Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Аз ям един път дневно, но през останалото време си пия бронирано кафе, но то не ми бута захарта избщо.

# 196
И при мен е така от кафе, кафе с масло и/или сметана.

# 197
Долче, утре ще го яхам. Че днес с тоя фаст не искам.
Но като се прибрах от работа си направих само 4 планка по 43 секунди.
Хрумна ми да видя дали ще повлияе фаста на планка и дали ще увеличи действието.
Понякога след фаст смъквам кила, но някак на корема не личи.

# 198
С тоя дюнер дето го обсъждаме тия дни вчера си взех една порция. Без картофи, сосове и питки. В порцията имаше и домати, но докато се сетя да снимам едно едногодишно ми ги сви. Голяма любов към доматите има това дете.

# 199
Аз покрай моите болници и тъпотии, съвсем изпуснах края. Кортикостероидите ме върнаха направо месеци назад Disappointed Опитвам се да се върна в правия път, ама мъка е голяма.

# 200
  • София
Аз пък без да искам си спретнах няколко дни фаст. Миналия петък нещо ми се смота по обяд и следващото ядене беше в събота към 4 следобед. И така по тази схема до вторник включително - ям по обяд (13/14 часа) и после на другия ден. В сряда вечерта и снощи салатка рукола, спанак, краставица и малко овче сиренце. Не ми беше трудно Simple Smile

# 201
И как ти се отрази?
А вода пиеше ли достатъчно като не ядеше?

# 202
  • София
Добре ми се отрази Simple Smile. Размърдаха ми се "теглилките". Аз по принцип доста вода пия - когато съм в офиса. Винаги имам вода на бюрото. Събота и неделя нещо не ми се получава с водата.

# 203
[ега, при човек с добри хранителни навици и без високи нива на стрес, може и да е ок да се изследва през година и вероятно няма да има значителни изменения. Но при друг човек може тази 1 година да е твърде много време. Друго, което също е възможно- организмът на човек може да издържа и за 5-10 години (примерно) да успява да компенсира и да поддържа някак (с много инсулин) прилична КЗ, после за половин-една година да последва влошаване на стойностите. При някои хора пък инсулинът ще си "лети", а КЗ пак ще им е много хубава...
Натка, а какви са ти типичните симптоми, че ми стана любопитно?
Е точно де, много зависи, това казвам, при мен както нямаше проблем уж и за 1 година се заформи.

За съжаление НОМА над 5 е диабет, според книгата на Фънг, а и като гледам според всички източници. Няма значение, всичко е по континиума и след като си около или над 2,5 си за твърд режим, това е. Наименованието не е толкова важно, дали е преддиабет или диабет...

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 13:08 от Минерва

# 204
Тоя термин преддиабет винаги ми е бил странен. Звучи също толкова нелепо като "малко бременна"...

# 205
За режим е и под 2.5, като моя в момента.
Каква полза като имам захар 4.6, а инсулина е 10.

# 206
Тоя термин преддиабет винаги ми е бил странен. Звучи също толкова нелепо като "малко бременна"...
Сигурно се има предвид това, че след ИР следва диабет, макар че нито е задължително, нито ИР е патология. Реално ИР е механизъм за защита на тялото от високите нива на захар в кръвта.

# 207
Днес попаднах на 50% сметана

# 208
Откъде си намирате сметана с такава висока масленост?

П.с. за Ир да казвам ли колко много хора ме питат: "Какво е това?" .... Досега не ми се е случвало да си говоря с някого и да знае..Освен тук във форума

# 209
Откъде си намирате сметана с такава висока масленост?

Случайно я мернах в магазина при киселите млека докато се навеждах за тарелка ягоди. За първи път я виждам. А магазина няма смисъл да посочвам защото живея в дълбоката провинция.

Общи условия

Активация на акаунт