Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 131
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
При мен е комбинацията Ковид и тромбофилия. Пускай си пакет да си спокойна. Урбазона не би трябвало да повлиява.

# 241
  • Варна
Затова си мисля, че явно не е било тромбоза, а нещо друго, но нито имам документация, нито помня, аз бях на 20 години тогава. Но ще пусна, да.

# 242
Привет, записвам се и аз тук.

Имам едно дете от първа бременност преди 2.5г. Сегашното забременяване стана отново от първия път, и разбира се, ми се видя прекалено хубаво, за да е истина.

Бременността хванах още на първия ден закъснение. По принцип имам проблем с прогестерона, затова веднага пуснах кръвни и естествено беше потресаващо нисък. Започнах терапия по по препоръките на АГ. Видяхме сак в 5гс., сърце в 6+1, което ехографа премери, че отговаря на 6гс. Стори ми се ок, защото тогава ембрионът е толкова малък, че са възможни такива отклонения.
След 3 дни обаче прокървих и една много "мила" докторка в Надежда ме прегледа и не спря да ми намеква, че съм параноичка и нищо ми няма. Нормално е човек да зацапва с ярка кръв по време на ранна бременност, самоизписала съм си терапия, как съм разбрала, че имам проблеми с прогестерона и т.н професионални доводи за моята терапия, която нейн колега е потвърдил 3 дни по - рано. Ембриончето тогава отговаряше на 6+1, което на мен ми се стори доста притеснително, но за нея нормално. Тук идва момента, че аз знам точната дата на зачеване и няма шанс да е по - късна овулация или по - дълъг цикъл и ембриона, ако всичко е ок, не би следвало да има такива отклонения. Нали няма отлепване и има пулс.
В следващите 5 дни буквално ми се разказа играта от подуване и контракции + кървене, което беше спорадично, заради конските дози Утрогестан, които ми предписа, заради "недоказания" ми проблем с прогестерона.
Вчера друг нейн колега установи, че ембрионът е спрял развитие в 6+2гс., а аз би следвало да съм 7+1гс.
Очевидно тялото ми всячески се опитва да го изхвърли. За момента се разбрахме да си дам малко време, ако не, след 5 дни отново съм на преглед и тогава ще решаваме.

Какво ще препоръчате като по - щадящ метод, имайки предвид, че искаме да не губим време в изчакване? Медикаментозен или вакуум?

АГ, който констатира миседа ми препоръча да пусна панел за тромбофилии, ТСХ ми беше малко високо с положителния тест (3.2), но аз не взех мерки и сега се самообвинявам за това. Освен това през цялото време бях болна от някакъв ужасяващ вирус, който ясленчето ни лепна преди месец.

Съжалявам за разпокъсания разказ, но още ми е малко емоционално.

# 243
  • Замък сред облаците
Привет и съжалявам за загубата. Освен проблем с прогестерона може да е лошо качество на яйцеклетката - особено ниския прогестерон значи че няма добро жълто тяло. Като човек с аборт заради тромбофилия като цяло по-скоро бих те посъветвала да ги пуснеш изследванията профилактично, но с толкова ранен аборт по-скоро проблемът е другаде.
Ако си спряла утрогестана, ще се изчистиш бързо, не бързай да мислиш за кюртаж, вакуум или медикаменти. Това е по-щадящият вариант за матката (аз минах през това естествено след мисед в 11гс и ми дадоха зелена светлина за нови опити след един цикъл).
Принципно след първия цикъл след аборта се прави оглед дали е добре изчистена и събрана матката. Бих те посъветвала да вземеш мерки междувременно за щитивидната, да проследите с фоликулометрия овулацията и образува ли се жълто тяло, тромбофилиите и да пуснеш ОГТТ изследване за инсулинова резистентност, което може да ти скапва пвулацията, яйцеклетките и прогестерона.

# 244
Мерси, АА.

Проблемът с прогестерона го имам от години. Всичко е ок с него до забременяването. След това обаче не се секретира в ок количества и остава в стойности като в пика на овулацията. Това, разбира се с положителния тест, след това не съм го проследявала, защото не е имало нужда.
Нямам ИР, уж правила съм ОГТТ. Аз лично съм склонна да мисля, че имам, защото изследванията хич не бяха цветущи, но и там "специалист" се изказа, че са ок.
 И с щитовидната по принцип нямам проблем, варира между 1.7 и 2

# 245
  • Замък сред облаците
Надбъбречните жлези гледани ли са? Там може също да е ключето за проблема с прогестерона. Съветвам да се избере АГ, с който да се обсъди медицинската история и да се направи план за действие - не е задължително да е репродуктивен, но да е съвестен и да си има понятие от проблемни бременности.

