Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 158
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Таханът и на мен ми е страст, 3 бурканчета имам вкъщи и ме изкушават..

# 331
Ох, Азара, лешников тахан и бадемов, и от кашу - моя страст и моя болка Sunglasses
Направили са в Алмонд и големи буркани, уж да имам за повече време, но много ги ям, с голямата лъжица. На кз и на мен не ми се отразяват, но спират отслабването, спрях да ги купувам в изобилие, защото поне по 100 гр. изяждам, а нали ядки на ден най-много 30 гр. Аз съм малко като алкохолиците с тахана, без една лъжица мога, но с една не мога.

Снощи и аз мерих талия, но никъде не записвам , моята беше 76 см, 168, 62 кила, но и аз си имам едно добре оформено коремче, дали ще спада , не знам. Преди си мислех, и бях чела, че с годините отслабва мускулатурата на корема и затова дамите на зряла възраст имат корми, та предпочитам така да си мисля, вместо че имам мазни органи Nerd
Тахан досега само сусамов съм купувала.....дори не знаех какво е тахан...до скоро..после четох че го ползват за режимен хляб и така се сдобих с такъв........Аз хапнах 2 малки лъжички......бяха ми достатъчни...ноооооо вкуса му наистина ме шокира....и малко ме хвана шубе, защото леко ми сладнеше......няма уж нищо друго в него освен смлени ядки........дали е заради лешниците....чак не им помня вкуса.......или моя се е променил Simple Smile
Но скоро една позната ми разказваше какви закуски спретва на сина си, а тя държи на здравословното хранене..та ми препоръча фъстъчен тахан......прати ми линк към фейсбук страница на някакъв културист..https://www.facebook.com/naturalnihranidobridelev..гледам и той предлага такива...уж чисти .....но никак не съм запозната с тази тема....тахани.....до колко са ок? то е ясно че не е добре да се прекалява.......
чудя се дали да поръчам и фъстъчено масло?

# 332
Фъстъченото е гадно за моя вкус , а и нали фъстъците не са ядки.
В състава на таханите наистина няма добавки, но са много калорични и са само за разкош при нас.
И аз имам сусамов, при това черен, що ли не го ям Wink, щото ми е гаден на вкус, иначе полезен. И за триглицеридите, така съм чела.

# 333
Азара, според мен можеш да даваш на малката овес като алтернатива на зърнени закуски, включително разгледай рецепти за овесени питки и баници, защото в тях има яйца и сиренце примерно и си мисля, че ще я държат сита по-дълго от овес с кисело мляко и плод. Аз лично от комбинацията овесени ядки с прясно мляко и банан си помислих, че нещо не ми е наред, защото рязко ми падаше енергията и ми се доспиваше, а уж топ храна за преди тренировка.

# 334
Азара, според мен можеш да даваш на малката овес като алтернатива на зърнени закуски, включително разгледай рецепти за овесени питки и баници, защото в тях има яйца и сиренце примерно и си мисля, че ще я държат сита по-дълго от овес с кисело мляко и плод. Аз лично от комбинацията овесени ядки с прясно мляко и банан си помислих, че нещо не ми е наред, защото рязко ми падаше енергията и ми се доспиваше, а уж топ храна за преди тренировка.
А те варят ли се изобщо....аз ги оставям малко да се накисват с киселото мляко..? Аз не ги обичам.....или поне така си мисля......ендото ми каза, че мога да й давам мюсли......не знам какво означава....зверих се на щанда с подобни артикули, ама честно си признавам не знам какво е мюсли, овесени ядки и т.н.......видях че повечето съдържат захар.....затова накрая купих овесени ядки с малко сушени плодове.....тъмна индия ми е .....ще се разровя за рецепти, но исках вашето мнение като цяло.......вчера я питах дали се нахранва с тях...тя каза ДА....ама .....кой знае? Simple Smile

# 335
Азара, в началото на режима ядях овесени ядки за закуска, но слагах и сурови киснати ядки.
Може и така да направиш за да има повечко протеин.
От вечерта киснеш микса ядки. Ако има бадеми, сутринта ги беля. Овесените ядки са ми били максимум 2 лъжици.
Заливам ги с топла вода, ръсвам малко сол. Изчаквам и добавям измитите сурови ядки. Може и малко канела, а също и кокосови стърготини, някакви хубави. Ако напира за подсладител, аз в началото слагах много малко мед. На върха на малка лъжица.
Другата ми закуска беше от лъжица и половина варена елда, добавях масло, извара и малко сирене. Ама и това спрях. Но като за нея мисля, че ще стане. Млада е.
Пък другите яденета ще са и по-режима.

Фъстъци печени обожавам, ама ям на 3 месеца малко. Но фъстъчено масло опитах 2 пъти, ужас, не е моето.

