Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

  • 21 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 1 084
Долче, ето го шунковарът, вече ги има и тук, аз преди няколко години го получих от Германия, по-малко пари ми излезе. Рецептите са по книжката, като не ползвам нитритна сол, а също и не чакам да зрее месото толкова, все ме е страх, че ще се развали.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:29 от alivi

# 376
  • Мнения: 581
Аливи, лесно ли става шунката? Какво месо се използва..изобщо как става процеса? Моите обичат "колбаси" но аз спрях да купувам и чат пат се чудя с какво да ги залъгвам...
Тъкмо се зарадвах че са пуснали на БИла свинска кайма на прИмоция.....5 лв за 900 гр....като се загледах в етикета......ужас......соев протеин........и какво ли още не.......отказах се да купувам......от много време насам се каня да си купя месомелачка......но не съм ровила за инфо....някой ползва ли такова нещо.....чувала съм че трябва да е мощен мотора......никак нямам място за поредния уред в кухнята, но заради мелене на месо ще намеря, че доста обичам да готвя с кайма........

Долче, с такава доволна порция протеин и хубави мазнини няма как да не се засити ч овек, аз с гъбите не съм много близка....не си ми любими, ама и не ги мразя.....ползвам ги чат пат само...жалко за което....сигурна съм, че са много добра храна с 0 ВХ....

иначе ще пробвам "обесени-те потници" хахахахахах

# 377
  • Мнения: 1 084
Да, лесно е. Аз ползвам по-мазно, не обичам тричави истории. Смесва се кайма и ситни късчета месо разбърква се с подправките, пъха се в уреда и се вари 2 часа на определена температура, в най-обикновена тенджера. Има различни рецепти в книжката - със свинско, пуешко, пилешко, дроб.

# 378
  • Мнения: 547
Здравейте, не успявам да ви чета, че работя и събота и неделя.

Вчера взех брюкселско зеле от Лидъл за 1.90 май беше, доста по-изгодно от 3,50-те на Фантастико.

КЗ ми се качва, вместо да спада. Може и да съм качила белтъчините, ще пробвам с повече здравословни мазнини.

Азара, и аз мисля за месомелачка, ние имаме от онези старите, ръчните, ама ММ не успява да я подкара за съжаление.

От шунковара се отказахме за момента, сушим си месото на фурната - около 8 часа на 80 градуса ли беше, забравих вече /че последния месец не сме правили, хубаво ме подсещате/ както е по рецептата, която се подвизава из нета.

# 379
  • София
  • Мнения: 2 102
Аливи, лесно ли става шунката? Какво месо се използва..изобщо как става процеса? Моите обичат "колбаси" но аз спрях да купувам и чат пат се чудя с какво да ги залъгвам...
Тъкмо се зарадвах че са пуснали на БИла свинска кайма на прИмоция.....5 лв за 900 гр....като се загледах в етикета......ужас......соев протеин........и какво ли още не.......отказах се да купувам......от много време насам се каня да си купя месомелачка......но не съм ровила за инфо....някой ползва ли такова нещо.....чувала съм че трябва да е мощен мотора......никак нямам място за поредния уред в кухнята, но заради мелене на месо ще намеря, че доста обичам да готвя с кайма........

Долче, с такава доволна порция протеин и хубави мазнини няма как да не се засити ч овек, аз с гъбите не съм много близка....не си ми любими, ама и не ги мразя.....ползвам ги чат пат само...жалко за което....сигурна съм, че са много добра храна с 0 ВХ....

иначе ще пробвам "обесени-те потници" хахахахахах
А защо купуваш готова кайма?Във всеки магазин Била ,Фантастико и др. като си купиш месо ти го мелят безплатно.Не купувам кайма готова.

# 380
  • Мнения: 2 162
Аз си меля. Първо бях с една Hainer, но миялната ѝ свали покритието на металните части. Сега съм с бош, който има и приставка с ренденца и ми е много удобна. Есента рендосвам една огромна тенджера/бака с кореноплоди и ги слагам в пакети във фризера. Готова зимна салата. Последния път намляхме 10 кг телешко месо и още 14 бекон и ги смесихме. Сега и те са под ръка в пликове във фризера.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:45 от fillme

# 381
  • Мнения: 33 693
Тези, които сте на НВ ВМХ какви варива консумирате? И плодове? Много ще съм благодарна за повече информация.

