Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 044
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Замък сред облаците
Аз продължавам да се чудя и мая защо търсите АГ за тромбофилии, като лекарите за това са хематолози и просто за всяко нещо трябва да посещавате конкретен специалист. После се чудите защо не намирате пенкилер дето да разбира от всичко…

# 481
АА аз след аборта ходих при др Минкова в Токуда. Тя изрично ми каза, че АГтата и хематолозите не разбират много от тромбофилия. И за това се работи в екип, заедно със специалист по тромбофилия каквато е тя, и със АГ и работят заедно. Единия следи показателите по време на бременност, а АГ следи изкъсо бременността, защото вече си е рискова бременност вече зависи от това с каква тромбофилия си. 😊
Факт е, че тогава ходих при др Тончев, той ми каза, че категорично не съм за терапия. Допитах се до момичетата тук, и те казаха да пусна втори изследвания, и разлика отново имаше. Не ми се искаше да мисля, какво щеше да стане при втора бременност ако не бях ги пуснала и отида при добър специалист. Тончев явно си разбираше само от генетичната... 😬

Та в заключение казвам, че си права. 🤗☺️

# 482
  • София
Аз при Калчев не бих се следила. За мен приоритет номер едно е добър лекар+ да е в болница. Щото ей сега като трябваше да минавам последния кюретаж, лекаря на Калчев вика взимаш хапчета и вкъщи. Ами какво става ако нещо ти стане?? Наложи ми се да ходя в неделя вечер в Щерев, веднага ме прие лекяр. Така че категорично следене по кабинети не ми е опция без болница. Да не говорим 120 лв за преглед.

# 483
Маце, този "добър"съвет сигурно Кобаков ти го даде. На мен той ми даде два цитотека и ме прати вкъщи. После се разигра тексаското клане, ако ме разбираш..

# 484
  • София
Чучумишиев ли какъв беше, аз още там му казах че си отивам при Коновалова и че с нейни насоки го почвам, и добре че така направих че всичко приключи с кюретаж по спешност, който ако не бях в болница не знам как щеше да се организира за два часа с изследвания, анестезиолог и в 16:00 да съм вкъщи.😱

# 485
Ех Маце 😣съжалявам, че си минала през всичко това. Аз когато прокървих и си стана цикъл док ме вкара веднага в болницата и същата вечер спряха кървенето.
Много лошо така, трябва да измислят нещо, както в твоя случай да се договори с някоя болница ли не знам и аз. Не може така с кървене в къщи ☹️.

# 486
Много съжалявам за всичко, през което сте минали. И аз миналата година се следих в кабинет, и в десета седмица с мисед ми дадоха хапчета и ме пратиха вкъщи. Имах такива кръвоизливи, че освен двата чифта бельо с две превръзки слагах и памперс за възрастни. А болката беше като родилна. И по телефона ми казваха: нормално е. След тези кръвоизливи хемоглобинът ми беше станал 97, а желязото - 5.
Също като вас мисля, че е по-добре абортът с хапчета да става в болница под наблюдение. Дано не ни се налага повече, де.

# 487
  • Sofia
Моят мисед беше в 9гс. Когато питах АГ дали няма да мога сама да се изчистя, ми каза, че кой знае кога ще се случи, а може и изобщо да не тръгне. Тогава я питах, в такъв случай не е ли за предпочитане медикаментозен аборт, отговори ми, че тя не препоръчвала, защото можело да се получат кръвоизливи и в крайна сметка момичетата идвали в болницата и пак се стигало до кюртаж, но по спешност. Доверих й се и не съжалявам. Смятам, че за мен това беше най-щадящият вариант физически и психически.
Е, имам чувството, че ме беше остъргала в повече, защото месеци наред след аборта не можех да направя хубава лигавица, а преди манипулацията нямах такъв проблем. Но с времето нещата се регулираха.

# 488
При мен аборта беше в 8г.с. и двете лекарки, с които се консултирах не ми препоръчаха хапче. И аз повече не питах, защото те работят само в кабинет и няма как да отреагират. Попитах и дали не мога сама да се изчистя, но казаха че може да отнеме повече време, а аз исках просто да се приключи с всичко. Хвана ме страх да не стане някоя беля и ме изчистиха направо.

# 489
  • София
За мен самия МА не беше травматичен,даже беше супер леко, просто беше комбинация от неизчистване достатъчно , имах доста задържана кръв и отделно след два дни заминавахме на море в чужбина и нямаше как да се чака повече да не стане беля.

# 490
  • София
Момичета, Аг-тата имат специализации, ако някой твърди че разбира от всичко - да, благодаря и бягайте при друг.

