ако кажа че съм добре, ще излъжа. Имам си пневмония, тя не е от днес ами ходих да ме прегледат пак. Поне лекарката ми е оптимист понеже не съм вземала антибиотици от много години и това е в моя полза, каза че пациентите дето вземат често, са по-трудни за лекуване при същата диагноза.
Долче,
Скрит текст:
удължавахме и допълвахме само днес, аз съм на антибиотици от няколко дни. Реши все пак да добави кортикостероид макар и не в конска доза, плюс антикоагулант. За сиропа за кашлица може и да се направих на луда, но за такива неща знам че няма да ми ги даде с лека ръка, не е такава. Трети път се срещаме в рамките на седмица, не е като да кара наизуст също. Та ще си се зобя и с тях.
Опитвам се да кротувам тука, че си е коварно. Реално не се чувствам чааак толкова болна в момента и колко му е да си въобразя че мога и с нормална скорост и усилие да върша разни неща. Прекара няколко минути да ми набива канчето че не бива да правя така... не е като да ме познава от вчера.
Сега предизвикателството е да поемам много течности, т.е. много супи и подобни, но все пак да се придържам към що-годе режимно хранене. Не че не обичам, но супите дето ме нахранват нормално не са толкова много. А пък не искам да се подхлъзвам да огладнявам и ям още по-често заради това. Почна ли така, си знам че все ще търся нещо в кухнята. А както сега съм си вкъщи - щом търся, ще намирам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт