Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 122
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Може ли за първоначален преглед, в отсъствието на пациента да занеса наличните изследвания, за да назначи допълнителни?
Пък после да го водя в кабинета.
Не иска лекари. А и ако попаднем на някой, като на Loveme, да каже "Ужас!"

А специализирани ли са ендокринолозите? Препоръчаха ми в бившата Ендокринология в София и в 14-та поликлиника, но доволните са с проблеми на ЩЖ.

# 286
И инсулина е важен, не само кз. Не се научиха да го пускат. Не е пълна картинката така.
С право се е шашнал. Възможно е клетките ти вече да не възприемат инсулина.
Но може и грешка да е.
Може и от ковид.
Неведнъж тук са идвали момичета на режим и след ковид имат драма с кз и инсулин, а какво остава за хора, които ядат редовно В.
5,4 на гладно не е хич хубава кз.
Минавай на режим веднага.
Елора, на режим съм от 8 месеца. Пуснах снимка в предния коментар с изследването, написах го ръчно за, да сравня с миналата година. Свалих 22 килограма и сега задържам от доста месеца насам на тези кила - 58. Талията ми е 83,чувствам се добре, нямам почти никакви оплаквания, освен, че сега вторият път след Ковид преди две седмици бях болна, като огладнея взимам да треперят, като хапна хляб(пълнозърнест или типов) и се оправям. Преди това съм нямала такива оплаквания.

# 287
Loveme, ти спази ли точно инструкциите преди провеждане на натоварването или до предишния ден си ядеше режимно (с малко вгх)? Защото при малко вгх резултатите от натоварването може изобщо да не са достоверни...мисля, че обикновено излизат фалшиво влошени. А реакцията на лекарката е била направо "култова", супер непрофесионално- все едно за първи път вижда такива стойности, а едва ли не е виждала и по-лоши...🙄 Също така, защо изобщо се прави натоварване толкова скоро след ковид?!🤔
ЗаСлон, не знам дали има специализирани ендокринолози или не. Но аз преди няма и 5 г все още си мислех, че тези лекари се занимават предимно с пациенти с ЩЗ...😁 Ако се обясни ситуацията, не виждам защо да не назначи още изследвания и без пациента, но все пак зависи и от лекаря...
Аз съм много доволна от Писанец, досега не съм хванала никаква грешка. Боцкала съм се успоредно и в отсрещната Рамус /заради някои изгодни пакети/ и пак резултатите са били доста сходни. И освен това, в Писанец никога не ми правят проблем за разпечатаните изследвания, веднага дават и картонче за онлайн резултатите, а в Рамус една "леличка" ме пита дали искам разпечатани на лист изследвания ИЛИ онлайн резултати- и всеки път следва нацупване, когато кажа, че ги искам и по двата начина...😅 Явно е някакво огромно затруднение за тях...
Скрит текст:
В Писанец са ми изкарали горе-долу сходни стойности, но не и еднакви, а и няма как да знаят откога съм на режим, за да ми въведат примерно понижаващ се инсулин. Другият показател, за който бих се усъмнила, ако има отклонения, щеше да е железният панел 😜 Отделно, че с майка ми са ни били доста различни резултатите, когато сме се изследвали заедно.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:29 от dolce miele

# 288
Да, реакцията на лекарката е доста непрофесионална.
Малко като селска клюкарка е реагирала.

Елора, на режим съм от 8 месеца. Пуснах снимка в предния коментар с изследването, написах го ръчно за, да сравня с миналата година. Свалих 22 килограма и сега задържам от доста месеца насам на тези кила - 58. Талията ми е 83,чувствам се добре, нямам почти никакви оплаквания, освен, че сега вторият път след Ковид преди две седмици бях болна, като огладнея взимам да треперят, като хапна хляб(пълнозърнест или типов) и се оправям. Преди това съм нямала такива оплаквания.
Ясно е, че ковида ще разбърка нещата. Трябва време. Ще се стягаш още повече.
Тоя хляб за какво ти е не знам, само те върти в порочен кръг.
Нали и аз сега ковид изкарах. Е, хората сме различни.
Изследванията са ми малко объркани. Ама разбрах накрая.
Подобрение имаш. Ковида при доста хора държи кз изкуствено по-висока.
Ще пробваш различни неща - пиене на топла вода сутрин, фастове, много магданоз и т.н.
83 талия не е зле, но трябва да е под 80.
А щитовидните как са? Да не ги е ошляпал ковида и тях?