За споменатите имена - Калчев е репродуктивен, при него се ходи ако не можеш да забременееш. Може да е много добър оператор и добър при инвитро, но не е ок за проследяване. При репродуктивен макс до 8-9гс се ходи. Сигридов напоследък освен скъпите изследвания, само плаши жените с някви измислени диагнози, които после пропадат в пространството. Чучумишев е добър фетален АГ, но след като се махна от Малинов не знам дали изражда някъде. Стратиева и Богданова също са фетални АГ, Стратиева при специална уговорка при проследяване изражда планово.

Проследяващият АГ трябва да е с опит в рискови бременности, най-малкото да може да разпознае когато има проблем и да ви препрати при друг специалист ако е необходимо. И по възможност да работи в болница (ама не на договор и да ходи само когато има пациент, а да си е там). И да има лично отношение и да помни какви са ви проблемите (или ако не помни, да знае къде си ги е записал). И при спешност да може да реагира и да ви окаже адекватна помощ, ако не лично, поне със съвет. Аз имах късмет да попадна при Вецев, но доколкото чувам при него вече е голям наплив.

Докато попадна на правилните АГ, съм била при доста други, които не са ми допадали - или с липса на подход и отношение, или с пренебрегване на проблемите ми. Няма смисъл да ги изреждам, всяка от вас трябва да направи своя избор.

# 491
И аз ходих при Вецев в началото на бременността, но прегледи в 11 вечерта и чакане по 1 час ми дойдоха в повече. Наистина е огромен напливът.

# 492
  • Варна
Аз също искам да дам положителен глас за д-р Желязкова. Смятам, че е един от най-добрите и компетентни АГ точно при рискова бременност. Моя позната роди след изключително тежка и проблемна бременност, предшествана от няколко миседа, кюретажа, операции на яйчник, тръби (едната операция по време на бременността). Почти цялата бременност изкара на легло. За моя аборт нищо не можеше да се направи, но дай боже отново да забременея пак ще съм при нея. Малко е чешит, но на мен ме допада. Много е директна. Звъняла съм й няколко пъти покрай кюретажа извън работно време и винаги ми е вдигала. Докато си в кабинета и телефонът й също постоянно звъни. На всеки отговаря подробно и никого не претупва. За това и в кабинета вечно се чака по два часа, ама това да е проблемът Grinning

# 493
Здравейте. Мина известно време от моята загуба (П.с. пролабирал мехур в 17 г.с.).. Но на моменти не мога да спра да се питам: Наистина ли бяха прави докторите в МД, че няма какво да се направи? На място се консултирах с Хранов и доц. Димитрова. Те отказаха категорично да ми направят серклаж на горещо, поради големите рискове за мен и за плода, и защото съм била много ранна седмица да издържа дори до 28г.с... Как плода щял и той да се инфектира.. какво ли още не.
Четох толкова успешни истории за серклаж на горещо.. Дали не трябваше да търся и други доктори, в други болници? Sad Знам, че е късно за такива разсъждения, но наистина ли са чак толкова "опасни" тези късни серклажи Sad
Здравей и тук, няма защо да го мислил, серклаж ще ти направят при следваща бременност и то след следене на шийката, още от самото начало.  Могат да ти изпишат и допълнително прогестерон, но казват, че всяка бременност е различна, така че живот и здраве при следваща, стриктно следене при читав доктор.
 При спукан мехур и изтекли води, няма как бебето да оцелее толкова дълго време. Ако успеят да го задържат, то щене в много кратки срокове, има огромна вероятност от инфекции и дори и да стигне до 20 и някоя седмица, то е твърде вероятно да е с много увреждания. Риска не е обоснован. В този случай, не се измъчвай, нямало е какво да се направи.
Следващивт път ще е до термин Blush

Здравей и тук Simple Smile Само да вметна, моят мехур не беше спукан и хипотетично можеше да се направи серклаж, но в МД отказаха... Бях се чула с въпросния Христов от Надежда и той беше готов да ме види обаче се изредиха още 3ма доктори от МД да ми обясняват как само щели да ми вземат парите на друго място, как съвсем съм щяла да остана без деца, ако била тръгнела инфекция, как дори и да съм дочакала до еди коя си седмица съм щяла да родя недоносено и цял живот мъки и те така.....  И моят мъж тотално ме доотказа, защото и той беше на мнение, че е по-добре да прекратим. Та, затова се измъчвах аз Wink Но свърши вече, гледам напред.. Чакам резултатите от Геника Simple Smile

# 494
Здравейте. Минавам само да се отбележа, че инфекции нямам... И очевидно оставам с диагнозата цервикална недостатъчност (явно). Имам една назначена колпоскопия за след месец някъде, може пък там да се види нещо, въпреки че нямам представа за какво ми е назначена.

Общи условия

Активация на акаунт