# 382
  • Мнения: 24 792
Бобови ям но са ми изключение де, не редовна храна. Боб, леща, грах - много ги обичам, просто ги ям рядко и така не ми се отразяват. Ако си наготвя една тенджера боб, ще си я изям с кеф за няколко дни, просто не го правя защото е прекалено много така.
Плодовете не са моето, но дребни плодове дето и кето мисля че не ги анатемосва напълно, са си ОК ако е умерено. Понякога се излъгвам за ябълки Грени смит, тях ги харесвам че не са толкова сладки. Ама и това не е за често ядене и си го знам.
Ти ако вече си свикнала на кето, по-скоро като че ли да въвеждаш или увеличаваш по нещо и да гледаш как се чувстваш, така или иначе не сме всички еднакви.

# 383
  • Мнения: 18 539
Скрит текст:
Аливи, лесно ли става шунката? Какво месо се използва..изобщо как става процеса? Моите обичат "колбаси" но аз спрях да купувам и чат пат се чудя с какво да ги залъгвам...
Тъкмо се зарадвах че са пуснали на БИла свинска кайма на прИмоция.....5 лв за 900 гр....като се загледах в етикета......ужас......соев протеин........и какво ли още не.......отказах се да купувам......от много време насам се каня да си купя месомелачка......но не съм ровила за инфо....някой ползва ли такова нещо.....чувала съм че трябва да е мощен мотора......никак нямам място за поредния уред в кухнята, но заради мелене на месо ще намеря, че доста обичам да готвя с кайма........

Долче, с такава доволна порция протеин и хубави мазнини няма как да не се засити ч овек, аз с гъбите не съм много близка....не си ми любими, ама и не ги мразя.....ползвам ги чат пат само...жалко за което....сигурна съм, че са много добра храна с 0 ВХ....

иначе ще пробвам "обесени-те потници" хахахахахах
А защо купуваш готова кайма?Във всеки магазин Била ,Фантастико и др. като си купиш месо ти го мелят безплатно.Не купувам кайма готова.
И аз това щях да кажа, майка купува месо и й го мелят на място в магазина, ако й трябва да е на кайма.

Аз бобови не ям. От плодовете, рядко, малини, боровинки, къпини или ягоди, но наистина е рядко - веднъж на няколко седмици.

# 384
  • Мнения: 581
Оф, купувах досега.....да, знам че не е ок...В Русе има няколко специализирани магазина в които мелят на място/ама не са ми особено удобни за пазаруване/......иначе в Била, където най-често пазарувам нямат такава услуга....не винаги имам време да пазарувам и като закъснея вечер вземам в бързината......сега определено няма да купувам повече готова.....как не съм видяла досега......Sad По-добре да се отбивам на място да ми смелят месото....тъй ще стане......много скъпи електрическите месомелачки.....пък тези ръчните....имам спомени от едно време....целите ръждясали......

Ураган, аз варива същ о ям рядко......от зрелия боб веднъж качих КЗ....веднъж Не......не знам що така стана.....грах слагам на руло Стефани....нямам проблем с него.....зелен боб ядох 2 пъти и с него нямаше проблеми, но не е толкова често....1 път месечно може би идва......от плодове - ягоди ям доста често....почти всеки ден....те не са особено сладки, но ги оббичам....боровинки понякога и до там съм на плодовата тема, след 1 банан КЗ скочи до 8 и приключих с бананите...от ябълките също имах голямо покачване и не съм пробвала повече Simple SmileНа лято ще му мисля....
Бях купила една кутия с червени боровинки от Лидъл, ама те голям киселоч..не знам дали са "зелени" още или са си с такъв вкус.....така си стоят в хладилника/сигурно от поне 3 седмици/ нямат изгниване....не знам какво да ги правя....

# 385
  • Мнения: 547
Чудя се сега, понеже след изследването видях, че инсулинът ми е намалял доста, възможно ли е това да е причината за увеличената КЗ. Спрямо първото изследване не е увеличена, но 1 м. по-късно имаше значително намаление, а сега почти се върна в изходна позиция.

Разликата е голяма в начина ми на живот - първият месец бях супер стриктна + ограничаване на количества и даже броене на калории, а кг. бяха - 4. Сега за още 2 м. и 20 дни кг. са -4, позволявам си по малко хляб, кашу - по 2 пъти в седмицата да речем, черен шоколад, кисело мляко...
Абе съвкупно е явно. Да измрънкам пак. Връщам се на стриктния режим и ще започна да ограничавам калориите, че така няма да стане.
Без глад не става при мен, нищо не помръдва.
Друг е въпросът, че започнах лекарства и стойностите за 2 седмици мръднаха с 0,5, ама нагоре. Уж по-спокойна да съм, да, по-спокойна съм, но захарта си расте. По-добре да съм нервна и стресирана като преди.