# 246
Това с DHEA ли можеше да се провери? Нищо не съм гледала в тази насока. Имам си чудесно АГ, но за съжаление не успя да вземе участие в цялата ситуация, защото все стигах до спешен кабинет. Останаха ми часовете за проследяване и явно ще ги ползвам за това.

# 247
  • Замък сред облаците
DHEA и 17-ОН- прогестерон, може да има и други показатели но лекар трябва да ги назначи Simple Smile

# 248
  • На изток от Ада
Ново от мен  пуснах фертилии теста , чакам тези дни резултати . ММ е с лоша СГ . Пие Ортомол фертил плюс назначен за 3 м . Сега чакаме фертилити теста да излезе и ще ходим в репродуктивна клиника в града . Чудя се дали да не идем направо в Селена Пловдив . в Стара загора сме . Най - вероятно ще минем презтази в града ,че после за Селена .

# 249
Здравейте, момичета!

За съжаление, и аз се включвам в тази тема с тъга на очите. Имам детенце на почти 2 годинки и очаквахме бебенце, втора бременност. Видяхме го в 7г.с и имаше сърчице и отговаряше на седмицата си - всичко изглеждаше наред. Трябваше да отида на следващ преглед в 12 г.с и във вечерта преди прегледа получих кървене и се установи, че сърчицето е спряло около 9 г.с. На следващия ден ми направиха кюретаж, което всъщност беше вчера. Искат да ме видят след 2 седмици за консултация. Много ми е мъчно, не знам от къде да започна, осъзнавам, че ще ми отнеме време да го преодолея, ако изобщо това се преодолява...

Благодаря, че ме изслушахте.

# 250
Съжалявам за случилото се, знам през какво преминаваш, както и останалите момичета в темата. Всеки го преживява по различен начин и се справя с болката по собствен начин, но това, което мога да ти кажа е че тъгата намалява с времето. Разбира се, въпросите, които си задаваш вероятно са много - дали вината не е била в теб и в нещо, което си направила, дали ако си ходела по-често на прегледи е щяло да е различно, ако си приемала витамини, хормони, направила си си изследвания и т.н., и т.н.

Моят съвет е да не тръгваш по този път и да приемеш, че се е случило за добро, все пак казват, че мисед се получава най-често при дефектен ген. Да си направиш съответните изследвания и когато ви дадат зелена светлина да опитате отново. За съжаление, всички тук сме минали от там, затова знай, че празнината няма да изчезне напълно, но с времето тъгата и болката намаляват. Ако ти се споделя - тук намерих утеха от момичета, които са минали през това, и които ми писаха и много ми помогнаха, за което съм изключително благодарна.

Подкрепяйте се с половинката си, не се обвинявайте и следващия път ще бъде успешна бременност със здраво бебче Heart

# 251
  • Варна
Щом имаш вече детенце, ще ти е по-лесно да преживееш загубата. Заеми се с някакъв проект, отвличай си вниманието, гушкай си детенцето и мъжа и така. Когато е първо детенце и/или са повтарящи се загуби, когато се случи на по-късен етап, тогава вече е доста тежко. Бъди позитивна, направи нужните изследвания, възстанови се и пробвайте пак когато си готова.

# 252
  • На изток от Ада
Моят фертилити тест е отрицателен за всички 16 неща . Слава на Бога

# 253
  • На изток от Ада
Пак съм аз той теста хубаво оърицателен ,но ние сме пак в затъненна улица . Да ММе със лоША СГ , но причината за последният ми аборт беяе спукан аколо плоден мехур и изтекли води от инфекция ... Дали и ММ да пусне за хламидия , микоплазма и уреаплазма на мен за отриц. Ще идем на репродукктивен АГ , но да питам

# 254
  • София
Пак съм аз той теста хубаво оърицателен ,но ние сме пак в затъненна улица . Да ММе със лоША СГ , но причината за последният ми аборт беяе спукан аколо плоден мехур и изтекли води от инфекция ... Дали и ММ да пусне за хламидия , микоплазма и уреаплазма на мен за отриц. Ще идем на репродукктивен АГ , но да питам
Може да е било нещо инцидентно тогава,само не мога да си обясня как в 12 г.с  доколкото помня ,ще се инфектира толкова бързо мехура,че ще се и спука и води ще изтекът.
Сигурно ли е,че бебенцето не е било увредено нещо?
Според мен щом при теб са отрицателни,и при него ще са.

Общи условия

Активация на акаунт