# 289
Да, реакцията на лекарката е доста непрофесионална.
Малко като селска клюкарка е реагирала.

Ясно е, че ковида ще разбърка нещата. Трябва време. Ще се стягаш още повече.
Тоя хляб за какво ти е не знам, само те върти в порочен кръг.
Нали и аз сега ковид изкарах. Е, хората сме различни.
Изследванията са ми малко объркани. Ама разбрах накрая.
Подобрение имаш. Ковида при доста хора държи кз изкуствено по-висока.
Ще пробваш различни неща - пиене на топла вода сутрин, фастове, много магданоз и т.н.
83 талия не е зле, но трябва да е под 80.
А щитовидните как са? Да не ги е ошляпал ковида и тях?
ами тя ми каза само Tsh да си пусна 3.58. Увеличи ми доза та на 50 всеки ден, иначе чиех 5 дни 50, 2 дни 25мг. Чудно ми е дали пак да правя обременяване другия месец  А за въпроса дали си спазва режима предният ден да, хапнах само много, много тънко парче кекс на обяд. Вечерях си зелен боб със ребра. А относно хляба, започнах да хапвам по малко по време на ковида със супа, защото не ми се ядеше нищо друго и ми се караха, че съм "изсъхнала" много, че ще ида в другата крайност, защото съм висока 176 и всеки като ме види се шашка, че съм свалила толко кг за толкова кратко време. И мъжа ми взе да ми се кара много, и ме следи какво ям, че не съм била яла нищо и се плашел.

# 290
Благодаря ти! Надявам се за 3 месеца да нормализирам стойностите!

~Tony~, под режим визирам НВ-ВМХ. За Зоната не мога да дам мнение.

НВ-ВМХ по-скоро ще ме накара да надебелея още повече, като се знам колко съм лакома. В Зоната всичко е балансирано и идеята й ми звучи много логично.

# 291
Тони, недей да "лежиш на тази кълка", и със Зоната можеш да надебелееш. 😛😉

# 292

НВ-ВМХ по-скоро ще ме накара да надебелея още повече, като се знам колко съм лакома. В Зоната всичко е балансирано и идеята й ми звучи много логично.

При нвмх няма как да преядеш. Но ще ти трябва време, много грешки и четене докато се усетиш какво, кога и колко да ядеш.

ами тя ми каза само Tsh да си пусна 3.58. Увеличи ми доза та на 50 всеки ден, иначе чиех 5 дни 50, 2 дни 25мг. Чудно ми е дали пак да правя обременяване другия месец  А за въпроса дали си спазва режима предният ден да, хапнах само много, много тънко парче кекс на обяд. Вечерях си зелен боб със ребра. А относно хляба, започнах да хапвам по малко по време на ковида със супа, защото не ми се ядеше нищо друго и ми се караха, че съм "изсъхнала" много, че ще ида в другата крайност, защото съм висока 176 и всеки като ме види се шашка, че съм свалила толко кг за толкова кратко време. И мъжа ми взе да ми се кара много, и ме следи какво ям, че не съм била яла нищо и се плашел.
3,58 не ми говори нищо, не ги знам реф. стойностите, но ми се струва високо. Може и да бъркам.
Обременяване всеки месец е безумие да се прави, но ако искаш да товариш организма и да се влошиш, както си прецениш. Много пъти сме писали за това обременяване.
Предвид резултатите и ковида би трябвало да се стегнеш и да си стриктна.
Зеления боб го остави, ама кекс, хляб...няма общо с режима ни.
Все пак се чудя как е възможно да си 58 кила и да имаш 83 см талия при ръст 176.

# 293
Аз съм била в Зоната. Свалих 3-4 кила и то за много дълго време. С нв вмх свалих по-бързо,  повече кг. Харесвам Зоната, но не и в частта с плодовете на почти всяко хранене. Не че не може да се избегне и това.

# 294
Да, и аз съм зонирала, но на око. Беше лято. Ама ядях предимно салата от домати, краставици, извара, много малко сирене, яйца и филия хляб вита.
Хич не ми се смятаха разни блокове.
И наистина се получи. Доста стопих за 2 месеца експеримент. Честно казано точно този експеримент ме потикна да си мина на режима. Спрях, защото мозъкът ми не се беше изчистил от пропагандно мислене Grinning
И сега понякога си зонирам.

# 295
За изследвания и аз съм доволна от Цибалаб, Рамус и Писанец. Обременяването правихме в Писанец, но ми направи впечатление, че на третия час ми взеха кръв от пръста, не от вената. Но резултатите на гладно са били подобни във всички лаборатории.

