Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 128
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Зависи от допълнителното здравно осигуряване. Моето възстановява суми само за следене на бременност и раждане. Но за аборт нямах право на никакво плащане, дори и за аборт по мед. причини 😟.

Но иначе и аз така реших да си взема болничния с вписаната причина и теглих една м@йн@. Разпитваха ме от работата какво е станало, защото аз бях отпуск и после веднага абразио и болничен 14дни. Нямаше ме около месец, кофти стечение на обстоятелствата. Не казвах на никого какво е станало, защото всеки път ме напушваше на рев и нямаше да мога да се овладея. Но като дадох болничния вече знаех, че ще се разбере и още по-гадно се чувствах. Но с времето минава.

Флора, винаги го има варианта платено абразио + 14 дни болничен от лекар за нещо друго. Така ще избегнеш неудобните въпроси.
Не знам дали е възможно (защо пък не) да заявиш предварително отпуск за тези три дни болничен престой (когато вече знаеш датата на абразиото). После избираш абразио по ЗК. По време на престоя ти вече си заявила отпуск и отказваш болничен от болницата. После си взимаш болничен от ЛЛ за останалия период.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 12:25 от Brin de muguet

# 271
Болничен може да се издава със задна дата, както и не е задължително да се използва при престой в болница, дори и да е по ЗК. Обикновено лекуващият лекар пише в бележки причина за закъснението при издаване. Както и може да се откаже болничен лист от болницата, нищо че е по ЗК.
Може да се пусне отпуска за дните в болницата и след това болничен от ЛЛ.

Моят МА мина. Беше доста по - леко, отколкото очаквах. Вероятно, защото сакът вече беше отлепен и деформиран, но естествено го видях...

# 272
  • София
Брин не знам по кое ме пуснаха за допълнителното здравно, и аз търсих нямаше нищо в пакета за аборт но е факт че ми възстановиха половината сума. Аз не исках и ден да лежа в болницата, не че нещо условията не бяха ок, напротив, в частна болница бях, просто не исках да стресирам детето че ме няма а и знам че не е крайно належащо са се лежи, буквално след 3 часа ставаш и си тръгваш. Едно време за първия от ТК ме пуснаха по ЗК и ме изпратиха вкъщи следобеда отидох само да ме изпишат, ама вече не практикуват това в болниците.

# 273
Зависи от допълнителното здравно осигуряване. Моето възстановява суми само за следене на бременност и раждане. Но за аборт нямах право на никакво плащане, дори и за аборт по мед. причини 😟.

Но иначе и аз така реших да си взема болничния с вписаната причина и теглих една м@йн@. Разпитваха ме от работата какво е станало, защото аз бях отпуск и после веднага абразио и болничен 14дни. Нямаше ме около месец, кофти стечение на обстоятелствата. Не казвах на никого какво е станало, защото всеки път ме напушваше на рев и нямаше да мога да се овладея. Но като дадох болничния вече знаех, че ще се разбере и още по-гадно се чувствах. Но с времето минава.

Флора, винаги го има варианта платено абразио + 14 дни болничен от лекар за нещо друго. Така ще избегнеш неудобните въпроси.
Не знам дали е възможно (защо пък не) да заявиш предварително отпуск за тези три дни болничен престой (когато вече знаеш датата на абразиото). После избираш абразио по ЗК. По време на престоя ти вече си заявила отпуск и отказваш болничен от болницата. После си взимаш болничен от ЛЛ за останалия период.

Благодаря за идеята! Последния вариант може би ще е най-разумен. Бих ѝ теглила една м@йна с най-голямо удоволствие, но в момента ситуацията в работата е много деликатна и не искам по никакъв повод да ѝ попадам на мушката.

Болничен може да се издава със задна дата, както и не е задължително да се използва при престой в болница, дори и да е по ЗК. Обикновено лекуващият лекар пише в бележки причина за закъснението при издаване. Както и може да се откаже болничен лист от болницата, нищо че е по ЗК.
Може да се пусне отпуска за дните в болницата и след това болничен от ЛЛ.

Моят МА мина. Беше доста по - леко, отколкото очаквах. Вероятно, защото сакът вече беше отлепен и деформиран, но естествено го видях...

Благодаря за информацията! Вие в коя г.с. бяхте?