Пих берберин, смъкнал ми е с 0,7 - от 6,3 на 5,6. Всъщност берберинът стимулира секрецията на инсулин, всъщност по този начин не е ОК за нас, нали така? Нали ние искаме нисък инсулин.

Пъна се нещо, чета, ровя, мисля какво да предприема, че нещата с КЗ вместо да се подобряват се влошават. Пфу.

Ураган, за почти 4 месеца 2 пъти съм яла варива, не мисля да потретвам, поради споделеното по-горе.
Плодове - Елора ми е казала киви, инак освен беритата, за които пише навсякъде, че са неутрални за нас, лично аз съм изнамерила информация за зелена ябълка. Няколко пъти ядох банан, по възможност 1/2, ама няма да го правя повече, веднъж 1/2 нар и няколко пъти по един грейпфрут, че много го обичам. Но аз по принцип не съм много по плодовете и като цяло през повечето време през живота ми не съм налитала много на сладкото, с малки изключения /сега последната година например, което е заради влошаването/. Слабост са ми тестените изделия и картофите, от последните слава богу 4 месеца удържам.

Азара, ръчната изобщо не ми е ръждясала, съвсем запазена си е /чугунена мисля, от тежките/ наследство ми е от майка ми /може би тя я е пазила, не знам, тя по принцип е от пазещите/, преди 5 години я ползвахме май за домати, вече не помня, беше отдавна. Но сега нещо не успяхме да я подкараме, а може би и й липсват чаркаляци, че се търкаля години по мазето. И аз като гледах ми се видяха скъпи новите.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 14:49 от Минерва

# 386
  • Мнения: 18 539
Еее, не дей така. Не е ясно дали се влошава захарта. Това е единично измерване и е меродавно за точното време, в което е взета кръвта. Виж си гликирания ХБ, там доста по-точно ще покаже как се движиш.

# 387
  • Мнения: 547
Еее, не дей така. Не е ясно дали се влошава захарта. Това е единично измерване и е меродавно за точното време, в което е взета кръвта. Виж си гликирания ХБ, там доста по-точно ще покаже как се движиш.
Мерси Миоки, но си е влошаване наистина, не е от днес, аз поне от месец рева тук, че вървя в обратна посока.

Но съм се отпуснала с храната, категорично. Тук сирене, там кисело мляко. Вчера сутринта беше 6, вчера цял ден стриктно съм спазвала, вечерях пилешко с топено сирене /в заведение.. може и да е имало брашно, знам ли... хич не се сетих до сега, като го пиша/, днес сутринта даже по-зле и от вчера, 6,3, не издържах и глътнах берберин, нали не е добре пък и да се поддържа толкова висока. Такъв страх ме гони, че не смея да хапна, фаст от страх правя, и аз като Азара.

И аз се чудя дали да ходя на изследване, в петък или събота ще водя синковеца, че ми вади 4.9 или 5 на гладно и ме безпокои, та да взема и себе си да боцна викаш. Ама много скъпи тия изследвания, бива ли да пусна само гликиран хемоглобин?

# 388
  • Мнения: 18 539
В ресторант, 99,9% е сигурно, че е имало добавен някакъв пълнител. Според мен този хляб който хапваш от време на време, също те дърпа назад.
Пусни само гликиран, не е чак толкова скъп. Фастваш ли? На някои хора им трябва фаст, за да се размърдат нещата, и също така не бива да гладуваш през времето през което се храниш.

# 389
  • Мнения: 581
Минерва, хляба го разкарай.....и аз като теб ..тестото мие слабост, ама не близвам....нито ще се задоволя с малко.....многото пък е греда....когато много приритам си хапвам баница....домашна....с много яйца, козе сирене и краве масло.....не ми скача КЗ като за световно, то аз хляб не съм пробвала, ама шубе ме е...ще ми се услади...знам ли....абе свикнах без него..трудно ми беше...не искам да се връщам там Simple Smile Гликирания е 12 лв и нещо....Имам една книжка за Цибалаб/ценоразпис/....в Русе се води лаборатория Здраве, и вси1ки лекари само нея признават...не знам защо, ама и аз там основно започнах и гледам да не менкам много лабораториите....Рамус имаме, ама никой не ходи там......ще ти снимам цените ако искаш....

Общи условия

Активация на акаунт