За зоната не знам, аз съм отслабвала с разделно хранене като студентка. 49 кг бях станала, 164 см съм висока. Бях скелет направо.. Сега обаче с тази ИР не може разделното...

За талията много интересно.. вчера си поръчах бельо от интернет и се мерих. Талията ми е точно 80 сега, но имам още да свалям, за да ми станат всички видове дънки.

П.с. Нали талията е на нивото на пъпа? Да не съм мерила грешно

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:15 от Jupiter sea

# 296
Това, а талията е въпрос и на структура. Моята винаги е била тънка спрямо ханш и бюст, но пък имам приятелки, които имат много малка разлика между обиколките на талия, ханш и бюст (най-често бюстът и/или коремът е/са най-голямата обиколка при този тип структура)...Резултатът е, че аз може и да имам т. нар. "по-женствен" тип структура, но не мога изобщо да си позволя да сложа някои дрехи, а те изглеждат добре с къси поли и панталони+ една по-широка блузка, която не подчертава талията. 😃
Юпитер, около 20-те години по-лесно се получават нещата...не само с разделното хранене. Освен, ако човек няма наистина сериозен проблем с ИР още от тази възраст...

# 297
Да, до структура. Може би когато ханша е по-голям и това вдига обиколката.
Всъщност по-важно е да няма мазнини. Аз още имам малко и затова се мъча.

Юпитер, и аз знам, че там е талията Grinning

# 298
Талията... където си я намериш, мисля (ако си я намериш, моята с години беше в неизвестност) Grinning
Най-тясната част е по принцип, може малко да варира на височина при различна структура. С намирането нямам проблем, с меренето имам - как по дяволите се забелязват 1-2см разлика? Че те моите телеса са меки, аз ако си наумя да дръпна по-стегнато метъра и ще се изкарам че съм свалила малко Grinning

loveme_2016, според мен се успокой и си спазвай хранителния режим и не се мятай на натоварване толкова скоро, че прочетох за ново другия месец, безумно ми звучи. И аз ако почна да подхапвам по малко хляб но редовно, сигурно и на мен ще започне така да ми прегладнява, то затова и не го правя а не че ще ме отрови хлябът. А пък съм на режим от няколко години и по принцип еднократно ако се наям не ме събаря ако ще и да е повече. Много пъти по малко обаче не прощава, докато не се вкарам пак в релси.
Първото е че преди натоварване се яде някакво по-нормално количество въглехидрати поне няколко дни, а не да си на НВ хранене до последно. Различни резултати са иначе.
Ти хубаво си отишла с оплаквания, ама е толкова скоро след ковид и казваш че и в момента лекуваш инфекция, то ще е странно ако си в ред все пак. Не се сещам защо някой би очаквал нормална КЗ в такава стресова за тялото ситуация, че да се чуди на ненормална при изследване. Че и да ти кажат да го повториш само след месец и да казват че може лабораторията да е крива. Много професионално, няма що. Захарта ти отива до небето и прави поразии, ама пък защо да не глътнеш голяма шепа чиста глюкоза пак, че пак така да стане... нали не е на тяхната трътка, иначе ще се замислят.
И с моята лекарка говорихме кога да планираме профилактични изследвания, но аз съм болна в момента и казах че не смятам да са скоро - нека оздравея, че да мине време, че тогава ще съдя на какъв хал съм по принцип. (Говоря изрично за профилактични, а не ако се наложи да се проследи нещо заради сегашното боледуване.)
Прогрес очевидно си имаш от предишните изследвания, въпреки че боледуването те е върнало назад. Видяла си вече как става и че работи. След като имаш и друг здравословен проблем в момента, поне аз бих се фокусирала върху него първо. Тялото ти изобщо не се е върнало в нормално състояние, че да съдиш за метаболитния проблем тепърва. Тия неща няма как да са изолирани и едно влияе на всичко. Виж за щитовидните май повече си струва да проверяваш по-често, защото там внасяш и външен хормон, не да си го регулира тялото ти, евентуално ако се налага да се пипне дозата като се променя и състоянието ти.

# 299
Тони, недей да "лежиш на тази кълка", и със Зоната можеш да надебелееш. 😛😉

Да не отслабна допускам, но чак да надебелея 😜
Елора, за да не ми писне мерене и теглене на храната, съм измислила готвене на 4 порции наведнъж. Нямам проблем с еднообразието.
Натка, засмях се от сърце на талията в неизвестност 😂

Общи условия

Активация на акаунт