# 336
А те варят ли се изобщо....аз ги оставям малко да се накисват с киселото мляко..? Аз не ги обичам.....или поне така си мисля......ендото ми каза, че мога да й давам мюсли......не знам какво означава....зверих се на щанда с подобни артикули, ама честно си признавам не знам какво е мюсли, овесени ядки и т.н.......видях че повечето съдържат захар.....затова накрая купих овесени ядки с малко сушени плодове.....тъмна индия ми е .....ще се разровя за рецепти, но исках вашето мнение като цяло.......вчера я питах дали се нахранва с тях...тя каза ДА....ама .....кой знае? Simple Smile
Мюсли обикновено означава овесени ядки плюс още всякакви щуротии, те много видове. И да, често имат добавени там захар, сиропи, парченца шоколад даже, освен че и сушените плодове са си немалко захарни и те. Че съм виждала даже с добавени някакви неща като корнфлейкс (може и баш такова да си е било) или тия топчета нескуик ли какви бяха, ама пак го кръстили мюсли и го наредили при уж по-полезните храни. Представи си колко "полезно" става както повечето ги заливат или с мляко, или с плодов сок...
Общо взето от теб зависи какви ще избереш за детето, а може и наистина да си купиш отделно овесени ядки и каквото друго решиш да има, хем и съотношението пак си е по твоя преценка.

# 337
Да, по-добре чисти овесени ядки. Даже някакви био, може и без глутен, ако намериш.
Киноа, амарант и елда също може да включиш. Мисълта ми е да не я стресираш и някои хранения да ги направиш малко зонови.

# 338
Да, докторката спомена елда.....не съм се доближавала до това.......беше категорична да разкарам шоко топчетата, но аз това си го знаех/особено като прочетох етикета/.......всичко друго си хапва режимно, но закуската ми е трудно да й разнообразявам...иначе като я гледам на нея не й е особен проблем да яде едно и също, но се оапсявам да не й писне.....
Тези, които купих са без глутен мисля....ама хвърлих пакета...

# 339
С елда правех много приятна манджа, мм я харесваше, за детето не зная дали ще одобри.
Праз лук, моркови и селъри се задушават, елдата само я накисвах да набъбне, без варене и после я добавях. Обърквах всичко  и воала. Подправка - лимон и копър.

# 340
Азара, пробвай Зонови питки с овесени ядки, на мен ми бяха много вкусни. Идеята е, че има протеин и няма скачате на кз. Ето как си ги правех - към 2-3 лъжици овесени ядки се слага малко гореща вода, пак 2-3 лъжици, за да омекнат. След това се добавя сирене и 1 яйце, подправки по избор. бърка се. С малко масло или върху сух, незалепващ тиган разстилаш и запичаш, обръщаш и от другата страна. Става супер бързо и супер вкусно със шарена сол.

# 341
Азара, защо си ги хвърлила?
Иначе има мюслите с разни сушени плодове, тях не ги препоръчвам. Чисти овесени ядки.
И в малки дози.
Овесените трици също са полезни. Даже повече от овесените ядки.
Като правя домашен хляб си ги ползвам.

# 342

Мисля, че имаше предвид, че опаковката само е хвърлила, а тях е прехвърлила в нещо друго.

# 343
Тайс, благодаря, че сподели за крем супите. Правила съм само картфена със броколи, спанак, пащърнак и моркови и тиквена пак с някакви такива зеленчуци. И аз като теб без рецепта, а каквото имам - това слагам. Много ми е полезна информацията, която си дала. Ще си правя със замразените зеленчуци.

Тахан съм си купувала преди 2-3 години. Беше опитан (1-2лъжички и така си му мина срока за годност в хладилника и беше изхвърлен). Иначе сурови ядки сме си хапвали винаги. По 6-7 ядки на ден. не им се нахвърляме, но когато дойдат гости, се изяждат моментално. Smiley

Азара, скоро се претеглих на кантара(не наш), с който се бях теглила преди да забременея. И ме премери 60кг и 80 грама. Забременяла съм 54-56 кг (да кажем 55) и искам да стана пак толкова. Влязох да раждам 68-69. Нямам типично женствена фигура. Бях с мерки 90бюст/70/90дупе. Сега съм 90бюст/80/99

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 14:39 от Jupiter sea

# 344

Мисля, че имаше предвид, че опаковката само е хвърлила, а тях е прехвърлила в нещо друго.
Да, само опаковката хвърлих Simple Smile не съм се изразила много правилно ....Ще пробвам различни варианти....не смятам всеки ден да я храня с овес...просто не ми е познат като храна и някак не ми е чиста съвестта като го предлагам за ядене на дечко.....Благодаря за съветите

СЕга да ви кажа снощи каква салата си спретнах......много ми хареса комбинацията.....купувам си от Кауфланд/единствените зеленчуци от там/ пакетирана салата микс Фамилия на Живкови/ айсберг, още някаква зелена някакво фризе се води.... не й помня името, малко лилава/но не е зеле мисля/ и морков.....купувала съм по отделно айсберг и марули, но не е същото...та както и да е....точно тази я обожавам.....добавих си краставица, копър, балсамов оцет зехтин, сол и малко натрошени сурови орехи, и за първи път купувам, пак от Кауфланд твърдо/настъргано сирене Pecorino/в пакетче на Олимпус/ от овче мляко е.........страшна комбинация.....опитах и маслини да сложа, но моите се оказаха развалени.....за жалост......сиренето е с 0.5гр ВХ Simple Smile Наядох се много добре:)

Общи условия

Активация на акаунт