# 274
Ембрионът отговаряше на 6г.с, иначе хапчетата ги изпих в 8г.с, но процесът вече беше започнал.

Има тема в медицинските проблеми мисля, само за МА, там имаше и момичета с успешни процеси и в 10г.с, но предполагам трябва да се обсъди задълбочено с АГ какъв е случаят.

# 275
  • Sofia
Аз не исках и ден да лежа в болницата, не че нещо условията не бяха ок, напротив, в частна болница бях, просто не исках да стресирам детето че ме няма а и знам че не е крайно належащо са се лежи, буквално след 3 часа ставаш и си тръгваш. Едно време за първия от ТК ме пуснаха по ЗК и ме изпратиха вкъщи следобеда отидох само да ме изпишат, ама вече не практикуват това в болниците.
Така... тук не става въпрос дали е належащо да лежиш 3 дена в болницата. А че клиничната пътека за да може да се използва и абортът да се плати от ЗК трябва да има болничен престой. И при всички положения за този период ти се водиш в болницата и тя отговаря за теб.

Надявам се, че разбираш какво имам предвид 😉.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 13:02 от Brin de muguet

# 276
На ме ми дадоха направление за постъпване за сутринта веднага , когато се разбра , че е спряло сърцето (провериха дали са ми платени осигоровките и бяха). Отидох сутринта гладна , жадна , стресирана в един ме извикаха ,процедурата се извърши с вакум. Лежах три часа за по сигурно и ме пуснаха. Не съм плащала нищо , не съм взимала никаква отпуска или болничен.  Възтанових се много бързо и след пет месеца забременях отново. Имаше само ден ,когато ми се повиши температурата на 37.5 ама нищо друго беше моментално нещо.

# 277
  • София
Да да, Брин аз споделих аз защо не избрах по ЗК, иначе болничен си получих нищо че не беше по ЗК, но с диагнозата си както му е реда

# 278
Колко месеца след кюртаж е нормално да се регулира цикъла? На мен ми идва през 17-20дни,имам чувството, че постоянно съм в цикъл вече... Винаги съм била като часовник на 28 дни, даже и след раждането. Сега направо е ужас..

# 279
  • Варна
При мен бременността беше по-напреднала и първия път ми дойде след 48 дни, втория 38, днес ми започна третият след 31 дни. Като при мен по принцип си ми е между 29 и 32 дни цикълът. С други думи, поне при мен три цикъла отнемат да се намести.

# 280
  • София
Момичета,някоя от вас да се е консултирала с д-р Данаил Илиев?
Пише,че се занимава с рискови бременности ,какви са ви впечатленията от него?От ангажираните се ли е?

# 281
  • Варна
Според вас да ходя ли на консулт в Терапия при Манчева или Константинова или просто да си пусна сама един основен пакет тромбофилии? Адски много мразя да ходя в Терапия, всеки път като вляза там е било за нещо гадно и само отлагам ли отлагам...Приятелка ми каза за тази Константинова, но ми прави впечатление, че парите за Геника ги платила на нея и съответно явно много разширен профил ѝ е пуснала, защото ми каза сума към 480лв. А Манчева ми я препоръча Цонев, но и тя е в омразната ми Терапия. За Варна става въпрос.

# 282
  • Замък сред облаците
В Геника може да се пуснат изследвания без насока от лекар, а резултатите за се коментират в последствие с друг избран такъв. Пълният панел вродени тромбофилии в Геника е 320 лв, като може да се назначат и допълнителни гени за изследване, ако има съмнения за предразположеност към прееклампсия или проблеми със съдогенезата на плода. Пакета от 320 лв за мен е най-добрият вариант, при условие че няма предшестваща история с аборти заради малформации.

# 283
  • Варна
Нямам история...моята история нали я знаеш - Ковид. Имам едно дете на 6г и февруари загубих бебето в 5м уж заради Ковид. Цонев и тия, които ми следиха случая в Окръжна твърдят, че няма нищо притеснително и Ковида е причината, но ми се иска да се застраховам. Т.е този основния, който е посочен на началната страница не е достатъчен? Аз иначе за MTHFR съм на 99% сигурна, че си имам, но аз почти постоянно суплементирам метилкобаламин и фолат.

# 284
  • Замък сред облаците
Основният пакет на първа страница не е лош, просто има случаи където той е ок, а на разширения излизат мутации. Затова винаги съм ЗА пълния, какъвто и аз си пуснах.

Общи условия

Активация на акаунт