Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Mioki, аз не обичам ориз и не знам след него какви са ми стойностите. Но да речем след огромна порция спагети болонезе  с кока кола и сладко, след един час ми е 6.8 След ядене на хляб и баница ми е 6.1 или 6.4 на първи час, на втори не ги меря. Това са общо взето по-рисковите ми хранения. Иначе като си ям маруля с месо или риба си ми е съвсем по-ниска захарта.

# 16
Натка, имам предвид тъмни кръгове, които се дължат на по-бледа кожа, която е следствие на анемия. Не обичайните за всеки човек тъмни кръгове или при недоспиване...Също бледи устни и език (ако преди не са били такива). Ето ти малко снимков материал...примерно, с моят феритин под 20, на мен до не чак толкова отдавна от вътрешната страна на долния клепач лигавиците ми бяха бледо розови...

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 21:26 от dolce miele

# 17
Ох, и аз ходих да се взирам в огледалото хахахах:))))) Аман от тая хипохондрия...ММ вече започна доста да ме бъзика на тази тема.....ама ......има на къде още да изкукуригам....за сега съм с леки отклонения Simple Smile Бях попаднала днес ровейки из темите за връзка между нисък феритин и нормално желязо....зачетох се...ама после се наложи 100 пъти да излизам от нас...и вече го загубих.......
Както каза Миоки....определено си личи по външния вид...да не си търсим нови заболявания....тези ни стигат Simple Smile

# 18
Не е нужно да сме хипохондрици, но железният дефицит (нисък феритин) си е доста по-сериозно състояние, което от околните често се бърка с мързел, желание да си поспиваш или да се откопчиш от вършенето на нещо...Да не кажа, че дори лекарите често не обръщат внимание, щом хемоглобин и желязо са "в норма" и едва ли не могат да те обявят за хипохондрик... 😃

# 19
Mioki, аз не обичам ориз и не знам след него какви са ми стойностите. Но да речем след огромна порция спагети болонезе  с кока кола и сладко, след един час ми е 6.8 След ядене на хляб и баница ми е 6.1 или 6.4 на първи час, на втори не ги меря. Това са общо взето по-рисковите ми хранения. Иначе като си ям маруля с месо или риба си ми е съвсем по-ниска захарта.
Имай предвид, че невисоката захар, спокойно може да е за сметка на инсулин в небесата, което не е по-малко вредно.

# 20
Имай предвид, че невисоката захар, спокойно може да е за сметка на инсулин в небесата, което не е по-малко вредно.

да, аз подозирам, че точно това се случва, но просто в момента бъдейки бременна няма как да изследвам инсулин, нали щ е е физиологично завишен от бременеенето. След раждането веднага бих се изследвала.

# 21
Ти си знаеш, аз на твое място не бих залитала с ВХ и лежала на кълката, че не ми се вдига захарта от спагети и кола.

# 22
Не е нужно да сме хипохондрици, но железният дефицит (нисък феритин) си е доста по-сериозно състояние, което от околните често се бърка с мързел, желание да си поспиваш или да се откопчиш от вършенето на нещо...Да не кажа, че дори лекарите често не обръщат внимание, щом хемоглобин и желязо са "в норма" и едва ли не могат да те обявят за хипохондрик... 😃
Оф, ако знаеш само  как ме гледа ЛЛ като отида при нея......определено ме мисли за луда хипохондричка......чак ми е тъпо вече да се появявам там.....Но и ми писна да си плащам прегледите, които ми се полагат...
Аз обаче реално вече нямам оплаквания.....от както свалих излишното тегло......ни сърцебиене имам...пулса нормален ....кръвното ниско.....не се чувствам изморена......много рядко ми се доспива през деня.....спя като къпано бебе нощем....не съм нервна както преди.....косопада ми спря......абе нов човек Simple Smile е, само дето 1 месец ми прескочи цикъла....ама няма да задълбавам там.....щом инсулина ми е 5.24 и ГХ 5.7 ...мога да се порадвам Simple Smile

# 23
Азара, ами, ако трябва, прави се, че ти има нещо за пред ЛЛ. 😃 Иначе, докато не опреш пак до диабетните стойности, ще те гледат странно и ще те претупват и убеждават, че си си супер. 🤩
Майка ми чак тези дни спомена небрежно, че на моите години са и' били инжекции с желязо...Само от това се оправяла. След менопаузата, вече без цикъла, не е имала такива драми с желязото. Дори след операция оправяше хемоглобина с малко желязо и сок от червено цвекло...

# 24
Ти си знаеш, аз на твое място не бих залитала с ВХ и лежала на кълката, че не ми се вдига захарта от спагети и кола.

Благодаря, но точно вчера бях при специалист по фетална морфология в София и той ми обясни, че въглехидартите по време на бременност не трябва да се спират, а само да се минимализира тяхното количество колкото половин шепа, но в никаъв случай да се спират. Бебето се нуждае от разнообразно хранене, още повече когато няма наличие на гестационен диабет или друго притеснение. Та, въпросът ми беше към тези, които се следят с глюкомер и дали при някой се е случвало така повишаване само от един вид храна, в моя случай са картофите.

# 25
Никъде не съм казала да спираш въглехидратите, яж си каквото решиш.

Честно казано, не вярвам да ти се вдига КЗ само от картофи, а от други въглехидрати не. Няма никаква логика и няма механизъм, който да ми е известен и да го обясни. Всички ВХ се разпадат до прости захари в организма, тялото ти не прави разграничение Х количество захари от картофи ли са дошли или от кока кола.

# 26
Никъде не съм казала да спираш въглехидратите, яж си каквото решиш.

Честно казано, не вярвам да ти се вдига КЗ само от картофи, а от други въглехидрати не. Няма никаква логика и няма механизъм, който да ми е известен и да го обясни. Всички ВХ се разпадат до прости захари в организма, тялото ти не прави разграничение Х количество захари от картофи ли са дошли или от кока кола.

да, и аз не намирам логика, но на база замерванията с глюкомер така излиза. Затова реших да попитам тук за коментар. Така или иначе всичко е наред. Следя ви темичката и ще се включа вече с резултати след раждането. Simple Smile

# 27
Логика може да няма, а може и просто да не ни е известна. Както много пъти съм казвала, аз не вдигам КЗ от картофи, но при филия хляб скача над 8.

# 28
Странно си е наистина, много даже. Но пък ако съм аз, просто ще оставя картофите на другите и няма да го мисля чак толкова.
Поне си установила кое ти вдига захарта и кое не. Така погледнато не звучи зле, нали?

# 29
Нали точно това написах, на мен не ми е известен такъв механизъм. Проблемът обаче при ИР не е високата захар, а високият инсулин. ИР е защитен механизъм, който не бива да бъде насилван, иначе рано или късно се стига до един и същ резултат - хронично заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт